Ετικέτες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

4 ΤΡΑΓΙΚΑ λάθη! Μήπως κάνεις ό, τι περνά από το χέρι σου για να μην στεριώσεις σε σχέση;
























Ο Μάιος μοιάζει με Νοέμβριο... Σύννεφα, βροχές, μια περίεργη δροσιά που σε κάνει να μην ξέρεις αν θα βάλεις κοντομάνικο ή ζακέτα! Ψηφίσαμε για κυβέρνηση και κυβέρνηση δεν είδαμε!
Τα οικονομικά πάντα μας ζορίζουν, εποχές που είναι! Κι έχω κι εσένα από πάνω να επιμένεις: "Δεν μπορεί, πρέπει να είναι η μάστιγα της εποχής! ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΣΗ!" Και έτσι πέφτεις... Παίρνεις ύφος χαροκαμένης, αποδεχόμενη τη μοίρα σου. Βρε μπας και κάνεις εσύ κάτι λάθος; Μήπως, λέω μήπως, έχεις έναν μοναδικό τρόπο να κάνεις τους άνδρες να το βάζουν στα πόδια;

Υπάρχουν κλασικές γυναικείες συμπεριφορές που λειτουργούν σαν δηλητήριο στη ρίζα της σχέσης. Σαν φωτιά στο σπόρο της... πριν ακόμη αυτή γεννηθεί. Διάβασέ τες παρακάτω και απάντησε ειλικρινά -όχι σε μένα, στον εαυτό σου- αν τελικά βρίσκεις τον εαυτό σου σε κάποια από αυτές.

Ζωγραφισμένη στο... αμυγδαλωτό σου μάτι!
Είναι ένα συναίσθημα που σε έχει κυριεύσει τον τελευταίο καιρό. Γιατί ο προηγούμενος έρωτας αποδείχθηκε σπίρτο αντί για φλόγα. Επειδή όποιο αρσενικό έχει πέσει στα πόδια σου το τελευταίο διάστημα σου φάνηκε πολύ λίγο. Ίσως και γιατί δεν είσαι πια κοριτσάκι και - "τικ, τοκ - τικ, τοκ" - χτυπάει σαν σφυρί ο χρόνος και σε πνίγει. Εσύ πότε θα αράξεις στο λιμάνι σου; Πότε επιτέλους θα βρεις εκείνον που θα σε συμπληρώσει; Πώς θα καταφέρεις να βρεις έναν άνδρα που να ταιριάζετε, που να αισθάνεσαι καλά μαζί του; Τον άνδρα να ακουμπήσεις στο στέρνο του. Το αρσενικό μέσα στα χέρια του οποίου θα νιώσεις ασφάλεια.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Όλο αυτό το παραλήρημα που μόλις διάβασες συμβαίνει στο μυαλό σου από το πρώτο λεπτό που συνταντάς έναν άντρα. Και όσο κι αν νομίζεις πως αυτή η απόγνωση δεν φαίνεται, σε πληροφορώ πως αναδύεται στο χώρο και μας παίρνει από τη μύτη. Άσε που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου. Τώρα πως θα διώξεις τις αγχωτικές και πιεστικές σκέψεις από το μυαλό σου, είναι άλλη κουβέντα. Γιατί δεν δοκιμάζεις το "gone with the wind", χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις; Και όπου σε βγάλει.

Τo παρελθόν μιας γυναίκας...
Τον γνώρισες σε ένα πάρτι και κάτι σου έκανε κλικ. Είχες και όλη την παλιοπαρέα να σε σπρώχνει να τον κοιτάξεις, γιατί από μόνη σου δεν λες να το πάρεις απόφαση. Τελικά κανονίστηκε το πρώτο ραντεβού και είστε μαζί στο αγαπημένο σου μπαρ. Όλα καλά αρχικά, μέχρι που σε ρωτάει τι μουσική σου αρέσει. "Γιατί;" απαντάς! "Μήπως έχεις κι εσύ πρόβλημα με τις γυναίκες που πηγαίνουν σε συναυλίες;" του απαντάς λες και σε πρόσβαλε. Γιατί εσύ δεν απαντούσες σε εκείνον, αλλά στον ανυπόφορο τον πρώην σου που σε ήθελε φούστα, μπλούζα και ψηλό τακούνι στα μπουζούκια. Και κάπως έτσι, χωρίς να το πάρεις είδηση, βγάζεις μια ανεξήγητη εχθρικότητα απέναντι σε εκείνον που υποσυνείδητα αντιπροσωπεύει όλους εκείνους του ανδρικού είδους που σου φέρθηκαν άσχημα στο παρελθόν. Σχέσεις που σε πίκραναν και τώρα, εσύ βγάζεις την τοξική επίγευση που σου άφησαν σε κάποιον που δεν φταίει. Μην εκπλαγείς αν δεν ξαναπάρει τηλέφωνο την επόμενη μέρα!

Όταν το φλερτ γίνεται καλοστημένη μηχανή!
Θα με πεις τετριμένο... Αλλά η εποχή που έγερνες δήθεν τυχαία και με ακουμπούσες με τον ώμο ψελλίζοντας "Ω, με συγχωρείτε ήταν τυχαίο" (Ναι, βλέπαμε κι εμείς Βουγιουκλάκη μικροί) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ούτε το κόλπο με τα τρία χτυπήματα στο τηλέφωνο - ξέρεις, πως πρέπει τάχα να αφήσεις το τηλέφωνο να χτυπήσει λίγη ώρα πριν το σηκώσεις για να μην δείξεις πως είσαι λυσσασμένη - θα με κάνει να σπαρταρήσω σαν το ψάρι. Εκτός κι αν σε έχω ερωτευτεί, πράγμα που σημαίνει πως θα "κοπανιέμαι" για ένα σου βλέμμα ό, τι και να κάνεις. Αντίθετα, αν δεν έχω ακόμη "δαγκώσει τη λαμαρίνα", όλα αυτά τα "δοκιμασμένα" τρικ του φλερτ θα με ξενερώσουν. Και θα πέσεις στα μάτια μου και θα βαρεθώ και... σημειώσατε άλλη μια αποτυχημένη potential σχέση!

Το ενοχλητικό γυναικείο cross chek list
"Έχει μεγάλα δάχτυλα. Και είναι και περιποιημένα" - Check! "Είναι ψηλός, αλλά όχι άχαρος!" - Check. "Χμμ, δεν έπλυνε τα χέρια του αφού καθήσαμε για φαγητό. Tragic!" - Fail. "Ε, λοιπόν δεν περίμενα ποτέ πως θα μπορούσε κανείς να φορέσει τόσο άσχημα παπούτσι" - Fail! Και η γυναικεία λίστα με τα υπέρ και τα κατά πάει λέγοντας... Στο λέω, δεν μου αρέσει καθόλου να με περνούν από "κόσκινο" λες και είμαι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και θέλουν να μου βρουν ατέλειες για να μου ρίξουν την τιμή! Γιατί μην νομίζεις πως δεν φαίνεται η αποδοκίμασία στο μάτι σε κάθε μου λάθος επιλογή.

Άσε που επειδή σε ξέρω, εκείνο στο οποίο θα επικεντρώσεις είναι το αρνητικό! Κάτσε βρε άνθρωπε να γνωριστούμε καλύτερα. Αφού οι πρώτες μας συναντήσεις είχαν τον απαραίτητο "ηλεκτρισμό", τι λυσσάς εσύ να τις καταστρέψεις με αυτή την "ωφελιμιστική", "χρησιμοθηρική" γυναικεία λογική σου;

Η σχέση δεν είναι delivery να την παραγγείλεις όταν εσύ νιώθεις έτοιμη. Πρέπει να συντρέχουν πολλές συγκυρίες, συμπτώσεις, σωστές συμπεριφορές, κατάλληλες απαντήσεις, υπομονή, κατανόηση. Και φυσικά να μην είμαι κι εγώ της λογικής "γιατί να είμαι με μία, αφού κάθε βράδι μπορώ να είμαι με διαφορετική γυναικεία συντροφιά"! Αλλά ούτε κι εσύ με την απόχη να κουκουλώσεις τον πρώτο που θα βρεις στο διάβα σου. Σίγουρα όμως η σχέση δεν είναι ένα ακόμη είδος υπό εξαφάνιση.


Πηγή : http://www.aniwthoi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου