Ετικέτες

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τραμπ κερδίζει από το αφήγημα περί νοθείας

 

Η εμμονή Τραμπ σε δικαστικές προσφυγές για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος δεν αποτελεί μόνο ένδειξη πολιτικού, ο οποίος δεν ξέρει να χάνει. Έχει πιο χειροπιαστά κίνητρα που σχετίζονται με το χρήμα.

Για τον εαυτό του ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν του αρέσει να χάνει. Όμως το γεγονός ότι αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έχει και μια διαφορετική εξήγηση. Μετά από περισσότερες από 50 ήττες ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ακόμα και ένας Τραμπ θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί πια να ανατραπεί.

Ναζιστικές θηριωδίες: Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943

 https://www.olympia.gr/wp-content/uploads/2020/12/67114A49-CA09-44A3-8B38-0349B9CD2B4A.jpeg


Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.

Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.