Ετικέτες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Scores of Migrant Workers in Greece Enter 6th Week of Hunger Strike COMMENT CARE 2 CAUSES


Scores of Migrant Workers in Greece Enter 6th Week of Hunger Strike


Scores of Migrant Workers in Greece Enter 6th Week of Hunger Strike


undefined
Posted by Kristina Chew


Some 300 migrant workers, mostly from north Africa, have gone 41 days without food to protest the Greek government’s denying them legal status. According to the Guardian, about a third of them have been taken to the hospital after having nothing but water, sugar and salt for over five weeks. The socialist administration of George Papandreou has been put ‘increasingly on the defensive’ as the hunger strikers vowed to continue their protest.

Το Πλοιο των Τρελλων η αναπτυξη αλλα ελληνικα


Δεν ειπα να γινει εξορυξη χρυσου "αρπα-κολα" (οπως γινονται δυστηχως πολλα πραγματα στην γλυκια μας πατριδα) αλλα σωστα και οργανωνενα οπως γινεται εξαλλου και `στις περισσοτερες οργανωμενες χωρες του κοσμου.Το παραδειγμα που ανεφερε ο προηγουμενος σχολιαστης για την Ιαπωνια με καλυπτει πληρως...

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ


For Tanzanian girls trying to go to school, the stakes are unbelievably high: in the dangerous temporary accomodations where the girls attending senior schools must live, they are subject to sexual harassment and sometimes rape.  Their stories are heartbreaking, and often result in women abandoning the educations that they had worked so hard to access.  The men who harass and assault the girls act mostly with impunity; the rapes have yet to result in a conviction.
"Even if we scream for help, people hardly come to our rescue," explained one of the girls. By the time the police get here, well... they'll already be finished.  So the men just do what they want."

Σκέψεις πάνω στην εξέλιξη των Τ/Θ


Αν εξετασουμε την Ιστορια των Τ/Θ θα δουμε οτι υπαρχει σε πσγκοσμιο επιπεδο μια ταση για οπλα ολοενα μεγαλυτερου διαμετρηματος ξεκινωντας απο το το πυροβολο 37 χιλ. του FT-17 Renault το 1917 στο (κοντοκανο)πυροβολο των 125 χιλ του T-90 η στο μακρυκανο των 120 χιλ. των Le Clerck/ MI Abraams κτλ.Εμεις απο οτι φαινεται παμε αναποδα αλλα "αναγκα και θεοι πειθονται".Θα επρεπε να ειχαμε φροντισει να αγορασουμε και τα απαιτουμενα πυρομαχικα (αναρωτειμαι για αυτν την υποθεση οπως και για πολλες αλλες θα παει καποιος επιτελους φυλακη σ' αυτην την χωρα;)

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (Απάντηση στον Κρίστιαν)


Αγαπητε Κριστιαν
Καταρχας συγνωμη για την παρατηρηση αν σε ενοχλησε αλλα και`εγω πρεπει να παραδεχθω οτι δεν δεν ειδα τους συνδεσμους (εξαλλου το τεχνολογικο μου επιπεδο ειναι καπου μεταξυ Μεααιωνα και αρχων της Βιομηχανικης Επαναστασης) και για αυτο υπεθεσα οτι το μεταφρασες απο το πρωτοτυπο.
Οπως πολυ σωστα παρατηρησες μενω στο Λονδινο και δυστηχως εχω εντρυφεισει στις ανοησιες που γραφουν οι τοπικες "φυλλλαδες" τους ΠΟΛΥ περισσοτερο απο οσο θα ηθελα αλλα ευελπιστω οτι αυτη η κατασταση θα διωρθωθει με την ΜΟΝΙΜΗ επιστροφη μου στην Γλυκια μας Πατριδα.
Οπως μπορεις να ρωτησεις και τους αλλους διαχειριστες/ σχολιαστες δεν συμπαθω τους Αγγλους (καθε αλλο) αλλα το θεμα των Αγγλο-Γαλλικων σχεσεων ειναι πολυ ευρυ για να το αναπτυξω σε ενα σχολιο κσι επειδη οπως λενε κσι οι Γαλλοι δεν θελω να ανατρεξδ στα γεγονοτα προν τον Κατακλυδμο η να αναφερθω στο 1066 ("Νορμανδοι", στην πραγματκοτητα Γαλλοι δανικης καταγωγης εναντιον Αγγλο-Σαξονων υπο εν μερει αγγλο-δανικη διοκηση) η στον Εκατοντετη πολεμο 1337-1453 (αρχικα διαμαχη μεταξυ δυο Γαλλοφωνων δυναστειων , Valois εναντιον Plantagenet για το στεμμα της Γαλλιας) θα επικεντρωθω λοιπον στο Βατερλω (1815). Αν δεν απατωμαι η μαχη του Βατερλω ηταν η καταληξη των πολεμων της Γαλλικης Επαναστασης και του Ναπολεοντα κατα την διαρκεια των οποιων οι Γαλλοι εκαναν εισβολες στο μεγαλυτερο μερος τηε Ευρωπης (για ενα διαστημα, το 1807-1814 ειχαν καταλαβει και τα Επτανησα της Κερκυρας συμπεριλαβανομενης) χωρις φυσικα να ζηρησουν την αδεια των υπολοιπων Ευρωπαιων και στην περιπτωση της Ισπανιας (1809) παρα την εντονη αντιδραση τους Εξαλλου στην εκστρατεια του Βατερλω (το οπιο βρισκεται στο Βελγιο) οι αγγλοι επενεβησαν για να βοηθησουν τους συμμαχους οι οποιοι δεχονταν επιθεση απο τους Γαλλους εκτος φυσικα και αν οι Βαλλονοι -Φλαμανδο -Ολλανδοι ειχαν καλεσει τον Ναπολεοντα γιατι διαοφορετικα και η αποβαση των Συμμαχων στην Νορρμανδια (1944) θα εθεωρητο εισβολη.Παραπλησια ειναι και η κατασταση σε οτι αφορα τον πολεμο της Ισπανικης Διαδοχης (1701-1712) τον Επταετη πολεμο (1756-1763) και την εκστρατεια της Βουλωνης (1537)
Μπορει ο συγραφεας να μην ενοιει να αποβληθει η Αγγλια απο την ΕΕ αλλα εγω για να να εξομοληθω την αμαρτια μου δεν θα με στεναχωροσε καθολου κατι τετοια παρα την ζημια που θα συνεπαγονταν σε προσωπικο επιπεδο.Εξαλλου ηταν μεγαλο λαθος που η ΕΟΚ δεχθηκε την Αγγλια και ο Ντε Γκωλ ηταν ΠΟΛΥ σοφος που αντιδρουσε διατι η Αγγλια σαμποταρει την ΕΕ με οποιον τροπο μπορει για να μην μιλησω για τα ελληνοτουρκικα και την κυπρο.Παρεπιντοντως ντροπη στον Ιραλνδο υγραφεα να αναμεταδιδει τις αγγλικες θεσεις, με κατι συνςργατες σαν και αυτον οι Αγγλοι εχαν`σκλαβωσει την Ιρλανδια` για πανω απο 7 αιωνες (1191-1921 αν θυμαμαι καλα)Συγνωμμη για το μεγεθος και δεν θα ηθελα να δημιουργηθει καμμια παραξηγηση λογω διαφωνιων καθως εκτιμω πολυ την δουλεια σου...