Ετικέτες

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε μεγάλο τμήμα του βορειοκορεατικού πυραύλου




Το νοτιοκορεατικό πολεμικό ναυτικό περισυνέλεξε στη θάλασσα ένα μεγάλο τμήμα του πυραύλου που εκτόξευσε με επιτυχία αυτήν την εβδομάδα η Πιονγκγιάνγκ, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνογνωσία της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Κιμ Μιν-Σέοκ, εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου 'Αμυνας.

Το τμήμα που περισυνελέγη στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται ότι είναι μια δεξαμενή που φέρει την ονομασία «Unha-3», την ονομασία του πυραύλου ο οποίος εκτοξεύθηκε προχθές από τη Βόρεια Κορέα. Το τμήμα αυτό του πυραύλου θα εξετάσει ομάδα εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών και μη καθώς επίσης αμερικανοί εμπειρογνώμονες στη σοβιετική τεχνολογία. Ο πρώτος όροφος του Unra-3 έπεσε στη θάλασσα, στ΄ ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου και ο δεύτερος ανατολικά των Φιλιππίνων.


Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το τμήμα που περισυνελέγη βρέθηκε σε βάρος 80 μέτρων, 160 χιλιόμετρα δυτικά του λιμανιού Γκουνσάν (νοτιοδυτικά).

Πριν από την αποτυχημένη, πρώτη εκτόξευση πυραύλου, τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ είχε προεδοποιήσει τη Σεούλ ότι κάθε απόπειρα περισυλλογής συντριμμιών θα θεωρηθεί «πολεμική ενέργεια».

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε εκ νέου πριν από την εκτόξευση της Τετάρτης.

Βόρεια Κορέα: Την εκτόξευση και άλλων πυραύλων επιθυμεί ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Εξάλλου, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθυμεί την εκτόξευση και άλλων πυραύλων, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, δυο ημέρες μετά την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, την οποία καταδίκασε μέρος της διεθνούς κοινότητας και ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν υπογράμμισε την ανάγκη «να εκτοξευτούν δορυφόροι στο μέλλον για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι εκτόξευσε τον πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο, για ειρηνικούς σκοπούς. Όμως, οι επικριτές της, με επικεφαλής την Ουάσινγκτον, πιστεύουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Ο ΟΗΕ με αποφάσεις του το 2006 και το 2009 απαγορεύει στην Πιονγκγιάνγκ κάθε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα.

Η Σεούλ ανακοίνωσε χθες ότι με βάση παρατηρήσεις της, ο δορυφόρος κινείται ομαλά στην τροχιά του. Η προηγούμενη εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, τον Απρίλιο, απέτυχε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου