Ετικέτες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απαγορεύουν στους πολίτες να δίνουν φαγητό σε αστέγους…

 

 

Αρκετές πολιτείες στην Αμερική έχουν θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν τις δωρεές φαγητού σε αστέγους που τα έχουν ανάγκη. Συγχρόνως, άλλες πολιτείες δεν έχουν προβεί ακόμα σε τέτοιες ενέργειες, αλλά βάζουν κάποιες προϋποθέσεις στους «φιλάνθρωπους πολίτες», όπως χορήγηση άδειας με μεγάλο κόστος. Μια απάνθρωπη ενέργεια που δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο σε κάποια άλλη χώρα.
Οι δημοτικές αρχές των πόλεων που έχουν υιοθετήσει την εν λόγω απαγόρευση, αναφέρουν τρεις βασικούς λόγους που τους αναγκάζουν να μπουν σε αυτήν την διαδικασία.
Πρώτον, προσπαθούν να προστατεύουν το μέσο πολίτη καθώς αυτός δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να τρέφει αστέγους και, δεύτερον, θέλουν να αποφύγουν την τροφική δηλητηρίαση των αστέγων, λόγω ότι κάποια τρόφιμα που συγκεντρώνονται γι’ αυτούς ίσως είναι χαλασμένα ή έστω ανθυγιεινά .
Και τέλος, πιο σοβαρός λόγος ακούγεται ο τρίτος, όπου οι κατά τόπους δημοτικές αρχές δηλώνουν πως θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αστέγων στα κέντρα των πόλεων.
Ο αριθμός τους έχει μεγαλώσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και ο συνωστισμός σε μέρη όπου δίνεται τροφή (όπως τα κέντρα των μεγαλουπόλεων) είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.
Όσο γελοίοι και να φαίνονται αυτοί οι λόγοι, βγαίνουν από επίσημα χείλη. Πιθανόν, οι πραγματικές αιτίες της απαγόρευσης δωρεάς τροφίμων είναι άλλοι και δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα.
Βέβαια, κάποιοι αψήφησαν το νόμο και έδωσαν φαγητό γι’ αυτό και υπέστησαν τις συνέπειες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας εκκλησίας στην Λουιζιάνα όπου την απαγόρευσαν να μοιράζει δωρεάν ποσότητες νερού σε αστέγους αφού δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια.
Παράλληλα, στο Χιούστον και στο Ορλάντο της Φλόριντα μέλη οργανώσεων τους απαγορεύτηκε να μοιράσουν φαγητό σε άτομα που το είχαν ανάγκη και, μάλιστα, στην δεύτερη πόλη η αστυνομία συνέλαβε μια ομάδα ακτιβιστών που το επιχείρησε. Όσο, για τα ΜΜΕ, υποστηρίζουν σιωπηρά αυτήν την απάνθρωπη πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής.
Ο δημοσιάoγράφος του οικονομικο-ειδησεογραφικού δικτύου The Economic Collapse που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναρωτιέται αν όντως η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας. Εμείς, με τη σειρά μας, καθόλου!
katanixis.blogspot.gr

Η Γέννηση του Χριστού μέσα από την Τέχνη


Μ. Δαμασκηνός: "Η προσκύνηση των Μάγων", β΄μισό 16ου αι.
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας, το σημαντικότερο ίσως για τη διεθνή χριστιανική κοινότητα, είναι η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στον ταπεινό στάβλο της ιουδαϊκής πόλης Βηθλεέμ, πριν από 2012 χρόνια. Δεν αποτελεί μόνο υπερφυσικό μυστήριο, που στο επίπεδο της θεωρίας απασχόλησε και ακόμα απασχολεί τους ειδικούς επιστήμονες, θεολόγους και θεογνώστες της χριστιανικής θρησκείας. Η Γέννηση του Χριστού σηματοδότησε τεράστιες και δραματικές αλλαγές στον ρου της ανθρώπινης παγκόσμιας ιστορίας, ακόμα και στο επίπεδο της πρακτικής, όπου οι συνέπειες και τα αποτελέσματα ενός ιστορικού γεγονότος, είναι κατά τεκμήριο, περισσότερο απτά και επιδεχόμενα αξιολόγησης και ιστορικής ανάλυσης.


Η Τέχνη που πάντα ακολούθησε μια εξελικτική πορεία παράλληλη προς το εκάστοτε θρησκευτικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της, και μάλιστα συχνά, αποκτούσε χαρακτήρα ταυτοσημίας μέσα από τις λατρευτικές μορφές που δημιουργούσε για λόγους και ανάγκες της θρησκευτικής τελετουργίας, όπως ήταν φυσικό, εισήγαγε από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Χριστιανισμού ένα σχετικό προς τη νέα θρησκεία θεματολογικό περιεχόμενο. Σύμβολα όπως ο ΙΧΘΥΣ, η άμπελος, ο αμνός, ο Ζωοποιός Σταυρός στην αρχή, και αργότερα εικονογραφικά θέματα και σκηνές από την παρουσία του ζώντος θεού επί της γης, από τη ζωή της θεομήτορος Παναγίας, των αγγέλων, των αποστόλων, των οσίων μαρτύρων και αγίων ανθρώπων της εκκλησίας, εμφανίζονται μέσα από τα λατρευτικά έργα μιας διαμορφούμενης εκκλησιαστικής τέχνης και όχι μόνο.

Δ. Θεοτοκόπουλος: "Η Γέννηση", 16ος αι.
Η εξέλιξη της χριστιανικής θεματογραφίας, όπως σταδιακά παγιώθηκε μέσα από κλειστές εικόνες περιγραφής σημαντικών γεγονότων από την ιστορία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, με συγκεκριμένους ήρωες ιδιαίτερου τύπου μορφών και κινήσεων, με σταθερούς συμβολισμούς και πάνω από όλα, με ευλαβική προσήλωση σε ό,τι αφορά την πιστή εικαστική απεικόνιση των ιερών κειμένων και της παράδοσης, δεν ήταν μια εύκολη ή ανώδυνη υπόθεση. Χρειάστηκε να αφομοιωθούν όλες οι προγενέστερες, αλλά και οι επόμενες καλλιτεχνικές επιδράσεις, οι δογματικές και θεολογικές αντιπαραθέσεις που συχνά επέφεραν σύγχυση και αστάθεια. Χρειάστηκε επίσης στην περίοδο της εικονομαχίας, να υπερασπισθεί την ύπαρξη της, πράγμα που πέτυχε, δεν κατάφερε όμως να διατηρήσει την ενότητά της στο επίπεδο μιας κοινής θεολογικής αντίληψης και μιας ενιαίας εικαστικής έκφρασης. Η Βυζαντινή Ορθόδοξη Τέχνη στην ανατολή και η Καθολική Τέχνη στη δύση ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και δημιούργησαν άλλα κριτήρια και αισθητικές αντιλήψεις. Παρόλα αυτά παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό συνεπείς ως προς την αποδοχή μιας κοινής θεματογραφίας, στηριζόμενες στις μαρτυρίες και στις περιγραφές των σωτηριολογικών γεγονότων των Ευαγγελίων που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση.

ΠΑΛΙΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

 



Ένας από τους νεότερους ναούς με σημαντική σημασία για τον Ασπρόπυργο .
Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου , κτίστηκε περίπου την δεκαετία του 1830 και κατεδαφίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1930 επί κοινοτάρχη Ιωάννη Φ. Λιάκου. Η κατεδάφιση του οφείλετε στην παλαιότητα του ναού. Στάθηκε όμως η αφορμή κάποιοι από την τοπική κοινωνία να του κολλήσουν προσωνύμιο ( παρατσούκλι) για αυτή του τη πράξη. Φυσικά δεν το επικροτώ , διότι πάμπολλες μαρτυρίες μας μιλούν για ένα χαρισματικό, πνευματικό τέκνο του Ασπρόπυργου

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ!! Και μετα λέμε για “όψιμα αντά ρτικα”…



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2012
Η Πρεσβεία του Καναδά κάνει λόμπινγκ στη Βουλή!
Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι Βουλευτές από το «δώρο» που τους έστειλε η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα και ο Πρέσβης Ρ. Πεκ. Λίγες μέρες μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα μεταλλεία χρυσού, όπου εμπλέκεται η καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD, οι 300 έλαβαν από την Πρεσβεία του Καναδά ένα βαρύ φάκελο που υποτίθεται πως αναφερόταν στα 70 χρόνια
διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος – Καναδά. Στην πραγματικότητα γίνεται παρέμβαση (lobbying) υπέρ των συμφερόντων της ELDORADO GOLD!

Πούτιν: «Απαράδεκτη» η ξένη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ρωσίας



«Η άμεση ή έμμεση ανάμειξη στην εσωτερική μας πολιτική διαδικασία είναι απαράδεκτη», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του ομιλία για την κατάσταση του έθνους από τότε που επανήλθε στην προεδρία της χώρας.

Εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα



Στην εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος μετέφερε ένα δορυφόρο, προχώρησε η Βόρεια Κορέα. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως η εκτόξευση ήταν επιτυχής και ο πύραυλος μπήκε στην προγραμματισμένη τροχιά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 02:49 (ώρα Ελλάδος) από τις δυτικές ακτές της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις και η τελική συμφωνία της Ζυρίχης μέσα από Τουρκικές πηγές, όπως την σκιαγραφεί ο μεγάλος Έλληνας αναλυτής Νεοκλής Σαρρής



(Σημ Φιλίστωρος: αφιερωμένο στην μνήμη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα Νεοκλή Σαρρή) Το 1958 ήταν μια χρονιά κρίσιμη για τις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις λόγω της κορύφωσης του αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις της Ελληνικής κοινής γνώμης  για την τουρκική διπλωματική επέμβαση στο ζήτημα. Ο αναβρασμός της κοινής γνώμης στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλος και λόγω των εκτελέσεων Κύπριων αγωνιστών από τους Άγγλους, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέβαζαν τους τόνους αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε μια τέτοια συγκυρία, στις 14 Δεκεμβρίου 1958, ο  Καραμανλής σε λόγο του στο κοινοβούλιο επεσήμανε πως το Κυπριακό είχε μεταβληθεί σε μια εθνική γάγγραινα, ότι τούτο είναι μια Εθνική περιπέτεια και ότι η "Ελλάς σύρεται σε αυτή την περιπέτεια". Άρα η μόνη λύση που απομένει είναι "μια απ΄ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους".

Who's Afraid of the Fiscal Cliff?



 by Clarence Page
Maybe the tea party folks were right about the corrupting influences of Washington. Two years after the tea party radicals hit their high point with a wave of midterm House elections, Republicans are pointing fingers at one another and bickering so much that it is hard to tell them from Democrats.
The big fight of the hour is over how best to deal with the self-made crisis known as the "fiscal cliff." Or is it, as some call it, a "fiscal bluff?" Both sides know what they need to do, but, since all of the options will bring pain, each side drags its heels in a very Washington-style way before they do it.

Ave, Samara, morituri te salutant!!!!



Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Δεκεμβρίου 12, 2012
FreedomΓράφει η ΣΟΦΗ
Ζευγάρι ηλικιωμένων αυτοκτόνησε τη Δευτέρα στη Βάρη αφήνοντας ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσαν στα παιδιά τους ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν την επιλογή γιατί δεν άντεχαν να τους επιβαρύνουν άλλο.
Η λίστα μακραίνει κι εμείς παρακολουθούμε άπρακτοι..
Έχει περάσει καιρός από την de profundis (εκ βαθέων) ενδοσκόπησή μας..  έχει περάσει καιρός από το mea culpa όσων άντεξαν να σηκωθούν από τον πάτο, περνώντας από μακρά κατάθλιψη.. Ψάλλαμε όλοι το requiem του alter ego μας γιατί errare humanum est (το να πλανάσαι είναι ανθρώπινο)..
Τώρα όμως ζούμε στο σήμερα και πρέπει in memoriam (εις μνήμη) όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της απόγνωσης να αδράξουμε το σήμερα (carpe diem).. Γιατί dum spiro spero (όσο ζω ελπίζω) κι ήρθε η ώρα της δράσης.
Η αδράνεια είναι συμμετοχή, είναι συνενοχή.. Τέλος η ενδοσκόπηση, τέλος οι μετάνοιες, ήρθε η ώρα της δράσης, της αντίδρασης, της απόδρασης από το status quo που μας έχει μετατρέψει σε δυνητικούς αυτόχειρες.. ήρθε η ώρα του φόβου.. μόνο που αυτή τη φορά ο φόβος θα πρέπει να είναι όλος δικός τους.. και η τιμωρία το ίδιο.. γιατί κε Σαμαρά και λοιπά τρωκτικά της χώρας οι μελλοθάνατοι δεν φοβούνται πλέον τίποτα.. και δεν τους σταματάει τίποτα..
Κι όσο κι αν προσπαθήσατε, εσείς και τα αφεντικά σας, λάτρεις της παγκοσμιοποίησης και της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των λαών να μας γεμίσετε ενοχές, να δηλητηριάσετε την παιδεία μας, τη γλώσσα μας και να μας μετατρέψετε σε άβουλες παραγωγικές μηχανές, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τις ρίζες μας, το DNA μας, όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες.. δυστυχώς για εσάς ακόμα ζούμε πολλοί που έχουμε ιστορική μνήμη και αξίες κι ας είμαστε αγκαλιά μ΄ένα υπολογιστή και σερφάρουμε στο ίντερνετ και στο φατσοβιβλίο..
Το μόνο που καταφέρατε είναι να ενδυναμώσετε την πίστη μας, την αγωνιστικότητά μας, να μας κάνετε να αψηφήσουμε ακόμα κι αυτούς τους βασικούς φόβους της επιβίωσης, να θυμηθούμε τους προγόνους μας, να θέλουμε να γίνουμε κι εμείς οι επόμενοι Κολοκοτρώνηδες και να πούμε: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την επανάσταση, δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλα ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.» (Θ. Κολοκοτρώνης σε ομιλία του προς Γυμνασιόπαιδες στην Πνύκα)
Μέσα στο καλοστημένο σχεδιάκι σας κάνατε ένα λάθος.. προχωρήσατε τόσο πολύ στην ισοπέδωση που πλέον οι λίγες διαχωριστικές γραμμές της κοινωνίας σας καταρρέουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι πολύ κοντά η ώρα που η πλειοψηφία θα συσπειρωθεί και τότε θα αναφωνήσει:  Άβε, Σαμαρά (και λοιπές προδοτικές φυσιογνωμίες), οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν..
.. Μόνο που οι μελλοθάνατοι επί της ουσίας δεν θα είμαστε εμείς.. θα είστε όλοι εσείς που στηρίζετε ένα σάπιο σύστημα που μας αποδιοργανώνει, μας αποδυναμώνει και μας διαχωρίζει, όλοι εσείς οι επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι τροφοδότες του που θα μετατραπείτε σε personae non gratae… όλοι εσείς που ετσιθελικά προσπαθείτε να μας πείτε ότι homo homini lupus (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος)..
Ε, όχι λοιπόν.. εμείς θα προχωρήσουμε, θα πολεμήσουμε και θα ζήσουμε ελεύθεροι, θα ονειρευτούμε ξανά και όλα αυτά θα τα κάνουμε με αγάπη προς τον άνθρωπο, με πίστη, σεβασμό και αξιοπρέπεια.. με τον δικό μας τρόπο.. όχι με τον δικό σας τον διχαστικό..
Και τότε.. vae victis (ουαί τοις ηττημένοις)..
Γιατί πέρασε η ώρα του veni και του vidi.. ήρθε η ώρα του vici..
«Τη λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα κι είπε πως τη γέννησε το ελληνικό το αίμα. (Κρητικό δίστιχο)»

Η προϊστορία του “Μακεδονικού” Ζητήματος


Η προϊστορία του “Μακεδονικού” Ζητήματος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 12, 2012

undefinedΑμαλία Κ. Ηλιάδη*

Η προϊστορία του Μακεδονικού ζητήματος και του Μακεδονικού Αγώνα χρονολογείται από τη στιγμή που η Μακεδονία μπαίνει στο στόχαστρο της Αυστριακής πολιτικής: αυτά τα γεγονότα συνιστούν και τα πρώτα δείγματα μισελληνικής πολιτικής της Αυστρίας στο φλέγον θέμα της Μακεδονίας: Οι Μαρτυρίες για τα «όνειρα» της Αυστρίας για έξοδο προς τη Θεσσαλονίκη, ο αμείλικτος διπλωματικός πόλεμος του Μέττερνιχ κατά της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, οι ακλόνητες αποδείξεις για την ανθελληνική πολιτική της Αυστρίας, το ότι Αυστρία και Ρωσία αποφασίζουν μεταρρυθμιστικά μέτρα για τη Μακεδονία καθώς και το γεγονός πως Αυστρία και Γερμανία ακολουθούν κοινή εξωτερική πολιτική αποτελούν το προανάκρουσμα για το μεγάλο Μακεδονικό Αγώνα που θα ακολουθήσει. Επιπλέον, Αυστρία και Γερμανία πνέουν μένεα κατά της Ελλάδος για τις επιτυχίες της στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913.Η Γερμανία ακολουθεί την Αυστρία στην πολιτική της κατά της Ελλάδος. Η αυστριακή πολιτική στρέφεται με ιδιαίτερο πείσμα κατά της ελληνικής δραστηριότητας στη Μακεδονία, παρακινεί την Τουρκία να καθυποτάξει τα ελληνικά ανταρτικά σώματα και διαβάλλει την ελληνική πλευρά ότι αυτή ευθύνεται για την αναταραχή που επικρατούσε στη Μακεδονία.

Κάποιος της κυβέρνησης ”ξέχασε” να δηλώσει το διαμέρισμα στο Μανχάτταν…



Προς υπουργικό συμβούλιο, Αθήνα: Κάποιος από εσάς, υποθέτουμε θα ξέχασε ή θα είχε ”πολύ σοβαρές υπηρεσιακές ασχολίες” και στο ”πόθεν έσχες” του, ”ξέχασε” να βάλει και το διαμέρισμα στην ανατολική πλευρά του Μανχάτταν, Νέας Υόρκης. Παρακαλούμε, φροντίστε το, επειδή οι ‘Ελληνες πολιτικοί δεν είστε μόνο οι ”εντιμότεροι” στον πλανήτη, αλλά πρέπει και να το δείχνετε, γιά να σας θαυμάζουν οι λαοί. Αν ο ιδιοκτήτης έχει πάθει… 
αμνησία γι’ αυτό δεν το δήλωσε, πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες και τα σχετικά.
www.kalami.net

13 Ways Females are Underrepresented, Stereotyped and Sexualized on Screen


League of Their Own is one of my all time favorite movies and now its leading lady Geena Davis is paving the way for women and girls to have equal representation on screen.
Davis founded the Geena Davis Institute on Gender in Media, the only research-based organization working within the media and entertainment industry to engage, educate and influence the need for gender balance, reducing stereotyping and creating a wide variety of female characters for entertainment targeting children 11 and under.
The Institute’s latest study revealed some very depressing findings in regards to women and girls on screen. Overall the study found that women and girls are not only largely absent on screen, but they are also stereotyped and sexualized.
Take a look at some of the study’s key findings.

A Culture of Death: Guns, Domestic Violence and the Murder of Kasandra Perkins


The tragic murder of Kasandra Perkins at the hands of her boyfriend and professional football player Jovan Belcher was more than preventable, it was the product of a culture that refuses to treat domestic violence as the public health emergency that it is, choosing instead to coddle and fetishize a gun culture that makes such deaths commonplace. Don’t believe me? Consider the facts:
The number one cause of death for African American women like Kasandra Perkins is homicide at the hands of a partner. Family and intimate assaults involving a firearm were 12 times more likely to result in death than non-firearm associated assaults between family and intimates.

5-wars-more-important-than-the-war-on-christmas.


Do not say ‘Happy Holidays’ to the people coming in, we say ‘Merry Christmas’ around here.” That was my dad, a couple Decembers ago, taking a stand, unironically, for the biggest, most over-the-top holiday of the Western World. You’d think it was dying like Tinkerbell because people weren’t clapping their hands hard enough.
For my dad, basically unreligious and a political independent, it’s not so much a question of fundamental Christianity versus liberal atheists as common sense versus political correctness. To him, “The War on Christmas” is people telling him what holiday greeting to use and he doesn’t like it. For some American conservatives, however, there’s a full-blown conspiracy against Jesus, under the guise of the first amendment.

"Το ΝΑΤΟ δεν είναι πάρτι να έρχεται όποιος θέλει ακάλεστος"!



Αντεπίθεση Αβραμόπουλου σε Αλβανία και Σκόπια με αιχμές προς το ΝΑΤΟ για την διεύρυνση του οποίου είπε ότι δεν πρέπει “να συγχέεται με πάρτι όπου μπορεί ο καθένας να πηγαίνει ακάλεστος”. Ο Αβραμόπουλος  που συμμετέχει στην Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας αφού υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στη διευρυνσιακή διαδικασία, ως ένα καθοριστικό εργαλείο για την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της προόδου στην περιοχή, τόνισε ότι “η πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συγχέεται με «πάρτι» όπου μπορεί να πηγαίνει ο καθένας ακάλεστος (The enlargement is an open door policy but not an open house party)”.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο



undefined
Μόνιμη είναι πλέον η παρουσία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο, με έξι εκστρατείες μακράς διάρκειας τη χρονιά που πέρασε, κι έναν στολίσκο υπό την ναυαρχίδα Moskva, να βρίσκεται τούτο το διάστημα στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με εκτενή απολογισμό, των επιχειρησιακού και στρατηγικού χαρακτήρα δραστηριοτήτων του Στόλου κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου στρατιωτικού συμβουλίου στη Σεβαστούπολη, «οι κύριες και μικρότερες μονάδες επιφανείας επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στη Μεσόγειο, αποκαθιστώντας επί της ουσίας τη μόνιμη παρουσία του Στόλου στην περιοχή».

Erdogan, the Not-So Magnificent


Erdogan, the Not-So Magnificent


Visitors walking in the courtyard of the Suleymaniye Mosque in Istanbul.Murad Sezer/ReutersVisitors walking in the courtyard of the Suleymaniye Mosque in Istanbul.
Istanbul — “The Magnificent Century,” a Turkish-made soap opera depicting harum-scarum adventures in the imperial household of Suleyman, the eponymous Magnificent, reaches farther than the Ottoman Empire did in the mid-16th century. Its domains extend from France to the Ukraine, the Czech Republic to Japan, with 150 million viewers in its thrall. In Turkey, the series brings Wednesday nights to a halt, claiming one third of the country’s entire television audience.

Guardian: Ο Άγιος Βασίλης δεν… σταματάει φέτος στην Ελλάδα




Guardian: Ο Άγιος Βασίλης δεν... σταματάει φέτος στην Ελλάδα
Ο γελοιογράφος Kipper Wiiliams έφτιαξε όπως κάθε χρόνο χριστουγεννιάτικες κάρτες για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Guardian”.

Η πρώτη είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.
Ο Άγιος Βασίλης πετάει με το έλκηθρο του πάνω από την Αθήνα και λέει στους ταράνδους του: ” Συνεχίστε”, προσπερνόντας έτσι την χώρα μας…
newsbomb.gr

“ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 13, 2012
Με Μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στις 19 Οκτωμβρίου  και θα συνεχισθεί μέχρι την Άνοιξη στο Θέατρο Άλφα από τον Στέφανο Ληναίο, την Έλλη Φωτίου, και τους συνεργάτες του το επίκαιρο έργο του          
ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΨΕΝ

“ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ” :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η ιστορία ενός σπουδαίου γιατρού και της οικογένειάς του…Η ανακάλυψη μιας υγειονομικής απάτης που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών του…Η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνική διαφθορά και το παρασκήνιο της πολιτικής ηγεσίας που την παρεμποδίζουν…
Όλα αυτά παρουσιάζονται στη σκηνή σε μια ανανεωμένη, σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου.
«Προσπαθούμε, 42 χρόνια πλέον στο θέατρο “Άλφα”, να ξεπερνάμε κάθε δύσκολη εποχή του τόπου μας, όπως και τώρα, με έργα προβληματισμού και αισιοδοξίας.»,σημειώνουν ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου.
Κύριος στόχος της διασκευής και της ερμηνείας του έργου είναι να μεταφερθούν τα μηνύματα του συγγραφέα, απόλυτα διαχρονικά και επίκαιρα, από την εποχή που γράφτηκε έως τις μέρες μας.
«Ένας εχθρός του λαού»
Σκηνοθεσία – Ελεύθερη απόδοση – διασκευή: Στέφανος Ληναίος
Σκηνικά – κοστούμια : Ερριέτη Τσεκούρα
Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Ζερβάκος
Βοηθός σκηνοθέτη – Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Πρωταγωνιστούν :
Στέφανος Ληναίος, Έλλη Φωτίου, Στάθης Σαμαρτζής, Χρήστος Κελαντώνης, Γιώργος Χαλεπλής,
Δημήτρης Καραμπέτσης, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Παραστάσεις :

Τετάρτη και Κυριακή : 7 μ.μ.
Παρασκευή και Σάββατο : 9 μ.μ.

Εισιτήρια :   Βραδινή: 20 ευρώ, λαϊκή απογευματινή: 15 ευρώ
φοιτητικό – συνταξιούχοι : 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
- Στα εκδοτήρια :  210 – 5238742
-Ηλεκτρονικά μέσω του www.tickethour.com
-Τηλεφωνικά στο 210 8938111
-Στα μηχανήματα Easypay της Τράπεζας Πειραιώς

Διάρκεια: 120΄

Θέατρο ΑΛΦΑ
Πατησίων 37 & Στουρνάρη (απέναντι από το Πολυτεχνείο – πλησίον μετρό Ομόνοια)
Τηλ : 210-5238742

Είχα την τύχη να συναντήσω στο Θέατρο Άλφα την  καταξιωμένη Ηθοποιό και σπουδαίο άνθρωπο κ Έλλη Φωτίου και να μου παραχωρήσει συνέντευξη . Η κ Φωτίου και ο κ Ληναίος εδώ και 40 χρόνια μέσα από το Θέατρο Άλφα και με τις περιοδείες τους μας χάρισαν και μας χαρίζουν έργα ποιότητας-ήθους και προβληματισμού.
Ένα Θεατρικό Ζευγάρι και στην ζωή με ήθος –ποιότητα και σεβασμό στον θεατή.
ΕΡΩΤ  Κυρία Φωτίου μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια και τους      γονείς σας?

ΑΠΑΝΤ  Τα παιδικά μου χρόνια είταν συνηθισμένα χρόνια με μια απλή οικογένεια που μου έμαθε τα απλά πράγματα των ανθρώπων. Απλοί και οι γονείς μου, με τα λιγοστά γράμματα αλλά και με την πείρα της ζωής. Εκείνης της γενιάς της αυτοδημιούργητης, στα χρόνια του πολέμου και της ανασφάλεια

ΕΡΩΤ  Για τις σπουδές σας και τους καθηγητές σας?
ΑΠΑΝΤ     Τέλειωσα ένα καλό δημόσιο σχολείο με καλούς καθηγητές που μ’έμαθαν κι αυτοί με τη σειρά τους να αγαπώ τα απλά πράγματα. Σ’αυτούς οφείλω την αγάπη μου για το καλό και θέατρο και την απόφασή μου να αφοσιωθώ σ’αυτό,όσο μπόρεσα καλύτερα

ΕΡΩΤ Ποιο ήταν το πρώτο σας επαγγελματικό βήμα στο Θέατρο με ποιούς και ποια τα πρώτα συναισθηματά σας?

ΑΠΑΝΤ Είχα την τύχη να γνωρίσω το Στέφανο, αμέσως μόλις τέλειωσα το σχολείο. Από κει και πέρα,πήραν όλα το δρόμο τους.  Τέλειωσα τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αμέσως έπαιξα στο θέατρο. Στην αρχή μου φάνηκαν όλα δύσκολα, ακατόρθωτα, μαγικά.Σιγά-σιγά όμως προσαρμόστηκα.


ΕΡΩΤ Μιλήστε μας για τα κυριότερα θεατρικά έργα που έχετε παίξει?

ΑΠΑΝΤ.. Σταθμοί στη ζωή μου,φυσικά,είναι τα έργα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ στο θέατρο και Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ στον κινηματογράφο..Από το 1970 που μαζί με το Στέφανο,δημιουργήσαμε δική μας θεατρική ομάδα,στο θέατρο ΑΛΦΑ,νομίζω ότι  όλα τα έργα που παρουσιάσαμε είταν έργα που αγαπήσαμε κι εμείς και οι φίλοι μας θεατές, 42 χρόνια.. Πότε πέρασαν κιόλας


ΕΡΩΤ  Για τα έργα που έχετε παίξει στον κινηματογράφο?
ΑΠΑΝΤ  Στον κινηματογράφο ήμουν πολύ τυχερή. Μετά την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ακολούθησαν, ο ΦΟΒΟΣ, η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ,(που μου χάρισε και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1965),Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ και Η ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Νομίζω, πολύ σημαντικά έργα..


ΕΡΩΤ  Ποια η αποψή σας για την τηλεόραση σήμερα?

ΑΠΑΝΤ Με την τηλεόραση,δεν τα πήγαμε καλά, για πολλούς και διάφορους λόγους κι εγώ και ο Στέφανος. Και συνεχίζουμε να μην τα πάμε καλά..



ΕΡΩΤ )Μιλήστε μας για την γνωριμία σας με τον Στέφανο Ληναίο με τον οποίο είσθε τόσα χρόνια ζευγάρι στην ζωή και σο Θέατρο και αποκτήσατε 2 παιδιά και ένα εγγόνι?

ΑΠΑΝΤ Είμαστε τυχεροί στο γάμο μας. Αντέξαμε το δύσκολο συνδιασμό ΣΚΗΝΗ και ΖΩΗ,αποχτήσαμε δυό παιδιά τη Μαργαρίτα και  τον Αλέξη και εδώ και 8 χρόνια τον εγγονό μας το μικρό Στέφανο..Πολλοί μας ρωτούν πώς τα καταφέραμε..Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας. Αμοιβαίες υποχωρήσεις και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο, ίσως είναι μια ….καλή συνταγή..Μακάρι να έχουμε και καλά γεράματα..

ΕΡΩΤ  Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το έργο του ΙΨΕΝ «Ένας Εχθρός του Λαού»;


ΑΠΑΝΤ  Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ του Ερρίκου Ιψεν που τώρα παρουσιάζουμε στο Θέατρο ΑΛΦΑ, νομίζω ότι είναι ένα πολυσήμαντο,κλασσικό έργο και περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά..Είναι επίκαιρο γιατί θίγει απλά και καθαρά όλα τα μεγάλα προβλήματα της σκληρής εποχής μας. Και είναι και αισιόδοξο γιατί άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε με σπουδαίο διάλογο βοηθάει το θεατή να καταλάβει ότι μόνον όταν παλεύεις για τις ιδέες σου,μπορείς να ελπίζεις.Κόντρα στην μιζέρια που προσπαθούν να σου επιβάλλουν κάποιοι γνωστοί και άγνωστοι «προστάτες»..Αιώνες τώρα..Το αγαπήσαμε και το αγαπάμε πολύ κι εμείς και οι θεατές που μας συγκινούν με τη θερμή υποδοχή τους.
ΕΡΩΤ ) Μιλήστε μας για την συμμετοχή σας στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου?

Απαντ Και στα ξένα Φεστιβάλ που είχα την τύχη να πάω,       εκπροσωπώντας την πατρίδα μας ( Κάννες, Βερολίνο, Μόσχα..) και στη Θεσσαλονίκη, ένιωθα κάθε φορά συγκίνηση. Ίσως γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι εγώ, ένα κορίτσι από τον Πειραιά, θα είχα τέτοια τύχη. Με ωφέλησαν πολύ..Αλλά ποτέ δεν έμεινα σ’αυτά..Με το Στέφανο αντιμετωπίζουμε κάθε φορά τη Ζωή και τη Σκηνή σαν να ξεκινάμε τώρα τη ζωή μας..


ΕΡΩΤ   Τι συμβουλεύετε κάποιον νέον η νέα που θέλει να ασχοληθεί με το Θέατρο?

ΑΠΑΝΤ Δεν υπάρχουν συμβουλές από μια παλιά γενιά για ένα σημερινό νέο.Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλη κοινωνία. Το μόνο που μπορείς να πεις σε κάποιο νέο που θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο είναι να διαλέξει έναν από τους δυό δρόμους που νομίζουμε ότι υπάρχουν: Το εύκολο επάγγελμα  ή το δύσκολο Λειτούργημα. Εξαρτάται από τον ίδιο και το χαρακτήρα του η απόφαση

Οι άγνωστες συμφωνίες παράδοσης της Ελλάδας στην Γερμανία



Τα Μνημόνια 1, 2 και το υπό εφαρμογή 3, δεν είναι αυτοτελείς πράξεις και συμφωνίες, που σχετίζονται με την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και την αδυναμία της να βρίσκει πιστώσεις στις αγορές.
Οι άγνωστες συμφωνίες παράδοσης της  Ελλάδας στην Γερμανία 2
Είναι ουσιαστικά εφαρμοστικοί νόμοι μιας κεντρικής συμφωνίας, απολύτως ετεροβαρούς σε βάρος της Ελλάδας και αποικιοκρατικής, που αποδέχθηκε και συνομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου, δύο μήνες πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Την συμφωνία αυτή ακολουθούν και οι επόμενες κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς τους Λ. Παπαδήμο και Α. Σαμαρά. Οι υπογραφές δέσμευσης για την εφαρμογή των μέτρων πριν τις τελευταίες εκλογές, που ζητήθηκαν και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Ν.Δ τότε, αυτήν την συμφωνία αφορούσαν και όχι τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, που ούτως ή άλλως είχαν ψηφισθεί και από την αντιπολίτευση τον Φεβρουάριο του 2012, με το Μεσοπρόθεσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ



A)- Στις 26 Μαΐου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Joschka Fischer ομολόγησε απροκάλυπτα πως η Γερμανία δίνει μάχη για να κρατήσει τη Ρωσία έξω από την Ελλάδα και άλλες χώρες που τώρα ελέγχει.1 Όπως δήλωσε ο Fischer στην Corriere della Sera, τυχούσα προχωρημένη συνεργασία της Ελλάδος με τη Ρωσία θα επιφέρει απώλεια της επιρροής της Γερμανίας στα Βαλκάνια και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Η αντισλαβική φυλετική ψύχωση που διαποτίζει διαχρονικά τη Γερμανική σκέψη είναι αποτέλεσμα προαιώνιων πολέμων ανάμεσα σε Γερμανικές και Σλαβικές φυλές. Προκειμένου να εμποδίσουν την κάθοδο της Ρωσίας στη Βαλκανική, στρατηγιστές με Γερμανικές καταβολές σχεδιάζουν τη διαχείριση του Ελληνισμού για πάνω από δύο συνεχόμενους αιώνες. Η πρώτη γνωστή σε εμάς πράξη παρέμβασής τους ενάντια στην προοπτική ανεξαρτησίας του Ελληνισμού, ήταν το ότι παρέδωσαν το Ρήγα Φεραίο στους Τούρκους. Ελάχιστα είναι τα χρόνια από το 1821 μέχρι σήμερα, που η Ελλάδα κυβερνήθηκε από κύκλους άνευ Γερμανικής επιρροής. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λίγα χρόνια από την δημιουργία της Νέας Ελλάδος, μας επέβαλαν Γερμανική βασιλική οικογένεια. Στα πλαίσια της πολιτικής ελέγχου και εξουδετέρωσης του Ελληνικού παράγοντα, Γερμανοί στρατιωτικοί και πράκτορες υπό την καθοδήγηση του στρατηγού Otto Liman von Sanders έθεσαν τα οργανωτικά θεμέλια για την γενοκτονία που διενήργησαν Τούρκοι και Βούλγαροι από το 1914 μέχρι το 1922 εναντίον του λαού μας, όπως έχει αποδείξει ο ακαδημαϊκός Σπύρος Βρυώνης και άλλοι σοβαροί ιστορικοί αναλυτές. Πολιτική συστηματικής γενοκτονίας εναντίον μας συνέχισαν οι Γερμανοί το 1941-44, αλλά και αργότερα. Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής εξασθένησης και υποταγής του Ελληνικού στοιχείου, με καθοδηγητή των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών τον διευθυντή της Deutsche Bank, Hermann Josef Abs, τον ίδιο άνθρωπο που έλεγχε τη μισθοδοσία του Χίτλερ, η Γερμανία εξαπέλυσε εναντίον μας οργανωμένη οικονομική επίθεση τη δεκαετία του 5ο, όπως ανοιχτά κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας.2 

Σκοπιανά ΜΜΕ κατά Ελλάδας και Βουλγαρίας για την μη έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
 
 

 


Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) δεν όρισε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, αναμένοντας την επόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.
Η απόφαση του Συμβουλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των σκοπιανών ΜΜΕ, τα οποία επέρριψαν ευθύνες για την πολιτική αυτή εξέλιξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ» και η κρατική τηλεόραση «ΜΤV», ξεκινούν τη σχετική είδηση από τις Βρυξέλλες, για τις αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που αφορούν την ΠΓΔΜ, με το εξής κοινό σχόλιο:

Το 308o F-16 παρέλαβε η Τουρκική Αεροπορία

 
Posted: 12 Dec 2012 08:18 AM PST
undefined
Το τελευταίο από τα συνολικά 308 μαχητικά αεροσκάφη F-16 που παράγονται από την τουρκική Aerospace Industries (TAI) και την Lockheed Martin στα πλαίσια του προγράμματος «Peace Onyx IV» παραδόθηκε την Τρίτη στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης, ο Özcan Ertem, πρόεδρος της εταιρίας «TAI’s Aircraft», είπε ότι τα F-16 είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο προϊόν με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Από την πλευρά του ο Jeff Babione, αντιπρόεδρος του Ομίλου, είπε ότι το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς των εργαζομένων της TAI.
"Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για το έργο αυτό, με την ελπίδα ότι η στενή συνεργασία μας με την TAI που ξεκίνησε το 1984 θα συνεχιστεί», είπε ο Serdar Demirel, αναπληρωτής υφυπουργός Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=243116

Ηχηρό μήνυμα Πούτιν προς πάσα κατεύθυνση…

 



Ενώ οι Η.Π.Α., ο μπόγιας της παγκόσμιας διαπλοκής, θεωρούσε ότι «παίζει μόνη της μπάλα», εμφανίστηκε ένας πρώην γραμματέας τηςKGB, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που με δικούς του επιχειρηματίες κρατικοποίησε τις εταιρείες κλειδιά στην Ρωσία, υποστηρίζοντας την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αρκεί να έμενε εκτός πολιτικής και να πλήρωνε τους φόρους. Έτσι ήρθαν τα πάνω κάτω.
Σήμερα και ενώ οι πολυεθνικές του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι θέλουν πίσω τον έλεγχο, που είχαν στα φιλέτα της Ρωσίας επί Γιέλτσιν, ο Πούτιν όχι μόνο απαντάει αρνητικά αλλά αποκαλύπτει σιγά-σιγά την ισχύ της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να φαίνεται κιόλας.

Ρομπότ στο πεδίο της μάχης

 
 
 
 
 
 

Σήμερα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς κατά πόσο έχουν δίκιο αυτοί που θεωρούν την ιδέα της χρήσης της ρομποτικής τεχνολογίας στο πεδίο της μάχης ως εγκληματική, φοβούμενοι μια αληθινή εισβολή από μηχανές - «εξολοθρευτές» που θα δολοφονούν οτιδήποτε έχει ζωή. Στην εποχή μας, πάντως, τα αμυντικά δόγματα όλων των ισχυρών χωρών του κόσμου προβλέπουν τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αυτό το διάστημα οι Ρώσοι μηχανικοί του Ινστιτούτου Ερευνών Ρομποτικής τεχνικής και Κυβερνητικής της Αγίας Πετρούπολης, αναπτύσσουν ένα πρόγραμμα διοίκησης στρατιωτικών μονάδων από πολεμιστές-ρομπότ. Πρόκειται για ρομπότ που προορίζονται για πολεμικές επιχειρήσεις, και, εκτός των άλλων, είναι ικανά να φέρουν ποικίλο οπλισμό, αλλά και να ασκούν δραστηριότητες ελέγχου, όπως για παράδειγμα, να παρακολουθούν το επίπεδο της ραδιενεργού μόλυνσης.