Ετικέτες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Όσο οι γκαιμπελίσκοι επιτίθενται στην ΠΝΟ για τον τουρισμό, η κυβέρνηση “κούρεψε” τις καταθέσεις του ΕΟΤ τινάζοντας στον αέρα την τουριστική προβολή της χώρας!

Όσο οι γκαιμπελίσκοι επιτίθενται στην ΠΝΟ για τον τουρισμό, η κυβέρνηση “κούρεψε” τις καταθέσεις του ΕΟΤ τινάζοντας στον αέρα την τουριστική προβολή της χώρας!

Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Απριλίου 9, 2012
http://wp.me/pWOiz-ueq
Ζούμε στην εποχή της πλήρους διαστρέβλωσης της κοινής λογικής και σ’  αυτό έχουν συμβάλει τα μέγιστα οι προπαγανδιστές στα ΜΜΕ. Αυτοί που παπαγαλίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ προκαλώντας αηδία στην κοινή γνώμη και σε κάποιους άλλους φοβικά σύνδρομα, ενοχές, πράγμα που είναι κι ο σκοπός τους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤ ΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤ ΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2012
Thebondholder
Χωρίς σχόλια.
ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2012»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε για πρώτη φορά την Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα……….
Εξετάζονται ομάδες παιδιών που επηρεάζονται από συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και δίνεται μια γενική εικόνα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα παιδιά.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Νέα Ρώμη!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Νέα Ρώμη!
Θα δούμε μια πρόγευση σε αθλητικό επίπεδο, όσων θα διαδραματιστούν στην Κωνσταντινούπολη; Θα δουν οι τούρκοι με φρίκη να δοξάζονται οι Έλληνες μέσα στην Πόλη;
Θα νιώσουν το παγερό βλέμμα των Ρώσων να γλυκοκοιτάζει την Αγιά Σοφιά;
Ή θα θριαμβεύσει η Δύση και ο αντιπρόσωπός της, η Μπαρτσελόνα;
11 με 13 Μαΐου μια μεγάλη αναμέτρηση για μια μεγάλη κατάκτηση με πρωταγωνιστές ακριβώς τους ίδιους με τους αυριανούς διεκδικητές της ίδιας της Πόλης των Ονείρων μας.
Οι Ρώσοι, η Δύση και οι Έλληνες...

Μπλόκο στην πώληση του Ελληνικού δορυφόρου

Μπλόκο στην πώληση του Ελληνικού δορυφόρου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2012
hellassat.jpg
Στις αρχές του χρόνου, είχε κάνει το κύκλο του διαδικτύου η είδηση (κυρίως από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία) ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος! Στα σενάρια αυτά μπήκε τέλος από την Παρασκευή που μας πέρασε καθώς στο νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Υποδομών με παρέμβαση Βορίδη δεν….

Αποκλειστικό : OI S- 300 θα κάνουν βολή στην Κρ ήτη πριν τον καιρό του Πολέμου !

Αποκλειστικό : OI S- 300 θα κάνουν βολή στην Κρ ήτη πριν τον καιρό του Πολέμου !

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2012

images.jpg
s300pmu21.jpg Τι έγινε ρε παίδες των βορείων προαστίων με τις Πόρσε και τις δήθεν αναλύσεις ; Κλάμα έμαθα και γκρίνια παίζει στα καφέ πέριξ του Πενταγώνου …
Τώρα πέσαμε στα σκληρά και κάποιοι ανακάλυψαν σκουριά στα αποβατικά στο ύψος της άγκυρας των αποβατικών του ναυτικού μας!
Παλικάρια αποβατικά είναι όχι κότερα Μυκόνου ,Ύδρας και Σπετσών !! Ήρεμα παίδες Η αλήθεια είναι ότι σας την έφερε ο Σαλονικιός με τα άρματα και σας έτσουξε !
Κλαίνε Γερμανοί και Ρώσοι, κλαίει και η Ρωμιοσύνη των ΄΄βολεμένων΄΄ για την χαμένη μίζα των ξεφλουδισμένων Γερμανικών αρμάτων και των ΡώσικωνBP-3

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 9, 2012
undefinedΒρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο “οικόπεδο” στον πλανήτη…!

Νέα ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Νέα ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Απριλίου 9, 2012
20120409-120410.jpgΑυτή τη φορά ήταν η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εκπομπή 60 minutes στο CBS.

Το Κατοχικό Δάνειο και οι Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Το Κατοχικό Δάνειο και οι Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2012
Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας
Γεώργιος Μπλύτας, Δρ Χημικός Μηχανικός

Την 1η Απριλίου 2012 το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε:
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα.
H παραπάνω δήλωση αποσιωπά τελείως την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένα τι και πότε η Γερμανία πλήρωσε για τις πολεμικές αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας των
Παρισίων του 1946.

Mας καλούν να μην μιλάμε για πολεμικές αποζημιώσεις!

Mας καλούν να μην μιλάμε για πολεμικές αποζημιώσεις!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 9, 2012
Παρέμβαση στην συζήτηση για τις οφειλόμενες γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις έκανε ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW. Σε ανακοίνωσή του φτάνει…στο σημείο να προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ "ΔΩΡΑ"

Με πρόσφατο βούλευμα τα αθωωμένα παιδιά της Ζήμενς με αμέτρητο άχρηστο ηλεκτρονικό υλικό σε Ολυμπιακά έργα κλπ, ξεσπαθώνουν για ένα εμπόριο και Μνημονιακής υφής. Αντί να έχουν την στοιχειώδη ντροπή που ακόμη και η Ζιμπάμπουε πήρε αποζημειώσεις για τις απάτες της ζήμενς.
Το γνωστής ποιότητας εμπόριό τους σε πολύ κρίσιμους τομείς όπως η ασφάλεια της χώρας βρίθει από απάτες όπως τα υποβρύχια που γέρνανε, τώρα δεν γέρνουν βέβαια αλλά για να μην γέρνουν μπήκαν τόνοι τσιμέντου μειώνοντας την επιχειρησιακή ταχύτητά τους.
Τα άρματα ράγιζαν εξ υπ αρχής στους πυργίσκους τους και για πόσα χρόνια ήταν χωρίς βλήματα. Τώρα οι ΗΠΑ χάρισαν χίλια άρματα στην χώρα μας για να φυλάμε τους γεμάτους αρχαία κλοπιμαία από τον πολιτισμό μας Ούννους , μάλιστα είχαν το απύθμενο θράσος και κάνανε και διαμαρτυρίες και από πάνω για τα τζάμπα συμμαχικά ΝΑΤΟΙΚΑ άρματα γιατί έχουν μιζαδόρους παντού,
αυτοί οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής αποδιοργανωμένης ( Ενώσεως!!! ).
Αυτά τα γερμανικά (ποιοτικά) εμπορεύματα χωρίς το επί διετίας απεχθές μνημόνιο, που χωρίς καν ούτε δυνατότητα συμψηφισμού με προηγούμενες οφειλές, μας βοήθησαν με τόσο αποτελεσματικό τρόπο που μόλις τελειώνει η μία συμφωνία ανακοινώνουν την αναποτελεσματικότητά της με προαγγελίες για νέα κατοχικού τύπου συμφωνητικά με τους εδώ εκπροσώπους μας οι οποίοι δεν είχαν υποσχεθεί προεκλογικά απολύτως τίποτα σχετικό . Για να διαφέρουν στα κόλπα τρέμουν αν και έχουν υποχείρια τα ΜΜΕ μια παραδειγματικά μνημονιακή χώρα η οποία έριξε εκλογικά τον προδότη για τις συμφωνίες του κυβερνήτη της, ακύρωσαν τα επαίσχυντα και τώρα είναι υπόδικος.. Εμείς όμως δεν έχουμε υπόδικους αλλά κατάδικους 173 βουλευτές ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ που τώρα με νέους συνενόχους ΝΔ φθάσανε τους 213 υπό εκτέλεση σε όποια νέα Βουλή. Απλά μας κυβερνούν κατάδικοι για εσχάτη προδοσία και το άκρως περίεργο είναι ότι η απαράδεκτη έως αυτοκτονική αυτή ανοχή ή ορθότερα συνενοχή συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, δίνοντας λαβή για τέτοιες απεχθείς ή ιστορικά παλαβές ανακοινώσεις .
Η ιστορία που γράφθηκε ιδίως με ηρωικό αίμα δεν μπορεί να παραγραφεί διότι είναι πασίγνωστο ότι δεν παραγράφεται ιδίως ούτε από ελληνόφονους συνενόχους του 4ου Ραιχ που θεωρούν κηρύσσοντας τα πάντα εμπορεύσιμα.
Αριστόβουλος
 Στην Γερμανική Πρεσβεία την Παρασκευή 6-4ου στην Διαμαρτυρία για τις οφειλές ήταν Έλληνας ένστολος ταξίαρχος της Αστυνομίας με πλήθη οργάνων τάξης για να αντιμετωπίσει τα Ηρωικά Γεροντάκια του Εθνικού Συμβουλίου, και λίγους διαδηλωτές την ημέρα μνήμης της εισβολής των Γερμανών. Έφυγε μάλιστα τελευταίος από την σιδηρόφρακτη γεμάτη ανήσυχες μνήμες και καταγραφές πρεσβεία τους.

ΕΦΗΒΟΣ

Το «Κράτος Μαφία» του Κόσσοβου: Από τη Μάντλιν στη Χίλαρι: Ο «ερωτικός δεσμός» της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με το UCK

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Το «Κράτος Μαφία» του Κόσσοβου: Από τη Μάντλιν στη Χίλαρι: Ο «ερωτικός δεσμός» της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με το UCK

γράφει ο καθ. Michel Chossudovsky

 Στη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, 1999 
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπραϊτ
με τον πρώην ηγέτη του UCK Χασίμ Θάτσι, 1999 


ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ένα «Κράτος μαφία», μέλος  της «Διεθνούς  Κοινότητας» 
Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην ηγέτη
του UCK και «πρωθυπουργό» του Κόσσοβου,
 
Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην ηγέτη
του UCK και «πρωθυπουργό» του Κόσσοβου,
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ Μια Ζωή-Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος.

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ Μια Ζωή-Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος.


Πάλι μου ξίπασε τ' αυτί γλυκιάς φωνής αγέρας.Κι έπλασε τ' άστρο της νυχτός και τ' άστρο της ημέρας.Του πόνου εστρέψαν οι πηγές από το σωθικό μου,έστρωσ' ο νους κι ανέβηκα πάλι στον εαυτό μου.Ήταν με σένα τρεις χαρές στην πίκρα φυτρωμένες,όμως για μένα στη χαρά τρεις πίκρες ριζωμένες.Χιλιάδες ήχοι αμέτρητοι, πολύ βαθιά στη χτίσηη Ανατολή τ' αρχίναγε κι ετέλειωνέ το η Δύση.Έστρωσ', εδέχθ' η θάλασσα άντρες ριψοκινδύνους κι εδέχθηκε στα βάθη της τον ουρανό κι εκείνους.
Κι όπου η βουλή τους συφορά κι όπου το πόδι χάρος.Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος.

Παιδιά της Σαμαρίνας-Υμνος για τον ηρωικό θάνατο των παιδιών της Σαμαρίνας, στην έξοδο του Μεσολογγίου

Παιδιά της Σαμαρίνας-Υμνος για τον ηρωικό θάνατο των παιδιών της Σαμαρίνας, στην έξοδο του Μεσολογγίου.


H Iστορία της φυλής μας είναι γραμμένη με το κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται.Αυτά που μας κλέψανε αυτα που μας ντροπιάσανε θα τα ξαναπάρουμε πίσω και όπως λέει και ο Βασίλης Μιχαηλίδης ""Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι-ξηλείψη,κανένας, γιατί σιέπει την που τάψη ο Θεός μου.Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη!

Ελεύθεροι πολιορκημένοι, σήμερα...

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012


Ελεύθεροι πολιορκημένοι, σήμερα...

  της Ελίνας Γαληνού
Ηταν και τότε μήνας Απρίλης..."Μάγεμα η φύση και όνειρο στην ομορφιά και χάρη..." όπως έλεγε ο ποιητής. Οι πολιορκημένοι στο κάστρο του Μεσολογγίου, κι΄ο Τούρκος απ΄έξω, καραδοκούσε την κατάλληλη στιγμή. Οι δυνάμεις έφθιναν μέρα τη μέρα, όχι όμως και η ελπίδα. Κι΄ας ήταν βαρύ το τουφέκι, κι΄ας το΄ξερε ο Αγαρηνός. Πάνω απ΄όλα, το διακύβευμα ήταν ένα και μοναδικό για τους αγωνιστές εκείνων των χρόνων. Ελευθερία ή θάνατος.

Τα όπλα των Βίκινγκς και ο «χωροφύλακας της Μέσης Ανατολής»

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012


Τα όπλα των Βίκινγκς και ο «χωροφύλακας της Μέσης Ανατολής»

Τα όπλα των Βίκινγκς και ο «χωροφύλακας της Μέσης Ανατολής»
Στη Σουηδία υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Άμυνας. Στην απόφασή του να εγκαταλείψει το αξίωμά του συνέβαλαν τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγόρησαν τον Στεν Τόλγκφορς ότι συνεργάζεται με το «δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας».

