Ετικέτες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Θάτσι: Ένα Κράτος για όλους τους Αλβανούς!

Θάτσι: Ένα Κράτος για όλους τους Αλβανούς!




undefined
«Αν υπάρξει θέμα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, τότε οι Αλβανοί θα μπορούσαν να ζήσουν κάτω από καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες σε ένα κράτος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Χάσιμ Θάτσι, σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Πρίστινα, τονίζοντας ότι έχει ήδη ενημερώσει «όλους τους φίλους της διεθνούς κοινότητας» για αυτή  την άποψη. Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Πρίστινα, όπου συζητήθηκε το  θέμα των σερβικών εκλογών στο Κόσσοβο, ο κ. Θάτσι επανέλαβε ότι η διεξαγωγή τους είναι επικίνδυνη υπόθεση καθώς ερμηνεύεται ως «πρόκληση για νέα σύγκρουση». Απέρριψε το ενδεχόμενο αυτονομίας του βορείου Κοσσόβου είτε  αλλαγής των συνόρων, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτες οι εδαφικές βλέψεις της Σερβίας στο Κόσσοβο».

Επιπλέον ομάδα 12 Κοσοβάρων βουλευτών  ζήτησε επισήμως από τη Βουλή της Πρίστινα την ένωση του Κοσσόβου με την Αλβανία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κοσσόβου Telegrafi. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, αποσπάσματα του οποίου αναπαράγει το ΒΕΤΑ, την πρωτοβουλία θα στηρίξει και ο πρόεδρος της Βουλής, Γιακούπ Κρασνίτσι, αλλά και οι βουλευτές της τουρκικής μειονότητας στο Κόσσοβο.


Διαβάστε περισσότερα...

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω βουλευτές διαφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να εμφανίζεται το Κόσσοβο με υποσημείωση, που αποκλείει την αναφορά του όρου «Δημοκρατία» στις διεθνείς και περιφερειακές συναντήσεις.

Είναι πασιφανής και διαρκής η απειλή εκ μέρους των Αλβανών προς όλες τις κατευθύνσεις, που δεν δίνει το δικαίωμα για κανένα είδος εφησυχασμού. Η οργάνωση δυνάμεων για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών προς αυτή την κατεύθυνση είναι περισσότερο από αυτονόητη. Είναι βέβαιο ότι η αντιμετώπιση απειλών αυτής της μορφής, ειδικά στα Βόρεια σύνορα μας, θα αποτελεί μεγάλο κομμάτι του Στρατηγικού μας σχεδιασμού.


http://www.drougos.gr/

Posted in Ετικέτες |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου