Ετικέτες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ολλανδία-Εργατικοί: Έδιωξαν τουρκικής καταγωγής βουλευτές!


Στην αποπομπή δύο τουρκικής καταγωγής βουλευτών προχώρησε το κυβερνών Εργατικό Κόμμα της Ολλανδίας. Οι βουλευτές Τουναχάν Κουζού (αριστερά) και Σελτζούκ Οζτούρκ (δεξιά στη φωτογραφία),εκδιώχθηκαν,όταν καταφέρθηκαν δημόσια κατά του νομοσχεδίου που προωθούσε η ολλανδική κυβέρνηση και αφορούσε την επιτήρηση τεσσάρων τουρκικών, ισλαμικών οργανώσεων που δρουν στην Ολλανδία και τις πιθανές διασυνδέσεις τους με το Ισλαμικό Κράτος.
Οι τουρκογενείς βουλευτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν, ότι ασκεί πολιτική διακρίσεων. Η κυβέρνηση ζήτησε από τους δύο βουλευτές να υπογράψουν δήλωση ότι αποδέχονται το νομοσχέδιο. Όταν αρνήθηκαν, αποπέμφθηκαν.

Πώς είναι σήμερα μέρη που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες


Πόσο έχουν αλλάξει τα σημεία που γυρίστηκαν ορισμένα πλάνα του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου

Όσες φορές και να τις δεις, όσο πολυπαιγμένες κι αν είναι οι κλασικές κωμωδίες της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά έχουν χαραχτεί βαθιά στο ελληνικό DNA και δεν παλιώνουν ποτέ. Ατάκες, σκηνές και πρωταγωνιστές χαρίζουν πηγαίο γέλιο, περιλαμβάνοντας σπουδαίες ερμηνείες από «ιερά τέρατα» του κινηματογράφου. Πού όμως έκανε βόλτα με ποδήλατο ή Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν καταταγεί στο Ναυτικό, που γύρναγε ο Θανάσης Βέγγος διδάσκοντας μας Έξω φτώχεια και καλή καρδιά και που έπινε τον καφέ του ο Κώστας Βουτσάς και η Ζωή Λάσκαρη στο Μερικοί το Προτιμούν Κρύο. Το newsbeast.gr ανακάλυψε μερικά από τα μέρη στα οποία είχαν γυριστεί οι παλιές ελληνικές ταινίες και αποτύπωσε τη διαφορά που παρουσιάζουν σήμερα.

Απίστευτη ατάκα Ερντογάν: Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική -Oχι ο Κολόμβος


erdogan denizci
ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.
«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμειρκή και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», διαβεβαίωσε Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.
«Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας», επέμεινε και παρασυρμένος από τη φόρα του δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

Νέα ήθη στο Βρετανιστάν…Μοδάτο ξενοδοχείο μετατρέπεται σε παράδεισο της Σαρία!


ξενοδοχειοΗ Βρετανία δεν διαφέρει πλέον σε τίποτα από τα υπόλοιπα ισλαμικά κράτη! 

Το ξενοδοχείο Bermondsey, το οποίο έχει ψηφιστεί ως το πιο «trendy» μέρος για να μείνει κάποιος στο Λονδίνο, αγοράστηκε πρόσφατα από έναν μουσουλμάνο επιχειρηματία.

Χωρίς καμία προειδοποίηση ο ισλαμιστής άλλαξε άρδην την εικόνα του μοδάτου ξενοδοχείου, μετατρέποντάς το σε ισλαμιστικό παράδεισο!

Κικέρων… «Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

 

ciceroengrav
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)
«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»  

Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας

  • «Διορθώστε τον άντρα και θα διορθωθεί μαζί του, κατ’ ανάγκη, και η γυναίκα.»
  • «Πολλά παιδιά – πολλές φροντίδες. Κανένα παιδί – καμία ευτυχία.»
  • «Να θυμάσαι ότι δεν είσαι θνητός, μόνο το σώμα σου είναι θνητό. Αυτό που είναι ζωντανό δεν είναι το σώμα σου, αλλά το πνεύμα που ζει μέσα στο σώμα σου. Μια αόρατη δύναμη οδηγεί το σώμα σου, όπως ακριβώς μια αόρατη δύναμη οδηγεί τον κόσμο.»
  • «Ο άνθρωπος είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του.»

