Ετικέτες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ιαπωνία: Αντιβαλλιστικοί πύραυλοι στο νησί Οκινάουα

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ιαπωνία: Αντιβαλλιστικοί πύραυλοι στο νησί Οκινάουα

Η Ιαπωνία ανέπτυξε σήμερα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα στο νησί Οκινάουα, στο νότιο τμήμα της χώρας, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση πυραύλου στα μέσα Απριλίου.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας πριν από λίγες ημέρες, να καταρρίψουν το βορειοκορεατικό πύραυλο σε περίπτωση που αυτός απειλήσει το ιαπωνικό έδαφος.

Σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ ο πύραυλος αυτός θα εκτοξευτεί στο διάστημα από τις 12 ως τις 16 Απριλίου για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο και η εκτόξευσή του θα πραγματοποιηθεί επίσης για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από τη γέννηση του ιδρυτή του βορειοκορεατικού κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανησυχούν ότι η εκτόξευση αποτελεί στην πραγματικότητα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι ο πύραυλος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο παρατήρησης της Γης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, η Ιαπωνία ανέπτυξε συστοιχίες πυραύλων Patriot σε τέσσερις περιοχές της Οκινάουα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νάχα.

Άλλες συστοιχίες πυραύλων αναπτύχθηκαν σε περιοχή κοντά στο Τόκιο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-Ουίνστον Τσώρτσιλ

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος


Ουίνστον Τσώρτσιλ
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Γκοβόστης, 2010

Όπως και στα προηγούμενα έργα μου, το ίδιο και σε αυτό, έχω ακολουθήσει, πάντα στο μέτρο του δυνατού, τη μέθοδο του Defoe στο βιβλίο του "Memoirs of a Cavalier", όπου ο συγγραφέας αφηγείται και σχολιάζει τα μεγάλα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα κάτω από το πρίσμα των προσωπικών εμπειριών. Ίσως να είμαι ο μόνος που έζησε και τα δυο κατακλυσμιαία γεγονότα του 20ού αιώνα έχοντας υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα. Ενώ όμως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατείχα υπεύθυνα αλλά δευτερευούσης σημασίας αξιώματα, στο δεύτερο πόλεμο με τη Γερμανία, υπηρέτησα ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητας περισσότερο από πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, γράφω από διαφορετική σκοπιά και με μεγαλύτερη εγκυρότητα απ' όση ήταν εφικτή στα πρώτα μου βιβλία. Έτσι αποφεύγω να περιγράψω το βιβλίο αυτό ως ιστορία, καθώς αυτό είναι καθήκον μιας άλλης γενιάς, αλλά μπορώ να βεβαιώσω υπεύθυνα ότι αποτελεί μια συμβολή για την καταγραφή της ιστορίας.

Θάτσι: Ένα Κράτος για όλους τους Αλβανούς!

Θάτσι: Ένα Κράτος για όλους τους Αλβανούς!




undefined
«Αν υπάρξει θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, τότε οι Αλβανοί θα μπορούσαν να ζήσουν κάτω από καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες σε ένα κράτος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Χάσιμ Θάτσι, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Πρίστινα, τονίζοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει «όλους τους φίλους της διεθνούς κοινότητας» για αυτή  την άποψη. Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Πρίστινα, όπου συζητήθηκε το  θέμα των σερβικών εκλογών στο Κόσσοβο, ο κ. Θάτσι επανέλαβε ότι η διεξαγωγή τους είναι επικίνδυνη υπόθεση καθώς ερμηνεύεται ως «πρόκληση για νέα σύγκρουση». Απέρριψε το ενδεχόμενο αυτονομίας του βορείου Κοσσόβου είτε  αλλαγής των συνόρων, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτες οι εδαφικές βλέψεις της Σερβίας στο Κόσσοβο».

Απύθμενο τουρκικό θράσος για τα Abrams! "Στην Ελλάδα αυτοκτονούν και αγοράζουν όπλα"!

Απύθμενο τουρκικό θράσος για τα Abrams! "Στην Ελλάδα αυτοκτονούν και αγοράζουν όπλα"!



Η Τουρκία δεν είναι γνωστή μόνο για τους “ανατολίτικους τσαμπουκάδες”. Θα πρέπει να είναι και για το απύθμενο θράσος της, το οποίο εκφράζεται και μέσα από τα τουρκικά ΜΜΕ.

“Λαζαρίνες”

“Λαζαρίνες”

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Απριλίου 6, 2012

Ένα από τα έθιμα των ημερών του Πάσχα που διαδραματίζεται σε πολλές περιοχές του τόπου μας είναι «οι Λαζαρίνες».

Το έθιμο έχει διπλό χαρακτήρα, είναι αφιερωμένο στην ανάσταση του Λαζάρου και ταυτόχρονα στην Άνοιξη. Στον διπλό εορτασμό η συμμετοχή των νέων είναι καθολική και γι’ αυτό το λόγο ονομάζονται οι μεν νέοι Λάζαροι, οι δε νέες Λαζαρίνες.

Σε κάθε περιοχή το έθιμο διαφέρει………

Έλληνες Ζωγράφοι: Αγγελοπούλου Πελαγία

Έλληνες Ζωγράφοι: Αγγελοπούλου Πελαγία

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Απριλίου 6, 2012
Η Πελαγία Αγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, ζωγραφική, ιστορία της τέχνης και ψηφιδωτό στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1984 μέχρι το 1992 δίδαξε την τέχνη του ψηφιδωτού στην ίδια Σχολή.
Το 1991 διοργάνωσε ατομικές εκθέσεις σε ιαπωνικά μουσεία σε συνεργασία με την Ιαπωνική Υπηρεσία  Πολιτισμού. Από το 1992 ως το 2007 πραγματοποίησε εκθέσεις στο Βέλγιο, την Ελλάδα, την Γερμανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ακολούθως, το 2008, παρουσίασε έργα της στο Βασιλικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας του Cinquantenaire στις Βρυξέλλες, στην αίθουσα της ελληνικής συλλογής αρχαιοτήτων.

Ρούπελ 6 Απριλίου 1941 - «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!

Ρούπελ 6 Απριλίου 1941 - «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!!
"Τα Έθνη τα μικραίνουν ή τ’ απαθανατίζουν οι πολίτες τους. Κάθε πατρίδα χαίρεται τόση ευτυχία, όση αναλογεί στη σωφροσύνη των πολιτών της..Ποιός είχε σταλάξει στις καρδιές τους, το μοναδικό δίδαγμα της αυτοθυσίας;
Η Ράτσα!
Αυτή ένωσε μπροστά στον κίνδυνο τους Έλληνες, χωρίς εξαίρεση

Η Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδας 71 χρόνια πρίν

Η Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδας 71 χρόνια πρίν

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 6, 2012
image001.jpg
Εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα στη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργόΑλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκηπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σε τραγική κατάσταση πολλά νοικοκυριά Έκθεση-σοκ της UNICEF για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα της κρίσης

Σε τραγική κατάσταση πολλά νοικοκυριά Έκθεση-σοκ της UNICEF για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα της κρίσης

Τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει (φωτ. αρχείου).
Τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει (φωτ. αρχείου).
Αθήνα: Με τον πιο μελανό τρόπο αποτυπώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η έκθεση της UNICEF για την «Κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012». Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίζονται σε 439.000 και το ποσοστό της παιδικής φτώχειας είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Δεδομένου ότι η έκθεση βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε στοιχεία της Eurostat του 2010, οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να έχουν μεταβληθεί και η πραγματική κατάσταση να είναι πιο δραματική.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει. Ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 19% το 2001 και 17,4% το 2011 σύμφωνα με εκτιμήσεις. Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα από το 1960 και μετά συρρικνώθηκαν κατά ένα μέλος, από 3,78 το 1961 σε 2,65 μέλη ανά νοικοκυριό το 2009, ενώ μεταξύ 1991 και 2001 το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,5%.

Από την έκθεση προκύπτει, επίσης, ότι:
Τα μονογονεϊκά νοικοκυριά επηρεάζονται περισσότερο από την φτώχεια.
Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9% (Eurostat, 2010).

Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 (Eurostat, 2010).
Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου. Το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.

Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7% (Eurostat).

Όσον αφορά στην παιδική εργασία, και με βάση στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη, υπολογίζεται ότι οι ανήλικοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 100.000.

Κινστέρνες.

Κινστέρνες.
Υπήρχαν στην Πόλη πολλές κλειστές κινστέρνες ή στέρνες ( S a r n ı ç ) για την προμήθεια νερού στις πολιορκίες, που συχνά συνέβαιναν αλλά και 3 μεγάλες ανοιχτές σκαμμένες σε κορυφές λόφων, όπως ήταν του Αετίου, του Άσπαρος και του Μωκίου με σκοπό την καθίζηση κάθε ξένου σώματος που περιείχε το νερό που έρχονταν από τις πηγές πριν διοχετευτεί στις κλειστές κινστέρνες. Από τις σπουδαιότερες ήταν η Βασιλική, που έχει μήκος 139 μ. και πλάτος 64,6 μ. με 336 κολόνες σε 12 σειρές των 28, σε απόσταση 4 μέτρων και σήμερα σώζεται με τη ρομαντική επωνυμία το βυθισμένο στη γη ανάκτορο ( Yere batan sarayı ) που χωρούσε 80.000 κυβικά νερού και που κατασκευάσθηκε με διαταγή του Ιουστινιανού με την εκσκαφή των χωμάτων της μεγάλης αυλής της “χρυσώροφου βασιλικής”, του “Πανεπιστημίου” όπου διδάσκονταν η επιστήμη του Δικαίου και η του συγκλητικού Φιλόξενου ( Binbirdirek = χίλιες και μία στήλες ), που έπαυσε να χρησιμοποιείται πριν από την Άλωση.

Η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.

Η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής.
Το Βαλουκλή.( Balık ή Baluk = ψάρι + σύνδεσμος ile = με = Baluk lı = Balıklı = Με ψάρι ή με ψάρια ).
Βρίσκεται έξω από τα τείχη της Πόλεως κοντά στο Επταπύργιο και απέναντι στη λεγόμενη Χρυσή Πύλη, ή Πύλη της Σηλυβρίας, ή του Ρηγίου, ή της Πηγής. Είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά καθιδρύματα. Κατά τον ιστορικό Προκόπιο η Μονή κτίστηκε από τον Ιουστινιανό. Τον 8ο αιώνα ερειπώθηκε από σεισμούς και ξανακτίστηκε από την αυτοκράτειρα Ειρήνη την Αθηναία για να πληγεί και πάλι από το μεγάλο σεισμό του 869 και να ξανακτιστεί από τον Βασίλειο τον Α. τον Μακεδόνα, πού έκτισε κοντά στη Μονή και θερινά ανάκτορα. Το 924 η Μονή εκάει από τον Βούλγαρο τσάρο Συμεών. Μετά την Φραγκοκρατία άρχισε η παρακμή της Μονής και καταστράφηκε κατά την Άλωση. Μόλις το 1727 κτίστηκε πάνω στα ερείπια ένας μικρός ναός, που καταστράφηκε και αυτός από τάγματα γενίτσαρων στις 24 Μαρτίου του 1821. Ο σημερινός Ναός κτίστηκε το 1833 με δαπάνες των ρωμηών της Πόλης, για δε την αγιογράφηση του συνεισέφερε 30 χρυσές λίρες και ο Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β.

Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών


Μανωλια Μανου5 Απριλίου 11:47 μ.μ.
Ο Ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών.
( Η λέξη Βλαχέρναι ίσως προέρχεται από παραφθορά της λέξης λ α κ έ ρ ν α ι = πα-λαμύδες, ή από τη λέξη τα β λ ά χ ν α = φτέρες ).

Ο Ναός της Αγίας του Θεού Ειρήνης. ( Αya Irini Müzesi

.- Ο Ναός της Αγίας του Θεού Ειρήνης. ( Αya Irini Müzesi ).
Ο Ναός, πριν από το Μ. Κωνσταντίνο, ήταν επισκοπικός Ναός του Βυζαντίου. Μετά την ίδρυση της Νέας Ρώμης έγινε Πατριαρχικός Ναός μαζί με τον Ναό της του Θεού Σοφίας. Οι δύο Ναοί μαζί ,σε κοινό περίβολο, αποτελούσαν την "Μεγάλη Εκκλησία". Ο Ναός ανακαινίστηκε τον 4ο αιώνα από τον Μ.Κωνσταντίνο, τον 6ο αιώνα από τον Ιουστινιανό και τον 8ο αιώνα από τον Κωνσταντίνο τον Ε΄. Είναι ρυθμού βασιλικής, αλλά πολύ ασυνήθιστου τύπου. Το σχήμα του ναού είναι ορθογώνιο, με 42,2 μ. μήκος και 36,7 μ., πλάτος. Διασώζονται στο τετρατοσφαίριο της αψίδας μαύρος ψηφιδωτός σταυρός σε φόντο χρυσό, το σύνθρονο με πέντε σειρές στασιδιών και ίχνη γραπτού διακόσμου σε διάφορα μέρη του Ναού. Στο πίσω μέρος του Ναού υπάρχει το περιστύλιο, όπου κείτονταν οι σοροί των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου σε πορφυρές σαρκοφάγους. Ο ναός δεν έγινε τέμενος, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως οπλαποθήκη. Σήμερα, λόγω εξαιρετικής ακουστικής, χρησιμοποιείται ως χώρος συναυλιών στο Φεστιβάλ Μουσικής της Κωνσταντινούπολης

.-Το Καθολικό και το νεκρικό παρεκκλήσι της Μονής του Χριστού της Χώρας. ( Kariye Camii Müzesi)

.-Το Καθολικό και το νεκρικό παρεκκλήσι της Μονής του Χριστού της Χώρας. ( Kariye Camii Müzesi ).
Η ίδρυση της Μονής ανάγεται στην εποχή του Ιουστινιανού. Επιδιόρθωσαν τον Ναό τον 7ο αιώνα ο Ηράκλειος και ο Στρατηγός Κρίσπος ή Πρίσκος, που εγκλείστηκε ως μοναχός στη Μονή και ίσως τον 11ο αιώνα η Μαρία σύζυγος του Ανδρόνικου Δούκα, το δε παρεκκλήσιο μεταξύ των ετών 1303-1326 ο Μ.Λογοθέτης Θεόδωρος ο Μετοχίτης.
Η αισθητική σημασία του Ναού έγκειται πρωτίστως στα περίφημα μωσαϊκά του και στις νωπογραφίες του παρεκκλησίου. Τα έργα ανήκουν στην εποχή της Αναγέννησης των Παλαιολόγων. Η σύνθεση ελεύθερη και ποικίλη. Οι στάσεις και οι τύποι, η αναζήτηση των κινήσεων, της φυσικότητας, της συγκίνησης, η οξεία παρατήρηση της ζωής είναι τα χαρακτηριστικά των έργων. Επίσης στα έργα παρατηρείται λαμπρός χρωματισμός πλήρης αρμονίας. Η μεγάλη σύνθεση της Δέησης (λείπει ο Αγ. Ιωάννης), που βρίσκεται στο Νάρθηκα, φαίνεται να ανήκει στον 11ο αιώνα, ενώ όλες οι άλλες εικόνες ανήκουν μάλλον στην εποχή των Παλαιολόγων (1261-1453). Το παρεκκλήσι έχει την περίφημη νωπογραφία "της εις άδου καθόδου του αναστάντος Κυρίου".

Το Άγιο Μύρο,στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Άγιο Μύρο,στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
..η παρασκευή, «έμψησις» και ο καθαγιασμός
νέας ποσότητας του Αγίου Μύρου
Φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει μετά από 10 χρόνια η παρασκευή, « έμψησις » και ο καθαγιασμός νέας ποσότητας Άγιου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι η τρίτη φορά, που καθαγιάζεται το Άγιο Μύρο στην περίοδο της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου (1992, 2002 και 2012)[1].
Το Άγιο Μύρο καθαγιάζεται, περίπου κάθε 10 χρόνια, για να χρησιμοποιηθεί για το μυστήριο του Χρίσματος, που τελείται στην Εκκλησία μας μετά το μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, προκειμένου να μεταδοθούν στους βαπτισθέντες τα χαρίσματα και οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος.
Στους πρώτους χρόνους του Χριστιανισμού η μετάδοση των δωρεών και των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, σ’ αυτούς που βαπτίζονταν, γίνονταν από τους Απόστoλους

Βηθανία,

Βηθανία, ἑβραϊκὴ λέξη ποὺ σημαίνει «οἶκος φοινίκων». Ἔμεινε γνωστὴ στὴν ἱστορία ὡς πατρίδα τοῦ φίλου τοῦ Χριστοῦ, Λαζάρου. Μικρὴ καὶ ἀσήμαντη κώμη στὸ χῶρο τῆς Παλαιστίνης ἀλλὰ σημαντικὴ στὴν ἱστορία τοῦ Χριστιανισμοῦ. Ἦταν ἀπὸ τοὺς τόπους ποὺ ἀγαποῦσε ἰδιαίτερα καὶ διέτριβε πολὺ συχνὰ ὁ Ἰησούς. Καὶ αὐτό, ὀφειλόταν στὸν ἰδιαίτερο δεσμὸ ἀγάπης καὶ φιλίας ποὺ συνέδεε τὸν Θεάνθρωπο μὲ τὴν οἰκογένεια τοῦ Λαζάρου καὶ μὲ τὸ λεπρὸ ποὺ κάποιοι θεωροῦσαν ὡς πατέρα τοῦ Ἁγίου.
(Εξωτερική άποψη του τάφου του αγ. Λαζάρου)

Read more: http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/#ixzz1rGCDpzE3

Παρέλασαν με καμένες σημαίες…ΒΕΒΗΛΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΥΓΟΡΟΥ

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Παρέλασαν με καμένες σημαίες…ΒΕΒΗΛΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΥΓΟΡΟΥ

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ-
Με καμένες ελληνικές σημαίες παρέλασε το Θ.Ο.Ι. Αυγόρου, ανήμερα την επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού στη «Σ», οι βέβηλοι έδρασαν και πάλι στην κοινότητα, στοχοποιώντας συγκεκριμένα σπίτια, και υπό την κάλυψη του σκότους, αφαίρεσαν τις ελληνικές σημαίες που ήταν αναρτημένες ενόψει της 1ης Απριλίου. Στη συνέχεια προχώρησαν στην ανίερη πράξη να θέσουν φωτιά σε κάποιες από αυτές. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας, μέλη του σωματείου Θ.Ο.Ι. Αυγόρου (φωτό) επέλεξαν να παρελάσουν με τις καμένες σημαίες, ώστε αφενός να δώσουν το μήνυμα ότι δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και αφετέρου να αναδείξουν το ζήτημα.

