Ετικέτες

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Επίσημο το αίτημα απαγόρευσης της ακροδεξιάς στη Γερμανία



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Δεκεμβρίου 14, 2012
Η δικαστική απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, NPD, από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δρομολογήθηκε και επισήμως με σημερινή απόφαση του Bundesrat… (Βουλής που συγκροτείται από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιακών κρατιδίων). 
Στην ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας είχαν ήδη συμφωνήσει οι Πρωθυπουργοί των κρατιδίων από τις αρχές του μήνα. Ανάμεσα στα 16 κρατίδια που ψήφισαν σήμερα, το μόνο που απέφυγε να ψηφίσει υπέρ της προσφυγής ήταν εκείνο της Έσσης λόγω φόβων τελικής της απόρριψης.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το NPD είναι αντισυνταγματικό» δήλωσε μετά την σημερινή εξέλιξη η Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Christine Lieberknecht, η οποία υποστήριξε ότι το κόμμα επιδιώκει με βίαιο τρόπο τους στόχους του.
Προϋπόθεση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας απαγόρευσης είναι η σύμπραξη του Bundestag, που αναμένεται να λάβει θέση στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αντίστοιχη απόπειρα τον Μάρτιο του 2003 απορρίφθηκε πρόωρα από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, λόγω παράνομης εμπλοκής πρακτόρων κατά την συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού.
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου