Ετικέτες

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η Εκκλησία εκποίησε την περιουσία της για την άμυνα αλλά και για την καταπολέμηση της φτώχειας

 


Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον Ευαγγελισμό προς τους καιροσκόπους που της επιτίθενται για κορωνοϊό – Θεία Κοινωνία.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε την ευγενή καλοσύνη να αποστείλει στον Διευθυντή της «Εστίας» το νέο του βιβλίο για την εκκλησιαστική περιουσία. Η ανάγνωση του υπήρξε αληθινή έκπληξη.

Λίβυος αναλυτής: Η Τουρκία σαμποτάρει τη συναίνεση μεταξύ των Λιβύων


Ο πολιτικός αναλυτής Καμέλ Αλ Μαράσα δήλωσε, την Κυριακή, ότι οι στρατιωτικές συμφωνίες που υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Προεδρίας της μη εγκεκριμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με την Τουρκία δεν διαθέτουν τη νομική βάση και παραβιάζουν τους συνταγματικούς κανόνες που διέπουν τη Λιβύη, υποδεικνύοντας ότι δεν έχουν επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο, καθώς είναι και οι δύο έκνομοι.

Ο Αλ Μαράσα πρόσθεσε, σε μια ανακοίνωση στον Τύπο, ότι αυτές οι συμφωνίες έχουν μετατραπεί σε εργαλείο που οι Τούρκοι χρησιμοποιούν για να εισβάλουν και να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και να σαμποτάρουν οποιαδήποτε συναίνεση, όπως συμβαίνει τώρα, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Άγκυρας να σαμποτάρει αυτό που έχει επιτύχει η στρατιωτική επιτροπή 5 + 5, δυτικής και ανατολικής Λιβύης.

Κυρώσεις στην Τουρκία από τον μελλοντικό πρόεδρο Μπάιντεν;

 

Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις πέρασαν από χίλια κύματα το τελευταίο διάστημα. Σε γενικές γραμμές πάντως η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν ωφελήθηκαν από τον πρόεδρο Τραμπ. Θα ξαναμοιραστεί η τράπουλα από τον Μπάιντεν;

Η ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και η αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημείο καμπής για την πολιτική των ΗΠΑ. Και στην εξωτερική πολιτική η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στο τιμόνι της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη αναμένεται να αλλάξει πολλά. Ιδίως οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας ενδέχεται να μεταβληθούν μέσα στους επόμενους μήνες.