Με μίσθωση από τη Ρωσία Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο απέκτησε η Ινδία

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Με μίσθωση από τη Ρωσία Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο απέκτησε η Ινδία

Το К-152 «Nerpa» (φωτ. αρχείου).
Το К-152 «Nerpa» (φωτ. αρχείου).
Νέο Δελχί: Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας. Πρόκειται για το ρωσικό υποβρύχιο К-152 «Nerpa» που θα μισθώσει η Ινδία για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Το 8.140 τόνων υποβρύχιο κλάσης Project 518 (Akula-II σύμφωνα με την ονοματολογία του ΝΑΤΟ) ολοκλήρωσε επιτυχώς το ταξίδι του από τη ρωσική Πριμόριε στη ναυτική βάση της Ινδίας, Βισακχαπάτναμ.
Το υποβρύχιο θα περιληφθεί στη σύνθεση του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας στις 5 Απριλίου με την ονομασία «Τσάκρα» («Сhakra»).

Η "αγορά του αιώνα" των F-35 στον Καναδά, περνά κρίση

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Η "αγορά του αιώνα" των F-35 στον Καναδά, περνά κρίση


 Η απόφαση της κυβέρνησης να αγοράσει προηγμένα μαχητικά F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες βασίστηκε σε σοβαρά σφάλματα όσον αφορά την εκτίμηση του κόστους και των κινδύνων οι οποίοι υπήρχαν στην διαδικασία της ανάπτυξής του, σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο του Καναδά, το οποίο εξέδωσε σήμερα σχετική έκθεση.
    Η κυβέρνηση των Συντηρητικών είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2010 ότι θα αγοράσει 65 μαχητικά του τύπου αυτού, που αναπτύσσει η Lockheed Martin, για να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα CF-18. Όμως ο επικεφαλής του ελεγκτικού συνεδρίου του Καναδά Μάικλ Φέργκιουσον επισήμανε στην έκθεσή του ότι η απόφαση για την αγορά βασίστηκε σε παραπλανητικές πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων, που υποβάθμισαν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το αεροσκάφος και παρείχαν υπερβολικά χαμηλές εκτιμήσεις για το κόστος του. Ο Φέργκιουσον έκανε λόγο για "σημαντικές αδυναμίες στην διαδικασία λήψης αποφάσεων".

Αλβανία: Η "Ομόνοια" για τις λεηλασίες και τους βανδαλισμού σε ορθόδοξους ναούς

Αλβανία: Η "Ομόνοια" για τις λεηλασίες και τους βανδαλισμού σε ορθόδοξους ναούς

Την αδιαφορία των αλβανικών αρχών για την προστασία των ορθοδόξων ναών σε περιοχές όπου ζει η ελληνική εθνική μειονότητα, καταδικάζει η «Ομόνοια». Η οργάνωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας καταδικάζει, ειδικότερα, τη «λεηλασία και τον βανδαλισμό» του ναού των Αγίων Πάντων, χθες στη Χιμάρα.
«Εγκληματικά στοιχεία λεηλάτησαν το ναό και προκάλεσαν φθορές σε εικόνες ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Ομόνοια». Και συνεχίζει: «Και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε καταγγείλει παρόμοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν ποτέ συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και τη σύλληψη των δραστών. Οι περιπτώσεις κλοπών σε ναούς και εκκλησίες αυξάνονται καθημερινά».

Αποκαλύψεις της New York Times: Η Γκόλντμαν Σακς συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης και πορνείας ανηλίκων κοριτσιών

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Αποκαλύψεις της New York Times: Η Γκόλντμαν Σακς συνιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας εκμετάλλευσης και πορνείας ανηλίκων κοριτσιών

γράφει ο  Lucio Manisco
Η δουλειά είναι δουλειά, και ας μην αρέσει στην «προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» του Μαξ Βέμπερ, όταν πρόκειται για το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, ειδικά όταν ασκείται με εξαναγκασμό ανήλικων κοριτσιών, είναι μια εξαιρετικά αποδοτική επιχείρηση. Πώς θα μπορούσε να αγνοηθεί από τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο η οποία, παρά τις ευθύνες της στην πρώτη γραμμή για την οικονομική κρίση που τράνταξε τον κόσμο, συνεχίζει να κατέχει τα υψηλότερα επίπεδα στις κυβερνήσεις και στα μεγαλύτερα δυτικά διεθνή ιδρύματα;