Στον ΤτΚ: Γερμανική δυσφορία, για τη δωρεάν παραχώρηση, από τις ΗΠΑ, 1.100 αρμάτων

Στον ΤτΚ: Γερμανική δυσφορία, για τη δωρεάν παραχώρηση, από τις ΗΠΑ, 1.100 αρμάτων


undefined
Η συμφωνία της δωρεάν παραχώρησης των 400 αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams και των 700 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού μεταφράζεται σε ένα πανίσχυρο τείχος προστασίας των ελληνικών συνόρων. Αρκεί βέβαια να υλοποιηθεί, καθώς τα αναχώματα που πρέπει να ξεπεραστούν είναι ακόμη αρκετά. Από το αν μπορεί ο ελληνικός στρατός να συντηρήσει και να υποστηρίξει το νεοεισερχόμενο τύπο αρμάτων, έως να ξεπεραστούν πλήρως τα εμπόδια που βάζουν τα «λόμπι» των εξοπλισμών που αντιτίθενται σε αυτή τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, η οποία βέβαια δεν είναι χωρίς ανταλλάγματα.

Η παραχώρηση του μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ είναι ίσως η μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Κατά την επίσκεψη δε του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον και τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λίον Πανέτα, διαφάνηκε πώς οι Αμερικανοί προτίθενται να «ενισχύσουν» τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και με νέα οπλικά συστήματα τα οποία θα αποσύρουν τα επόμενα χρόνια.

Είδηση που χαροποιεί ιδιαίτερα κυρίως τη στρατιωτική ηγεσία της χώρα μας, καθώς δεδομένης της οικονομικής κρίσης είναι αδύνατο να προχωρήσουμε μεσοπρόθεσμα σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Υπάρχουν βέβαια και στρατιωτικοί που εμφανίζονται επιφυλακτικοί, αναμένοντας να λάβει «σάρκα και οστά» η συμφωνία. Και αυτό γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη του ΓΕΣ για την ένταξη των Abrams. Η «ακτινογραφία» δηλαδή του κόστους συντήρησης και υποστήριξης των αρμάτων μάχης.

Σε περίπτωση πάντως που όλα εξελιχθούν ομαλά και τα 400 Abrams φτάσουν μαζί με τα περίπου 700 M-113 στην Ελλάδα, τότε δημιουργείται στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά μία τεράστια δύναμη πυρός, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Αμέσως θα γίνει απόσυρση των απαρχαιωμένων M-48A5 Molf (τα έχουμε από αρχές της δεκαετίας του 1970) και των Μ-60 από τα ελληνικά νησιά και στη θέση τους θα μεταφερθούν από τον Εβρο τα Leopard 1A5. Στα σύνορα του Εβρου και γενικά στην ηπειρωτική Ελλάδα θέση μάχης θα πάρουν τα M1A1 Abrams, μαζί με τα Leopard 2A4 και τα ολοκαίνουρια Leopard 2A6HEL. Ολα αυτά τα άρματα που θα διαθέτει ο ελληνικός στρατός θα έχουν ομοιοτυπία πυροβόλου, αυτό των 120 χιλιοστών. Το Μ-113 θα είναι το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού για τις επιχειρήσεις.

Η εξέλιξη αυτή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην Τουρκία. Προς το παρόν, πάντως, δημιουργεί στο γερμανικό «λόμπι», που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει το μονοπώλιο των Leopard στην ελληνική αγορά και την προώθηση των μεταχειρισμένων Marder σε τιμές καινούργιων, με το δήθεν επιχείρημα ότι έτσι θα σωθεί και η ΕΛΒΟ που θα αναλάμβανε την αναβάθμιση τους. Οι κραδασμοί στη γερμανική αγορά από την είσοδο των αμερικανικών αρμάτων μάχης στον ελληνικό στρατό διαφάνηκαν μήνες πριν, με δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, στην κατεύθυνση ότι «οι Ελληνες αγοράζουν όπλα με τα χρήματα που εμείς τους δανείζουμε».

Είναι βέβαιο ότι οι πιέσεις στην Ελλάδα να μην προχωρήσουν στην απόκτηση των αμερικανικών αρμάτων μάχης θα συνεχισθούν μέχρι τέλους, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για τους Γερμανούς. Αυτή τη φορά στον τομέα των πυρομαχικών. Η γερμανική Rheinmetall θα αποκτήσει ανταγωνιστή με μεγάλες αξιώσεις στην προμήθεια του ελληνικού στρατού με βλήματα των 120 χιλιοστών που ακούει στο όνομα ATK (αμερικανική εταιρία).
Δυσαρεστημένοι από τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ εμφανίζονται και οι Ρώσοι, καθώς πίστευαν ότι αν η χώρα μας ξεπερνούσε τα οικονομικά προβλήματα θα υλοποιούνταν η διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BMP-3. 

Μία προμήθεια που «κατέρρευσε» κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, το οποίο έφθανε τα 1,7 
δισ. ευρώ για 450 τεθωρακισμένα οχήματα. Με τη δωρεά των αμερικανικών M-113 μπαίνει τέλος και στην προμήθεια των ρωσικών BMP-3.




Κερδισμένες οι εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες
ΠΕΡΑΝ των δυσαρεστημένων υπάρχουν και αυτοί που χαίρονται από την αμερικανική παραχώρηση. Είναι οι εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες που θα εμπλακούν στη συντήρηση και επισκευή των Abrams και των Μ-113. Επιτροπή του ΓΕΣ που εστάλη στις ΗΠΑ, αξιολόγησε ως επιχειρησιακά 300 άρματα μάχης. Τα υπόλοιπα 100 θα πρέπει να επισκευαστούν πριν αναλάβουν δράση, ενώ ενόσω το σύνολο του αμυντικού υλικού θα βρίσκεται στην υπηρεσία του ελληνικού στρατού, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη της συντήρησης.

Οι Αμερικανοί, πέραν του ότι με τη δωρεά μπαίνουν σε έναν «άβατο» γι’ αυτούς τομέα, θα κερδίσουν ταυτόχρονα μέρος της πίτας των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης (με την ATK) και θα εισπράττουν από την πώληση ανταλλακτικών για τη συντήρηση τόσο των Abrams όσο και των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προωθούν τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου συσφίγγοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους με την Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αναπτύξουν αντιπυραυλική ασπίδα στην περιοχή των Βαλκανίων (στην οποία ήδη έχουμε πει ότι θα συνδράμουμε με αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot), ενώ η αξιοποίηση των φυσικών πόρων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών κολοσσών στην εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Η πρόσφατη αεροναυτική-ανθυποβρυχιακή άσκηση «Noble Dina» στην ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν είναι άσχετη από το θέμα της ενέργειας.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ -ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΗΓΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ανησυχία από τις συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις

undefined
Ο Γερμανοελληνικός Επιχ. Σύνδεσμος προειδοποιεί για ευρωπαϊκή απομόνωση της Ελλάδας
Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σε σημερινή του ανακοίνωση, στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ελλάδα, «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».

Η Έξοδος του Μεσολογγίου και η σημερινή κρίση

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Η Έξοδος του Μεσολογγίου και η σημερινή κρίση


undefined
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
            Την Κυριακή των Βαίων του 1826 οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου απετόλμησαν την θρυλική Έξοδο και πέρασαν στην αιωνιότητα. Με πίστη στον Θεό, με τον Ορθόδοξο κλήρο επικεφαλής, με σώφρονα πατριωτισμό, με αυτοθυσία και με στρατηγική σκέψη οι έγκλειστοι αποφάσισαν να σπάσουν τον κλοιό των Τουρκοαιγυπτίων και να αποδείξουν ότι είναι συνεχιστές των μεγάλων ΟΧΙ της ελληνικής ιστορίας.

Δία Βίου Ανελλήνιστοι

Δία Βίου Ανελλήνιστοι

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 9, 2012
Από την Σοφία
Μου έστειλαν αυτό το μείλ από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.
Και σας το στέλνω. Το ακριβώς από κάτω εισαγωγικό σχόλιο είναι δικό μου.

ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (από του στόματος)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 8, 2012
Γράφει ο Δρ ΜΑΚΗΣ ΤΣΑΠΟΓΑΣ
M.D., Ph.D., M.Ch., D.Sc., F.A.C.S., D.M.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ & ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Η Αντιπηκτική Αγωγή χρησιμοποιείται ευρύτατα, όχι μόνον για την πρόληψη και θεραπεία καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά και για την Φλεβική Θρόμβωση και Πνευμονική Εμβολή.