Ετικέτες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Chemical weapons and the chemical weapons convention



Not many years ago in autumn of 2003 “a mere chemistry academy student in Moscow managed to design a home-made bomb and to plant it in the heart of Moscow, just a quarter mile away from the Kremlin. He claimed to be connected to radical neo-bolsheviks, which he hardly was”.[1] Nevertheless, an academic carrier is not necessary to manufacture a chemical weapon. In the age of globalization where the access to knowledge is just a web surfing, internet can provide any information. Anyone of us with access to knowledge of chemicals or randomly could mix readily available household products to create relatively dangerous concoctions.[2]

Οι Συνθήκες των Βαλκανικών Πολέμων


Τα περί «ανεξαρτησίας» της Κρήτης ή νησιών του Αιγαίου είναι φληναφήματα, καθώς οι σχετικές διεθνείς συμφωνίες δεν λήγουν ποτέ

Του Αγγελου Μ. Συριγου*

Το 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, κατά τους οποίους η Ελλάδα διπλασίασε την εδαφική της έκταση και ενσωμάτωσε στον εθνικό κορμό προαιώνιες κοιτίδες Ελλήνων. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρία χρόνια, διαδικτυακά, μία θορυβώδης προπαγάνδα που εστιάζεται κυρίως στο εδαφικό καθεστώς της Κρήτης. 

Να ποινικοποιηθεί τώρα η άρνηση του ολοκαυτώματος, για να δούμε πόσα αργύρια διαθέτει η φασιστική τουρκία.

Να ποινικοποιηθεί τώρα η άρνηση του ολοκαυτώματος, για να δούμε πόσα αργύρια διαθέτει η φασιστική τουρκία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 11, 2012

katastrofi-smyrnis

Μετά τον “συνωστισμό” στην προκυμαία της Σμύρνης στην κατά Ρεπούση ιστορία, έχουμε δεύτερο κρούσμα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του δήμου Σμύρνης, την καταστροφική φωτιά δεν την έβαλαν οι Τούρκοι. Και το πιο σημαντικό; Την άποψη αυτή την εκφράζει Έλληνας ιστορικός!

ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ και ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ


Περί Αλός
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής
O Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής υπήρξε ένας από τους Οθωμανούς σουλτάνους που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος της αυτοκρατορίας. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι στην προσπάθειά του αυτή στηρίχθηκε σε μια σειρά εξωμοτών/αρνησίθρησκων χριστιανών ναυτικών διοικητών όπως οι ελληνικής καταγωγής Πίρι Ρεΐς, ο Τουργκούτ Ρεΐς  και ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα, ο ουγγρικής καταγωγής ευνούχος Χατίμ Σουλεϊμάν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Δεξί χέρι, στενός φίλος και συγγενής του Σουλεϊμάν, μέγας βεζίρης και ανώτατος στρατιωτικής διοικητής των οθωμανικών στρατευμάτων στις σημαντικότερες εκστρατείες υπήρξε ο Ιμπραήμ Πασάς, ένας επίσης αρνησίθρησκος Έλληνας από την Πάργα της Ηπείρου.

But Elgin went to Athens…

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

undefined
Όσα λεφτά και αν έδωσε το Ελληνικό δημόσιο για να προωθήσει την επιστροφή των μαρμάρων από την εποχή της Μελίνας και πιο μπρός μέχρι σήμερα , δεν έφεραν τα αποτελέσματα που έφερε αυτή η ΙΔΙΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία...
undefined
undefined
undefined
undefined


Θαυμάστε τους καλλιτέχνες πώς φέρνουν τους άλλους λαούς της Ευρώπης μπροστά στο μέγεθος της ΚΛΟΠΗΣ που έκανε ο Έλγιν στην χώρα μας...

Πηγή: κ. Alexis Mantheakis μαζί με μερικούς φίλους του

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ( Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη)



Είναι αυτοί άξιοι να μιλήσουν για τους αγώνες των Ηπειρωτών και να γράψουν-φτύσουν τον εμετό τους πάνω στα μνημεία για τις μανάδες που βγάλανε από τα σπλάχνα τους ημίθεους.
Είναι αυτοί άξιοι να μιλήσουν για τις μανάδες και γυναίκες αυτές που γίνανε μουλάρια μεταφέροντας τα εφόδια σφίγγοντας τα δόντια, που γίνανε εκχιονιστικα μηχανήματα, που πολεμήσανε με το δικό τους τρόπο σαν πραγματικοί άντρες.

Γουρούνια βεβήλωσαν και το ΑΓΑΛΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 1940



Θεσσαλονίκη τώρα: Τάγματα εφόδου ακροαριστερών φασισταριών βεβήλωσαν το μνημείο για τις Ηπειρώτισσες γυναίκες, που προσέφεραν τα μέγιστα στον αντιφασιστικό αγώνα του 1940. 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 1940, ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

11η Σεπτεμβρίου: Σαν σήμερα άλλαξε ο κόσμος…

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Σεπτεμβρίου 11, 2012
Το σίγουρο είναι πως όλες οι πλευρές που ενεπλάκησαν σε αυτή τη θερμή αλλά πολυμετωπική σύρραξη μετρούν χιλιάδες αθώα θύματαΉταν 16:00, ώρα Ελλάδας, το ημερολόγιο έγραφε 11/9/2001 όταν ξεκίνησαν όλα…

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση μεταδίδουν έκτακτα δελτία: οι Δίδυμοι Πύργοι στη Νέα Υόρκη, φλέγονται.
undefined
Θα πάρει κάποια ώρα να ανακοινωθεί και το αίτιο: ένα αεροσκάφος εμβόλισε κυριολεκτικά έναν από τους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Σε λιγότερο από μια ώρα από το συμβάν, περίπου στις 16.40 ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει για πρώτη φορά για «προφανώς τρομοκρατική επίθεση».
Δεν περνούν ούτε 15 λεπτά και στις 16.53 το αμερικανικό Πεντάγωνο γίνεται επίσης στόχος επιθέσεων.

Κι εκείνες τις στιγμές «εγκαινιάζεται» μια νέα εποχή της παγκόσμιας ιστορίας.
Οι εικόνες κοσμογονίας που ακολούθησαν θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη των Αμερικανών. Και, βεβαίως, ολόκληρου του κόσμου.

Λαβωμένες περισσότερο και από τους τραυματίες των Δίδυμων Πύργων, οι ΗΠΑ θα κηρύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Το ποιος ήταν τελικά ο εχθρός ή -ακριβέστερα- ποια ήταν η πραγματική αιτία πίσω από τη νέα αυτή πολεμική ρητορική, ίσως δεν έχουν ακόμη περάσει αρκετά χρόνια για να το πούμε. Οι υποθέσεις πάντως είναι πολλές, κάποιες και αρκετά λογικοφανείς.
Το σίγουρο είναι πως όλες οι πλευρές που ενεπλάκησαν σε αυτή τη θερμή αλλά πολυμετωπική σύρραξη μετρούν χιλιάδες αθώα θύματα.

Για την ώρα, οι αριθμοί μετρούν: νεκρούς, πληγές και οικονομικές απώλειες:
undefined

Ο Πατριωτισμός και η ανατομία της λέξης «Εθνικισμός»

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πατριωτισμός και η ανατομία της λέξης «Εθνικισμός»


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είναι πράγματι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο, ένα λεκτικό και εννοιολογικό λάθος, καθιερώνεται στην καθομιλουμένη γλώσσα και πως η συνήθεια διαιωνίζει την ύπαρξη του. Ένα παράδειγμα, που πρώτο μου έρχεται στο μυαλό, είναι το ρήμα «παντρεύομαι». Προέρχεται από το υπανδρεύομαι = τίθεμαι υπό ανδρός, στην κυριολεξία, και κατά περίφραση. εφόσον το ρήμα αφορά μόνο γυναίκα, σημαίνει τον γάμο της με έναν άνδρα. Ο άνδρας, λοιπόν, κανονικά νυμφεύεται = παίρνει νύμφη και όχι άνδρα!
Αν όμως πεις, ότι «νυμφεύεσαι», οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι είσαι ιδιότροπος με την γλώσσα και περίεργος, γιατί παίρνεις νύμφη. Αν, βέβαια, δηλώσεις, ότι την επόμενη Κυριακή «παντρεύεσαι» (δηλαδή παίρνεις άνδρα), ε, τότε, είσαι φυσιολογικός άνθρωπος! Τόση δύναμη αποκτά τελικά μια εννοιολογική διαστρέβλωση, όταν ριζώνει, που φτάνει στο σημείο να εξουδετερώνει ακόμη και την ορθή και ουσιαστική διατύπωση ενός όρου

Σεπτέμβριος 1955: Η Κύπρος και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης

Σεπτέμβριος 1955: Η Κύπρος και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καινούριες ιδέες κάνουν την εμφάνισή τους, όπως το πνεύμα της απελευθέρωσης των λαών από κάθε είδους δουλεία και ξενοκρατία. Ακριβώς μέσα στο διεθνές κλίμα κατάλυσης της αποικιοκρατίας, η Κύπρος φαίνεται να διεκδικεί τα δικαιώματά της περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήδη από το 1947, η ελληνική Βουλή έχει πάρει ομόφωνη απόφαση υπέρ της αυτοδιάθεσης της Κύπρου - πλατωνική ενέργεια χωρίς καμία ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο.

Ο αντιΝεοταξίτης που έβρισε τον Παπούλια

 Της Χριστίνας Ταχιάου

Τον έβλεπα στο facebook και με φρίκαρε. Αναρτήσεις μίσους, αίματος, ρατσισμού, ανάμικτες με πίστη στο Χριστιανισμό και τα ελληνικά ιδεώδη, πασπαλισμένες με αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίες που όλες –μα όλες- κατέληγαν στους Εβραίους. Κήρυγμα μπροστά στο οποίο ακόμη και η «επίσημη» Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε κάποιες –ελάχιστες, ίσως- αποστάσεις.

Ήθελα να τον διαγράψω από φίλο, αλλά σκεφτόμουν ότι καλό είναι να έχω προσωπική αντίληψη για οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ελληνική κοινωνία. Παραδόξως, δεν αντιδίκησε ποτέ μαζί μου, παρόλο που οι αναρτήσεις και τα άρθρα μου κινούνται στο άλλο άκρο από τις δικές του. Άσε δε που μου έκανε και like σε φωτογραφίες ή τραγούδια που ανέβαζα!