Ετικέτες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" φώναξαν 7.000 Γερμανοί

"Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" φώναξαν περίπου 7.000 διαδηλωτές στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας σε μία συγκέντρωση κατά της πολιτικής λιτότητας.

Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φραγκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.

Το σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί!

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Το σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί!

Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του!

Χοντρός λαιμός, αδύναμη καρδιά


Μέχρι τώρα μετρούσαμε τον δείκτη μάζας σώματος και την περιφέρεια της μέσης. Εφεξής, φαίνεται πως πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε και την περιφέρεια του λαιμού μας.

Διότι σύμφωνα με μια νέα έρευνα, χονδρός λαιμός (μπορεί να) σημαίνει αδύναμη καρδιά, αποτελεί δηλαδή ενδεχομένως προάγγελο καρδιακών προβλημάτων.

Οχτώ δεκαετίες κινηματογραφικών παρασκηνίων


Τι συνέβαινε άραγε πίσω από τις κάμερες των πολυαγαπημένων μας ταινιών; Η μαγεία του σινεμά μας συνεπαίρνει όλους, κάποιες φορές ωστόσο είναι εξίσου ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται όταν οι κάμερες δεν γράφουν.

Οι φωτογραφίες των παρασκηνίων λειτουργούν λες σαν τον ταχυδακτυλουργό που αποκαλύπτει τα μυστικά του: από το πώς συμπεριφέρονται οι ηθοποιοί όταν είναι εκτός ρόλου μέχρι και το πώς στήνονται οι σκηνές, οι εικόνες αυτές μας κάνουν να βλέπουμε τον κινηματογράφο με άλλο μάτι.

Νομίζετε ότι είναι κουνούπι; Για Προσέξτε το καλύτερα!


Όχι, είναι ένα μηχανικό έντομο κατάσκοπος.

Εμείς θα σας πούμε τι μπορεί να κάνει και τα σχόλια δικά σας.

Το "κουνούπι" αυτό Βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ένα μικρόφωνο, σαν αυτί... μύγας


Νέου τύπου μικρόφωνο, δημιούργησε ομάδα ερευνητών, με καλύτερη ακουστική απόδοση ακόμη και από τα πιο σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα ιστοσελίδα Science Daily.
 
 Η ομάδα ερευνητών του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπίνγκχαμπτον θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης της στο 21ο διεθνές συνέδριο Ακουστικής, το οποίο διοργανώνεται από 2 έως 7 Ιουνίου στο Μόντρεαλ του Καναδά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ΕΕ διαλύεται,η Αριστερά…κοιμάται! του Γιώργου Δελεαστίκ


Το φαινόμενο παρουσιάζει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον. Το ευρώ, από τη μία πλευρά, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο για την καθυπόταξη όλων των χωρών της Ευρώπης στο Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας με αντάλλαγμα για τις επί μέρους αστικές τάξεις την καταβαράθρωση των μισθών και την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων του 20ού αιώνα.

4 ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη! Μήπως κάνεις ό, τι περνά από το χέρι σου για να μην στεριώσεις σε σχέση;
























Ο Μάιος μοιάζει με Νοέμβριο... Σύννεφα, βροχές, μια περίεργη δροσιά που σε κάνει να μην ξέρεις αν θα βάλεις κοντομάνικο ή ζακέτα! Ψηφίσαμε για κυβέρνηση και κυβέρνηση δεν είδαμε!
Τα οικονομικά πάντα μας ζορίζουν, εποχές που είναι! Κι έχω κι εσένα από πάνω να επιμένεις: "Δεν μπορεί, πρέπει να είναι η μάστιγα της εποχής! ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΣΗ!" Και έτσι πέφτεις... Παίρνεις ύφος χαροκαμένης, αποδεχόμενη τη μοίρα σου. Βρε μπας και κάνεις εσύ κάτι λάθος; Μήπως, λέω μήπως, έχεις έναν μοναδικό τρόπο να κάνεις τους άνδρες να το βάζουν στα πόδια;

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ



 
Tου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Με πόσο όμορφες λέξεις, μεταμφιέζονται συχνά τα πιο ωμά και άθλια περιεχόμενα. Διαβάζεις τις λέξεις, “Φιλία της Ελευθερίας”, βάζεις μπροστά και το πρόθεμα “Νέο”, για να ξεχωρίζει από το παλιό, και μένεις έκθαμβος, από την λάμψη των ωραίων εννοιών! Ο όρος που προκύπτει, σε έλκει να τον προτιμήσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του. Να ηχεί όμορφα. Αν οι Σειρήνες δεν τραγουδούσαν υπέροχα, πώς θα μαγεύονταν οι θαλασσινοί από το τραγούδι τους; Ή, πως η  πουτάνα, θα κατάφερνε να ξεγελάσει τον άπειρο πελάτη, για να του φανεί νέα και να τον προσελκύσει, αν δεν του παρουσιαζόταν φτιασιδωμένη στο ημίφως, αλλά στο φως; Αυτό, μέχρι το πρωί όμως!