Ετικέτες

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα….

Γιατί η διαπλοκή δεν θέλει Τσίπρα….

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 16, 2012
Όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους μας, εκτός από τους Γερμανούς κ.λ.π. (για τους δικούς τους λόγους) και η εγχώρια διαπλοκή δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας.
Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ένα σωρό λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό. Όμως μάλλον θα πέσει έξω. Δεν είναι το μνημόνιο ο πραγματικός λόγος, ούτε ο δήθεν φόβος για επιστροφή στη δραχμή κ.λ.π. Η εγχώρια διαπλοκή έχει πλήρως προεξοφλήσει τα κέρδη της σε κάθε περίπτωση, είτε μείνουμε στο ευρώ με μνημόνια, είτε επιστρέψουμε στη δραχμή. Όλα είναι…. προϋπολογισμένα και προεξοφλημένα.
Ο Πραγματικός λόγος ακούει στο όνομα εκλογικός νόμος. Η διαπλοκή έχει κτίσει τον έλεγχό της πάνω στο πολιτικό σύστημα και κατ’ επέκταση στα κρατικά ταμεία, μέσω του ελέγχου των ηγεσιών των μονομπλόκ κομματικών «μαντριών» του δικομματισμού. Ο Τσίπρας και χθες ακόμα από τη Θεσσαλονίκη το τόνισε. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα είναι η απλή αναλογική. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο θάνατος της διαπλοκής. Σε περίπτωση που θεσπιστεί η απλή αναλογική, τότε θα αλλάξει εντελώς το πολιτικό σύστημα από μια πανσπερμία κομμάτων, με αποτέλεσμα η διαπλοκή να χάσει τον έλεγχο της εξουσίας, να χάσει τον έλεγχο των κρατικών ταμείων και να μην μπορέσει να εισπράξει τα προεξοφλημένα κέρδη της.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και ο Α. Παπανδρέου το 1981 υποσχόταν απλή αναλογική αλλά δεν την ψήφισε ποτέ. Όμως τα πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Τσίπρας γνωρίζει πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει πως αφενός η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συγκυριακό γεγονός, αφετέρου, λόγω και της σύνθεσής ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μονομπλόκ κόμμα και δεν θα μακροημερεύσει όπως το ΠΑΣΟΚ. Επομένως γνωρίζει ότι μόνο η άμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Τσίπρα, μεγάλα χρονικά περιθώρια πολιτικής παρουσίας.
Αυτό όμως το αντιλαμβάνεται και η διαπλοκή. Αντιλαμβάνεται δηλαδή πως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά και πως η απλή αναλογική, το όνειρο δηλαδή τόσων γενεών Ελλήνων, είναι ήδη προ των πυλών. Αυτό δεν θέλει ούτε καν να το ακούσει.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου