Ετικέτες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Βόμβα στα θεμέλια της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!!! 110 παραιτήσεις πιλότων μαχητικών!!!

του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά τις φυλακίσεις αξιωματικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας για υποθέσεις όπως η "Εργενεκόν", η "Βαριοπούλα" και η υπόθεση εμπλοκής στο κύκλωμα πορνείας και κατασκοπίας, μια καινούργια εξέλιξη έρχεται να θέσει ζήτημα λειτουργικότητας και αξιοπιστίας της ΤΠΑ.
Πρόκειται για το ζήτημα που προέκυψε από τις ομαδικές παραιτήσεις χειριστών μαχητικών αεροσκαφών της ΤΠΑ, οι οποίες, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο υπαρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ουμούτ Οράν (Umut Oran), προς τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

The Crisis in Mali: A Historical Perspective on the Tuareg People

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Άνδρας Τουαρέγκ
Γυναίκες Τουαρέγκ
Currently the ongoing situation in Mali is gaining traction in the media with the reporting of Al Qaeda members within the ranks of the Tuareg rebels. The situation in quite complicated and involves not only France, but also the US and partially Canada and links to the interests of these Western powers with not just Mali, but with the African continent as a whole.
However, in order to get a better handle on the situation, there must first be an understanding of the domestic actors, namely the Tuareg people

Η αύξηση του κουρδικού πληθυσμού, απειλή για την Τουρκία

 


του Σάββα Καλεντερίδη
Εφιάλτης τείνει να γίνει η αύξηση του κουρδικού πληθυσμού στην τουρκική επικράτεια, αφού σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που παρουσιάζουν οι μη κουρδικοί πληθυσμοί, σταδιακά θα καταστήσει τους Κούρδους πλειονότητα στα όρια της τουρκικής επικράτειας.
Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που ο Τούρκος (;) πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μέχρι και πρόσφατα (1 Ιανουαρίου 2013) ότι η κάθε οικογένεια θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά, ασχέτως αν ο ίδιος το συνέδεσε με θέματα θρησκείας και διαιώνισης της φυλής αλλά και με τον πληθυσμιακό δυναμισμό που πρέπει να έχει η Τουρκία και για λόγους γεωοικονομίας.
Να σημειωθεί ότι δείκτες γεννητικότητας των κατοίκων των μεγαλουπόλεων και των νομών της δυτικής Τουρκίας είναι περίπου ίδιοι με αυτούς των ευρωπαϊκών χωρών και της Ελλάδας, ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες στους νομούς της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Τουρκίας είναι υπερδιπλάσιοι, γεγονός που συνεγείρει την κυβέρνηση αλλά και τους κύκλους των Τούρκων εθνικιστών.
Αυτός είναι και ο λόγος που ομάδα εθνικιστών άρχισε το 2005 καμπάνια και συλλογή υπογραφών στη Σμύρνη, με την οποία ζητούσε "να σταματήσει η αύξηση του πληθυσμού των Κούρδων", ενώ μοιράζονταν και φυλλάδια, που εκτός των άλλων έγραφαν: "Ε Τουρκάλα γυναίκα και άνδρα! Κάνε ένα ακόμα παιδί για τον Τουρκισμό! Οι προδότες, οι κλέφτες και οι διακινητές ηρωίνης αυξάνονται.  Αυτός που θα σώσει τον Τούρκο, που έχει στριμωχτεί ανάμεσα στον αραβικό και τον δυτικό πολιτισμό, και θα μας μάθει να αγαπάμε τους εαυτούς μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς είμαστε που θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει στους Κούρδους και τους Τσιγγάνους συμμορίτες"

Τουρκία: Ετοιμάζονται να ξανακάνουν τζαμί την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

 

Είναι μουσείο - φόβοι για ανάλογο αίτημα για την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
O ναός χτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Μανουήλ Α' μεταξύ 1238-1263. Λειτουργεί ως μουσείο από το 1960.

Ως τζαμί ετοιμάζεται να ανοίξει η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, που σήμερα είναι μουσείο. Αν γίνει αυτό, μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος δεδικασμένου για να ασκηθούν πιέσεις με αίτημα να συμβεί μελλοντικά το ίδιο και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
«Δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο εμπόδιο για να ανοίξει τις πύλες της ως τέμενος για προσευχές μουσουλμάνων η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, κάτι που θα συμβεί σύντομα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες», δήλωσε ο πρόεδρος της γενικής γραμματείας Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ.

Νόαμ Τσόμσκι: «Η ηγεμονία των ΗΠΑ φθίνει μαζί με την οικονομική τους ισχύ»

Νόαμ Τσόμσκι: «Η ηγεμονία των ΗΠΑ φθίνει μαζί με την οικονομική τους ισχύ»

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, θεωρητικής σχεδόν «υπερβατικής» θεμελίωσης και η - πάγια - αντίληψη ότι οι ΗΠΑ μπορούν δικαιωματικά να επιβάλλουν συμφέροντα και πολιτικές διά της βίας, δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό.

Ελεύθερος ο ιεροκήρυκας που βίαζε και βασάνιζε την 5χρονη κόρη του

 

Αντιδράσεις ακόμα και στη Σαουδική Αραβία για τον Φαφιάν αλ-Γκαμντί
Ελεύθερος ο θρησκόληπτος ιεροκήρυκας που βίαζε, βασάνιζε και κακοποιούσε την 5χρονη κόρη του, μετά από ελάχιστο χρόνο στη φυλακή
Βίαζε κατ' επανάληψη, ξυλοκοπούσε και βασάνιζε την πεντάχρονη κόρη του. Έως ότου η μικρή Λάμα υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσε ο πατέρας της, διάσημος ιεροκήρυκας της Σαουδικής Αραβίας που έβγαινε στην τηλεόραση για να διδάξει τη Σαρία. ΟΦαγιάν αλ-Γκαμντί ομολόγησε, πέρασε λίγους μήνες στη φυλακή, πλήρωσε το «χρήμα του αίματος» και τώρα είναι ελεύθερος... Η τραγική κατάληξη του πεντάχρονου κοριτσιού και το κλείσιμο της υπόθεσης με έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς και στην ίδια την Σαουδική Αραβία.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς και στην ίδια την Σαουδική Αραβία. «Είμαι η Λάμα» γράφει το hashtag #AnaLama στο Twitter, όπου καταφθάνουν σχόλια από όλο τον κόσμο.

H διαφθορά αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή ελίτ

διαφθορά αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή ελίτ
Οι κατηγορίες για διαφθορά στην Ισπανία και στην Ιταλία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη κρίσης αντιπροσώπευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η σταθερότητα της πολιτικής ελίτ βρίσκεται σε κίνδυνο