Ετικέτες

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

No strings attached! Ένας άντρας δηλώνει ότι θέλει να μείνει μόνος του το καλοκαίρι. Γιατί;


Προχθές άνοιξα την ντουλάπα για τα τελευταία κρυμένα καλοκαιρινά και ανακάλυψα τις αγαπημένες μου σαγιονάρες. Πόσο μου είχαν λείψει όσο καιρό ήμασταν μαζί! Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα που είχες "φάει" και δεν με άφηνες να τις φοράω! Φέτος λοιπόν θα 'χει διχαλωτή σαγιονάρα, λουλουδάτο πουκάμισο και τάβλι μέχρις εσχάτων! Γιατί είμαι μόνος! Και μπορώ επιτέλους να περάσω το καλοκαίρι όπως θέλω εγώ! Γιατί αγαπημένε Στράτε (ο Διονυσίου ντε...) αυτή τη φορά θα αντιστρέψω το στίχο και θα πω: "Καλύτερα μονάχος και γνωστικός, παρά μαζί σου και τρελός"! 

"Υπάρχει άλλη;" Ένας άντρας σου εξηγεί πως να το καταλάβεις...


Το καλοκαιράκι, η ζέστη, τα λίγα ρούχα, η τεστοστερόνη! Λίγο η ρουτίνα, λίγο η υπερπληθώρα προσφοράς και ένας άνδρας απιστεί... Όχι δεν προσπαθώ να διακιαολογήσω εμάς του άνδρες! Όμως η απιστία δεν είναι σαν το μάτι (βλ. βασκανία)... πιστεύεις ή δεν πιστεύεις σε αυτή, αυτή υπάρχει και διαλύει σπίτια. Ποια είναι τα σημάδια όμως ότι το κάνει; Τι είναι αυτό που πρέπει να σε βάλει σε υποψίες; Κράτησε σημειώσεις...
 
Μα ήρθες με του Ιούδα το φιλί... και υπέγραψες την προδοσία! Είσαι εσύ μέσα στην καλή χαρά που εκείνος άλλαξε. Που έγινε πιο στοργικός. Που θα σε ρωτήσει επιτέλους αν βαριέσαι να πάτε βόλτα με τους φίλους του. Εχθές σου έφερε και λουλούδια μετά από τόοοοοσο καιρό. "Γιατί έτσι... γιατί σ' αγαπώ!" σου είπε όταν τον ρώτησες πως του ήρθε...
Το νου σου! Για να τα κάνει αυτά ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, σου ρίχνει στάχτη στα μάτια! Φτιάχνει τον καλύτερο αντιπερισπασμό για να ρίξεις τα ραντάρ, να διώξεις την ενοχλητική σου διαίσθηση που σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά!

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ… Έλληνας καθηγητής διεκδικεί αποζημίωση 58 εκατ. ευρώ από την Apple




Έλληνας καθηγητής διεκδικεί αποζημίωση 58 εκατ. ευρώ από την Apple
Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Apple Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε πατέντα, που χρησιμοποιεί ήδη σε iphone, ipad και MacBook Air.
Στην αγωγή του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης Θεόδωρος Μουστάκας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας καθώς, όπως ισχυρίζεται, η λεπτή μεμβράνη νιτριδίου και γαλλίου αποτελεί δική του ανακάλυψη, την οποία έχει κατοχυρώσει από τον Νοέμβριο του 1997 με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Στη δικαστική αγωγή η οποία κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου, ο Έλληνας καθηγητής ζητάει από την εταιρεία να του δώσει λίστα με τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς και τα κέρδη της από αυτά αλλά και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των προϊόντων στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
Σύμφωνα με την Boston Herald, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης διαμαρτύρεται για παραβίαση πατέντας. Την περασμένη χρονιά είχε απευθύνει ανάλογο αίτημα και σε βάρος άλλων εταιρειών όπως η Samsung και η Amazon.Ποιος είναι ο Έλληνας καθηγητής
Ο Δρ Θεόδωρος Μουστάκας είναι λέκτορας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσσαλονίκης και στη συνέχεια πήρε μάστερ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.Εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Βοστόνης το 1987 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 1999 επέστρεψε στο ΑΠΘ ως επισκέπτης καθηγητής, ενώ μέχρι σήμερα έχει συγγράψει και εκδώσει οκτώ επιστημονικά βιβλία, ενώ δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
Ημερησία

LIDL – απίστευτη πρόκληση: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ. ΣΦΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΚΥΒΕΤΕ ΣΤΑ “ΑΦΕΝΤΙΚΑ”.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 8, 2013

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΦΠΑ στην παραμεθόριο είναι μειωμένος για ευνόητους λόγους. Κυρίως όμως είναι μία “παροχή” του άθλιου κρατιδίου στους ακρίτες ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστικότητα στις τιμές.

Οι εθνικοί οδοδείκτες του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη


undefined
του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Έχω τη βεβαιότητα της καρδιάς, ότι αν σήμερα ζούσε ο Ελύτης, σαν σε κατάλληλη περίσταση, θα μας επαναλάμβανε τους παρακάτω στίχους του:

Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας,
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Ο Νίκος Καρούζος και οι νεότεροι ποιητές

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Ο Νίκος Καρούζος και οι νεότεροι ποιητές

Ο καιρός του επόμενου βλέμματος*

Μη με διαβάζετε/ όταν/ έχετε/ δίκιο

«Ρομαντικός επίλογος»

Του Θωμά Τσαλαπάτη

Πέρυσι, από τις 30 Γενάρη έως τις 28 Μαΐου, το θέατρο Άττις φιλοξένησε δέκα νέους  ποιητές, από 25 έως 35 ετών, σε μια σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο «Ιστορία ερχόμαστε. Κοίτα τον ουρανό!» (τίτλος δανεισμένος από το γνωστό σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008). Όταν ο Θεόδωρος Τερζόπουλος μας πρότεινε ο κύκλος των αναγνώσεων να είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Νίκου Καρούζου, αποδεχτήκαμε την πρόταση ως μια χειρονομία που συμπλήρωνε με φυσικότητα τις προθέσεις και το περιεχόμενο του εγχειρήματος. Ο κύκλος ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός ποιήματος του Νίκου Καρούζου από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο  (το ποίημα  «Ρομαντικός Επίλογος» από τη συλλογή Πενθήματα). Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αρκετοί ποιητές διάβασαν ποιήματα του Καρούζου ανάμεσα στα δικά τους, στίχους εμπνευσμένος ή αφιερωμένους σε αυτόν. Λίγους μήνες μετά, και ενώ η ανάμνηση ταξινομεί στο παρελθόν τα γεγονότα, τίθεται το ερώτημα από πού προήλθε η φυσικότητα με την οποία το όνομα ενός ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς συνοδεύει τις προσπάθειες ποιητών γεννημένων από το 1977 και μετά. Γιατί ο Νίκος Καρούζος;