Επικίνδυνη ΕΝΤΑΣΗ της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ απέναντι στη ΝΕΟΛΑΙΑ στο φόντο της Επετείου της 17ης του Νοέμβρη…


by Mαν.Αρκάς
Νέα επεισόδια φοιτητών-αστυνομικών στο Πολυτεχνείο
Ψήγματα κίνησης στη νεολαία
Τις τελευταίες μέρες κάτι φαίνεται να κινείται μέσα στη νεολαία και το κίνημά της. Είναι ευδιάκριτη η κίνηση του τμήματος το οποίο βρίσκεται στην εκπαίδευση (Σχολεία & Πανεπιστήμια), μια κίνηση με αιτήματα που σχετίζονται με τις αντι-εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις βαθμίδες.
Η σημερινή κίνηση και ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος διαφέρει παρασάγγας από αυτά που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα. Σήμερα κάθε μερική εκδήλωση δυσαρέσκειας ή κινητοποίησης παίρνει αντικειμενικά ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ στο φόντο της Καπιταλιστικής Κρίσης, της αντιλαϊκής επέλασης η οποία έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος πεθαίνει τελευταίος…




Διχογνωμίες και τριχογνωμίες έχουν παρουσιαστεί από τους επιστήμονες και τον Άδωνη Γεωργιάδη που ασχολούνται με το φλέγον θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον ελληνισμό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από τον πλανήτη Άρη μέχρι τον ήλιο. Ποιος δηλαδή είναι ο νεκρός του οποίου ο σκελετός βρέθηκε στην Αμφίπολη. Αυτό πλέον είναι το θέμα συζήτησης από το λούμπεν προλεταριάτο που δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες του μέχρι το οικονομικό avant garde της χώρας που έχει να χάσει τα πάντα εκτός από της αλυσίδες του.

Τα «θρασίμια», το δόγμα «νόμος και τάξη» και η επέτειος του Πολυτεχνείου…

 

Ποιοί όμως είναι, εν προκειμένω, για να μεταχειριστούμε την φρασεολογία του Πρωθυπουργού τα «θρασίμια»; Οι φοιτητές, οι οποίοι, καλώς ή κακκώς, υπερασπίζονται -έστω και έναν αναχρονιστικό κατά την αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού-, θεσμό της υπεράσπισης των ακαδημαϊκών ελευθεριών ή ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, όπως και ο… συγκυβερνήτης του κ. Ε. Βενιζέλος, οι οποίοι έχουν απεμπολήσει κάθε δυνατότητα υπέρασπισης του δημόσιου συμφέροντος και έχουν χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα;

Καμικάζι – Ποιοι Ήταν, Γιατί Πέθαναν…

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
«Κάθε φορά που μια χώρα αποκτάει κάτι, σύντομα και μια άλλη το αποκτάει. Μια χώρα αποκτάει το ραντάρ, αλλά σύντομα το έχουν όλες. Μία αποκτάει έναν καινούργιο τύπο μηχανής ή αεροπλάνου, μετά μια άλλη τον έχει. Αλλά οι Ιάπωνες έχουν τους Καμικάζι, και κανένας άλλος δεν θα τους αποκτήσει, επειδή κανένας άλλος δεν είναι φτιαγμένος σαν αυτούς.»Τζον Θατς, καπετάνιος
Στα τέλη του 1944, περίπου 10 μήνες πριν το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιάπωνες είχαν ήδη αρχίσει να διαπιστώνουν ότι η στρατιωτική τους προσπάθεια θα οδηγούνταν σε ήττα. Τα όπλα και ο εξοπλισμός τους είχαν ελλείψεις, οι στρατιώτες λιγόστευαν δραματικά, και το ηθικό ήταν πεσμένο. Οι πολύτιμες βόμβες τους, εκτός του ότι ήταν λιγοστές, αστοχούσαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές στον εχθρό, και οι πιλότοι τους δεν μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους Αμερικάνους σε αερομαχίες. Σε μια τελευταία, λοιπόν, απεγνωσμένη προσπάθεια ανάκαμψης του στρατού, ιδρύθηκε το Σώμα των Καμικάζι. Το σκεπτικό ήταν να εμποδίσουν την απογείωση αεροπλάνων από τα εχθρικά αεροπλανοφόρα. Η μετατροπή των ίδιων των πιλότων σε βόμβες, θα σήμαινε σίγουρα τη μείωση των αποτυχημένων βομβιστικών επιθέσεων.