Ετικέτες

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αμερικανοί αξιωματούχοι, λομπίστες στο Κόσοβο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012


NATO Supreme Commander Wesley Clark is welcomed in Kosovo in 1999; will he find a lucrative business deal there today?
The New York Times
Είναι τόσο πολλοί οι Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι που έχουν επιστρέψει στο Κόσοβο για επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δύσκολα αποτρέπει κανείς τις μεταξύ τους συγκρούσεις. Η λίστα των Αμερικανών που ασχολούνται με δουλειές στις τηλεπικοινωνίες, τα ανθρακωρυχεία και άλλα καλοπληρωμένα κυβερνητικά συμβόλαια μοιάζει με το «Who is Who» της πρόσφατης αμερικανικής διπλωματικής ιστορίας στην περιοχή.

Ο κρατικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών του Κοσόβου, η επικερδέστερη επιχείρηση της χώρας, πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί. Η μία προσφορά έχει γίνει από επενδυτικό fund που ίδρυσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, ενώ λομπίστας για τον αντίπαλο όμιλο ήταν ο Τζέιμς Πάρντιου, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπιλ Κλίντον στα Βαλκάνια. Και οι δύο θεωρούνται ήρωες στη χώρα, λόγω του ρόλου τους στον πόλεμο του 1999 που απέσπασε το Κόσοβο από τη Σερβία δημιουργώντας ένα από τα νεότερα κράτη στον κόσμο.

"ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ" ΑΛΛΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)


Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Καταγγελία της επιχειρούμενης προβοκάτσιας με τα αποτελέσματα της δήθεν Γενικής Απογραφής Πληθυσμού

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της Γενικής Απογραφής 2011 απ’ τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.
Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι σε ότι αφορά το περιεχόμενο τους μας αφήνει αδιάφορους. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συμμεριζόμενη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απείχε απ’ τη διαδικασία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. Κατόπιν τούτου απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και παραμένουμε στην απαίτηση εφαρμογής μια κρατικής διαδικασίας που θα στοχεύσει ακριβώς την απογραφή των μελών των μειονοτήτων και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας στην Αλβανία.

Σχέδια για αμερικανική βοήθεια προς την Τουρκία



Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Λέον Πανέτα, προσγειώθηκε σήμερα στην στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, μετά από τις επισκέψεις του στο Αφγανιστάν και στο Κουβέιτ.Η επίσκεψη του υψηλόβαθμου αξιωματούχου έρχεται μία εβδομάδα μετά την έγκριση του ΝΑΤΟ για την τοποθέτηση πυραύλων Patriot στα σύνορα με την Συρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν την αποστολή δύο συστοιχιών Patriot και 400 στρατιωτών στην Τουρκία.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αμερικανική βοήθεια αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της τουρκικής άμυνας, καθώς ο συριακός εμφύλιος γίνεται όλο και πιο βίαιος.Τα σχέδια για την αμερικανική βοήθεια έρχονται μετά την «εμφάνιση στο προσκήνιο» των πυραύλων Scud, αλλά και των αυξανόμενων φόβων για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Ασσάντ.Μέχρι στιγμής, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


18/5/1927: Bath School disaster.Η σφαγή έγινε σε δημοτικό σχολείο από τον 55χρονο Άντριου Κίχο (Andrew Kehoe) και το αίτιό της ήταν η αύξηση φόρου περιουσίας για την κατασκευή του σχολείου, φόρο τον οποίο κατηγόρησε για τα οικονομικά του προβλήματα που οδήγησαν στην κατάσχεση της φάρμας του. Στο τέλος έβαλε φωτιά στην φάρμα, σκότωσε την γυναίκα του και για μήνες τοποθετούσε εκρηκτικά στο σχολείο,8 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 38 παιδάκια, δύο δάσκαλοι, τέσσερις άλλοι ενήλικες και να τραυματιστούν 58.
1/8/1966: Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν. Σε κατάσταση αμόκ, ο Τσαρλς Γουίτμαν φοιτητής του Πολυτεχνείου και πρώην πεζοναύτης σκοτώνει 13 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένης και μιας εγκύου γυναίκας και τραυματίζει 32, σε ένα φονικό μπαράζ που κράτησε 96 λεπτά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ωστιν. Τρία από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους μέσα στον πύργο του πανεπιστημίου.
6/12/1989. ΚΑΝΑΔΑΣ: Ο 25χρονος Μαρκ Λεπίν εισβάλλει στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ και σκοτώνει 14 γυναίκες. Τραυμάτισε άλλες τέσσερις φοιτήτριες και οκτώ φοιτητές προτού αυτοκτονήσει.

13/3/1996. ΒΡΕΤΑΝΙΑ:Ο 43χρονος παιδόφιλος Τόμας Χάμιλτον, σκότωσε 16 παιδιά και έναν ενήλικα και τραυμάτισε 15 στo δημοτικό σχολείου του Ντανμπλήν (Dunblane), της Σκωτίας, το 1996. Είναι η τρίτη πιο αιματηρή μαζική δολοφονία μαθητών/φοιτητών. Δολοφόνησε μια ολόκληρη τάξη πεντάχρονων συν τον δάσκαλό τους που πέθανε προσπαθώντας να τα προστατεύσει. Κατόπιν μπήκε σε μια άλλη αίθουσα και σκότωσε ένα 6χρονο, προτού αυτοκτονήσει (ο δάσκαλος της τάξης είχε ακούσει τον θόρυβο και είπε στα παιδιά να κρυφτούν κάτω απ’ τα θρανία).
22/4/1999: Η Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν. Δύο έφηβοι μαθητές, ο Eric Harris και ο Dylan Klebold, εισέβαλαν στο σχολείο τους πυροβολώντας και σκοτώνοντας δώδεκα συμμαθητές τους και έναν δάσκαλο, πριν αυτοκτονήσουν. Τραυμάτισαν επίσης άλλα 24 άτομα.Η σφαγή προκάλεσε την έντονη δημόσια συζήτηση σχετικά με τους νόμους ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλή συζήτηση έγινε επίσης σχετικά με το ρόλο των βίαιων κινηματογραφικών ταινιών και των βίαιων παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αμερικανική κοινωνία.
26/4/2002. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η σφαγή του Ερφουρτ. Ο 19χρονος Robert Steinhäuser, σκόπευε να σκοτώσει μόνο καθηγητές. Συνολικά σκότωσε 13 καθηγητές, έναν αστυνομικό και δύο μαθητές. Όπως και όλοι οι προηγούμενοι, αυτοκτόνησε χωρίς να συλληφθεί.
16/4/2007: Η σφαγή στο Βιρτζίνια Τεκ. Λίγο μετά τις 7 το πρωί ο φοιτητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Τσο Σόνγκ-Χουί, που είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από κατάθλιψη μπαίνει σε κτίριο εστίας του ιδρύματος και αρχίζει να πυροβολεί συμφοιτητές του και καθηγητές φαινομενικά στην τύχη. Δύο ώρες μετά, όμως, και ενώ δεν έχει γίνει γνωστό στους υπόλοιπους φοιτητές το περιστατικό, επιστρέφει σε αίθουσα διδασκαλίας σε άλλο κτίριο του Πανεπιστημίου, κλειδώνει τις πόρτες και επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου για τα πανεπιστημιακά χρονικά της χώρας μπαράζ πυροβολισμών πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει. Σκοτώνει 32 ανθρώπους, τραυματίζει 25 και ανοίγει και πάλι τον φάκελο της νομιμότητας της χρήσης όπλων στην Αμερική.
11/3/2009: Αιματοχυσία στο σχολείο του Βίνεντεν της Γερμανίας Ο Τιμ Κρέτσμερ, 17 ετών , οπλισμένος με μια μπερέτα και φορώντας στρατιωτική στολή παραλλαγής σκότωσε εννέα μαθητές, τρεις καθηγήτριες και στη συνέχεια άλλους τρεις ανθρώπους κατά τη διαφυγή του από το σχολείο από όπου αποφοίτησε, πριν αυτοκτονήσει.
7/4/2011: Μακελειό σε σχολείο στην πόλη Realengo του Ρίο ντε Τζανέιρο.
13 μαθητές έπεσαν νεκροί και ακόμη 22 τραυματίστηκαν, όταν πρώην μαθητής του σχολείου Tasso da Silveira, εισέβαλε με όπλο στο σχολικό κτίριο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των μαθητών. Τα θύματα ήταν μεταξύ 10 και 13 ετών.

Μακελειό από ένοπλο σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ - Φόβοι για νεκρούς μαθητές


Μακελειό από ένοπλο σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ - Φόβοι για νεκρούς μαθητές

Ένας ήταν τελικά ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα σε δημοτικό σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, προκαλώντας πολλά θύματα. Μεχρι στιγμής η αστυνομία μιλά για τρείς σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hartfort Courant, κάποια παιδιά έχουν δεχθεί πυροβολισμούς όμως δεν είναι γνωστό αν είναι νεκρά.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιούτον.

Σφαγή παιδιών στο Κονέκτικατ… Ο κόσμος ήδη έχει καταστραφεί.


