Ετικέτες

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Η MERKEL ΚΑΤΑ ΤΟ SPIEGEL!!!

ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ Η MERKEL ΚΑΤΑ ΤΟ SPIEGEL!!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2012

Γράφει η Σοφία Τ.

(τι να πούμε όταν τα λένε ΚΑΙ Γερμανοί)
Στοναντίποδα των σκουπιδιών BILD και των όχι πλέον έγκυρων γερμανικών FINANCIAL TIMESπου μας προκάλεσαν, έβρισαν και επενέβησαν στις αποφάσεις ΜΑΣ για την πατρίδα ΜΑΣ, το DER SPIEGEL βάζει την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στην θέση της. DERSPIEGEL: Αδιέξοδη η πολιτική της Merkel «Η πολιτική της Merkel θυμίζει περισσότερο ένα ψυχοπαθή που έχει στρέψει το πιστόλι στο κεφάλι του και παράλληλα απειλεί τους υπόλοιπους». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την «παράλογη» πολιτική της ΚαγκελαρίουMerkel στην ευρωζώνη ο Wolfgang Münchau σε κεντρικό του άρθρο στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL.

ΗΠΑ : Ρεκόρ στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων για το 2012

ΗΠΑ : Ρεκόρ στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων για το 2012

Οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων σημείωσαν ρεκόρ το 2012 ξεπερνώντας τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια από σημαντικά συμβόλαια με την Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της Κυβέρνησης Ομπάμα.


Ο Αντριου Σαπίρο, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για πολιτικά και στρατιωτικά θέματα, τόνισε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ολοκληρωθεί και η πώληση 22 ελικοπτέρων Απάτσι στην Ινδία έναντι 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά αυτή που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο. μδη ξεπεράσαμε τα 50 δισεκατομμύρια”, διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Το ποσό αυτό δείχνει μια αύξηση 70% στις πωλήσεις σε σχέσεις με το 2011. Ο Σαπίρο αναφέρθηκε ειδικά στο συμβόλαιο 29,4 δισεκατομμυρίων με την Σαουδική Αραβία για την πώληση 84 μαχητικών αεροσκαφών Boeing F-15SA και την ανανέωση 70 F-15.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το 2013, αλλά υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν σε σημαντικές αγορές, όπως η Ινδία.
http://www.onlycy.com

Τουρκία: Δηλώσεις, σε επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, πρώην πρωθυπουργού για την εισβολή του 1974

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Τουρκία: Δηλώσεις, σε επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, πρώην πρωθυπουργού για την εισβολή του 1974

Η ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου το 1983 έγινε επειδή η χούντα που κυβερνούσε τότε την Τουρκία, ύστερα από συνεννόηση με τον Ραούφ Ντενκτάς είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μετέπειτα κυβερνήσεις στην Τουρκία δεν θα προχωρούσαν στην ανακήρυξη.Αυτό δηλώνει ο Μπουλέντ Ουλουσού, ναύαρχος ε.α και πρωθυπουργός της στρατιωτικής κυβέρνησης της περιόδου 1980-1983. Ο Μπ.Ουλουσού κατέθεσε στην επιτροπή, που έχει συσταθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση, σχετικά με τα πραξικοπήματα και πιο συγκεκριμένα στην υποεπιτροπή, που σχετίζεται με το πραξικόπημα του 1980.
Αναφερόμενος στην εισβολή του 1974 και ό,τι ακολούθησε, ο Μπ.Ουλουσού είπε «προσωπική μου άποψη είναι ότι με την επιχείρηση του 1974 προσπάθησαν να κάνουν μία συνωμοσία εναντίον μας» και συνέχισε: «Τότε ήμουν αρχηγός του στόλου.Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι μετά την επιχείρηση επιχειρήθηκαν διάφορα, δίχως να αναζητηθεί ένα διπλωματικό ή πολιτικό αποτέλεσμα, η Τουρκία εισήλθε σε πολύ δύσκολη περίοδο.Οι Έλληνες και οι Αρμένιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περιέλθει η Τουρκία σε δύσκολη θέση.Ένα από τα ζητήματα αυτά ήταν το αμερικανικό εμπάργκο».

Ευρυβιάδης…….ο νικητής του Αρτεμισίου

Ευρυβιάδης…….ο νικητής του Αρτεμισίου

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 16, 2012
Το 480 π.Χ., οι Περσικές ναυτικές δυνάμεις κατά την εισβολή στην Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον Ελληνικό στόλο που αποτελείτο από 271 τριήρεις και 16 πεντηκοντόρους στο Αρτεμίσιο.Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του στόλου (147 τριήρεις) ναυπηγήθηκε στην Αθήνα, η διοίκηση ανατέθηκε στον Σπαρτιάτη Ευρυβιάδη γιο του Ευρυκλείδη. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αυτό συνέβη διότι «τα άλλα μέλη της συμμαχίας εναντίον των Περσών επιθυμούσαν Λακεδαιμόνιο διοικητή, δηλώνοντας ότι το προτιμούσαν αντί να υπηρετούν υπό τις διαταγές  Αθηναίου γεγονός που θα διέλυε τη συμμαχία». (Ηροδότου Ιστορικά Βιβλίο 8: 2).
Ο Ηρόδοτος ορθώς τονίζει την άρνηση των συμμάχων να αποδεχθούν Αθηναϊκή διοίκηση και αυτό είχε αναμφίβολα ιστορικούς λόγους.

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα….

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα….

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 16, 2012
Όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους μας, εκτός από τους Γερμανούς κ.λ.π. (για τους δικούς τους λόγους) και η εγχώρια διαπλοκή δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας.
Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ένα σωρό λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό. Όμως μάλλον θα πέσει έξω. Δεν είναι το μνημόνιο ο πραγματικός λόγος, ούτε ο δήθεν φόβος για επιστροφή στη δραχμή κ.λ.π. Η εγχώρια διαπλοκή έχει πλήρως προεξοφλήσει τα κέρδη της σε κάθε περίπτωση, είτε μείνουμε στο ευρώ με μνημόνια, είτε επιστρέψουμε στη δραχμή. Όλα είναι…. προϋπολογισμένα και προεξοφλημένα.
Ο Πραγματικός λόγος ακούει στο όνομα εκλογικός νόμος. Η διαπλοκή έχει κτίσει τον έλεγχό της πάνω στο πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση στα κρατικά ταμεία, μέσω του ελέγχου των ηγεσιών των μονομπλόκ κομματικών «μαντριών» του δικομματισμού. Ο Τσίπρας και χθες ακόμα από τη Θεσσαλονίκη το τόνισε. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι η απλή αναλογική. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο θάνατος της διαπλοκής. Σε περίπτωση που θεσπιστεί η απλή αναλογική, τότε θα αλλάξει εντελώς το πολιτικό σύστημα από μια πανσπερμία κομμάτων, με αποτέλεσμα η διαπλοκή να χάσει τον έλεγχο της εξουσίας, να χάσει τον έλεγχο των κρατικών ταμείων και να μην μπορέσει να εισπράξει τα προεξοφλημένα κέρδη της.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και ο Α. Παπανδρέου το 1981 υποσχόταν απλή αναλογική αλλά δεν την ψήφισε ποτέ. Όμως τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Τσίπρας γνωρίζει πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει πως αφενός η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συγκυριακό γεγονός, αφετέρου, λόγω και της σύνθεσής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μονομπλόκ κόμμα και δεν θα μακροημερεύσει όπως το ΠΑΣΟΚ. Επομένως γνωρίζει ότι μόνο η άμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Τσίπρα, μεγάλα χρονικά περιθώρια πολιτικής παρουσίας.
Αυτό όμως το αντιλαμβάνεται και η διαπλοκή. Αντιλαμβάνεται δηλαδή πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά και πως η απλή αναλογική, το όνειρο δηλαδή τόσων γενεών Ελλήνων, είναι ήδη προ των πυλών. Αυτό δεν θέλει ούτε καν να το ακούσει.
Πέτρος Χασάπης

Ευτυχώς δεν είμαστε απατεώνες, ευτυχώς δεν είμαστε Γερμανοί

Ευτυχώς δεν είμαστε απατεώνες, ευτυχώς δεν είμαστε Γερμανοί

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Ιουνίου 16, 2012
Επιστολή με απειλές και προειδοποιήσεις προς τους Έλληνες ψηφοφόρους απηύθυνε, η γερμανική Βild.
Θέλω να σχολιάσω, με μορφή απαντήσεως  τρία σημεία της επιστολής αυτής, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος.
Bild : «Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς οι Γερμανοί…». «Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε».
Τάσος Καρ : Βεβαίως τα ΑΤΜ στην Ελλάδα βγάζουν ευρώ επειδή είμαστε ΟΜΟΤΙΜΟ μέλος της ευρωπαϊκής ενώσεως και της ευρωζώνης. Επειδή όμως ένα μέρος των χρημάτων προέρχονται από δάνεια της Γερμανίας προς την χώρα μας, να είσαστε σίγουροι ότι θα σας τα επιστρέψουμε όταν και όπως μπορούμε. Δεν είμαστε απατεώνες.
Θυμηθείτε όμως, όταν η Γερμανία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέφυγε σε διεθνή δανεισμό για την ανόρθωσή της. Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.  Η Ελλάδα συνεισέφερε στο δάνειο αυτό και μάλιστα με ποσό που υπερέβαινε τις δυνατότητές της. Όμως εσείς, οι «φερέγγυοι» Γερμανοί δεν επιστρέψατε ποτέ τα δανεικά στην πτωχή Ελλάδα, όπως δεν καταβάλλατε και τις επιδικασθείσες πολεμικές αποζημιώσεις. Αλλά είπα προηγουμένως, μην ανησυχείτε θα σας επιστρέψουμε τα δανεικά, διότι δεν είμαστε απατεώνες ή αν προτιμάτε δεν είμαστε Γερμανοί.

Bild : «…στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί…»
Τάσος Καρ : Μπορείτε και εσείς, ελεύθερα, να μας βρίζετε .. δημοκράτες.
 
Bild : «από εμάς είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε»
Τάσος Καρ : Ναί, εκλέξαμε, υπήρξαν και υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί καραγκιόζηδες. Ήταν οι συνομιλητές σας για τις κρατικές προμήθειες και τα πρόσφατα δάνεια. Ήταν οι συνεργάτες σας στις μίζες της SIEMENS και άλλων γερμανικών εταιρειών που κατ΄ αποκλειστικότητα προμήθευαν την Ελλάδα με στρατιωτικό εξοπλισμό, ιατρικά μηχανήματα και άλλα είδη. Εμείς φταίμε που εκλέξαμε καραγκιόζηδες. Εσείς όμως γιατί συνεργαστήκατε τόοοοσο στενά μαζί τους;;;; Ας προσέχατε λοιπόν.
Υστερόγραφο :  το Σάββατο, 8 Μαρτίου 1941, μέσω μιας ελληνικής εφημερίδος, της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ο εκδότης της Γεώργιος Βλάχος, απηύθυνε επιστολή (1) στον  δημοκράτη;;; και βεβαίως ούτε δεξιό ούτε αριστερό καραγκιόζη, Αδόλφο Χίτλερ, Αρχικαγκελλάριο του Γερμανικού Κράτους, την οποίαν σας προτρέπω να διαβάσετε για να πάρετε μαθήματα ήθους, ευπρεπείας, αλλά και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας.
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα και σήμερα από μια γερμανική εφημερίδα, την Bild σας, οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει καραγκιοζιλίκι, τι σημαίνει  εμπάθεια, τι σημαίνει αναξιοπρέπεια, κοντολογίς τι σημαίνει Γερμανία.
Αλλά είπαμε, ευτυχώς δεν είμαστε Γερμανοί.
Τάσος Καρ.

Χυδαιολογίες πίσω από την ασφάλεια του επικρατείας.

Χυδαιολογίες πίσω από την ασφάλεια του επικρατείας.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2012
Ἀπό Χαρίκλεια
Δέν τήν ἀποκαλῶ κυρία διότι δέν εἶναι. Μιά κόρη πρωθυπουργοῦ, μιά ὑπουργός ἐξωτερικῶν, μιά δήμαρχος Ἀθηναίων καί ἀκόμη μιά ὑπουργός πολιτισμοῦ παρακαλῶ, σέ τηλεοπτική τῆς ἐμφάνιση χρησιμοποίησε, μέ πολλή ἄνεση, λέξη ἄκρως χυδαία. Καταλαβαίνετε τί ὡραία ἀνατροφή
πῆρε.
Βεβαίως δέν βγῆκε νά ἐκπροσωπήσει τόν ἑαυτόν της. Βγῆκε ἐκπροσωπώντας μιά παράταξη καί κατ΄ἐπέκτασιν ἕνα κομμάτι τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ πού δέν δήλωσαν ὅτι εἶναι ἐκπορνευμένοι γιά νά ἐκπροσωποῦνται κατ΄ αὐτόν τόν τραγικό τρόπο.
Δυό μέρες μετά, τό γνωστό περιοδικό Focus ἔγραψε ὅτι ἡ Ἑλλάδα εἶναι ἕνα πορνεῖο. Τί μποροῦμε νά ποῦμε ὅταν ἕνα τόσο ὑψηλόβαθμο πρόσωπο τῆς πολιτικῆς μας ζωῆς χρησιμοποιεῖ, δημοσίως, ἐκφράσεις πορνείου; Βέβαια ἄν ὑπῆρχε ὀλίγη τσίπα θά ἔπρεπε ἀμέσως μετά τό πρωτοφανές αὐτό ἀτόπημα νά ἀποσυρθεῖ ἀπό τήν λίστα τοῦ κόμματος. Μόνη της βέβαια δέν θά τό ἔκανε ποτέ. Ἡ ἀξιοπρέπεια ἐξ ἄλλου δέν ἀγοράζεται. Διδάσκεται καί κατακτᾶται.
Οἱ κύριοι ὅμως τοῦ κόμματος τί κάνουν; Παρά τό ὅτι δύο φορές τήν ἀπεδοκίμασε ὁ λαός, τήν βάζουν σέ έκλόγιμη θέση, ὑποχρεώνοντας τόν κόσμο θέλοντας καί μή νά τήν ψηφίσει, ὅπως κάνανε καί μέ τήν κ. Κουτσίκου.
Τό δίς ἐξαμαρτεῖν κ. Καραμανλῆ, οὔκ ἀνδρός σοφοῦ, μιά καί θεωρῶ ὅτι δική σας ἐπέμβαση ἤτανε ἡ θλιβερή αὐτή ἔπάνοδος τῆς χυδαιολογούσης ὑπουργοῦ σας.

Μεγαλειώδης απάντηση του Σάντος στην Μέρκελ: Να σέβεσαι τους Έλληνες και να μην κάνεις μαθήματα!

Μεγαλειώδης απάντηση του Σάντος στην Μέρκελ: Να σέβεσαι τους Έλληνες και να μην κάνεις μαθήματα!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 17, 2012
20120617-010251.jpgΣτα παλιά του τα παπούτσια έγραψε ο Σάντος την σύσταση της ΟΥΕΦΑ να μην απαντήσει στην ερώτηση λόγω του πολιτικού της χαρακτήρα…
Μήνυμα προς… πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής απέναντι στη Ρωσία. Ερωτηθείς για τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στη χώρα, ο Πορτογάλος προπονητής, που εμφανίστηκε με γαλανόλευκο κασκόλ στη συνέντευξη Τύπου, δεν μάσησε τα λόγια του.