Ετικέτες

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το «Charles de Gaulle» ανοικτά της Συρίας




Μετά από την προσέγγιση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» στα χωρικά ύδατα της Συρίας, και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» βρίσκεται ανοικτά της χώρας αυτής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε μια ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας με χημικά όπλα, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian δήλωσε ότι τόσο το «USS Dwight D. Eisenhower» όσο και «Charles de Gaulle» βρίσκονται στην περιοχή για να την προφυλάξουν από μία ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσαν ότι ανησυχούν για τη χρήση των όπλων αυτών, από το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ. Ο Πανέτα τόνισε ότι η «κόκκινη γραμμή» δεν πρέπει παραβιαστεί από το συριακό καθεστώς. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης από τον Άσαντ των χημικών όπλων ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «αυτό είναι απαράδεκτο και θα υπάρξουν συνέπειες».


Ο Φαϊζάλ Μίκνταντ, υφυπουργός εξωτερικών της Συρίας υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «δεν θα χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα εναντίον του λαού μας», χαρακτήρισε, μάλιστα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως ‘αυτοκτονία’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου