Ετικέτες

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τα «καλά» της Χούντας


Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος των αστών έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Κυριακή του Πάσχα – Ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα – Γιατί σουβλίζουμε αρνί;


Το αρνί συμβολίζει τον Χριστό που θυσιάστηκε σαν το αρνί για την σωτηρία όλης της ανθρωπότητας

H ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα, καθορίστηκε από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Βιθυνίας στη Νίκαια, το 325 μ. Χ. Αποφασίστηκε να γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και μετά το Πάσχα των Ιουδαίων.

Η Monsato Φτιάχνει Ρομποτικές Μέλισσες για Επικονίαση (video)


Η μυστηριώδης αρρώστια Colony collapse disorder που σκοτώνει τις μέλισσες μαζικά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι επεκτάθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο, λένε οι εμπορικοί μελισσοκόμοι, εξαλείφοντας τ0 40% έως 50% των μελισσών που επικονιάζουν τα λαχανικά και τα φρούτα της Αμερικής.Μια πειστική εξήγηση έχει διαφύγει μέχρι στιγμής στους επιστήμονες που μελετούν την αρρώστια, μια και παρουσιάστηκε γύρω στο 2005. Αλλά οι μελισσοκόμοι και μερικοί ερευνητές λένε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι μια νέα ισχυρή σειρά εντομοκτόνων ως neonicotinoids, που είναι ενσωματωμένα στα ίδια τα φυτά, μπορεί να είναι σημαντικός παράγοντας.

Τα μυστήρια που περιβάλλουν την αφή του Αγίου Φωτός


Η ιερή στιγμή της Χριστιανοσύνης στο στόχαστρο της ανάλυσης

Μέχρι και σήμερα, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα γεγονότα που σχετίζονται με το αναστάσιμο Άγιο Φως, με τη διαμάχη για το αν πρόκειται για θαύμα ή όχι να αφήνει τους πιστούς διχασμένους, αναφορικά τόσο με το θεολογικό υπόβαθρο όσο και τον συμβολισμό της ευφρόσυνης αυτής τελετής.

Τα έθιμα του Επιτάφιου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας


undefined
Ημέρα σιωπής και θρήνου η Μεγάλη Παρασκευή, με την πένθιμη και κατανυκτική περιφορά του Eπιταφίου να γίνεται από άκρη σε άκρη της χώρας. Στις πόλεις, στα ορεινά χωριά, στα νησιά, κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με διαφορετικές παραδόσεις.

Συνετρίβη αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού


Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμα γνωστός

Αεροσκάφος ανεφοδιασμού της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Μανάς στο Κιργιστάν, συνετρίβη μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων του Κιργιστάν.

Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το Πάσχα


undefined
Αυτά είναι τα πιο παράξενα ήθη, έθιμα και τελετουργικά και πληροφορίες σχετικά με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, για τα οποία σπάνια ακούμε.
1. Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Ανάστασης πιστεύεται ότι ξεκίνησε μόλις ένα χρόνο μετά τη χρονιά που τοποθετείται ιστορικά η πιθανή σταύρωση του Χριστού. Οι πρώτες επίσημες γραπτές μαρτυρίες τέτοιων τελετουργικών εμφανίζονται όμως σε κείμενα του 4ου αιώνα μετά Χριστόν.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: «Γνώθι σαυτόν» τα ρομπότ;



undefined
  Η πρόοδος της ρομποτικής φέρνει όλο και πιο κοντά οράματα και εικόνες που παλαιότερα θα χαρακτηρίζονταν μάλλον τμήματα της επιστημονικής φαντασίας παρά πραγματικές προοπτικές, όπως ρομποτικοί υπηρέτες, εργάτες ή μάγειρες.Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητές του CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) του ΜΙΤ, πριν τα ρομπότ αρχίσουν να αναλαμβάνουν τέτοια σύνθετα καθήκοντα, πρέπει να αποκτήσουν το… «γνώθι σαυτόν», αντιλαμβανόμενα τους περιορισμούς και τα όριά τους.