Σφαγή παιδιών στο Κονέκτικατ… Ο κόσμος ήδη έχει καταστραφεί.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 14, 2012
W5Traumatized students were seen being led out of the school crying and holding hands.
27 νεκροί, από αυτούς 20 είναι παιδιά, από επίθεση “πατέρα μαθητού” στο Κονέκτικατ.

TWENTY SEVEN shot dead including 18 children at Connecticut elementary as ‘student’s father’ and a second shooter massacre entire class in worst school shooting in American history

  • The shooter – believed to be 20-years-old from New Jersey – is confirmed dead and body still inside the school
  • Second gunman now in custody
  • One entire classroom is unaccounted for, sources said
  • One teacher said masked gunman started firing out shots from kindergarten classroom shortly after 9.30am
  • One student said there were bullets whizzing by him in the hallway
  • At least 100 rounds are believed to have been fired
  • Female principal is believed to have been targeted
PUBLISHED: 15:40 GMT, 14 December 2012 | UPDATED: 18:45 GMT, 14 December 2012


At least 27 people are dead – including 18 children – after a gunman believed to be a student’s father opened fire today at an elementary school in Connecticut.
Police were dispatched to Sandy Hook Elementary School in Newtown after they received reports of shots being fired by a gunman in one of the kindergarten classrooms of the school at 9.35am.
There are preliminary reports a student’s 20-year-old father was the shooter and that he went from classroom to classroom firing at students and teachers with a .223-caliber rifle.
An entire classroom of students is unaccounted for and frantic parents are desperately seeking information on the safety of their children.
The gunman is dead and his body still at the scene, though it is unclear if he shot himself or was brought down by an officer. A second man who was seen running from the scene right after the shooting was taken into custody a few hours later.

Πάτρα:''Έβαλε τον εραστή της να με μαχαιρώσει επειδή χρωστούσα χρήματα''!


Πάτρα:''Έβαλε τον εραστή της να με μαχαιρώσει επειδή χρωστούσα χρήματα''!

Οι δράστες που μαχαίρωσαν τον 44χρονο βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας - Ο ένας, σύμφωνα με το θύμα, είναι ο εραστής της επίμαχης γυναίκας...

O ένας τα ρίχνει στον άλλον για το μαχαίρωμα σε βάρος 44χρονου από την Πάτρα ο οποίος φέρεται πως χρωστούσε χρήματα σε μία γυναίκα 52 ετών. 

Ένας πίνακας για την Πανωραία Χατζηκώστα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

Ένας πίνακας για την Πανωραία Χατζηκώστα


undefined
Η προσφορά της Πανωραίας Χατζηκώστα  στον Έρανο για το Μεσολόγγι
«Δεν έχω τίποτα άλλο, από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι»

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Είναι η τρίτη φορά, σε διάστημα τριών χρόνων, που γράφω ένα κείμενο για την ιστορική αποκατάσταση της Πανωραίας Χατζηκώστα. Και αυτό, επειδή πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν την αληθινή ιστορία αυτής της περιφρονημένης ηρωίδας της ζωής, όπως για πολλά χρόνια δεν την γνώριζα ούτε εγώ. Είναι μια αφανής ηρωίδα  που το πεπρωμένο και η φιλοπατρία, την έδεσαν με τη νεότερη ιστορία του Έθνους.

Σάλος στην Ολλανδία για τα «ισλαμικά» διαμερίσματα


Σάλος στην Ολλανδία για τα «ισλαμικά» διαμερίσματα

Διαμερίσματα σε Bos και Lommer περιοχή
ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ διαμερισμάτων, τα οποία ο ολλανδικός Τύπος αποκαλεί «σπίτια χαλάλ», πυροδοτεί πολιτική διαμάχη στην Ολλανδία. Περίπου 180 διαμερίσματα στο Άμστερνταμ ανακαινίστηκαν με τρόπο ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες μουσουλμάνων ενοίκων. Αυτό σημαίνει ότι πλέον διαθέτουν ειδικές βρύσες για το τελετουργικό πλύσιμο πριν από την προσευχή, συρόμενες πόρτες για να κρατούν χωριστά άνδρες και γυναίκες και κουζίνες που κλείνουν με πόρτα, για να απομονώνονται οι γυναίκες. Μερικοί εθνικιστές πολιτικοί ξεσηκώνουν την αντίδραση του κοινού, προειδοποιώντας ότι όποιος ζητεί τέτοιες μετατροπές πρέπει «να αναχωρήσει για τη Μέκκα».
Αυτό που κάνει, βέβαια, τις εν λόγω μετατροπές τόσο αμφιλεγόμενες είναι η θρησκευτική τους διάσταση.Ο Βιμ ντε Βάαρντ από την εταιρεία ακινήτων Εigen Ηaard επιμένει ότι οι αλλαγές «δεν είναι θρησκευτικής έμπνευσης, αλλά απλώς προσαρμογές για πρακτικούς λόγους». Οι προσαρμογές, πάντως, αποφασίστηκαν ύστερα από συνεννόηση με τους ενοίκους. Ο Ντε Βάαρντ τονίζει ότι τα διαμερίσματα δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε μουσουλμάνους, αλλά θα δοθούν με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια

Βάλαμε το «γκρίζο λύκο» να φυλάει τα πρόβατα: Οι χριστιανοί της Συρίας σε κίνδυνο




Του Σάββα Καλεντερίδη
undefined
Όπως δείχνει και η πρόσφατη απόφαση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, να ζητήσει την αναχώρηση από την Ελλάδα της πρέσβειρας της Συρίας και δυο διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην πρεσβεία της σπαρασσόμενης μεσανατολικής χώρας στην Αθήνα, αλλά και η επίσης πρόσφατη σύσκεψη των στρατιωτικών ηγετών όλων των ένοπλων ομάδων που δρουν στα εσωτερικά μέτωπα της Συρίας, που έγινε στην Αττάλεια, υπό την υψηλή εποπτεία του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών και του Γενικού Επιτελείου, στη Συρία ετοιμάζεται η τελευταία πράξη του δράματος.
Ενός δράματος που στοίχησε τη ζωή μέχρι στιγμής σε 40 χιλιάδες ανθρώπους και στην προσφυγιά περίπου 2,5 εκατομμύρια, από τους οποίους οι 500 χιλιάδες στις γειτονικές χώρες (Τουρκία: 135.519, Ιορδανία: 141,892, Λίβανος: 150.793, Ιράκ: 63.496 και Βόρεια Αφρική: 11.740) και τα άλλα δυο εκατομμύρια εσωτερικοί πρόσφυγες.

Αναδιοργάνωση και μεταρρυθμίσεις στον τουρκικό στρατό




Χρήστος Μηνάγιας - Geostrategy

Το κόμμα του Ερντογάν, κατά το χρονικό διάστημα των δέκα ετών που βρίσκεται στην εξουσία, στηρίζεται σε μια ιδεολογία, η οποία έχει ως κύριο αντικειμενικό σκοπό την πλήρη υλοποίηση των όρων κυριαρχία και ηγεμονία. Και συγκεκριμένα: πρώτον, στο δικαίωμα, η Τουρκία να αποφασίζει ελεύθερα και ανεξάρτητα για το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό της σύστημα, να διατηρεί αυτόνομη παρουσία στο διεθνή χώρο και παράλληλα να ασκεί ελεύθερα την κρατική εξουσία επί των υπηκόων της, στο πλαίσιο των νόμων και των αξιών που η ίδια εκπροσωπεί. Και δεύτερον, στην άσκηση εξουσίας με την ιδιότητα του ηγεμόνα σε ότι αφορά στην πολιτική, οικονομική καιστρατιωτική επιβολή ελέγχου πάνω σε άλλα κράτη.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα των κινήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν για αυξημένη κυριαρχία στο εσωτερικό της χώρας, εκτός από τις δίκες για την υπόθεση Ergenekon και τη φυλάκιση δεκάδων Τούρκων αξιωματικών, είναι τα εξής....

Περισσότερα Geostrategy

Δεν είναι μόνο θέμα Ελλάδας


Δεν είναι μόνο θέμα Ελλάδας


της Ελίνας Γαληνού
Οταν πριν τρία χρόνια ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, θα θυμόμαστε ασφαλώς τις αντιδράσεις εκ μέρους των Ευρωπαίων γι΄αυτό που συνέβαινε στη χώρα μας. Αντιδράσεις και χαρακτηρισμοί που δημοσιεύτηκαν και στον ευρωπαικό τύπο κατά κόρον (με προβάδισμα τον γερμανικό) και τρόπους ανεπίτρεπτους για μια "ευρωπαική ένωση".
Ομως, όταν εμείς ήμασταν στην τόσο δύσκολη θέση να έχουμε ανάγκη υποστήριξης των άλλων, δεν μπορούσαμε καλά-καλά ούτε να διαμαρτυρηθούμε...

Νεοελλήνων Τηλεόραση: Από το Δυτικό Όνειρο στο Νεο-οθωμανικό Παραμύθι




Γιώργος Αντωνιάδης.Η αθρόα προβολή τουρκικών σήριαλ την τελευταία πενταετία στην ελληνική τηλεόραση είναι ένα γεγονός που έχει συγκεντρώσει τα πυρά αρκετών όσων θίγονται είτε οικονομικά είτε «συνειδησιακά» από αυτό το φαινόμενο. Πόσοι όμως από αυτούς που τώρα κατακρίνουν είναι οι ίδιοι που παρακολουθούσαν ή ακόμη και συμμετείχαν στις γνωστές σαπουνόπερες ελληνικής παραγωγής των μεγάλων καναλιών; Πότε όλοι εκείνοι άσκησαν αυτοκριτική για την κακέκτυπη αντιγραφή δυτικών προτύπων της αγγλόφωνης ή ισπανόφωνης τηλεόρασης; Αρκεί να παρακολουθήσετε όλους τους θιασώτες ενός νέου τουρκοφαγικού πατριωτισμού και δεν έχετε πάρα να διασκεδάσετε με την ευκολία σύγχυσης του «εθνικού» και του στενά ατομικιστικού συμφέροντος όλων όσων διαμαρτύρονται, αφού το «έγκλημα» έχει προ πολλού συντελεστεί και από τους ίδιους με άλλο τρόπο. 

Ξαφνικά, γέμισε ο καλλιτεχνικός κύκλος από γλωσσαμύντορες που υπερασπίζονται δια της τρύπιας τσέπης τους την πολιτισμική κατακρύλα των Νεοελλήνων εξαιτίας των τηλεοπτικών παραγώγων «αλλότριας» προέλευσης. Όλος αυτός ο χώρος, καλλιτεχνών, τηλεκριτικών και άλλων νεόκοπων υπερασπιστών της πατριωτικής τιμής των νεοελλήνων τηλεθεατών αρθρώνουν μια κριτική που δεν στερείται τόσο λογικών επιχειρημάτων όσο νοηματοδοτικής ουσίας. Πέραν τούτου, η αντίληψη πως η ιδιοκτησία των συγκεκριμένων καναλιών επέλεξε ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα για τους δέκτες του κοινού τους, βασίζεται σε ένα οικονομοκεντρικό σκεπτικό που δεν εξηγεί επαρκώς το λόγο για τον οποίο οι τηλεθεατές υποδέχτηκαν με τόση προθυμία αυτό το προϊόν. Η συγκεκριμένη στροφή που σημειώθηκε στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αν το κατακρίνουμε ως απαίδευτο ή «εύκολο», συσχετίζεται με ένα άλλο υπόδειγμα κουλτούρας των τουρκικών σήριαλ το οποίο απωθούσε η δική του τηλεόραση και αγνοεί η αντίστοιχη πιο δυτικότροπη.

Ο "σεβασμός των Τουρκων στην Πολιτισμό



Του Ιωαννη Ν. Γρηγοριαδη*
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της προβαλλομένης και στην Ελλάδα τηλεοπτικής σειράς με θέμα τη ζωή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και οι δημόσιες παραινέσεις του προς τους εισαγγελείς να «επιληφθούν καταλλήλως της υποθέσεως» δίνουν μάλλον αλγεινή εικόνα σχετικά με τον σεβασμό του στις αρχές του πλουραλισμού και της διακρίσεως των εξουσιών.
Τουλάχιστον, όμως, διασκέδασαν τις υποψίες ότι η εν λόγω τηλεοπτική σειρά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «νεοθωμανικής» συνωμοσίας της τουρκικής κυβερνήσεως εναντίον των λαών τα εδάφη των οποίων κάποτε ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία. Για να είμαστε δίκαιοι με τους συντελεστές της σειράς, αυτή ουδέποτε διεκδίκησε δάφνες ιστορικού ντοκιμαντέρ. Η εμπορική της επιτυχία, ωστόσο, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την κριτική όσων ασχολούνται με τη διαχείριση και τη διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης της σχετικής με την οθωμανική αυτοκρατορία.

Χημικά Όπλα και Δυτική Προπαγάνδα,


Χημικά Όπλα και Δυτική Προπαγάνδα,

undefined
του Μάριου Ευρυβιάδη.
Ποιος θυμάται, παρ’ όλο που πολύ λίγος χρόνος έχει περάσει, ένα μοναδικό αλλά και εκπληκτικά αποτελεσματικό «όπλο» του μακαρίτη Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, που το χρησιμοποιούσε ο αθεόφοβος ως εργαλείο πολέμου (instrument of war) «κατά του ίδιου του λαού του» (against his own people); Το περιβόητο σεξουαλικό χάπι βιάγκρα; Που το μοίραζε ο ίδιος ο Καντάφι στους στρατιώτες του και αυτοί  το χρησιμοποιούσαν για ομαδικούς βιασμούς ανυπεράσπιστων γυναικών στη διάρκεια του πολέμου; Αυτός ο αδίστακτος δικτάτορας και το σινάφι που έπρεπε πάσει θυσία να ανατραπούν και γι’ αυτόν τον λόγο. Ποιος θυμάται ότι  ο Καντάφι δεν σεβόταν στοιχειωδώς τον λαό του, όπως δεν τον σέβεται ο ομότεχνός του σήμερα, ο Άσσαντ της Συρίας; Μόνο που ο τελευταίος είναι πολύ πιο εξελιγμένος από τον Καντάφι. Ετοιμάζεται, οσονούπω, να χρησιμοποιήσει, όπλα μαζικής καταστροφής «κατά του ίδιου του λαού του»; Χημικά όπλα, παγκοσμίως απαγορευμένα!

Οι μυστικές συναντήσεις και οι συνομιλίες του βασιλιά Κωνσταντίνου για επιστροφή στο Θρόνο




Συνάντηση με Πιπινέλη, Ασλανίδη και συνομιλίες με Παττακό στην Ουάσινγκτον, κατόπιν παρεμβάσεως του Σάχη της Περσίας
undefined
Του Τάσου Κ. Κοντογιανννίδη
Στις 13 Δεκεμβρίου 1967, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με μια απεγνωσμένη προσπάθεια προσπαθεί με έμπιστους αξιωματικούς να ανατρέψει τους συνταγματάρχες για να επαναφέρει την δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα. Το κίνημά του αυτό απέτυχε γιατί ο Παπαδόπουλος που γνώριζε πλέον  τις κινήσεις του αφού τον ενημέρωναν έμπιστοι αξιωματικοί που βρίσκονταν πλησίον του βασιλιά και υπέκλεπταν τις συνομιλίες του και έτσι έλαβε τα μέτρα του.
Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά το αποτυχημένο κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου  έφυγε - όπως είναι γνωστό-  με στρατιωτική ντακότα  από την Καβάλα για την Ρώμη. Προσγειώθηκε τις πρωϊνές ώρες με τα μέλη της βασιλικής οικογενείας. Λίγο πριν το μεσημέρι, ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Παναγιώτης Πιπινέλης που βρισκόταν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την τακτική Σύνοδο με τον  αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και υπουργό Εθνικής Αμύνης στρατηγό Γρηγόριο Σπαντιδάκη, τηλεφώνησε  στην Αθήνα και μίλησε στον Παπαδόπουλο.
- Θα ήθελα κύριε πρόεδρε διερχόμενος από την Ρώμη να συναντήσω τον βασιλέα και να βολιδοσκοπήσω τας προθέσεις του ...

ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 27.000 ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 14, 2012

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσοι για διάφορους λόγους επισκέπτονται την Τουρκία, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές, και έχουν μαζί τους μικρά παιδιά, να ξέρουν πως υπάρχουν και δρουν οργανωμένες σπείρες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαφανίσουν το παιδί τους χωρίς να πάρουν χαμπάρι, (haber !! στα τούρκικα).

Είναι αλήθεια ότι στην γειτονική Τουρκία οργιάζουν τα κυκλώματα απαγωγής παιδιών και όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Sabah, μέσα στην τριετία, 2008-2001, ακουστέ καλά, 27.000 παιδιά έχουν εξαφανιστεί. Από τα παιδιά αυτά μέχρι σήμερα τα 16.289 παραμένουν εξαφανισμένα, ενώ τα περισσότερα από αυτά που γυρίζουν, επιστρέφουν χωρίς κάποιο σημαντικό όργανο του σώματος τους. Οι σπείρες προτιμούν τα κορίτσια, όπως αναφέρει η έρευνα της τουρκικής εφημερίδας, προφανώς και για άλλους σκοπούς, όπως σύγχρονα σκλαβοπάζαρα αλλά και σεξουαλικές κακοποιήσεις που «ευδοκιμούν» στην σύγχρονη ισλαμική  Τουρκία. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το στοιχείο ότι από τους αριθμούς αυτούς, περίπου 12.000 απήχθηκαν μέσα από τα ίδια τους τα σπίτια, γεγονός που δείχνει πως οι σπείρες απαγωγής ανηλίκων είναι αδίστακτες και κινούνται βάσει οργανωμένου κυκλώματος

Οι μυστικές αποστολές του βαθυσκάφους Losharik


Οι μυστικές αποστολές του βαθυσκάφους Losharik


Η Μόσχα ετοιμάζεται να καταθέσει στην επιτροπή του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποδείξεις που θα της επιτρέψουν να διευρύνει τα χωρικά ύδατα στην Αρκτική και κατ’ επέκταση, ν’ ασκήσει δικαιώματα στα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα του αρκτικού βυθού. Προηγούμενη αίτηση της χώρας είχε απορριφθεί, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών γεωλογικών δειγμάτων. Τώρα, όμως, αυτά ελήφθησαν χάρη στην μυστική αποστολή του πυρηνικού βαθυσκάφους AC-12 Loshárik.

Η αποστολή στον Βόρειο Πόλο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος Arktika-2012. Οι εργασίες διήρκεσαν 20 ημέρες και όλες έγιναν σε βάθος από 2.500 ως 3.000 μέτρα. Το βαθυσκάφος συνέλεξε δείγματα του υποθαλάσσιου εδάφους με βραχίονες, με τον βυθοκόρο -σύστημα εκσκαφέα για τον καθαρισμό του πετρώματος- με την κάμερα και τον υδροστατικό σωλήνα που διαθέτει. Τα αποτελέσματα από τα γεωλογικά δείγματα θα γνωστοποιηθούν, στις αρχές του 2013, και τότε υπολογίζεται να παραδοθούν και στον ΟΗΕ. 

Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν εικονικά κινεζικό αεροσκάφος



undefined
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, μετά τη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για την πτήση πάνω από τα νησιά αυτά κινεζικού αεροσκάφους. Η ιαπωνική κυβέρνηση καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της από την Κίνα, την πρώτη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ.

"Είναι η πρώτη παραβίαση του εναέριου χώρου μας από κινεζικό αεροσκάφος από όσο μπορώ να θυμηθώ", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. 
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι υποστήριξε ότι ήταν "απολύτως φυσιολογική" η πτήση του κινεζικού αεροσκάφους για την αναχαίτιση του οποίου απογειώθηκαν οχτώ ιαπωνικά αεροσκάφη F-15. Ένταση έχει προκληθεί στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις από τότε που η Ιαπωνία αγόρασε από Ιάπωνα ιδιώτη, τον Σεπτέμβριο, τα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Κίνα αποκαλεί Ντιαόγιου. 

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=243272

Το «Charles de Gaulle» ανοικτά της Συρίας




Μετά από την προσέγγιση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» στα χωρικά ύδατα της Συρίας, και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» βρίσκεται ανοικτά της χώρας αυτής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε μια ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας με χημικά όπλα, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian δήλωσε ότι τόσο το «USS Dwight D. Eisenhower» όσο και «Charles de Gaulle» βρίσκονται στην περιοχή για να την προφυλάξουν από μία ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσαν ότι ανησυχούν για τη χρήση των όπλων αυτών, από το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. Ο Πανέτα τόνισε ότι η «κόκκινη γραμμή» δεν πρέπει παραβιαστεί από το συριακό καθεστώς. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης από τον Άσαντ των χημικών όπλων ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «αυτό είναι απαράδεκτο και θα υπάρξουν συνέπειες».

Πούτιν: «Μη φιλική πράξη» από τις ΗΠΑ η υιοθέτηση της «λίστας Μαγκνίτσκι»




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «μη φιλική πράξη» την υιοθέτηση από την Ουάσινγκτον της «λίστας Μαγκνίτσκι», που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων εναντίον Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι μια μη φιλική, εντελώς πολιτική πράξη», στην οποία πρέπει «να αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στην υιοθέτηση από το αμερικανικό Κογκρέσο κυρώσεων εναντίον των Ρώσων αξιωματούχων που ευθύνονται για τον θάνατο στη φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι.

Ο Ελληνισμός εν όψει ενός νέου Ανατολικού Ζητήματος




Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο είναι ρευστή και θα οδηγήσει σε μεγάλη αστάθεια με απρόβλεπτες συνέπειες για την γύρω περιοχή.
  • Η ισλαμική δυναμική της Αραβικής Άνοιξης δείχνει να ξεφεύγει από τους δυτικούς εμπνευστές της και να διεκδικεί ξεχωριστό ρόλο σε Μέση Ανατολή και Καύκασο, ξυπνώντας τις παλιές μνήμες «Ισλάμ ή σπαθί».
  • Το Κουρδικό φαίνεται ότι δρομολογεί εδαφικούς επαναπροσδιορισμούς στο Ιράκ, στην Συρία αλλά και στην Τουρκία. Ο κίνδυνος διαμελισμού της Τουρκίας λόγω του κουρδικού παράγοντα επισημαίνεται και σε έκθεση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Η ιστορία «ξεσκεπάζει» τον μύθο του Μακεδονισμού. Η πολιτική;




Ενώ πληθαίνουν οι επιστημονικές φωνές που αναγνωρίζουν το τεχνητό της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων η διπλωματική απουσία της Ελλάδας οδηγεί στην αναγνώριση του κρατικού μορφώματος με το όνομα «Μακεδονία» από άλλες χώρες. Έτσι Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι απέστειλε την Πέμπτη επιστολή προς τον Ούγγρο ομόλογό του, Γιάνος Μαρτόνγι με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του με την απόφαση της Ουγγαρίας να επιβεβαιώσει και να επισημοποιήσει την αντιμετώπιση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα στις διμερείς επικοινωνίες και συναλλαγές.
Την ίδια ώρα το Γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «”Μακεδονία” (σικ), μια χώρα που δεν υπάρχει», στο οποίο ο αρθρογράφος, Yves Cornu, ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς. Ο Cornu ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί «δεν έχουν ταυτότητα και επομένως κλέβουν την Ιστορία των άλλων». Πέραν τούτου η Βουλγαρία εντείνει την κόντρα της με τα Σκόπια, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία των δεύτερων.

Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε μεγάλο τμήμα του βορειοκορεατικού πυραύλου




Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε στη θάλασσα ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου που εκτόξευσε με επιτυχία αυτήν την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνογνωσία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου 'Αμυνας.

Νέο στρατηγικό πύραυλο «παγκόσμιου βεληνεκούς» αναπτύσσει η Ρωσία




Η Ρωσία κατασκευάζει ένα νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ, διοικητής των δυνάμεων των στρατηγικών πυραύλων.

"Ο πύραυλος αυτός δημιουργήθηκε με τη χρήση και την ανάπτυξη του μάξιμουμ των τεχνολογιών που υπάρχουν, πράγμα που μειώνει σημαντικά τους χρόνους και το κόστος της κατασκευής του, δήλωσε ο ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Morton Abramowitz: "Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε πολύ δύσκολη θέση"!




undefined
Ο Άνθρωπος που «ανακάλυψε» και «ανέδειξε» τον κ. Ερντογάν στην πολιτική, κ. Morton Abramowits, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα και νυν µέλος του διοικητικού συµβουλίου του CFR (Council on Foreign Relations), σε άρθρο του που δηµοσιεύτηκε πρόσφατα (nationalinterest.org) κάνει συνοπτικά τις ακόλουθες εκτιµήσεις για την Τουρκία: 

Απάντηση στον Γιάννη Πρετεντέρη για τις ύβρεις του στον Τάσσο Παπαδόπουλο, από τον καθηγητή Π. Ήφαιστο.


20121214-183140.jpg
Γιάννη Πρετεντέρη

Αγαπητέ Γιάννη, με όλο τον σεβασμό, δεν κουράστηκες με τις περιπαικτικές ασυναρτησίες, τα άτοπα και ανείπωτα που γράφεις, την αυτοπαγίδευσή σου σε δικαιολογίες αντί σε ένα μεγάλο και δεοντολογικά τίμιο mea culpa για όσα κατά καιρούς έγραψες, καθώς επίσης και για το πασιφανές γιγαντιαίο έλλειμμα ευαισθησίας για τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα του εθνοκράτους που σε σιτίζει (και η επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού είναι μεγάλο και ιστορικό ζωτικό συμφέρον). Η κατοχή θέσης μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας από άτομα που γράφουν και
μιλούν περιπαικτικά όπως εσύ συμβολίζει τα αίτια της καταστροφής της Ελλάδας μιας και αποτελεί πηγή πολιτικού ανορθολογισμού για λόγους που δεν ενδιαφέρουν καθότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Για την ιστορία, να θυμίσω μόνο ότι, όταν στην Ελευθεροτυπία έγραφα για Εθνικό Συμφέρον στον σύγχρονο κόσμο, κ.α., εσύ στα περιπαικτικά σχόλια στο Βήμα έγραφες-«απαντούσες» για την «Μαριορή» ή κάτι παρόμοια (τα έχω όλα αυτά σε κάσες και θα επανέλθω καθότι το scripta manent ισχύει).

Επίσημο το αίτημα απαγόρευσης της ακροδεξιάς στη Γερμανία



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 14, 2012
Η δικαστική απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, NPD, από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δρομολογήθηκε και επισήμως με σημερινή απόφαση του Bundesrat… (Βουλής που συγκροτείται από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιακών κρατιδίων). 
Στην ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας είχαν ήδη συμφωνήσει οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων από τις αρχές του μήνα. Ανάμεσα στα 16 κρατίδια που ψήφισαν σήμερα, το μόνο που απέφυγε να ψηφίσει υπέρ της προσφυγής ήταν εκείνο της Έσσης λόγω φόβων τελικής της απόρριψης.