Ετικέτες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ολμπράιτ: Η Γαλλία με κατασκόπευε όταν ήμουν πρέσβειρα στον ΟΗΕ!


DT



Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ολμπράιτ υποστήριξε την Πέμπτη ότι οι γαλλικές υπηρεσίες την κατασκόπευαν την εποχή που εκπροσωπούσε την Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη, επιχειρώντας έτσι να υποβαθμίσει τις επικρίσεις των Ευρωπαίων για τις παρακολουθήσεις ηγετών και απλών πολιτών από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

ΗΠΑ προς συμμάχους: Ο Σνόουντεν «κάρφωσε» και τις δικές σας μυστικές υπηρεσίες


Posted: 25 Oct 2013 07:55 AM PDT
25.10.2013

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ορισμένες ξένες υπηρεσίες Πληροφοριών ότι τα δεδομένα που αφαίρεσε ο Εντουαρντ Σνόουντεν περιέχουν στοιχεία για τον τρόπο, με τον οποίο οι υπηρεσίες αυτές συνεργάζονταν μυστικά με την Ουάσινγκτον, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

Δημοσκοπήσεις και αβλεψίες: μια μικρή παρατήρηση



Δεν συνηθίζω να σχολιάζω δημοσκοπήσεις. Δεν είναι μόνο το θέμα της διαπλοκής των εταιρειών με το κράτος και τα παλαιά κόμματα εξουσίας που κάνει την γυναίκα του Δημοσκόπου Καίσαρα να μη μοιάζει τίμια ακόμα και αν – παρελπίδα – είναι, αλλά και το γεγονός ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των δημοσκόπων, εμ το κλίμα είναι πολύ ρευστό, εμ αναμένονται δραματικές διαφοροποιήσεις αν γίνουν εκλογές, εμ και ένα υψηλό ποσοστό από το δείγμα αρνείται να δημοσκοπηθεί (κάτι που μοιάζει να δηλώνει εν δυνάμει διαφορετική συμπεριφορά από το δείγμα που δέχεται).

Αυτός είναι ο λόγος που οι Κινέζοι δεν αποκαλουν την ελλαδα GREECE



greek_flag2 Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να..
 τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.
Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.
Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός». Αυτό για να δείτε με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τη χώρα μας. Δεν είναι καθόλου άσχημος αυτός ο συμβολισμός για μια χώρα, όπως λένε, τόσο ταλαιπωρημένη και παράλληλα τόσο πλούσια σε Ιστορία και πολιτισμό, όπως η δική μας.
Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο.
Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα «Σι-Λα».

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Η Σερβία καταδίκασε τη δήλωση του Ερντογάν για το Κοσσυφοπέδιο

25/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις
undefined
Η Σερβία καταδίκασε, σήμερα, τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έκανε χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Πρίζρεν, ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι η Τουρκία»  και «το Κοσσυφοπέδιο της Τουρκίας».

Ο νεοαποικισμός στην Ελλάδα

25/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 24 εμφανίσεις
neoapoikismosτου Δημήτρη Μακροδημόπουλου.
Η καθημερινότητα μας έχει μάθει ότι αν μια οικογένεια, για παράδειγμα, δανεισθεί χρήματα, τότε σε αυτήν εναπόκειται να καθορίσει τον τρόπο αποπληρωμής του δανείου. Να καθορίσει, δηλαδή, ποιες δαπάνες θα περικόψει για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Με τα κράτη η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά: Οι δανειστές δεν αξιώνουν μόνον την έντοκη επιστροφή των δανείων. Επιβάλλουν μέσω των μνημονίων και πολιτικές που θα

ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ


ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ1
ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΚΟΠΙΑ
Οφείλω να ξεκαθαρίσω για κάποια πράγματα για τις απόψεις μου.
Είμαι διεθνιστής.
Τι σημαίνει όμως αυτό πραγματικά;

Επιστημονικό επίπεδο μεσαίωνα – πολιτικό επίπεδο χούντας!



Όχι, δεν ζούμε σε καμία δυστοπία, όταν

Τι είναι Γενοκτονία;;;

Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > Τι είναι Γενοκτονία;;;



Επειδή πολλοί μιλούν για Γενοκτονίες, αλλά ίσως δεν γνωρίζουμε τον σαφή ορισμό και τις επιπτώσεις από την τέλεση τέτοιων αδικημάτων, ας δούμε τι προβλέπει η Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, όπως αυτή ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας*
Εγκρίθηκε και παρέμεινε ανοιχτή για υπογραφή, επικύρωση ή προσχώρηση με την από 9 Δεκεμβρίου 1948 Νο. 260 Α (ΙΙΙ) απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Έναρξη ισχύος : 12 Ιανουαρίου 1951 σύμφωνα με το άρθρο ΧΙΙΙ
Κείμενο: Ηνωμένα Έθνη, Συλλογή Συμβάσεων Νο. 1021, Τόμος 78, Σελ. 177
[όπως κυρώθηκε με το Ν.Δ. 3091 της 6/12 Οκτωβρίου 1954: περί κυρώσεως της Συμβάσεως δια την Πρόληψιν και Καταστολήν του Εγκλήματος της Γενοκτονίας από 9 Δεκεμβρίου 1948 (ΦΕΚ Α' 250)]
Άρθρον ΙΙ.- Εις την παρούσαν Σύμβασιν ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρω πράξεων, ενεργουμένη με την πρόθεσιν ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδος, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής, ως τοιαύτης :

α) Φόνος των μελών της ομάδος.
β) Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητος των μελών της ομάδος.
γ) Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας διαβιώσεως δυναμένας να επιφέρωσιν
την πλήρη ή την μερικήν σωματικήν καταστροφήν αυτής.
δ) Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεως εις τους κόλπους ωρισμένης
ομάδος.
ε) Αναγκαστική μεταφορά παίδων μιας ομάδος εις ετέραν ομάδα.


Διαβάστε όλη τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία στο http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=4cb2fb692

Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)! Γράφει ο Ο Νίκος Μπογιόπουλος



undefined
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. «Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια
επιμήκυνση μέχρι το… 2064!

Όταν το σεξ γίνεται εμμονή!


Σας αρέσει το σεξ; Αν ζούσατε το 16ο αιώνα, θα σας θεωρούσαν νυμφομανή. Ούτε σήμερα όμως είμαστε περισσότερο σοφοί, καθώς έτσι χαρακτηρίζουμε μια γυναίκα που κάνει συχνά σεξ. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά.

Ιατρίδης:«Εξέγερση στην Αθήνα»


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και σε επανέκδοση το πολύ καλό βιβλίο του Ιωάννη Ιατρίδη με τίτλο «Εξέγερση στην Αθήνα» που αναλύει τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1944.

Ένα βιβλίο που το συστήνω ανεπιφύλακτα προκειμένου ο Έλληνας της μεταπολίτευσης, να διαβάσει και την άποψη της μη φιλοεαμικής ιστοριογραφίας που έχει κατακλύσει τα βιβλιοπωλεία.

Εδρα του η Αγκυρα – Στόχος η αλλαγή του Συντάγματος



undefined
Το έμβλημα του νέου κόμματος Γκεζί
Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τα αιματηρά γεγονότα του πάρκου Γκεζί στη Κωνσταντινούπολη, ιδρύθηκε το πρώτο κόμμα των διαδηλωτών που είχαν ξεχυθεί τότε στους δρόμους της Τουρκίας. Το Κόμμα Γκεζί θα είναι γνωστό με τα αρχικά GZP.

Η Ελλάδα της Αλλαγής - "Μετάβαση στο Σοσιαλισμό: Οι διαστάσεις της δομικής αλλαγής"

Η Ελλάδα της Αλλαγής - "Μετάβαση στο Σοσιαλισμό: Οι διαστάσεις της δομικής αλλαγής"

30-06-1980
Εισήγηση Γερ. Αρσένη στο Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: "Μετάβαση στο Σοσιαλισμό: Οι διαστάσεις της δομικής αλλαγής"
Νομίζω πως έφτασε η στιγμή ν΄ αρχίσουμε να μιλάμε για πρακτικά θέματα. Αυτό μου θυμίζει μια ιστορία που συνέβη εδώ και λίγα χρόνια στην Αφρική, όταν πήγα με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε μια χώρα για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση για τη μετάβαση στο σοσιαλισμό. Κάναμε καλή δουλειά νομίζω, κουραστήκαμε κάπως και σκεφτήκαμε στο τέλος να κάνουμε μια εκδρομή στην ενδοχώρα μ΄ ένα αυτοκίνητο δυτικής τεχνολογίας. Το αυτοκίνητο μας χάλασε μέσα στην έρημο και τότε σκεφτήκαμε να καλέσουμε έναν τεχνικό που ήταν μαζί μας και που είχε αναλάβει την υπόθεση της ίδρυσης μιας βιομηχανίας αυτοκινήτων. Τον φωνάξαμε εκείνη τη νύχτα, μήπως μπορούσε να φτιάξει το αυτοκίνητο. Διαμαρτυρήθηκε γι΄ αυτό και μας είπε: "Αποκλείεται, δεν ξέρω τίποτα από μηχανές, είμαι θεωρητικός αυτοκινήτων και δεν μπορώ ούτε καν ν΄ ανοίξω το καπώ."
Σας προσκαλώ λοιπόν σήμερα να αφήσουμε τις γενικές θεωρίες και να κοιτάξουμε μερικά πρακτικά ζητήματα. Το θέμα που θέλω να συζητήσω μαζί σας είναι πώς θα μπορέσουμε να περάσουμε στο σοσιαλισμό μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και τι προβλήματα είναι πιθανό να ανακύψουν βραχυχρόνια, δηλαδή στις πρώτες 90 μέρες, στους πρώτους 6 μήνες, στα πρώτα 2 χρόνια.