Ετικέτες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον


New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον


Φυσικό αέριο … υπεράνω προσδοκιών στην «Αφροδίτη»


Φυσικό αέριο … υπεράνω προσδοκιών στην «Αφροδίτη»

undefined
Φυσικό αέριο που ξεπερνά κάθε προσδοκία εντόπισε στην «Αφροδίτη» η  Noble.  Οι ενδείξεις για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ επιβεβαιώθηκαν με τους ειδικούς της αμερικανικής εταιρείας να εκτιμούν ότι υπάρχει φυσικό αέριο που φθάνει μέχρι και τα 10 τρισ. κυβικά πόδια.

«Κλείδωσε» στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος


«Κλείδωσε» στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο Alain Lamassoure στο “Agence Europe”: Στην Ελλάδα δεν φορολογούνται οι πλούσιοι, οι εφοπλιστές και η εκκλησία


Ο Alain Lamassoure στο “Agence Europe”: Στην Ελλάδα δεν φορολογούνται οι πλούσιοι, οι εφοπλιστές και η εκκλησία

Ο Γάλλος πολιτικός, Alain Lamassoure, γράφει στο στο ευρωπαϊκό δελτίο πληροφόρησης “Agence Europe”:

Νίκος Λυγερός και Καστελόριζο (2)

Νίκος Λυγερός και Καστελόριζο (2)



Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψης του κυρίου Λυγερού στο Καστελλόριζο, ο ίδιος έδωσε σκηνοθετικές οδηγίες στα παιδιά της Σαντραπειας Αστικής Σχολής για το θεατρικό που έχει συγγράψει για τους ίδιους τους μαθητές  με τίτλο “Τα βάσανα της Ψωροκώσταινας”. Στη συνέχεια οι μαθητές με τη βοήθειά του  εξερευνησαν το τηλεσκόπιο Celestron και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες προκειμένου να τις αποστείλουν στον δωρητή του τηλεσκοπίου τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστο  από τις Η.Π.Α.





Διπλή υπογραφή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το Mνημόνιο

Διπλή υπογραφή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το Mνημόνιο



Κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να αποδεχθούν όλους τους όρους της συμφωνίας των Βρυξελλών με έγγραφες δεσμεύσεις, για να εκταμιευθεί εντός του Νοεμβρίου η 6η δόση και να ολοκληρωθεί η σύνταξη νέου προγράμματος. Την έγγραφη δέσμευση, εντός της εβδομάδας, των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου απαίτησε χθες το Eurogroup.

Γιατί πρέπει να είναι ο Στρατηγός Γράψας ο νέος ΥΕΘΑ των ενενήντα ημερών !

Γιατί πρέπει να είναι ο Στρατηγός Γράψας ο νέος ΥΕΘΑ των ενενήντα ημερών !

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 8, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/grapsas.jpg?w=300&h=368Γράφει ο Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Είχα την τύχη να  υπηρετήσω επί πολλά χρόνια με τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγό Κωσταράκο .

ΑΙΣΧΟΣ: Φοιτητές είχαν να φάνε δυο μέρες επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για τη Λέσχη!


ΑΙΣΧΟΣ: Φοιτητές είχαν να φάνε δυο μέρες επειδή μειώθηκαν τα κονδύλια για τη Λέσχη!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 8, 2011
undefined
Πριν λίγες εβδομάδες υπήρχαν καταγγελίες για λιποθυμίες μαθητών σε δημοτικά σχολεία από ασιτία!
Σοκάρει η δήλωση του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας, Σταύρου Καρκάνη στην Ελευθεροτυπία: «Μου είπαν φοιτητές ότι είχαν να φάνε δύο ημέρες…».
Η δήλωση αυτή έγινε μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα κονδύλια που χορηγούσε αποκλειστικά για τη σίτιση των σπουδαστών στη Φοιτητική Λέσχη.

Δανειστήκαμε 1,3 δις με επιτόκιο 4,86%


New post on www.olympia.gr

Δανειστήκαμε 1,3 δις με επιτόκιο 4,86%

by economikos
undefinedΜε υψηλό επιτόκιο δανείστηκε η Ελλάδα από την δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων.
Το δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο ανήλθε σε 4,89%, από 4,86% στην προηγούμενη δημοπρασία.
Με αυτή τη δημοπρασία ενισχύονται τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών «αυγάτισαν» μέχρι τον Δεκέμβριο.
Πάνω από 1 δις θα χρειαστούν όμως, τις επόμενες ημέρες τα ασφαλιστικά ταμεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Deutsche Bank: Η μπλόφα στην Ελλάδα έπιασε – Θα πιάσει και στην Ιταλία


Deutsche Bank: Η μπλόφα στην Ελλάδα έπιασε – Θα πιάσει και στην Ιταλία;

Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρησιμοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από την περίπτωση της Ελλάδας την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να πιέσει τον Μπερλουσκόνι, αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινό της σημείωμα. Μία σκληρή απάντηση όπως αυτή στην Ελλάδα ίσως είναι η τακτική που πείσει την Ιταλία, κάνοντας τη να φοβηθεί πως θα εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της, κάτι το οποίο πέτυχε με τους Έλληνες πολιτικούς.

Η Γαλλία μπαίνει από σήμερα στο σκοτεινό τούνελ της μακροχρόνιας λιτότητας


Η Γαλλία μπαίνει από σήμερα στο σκοτεινό τούνελ της μακροχρόνιας λιτότητας

Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΙΧΑΛΗ
Στο βαθύ τούνελ της μακροχρόνιας λιτότητας εισέρχεται για τα καλά και η Γαλλία μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Εξαγγέλλοντας νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν υποστήριξε ότι αυτές είναι αναγκαίες προκειμένου η Γαλλία να μην έχει την τύχη άλλων χωρών της ευρωζώνης. «Η λέξη χρεοκοπία δεν είναι πια μια αφηρημένη έννοια», προειδοποίησε, τονίζοντας ότι ο μοναδικός στόχος των μέτρων είναι η προστασία των πολιτών από τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Financial Times: Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να διώξουν την Ελλάδα!


Financial Times: Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να διώξουν την Ελλάδα!

Ήταν η πιθανότητα που όλοι φοβούνταν αλλά κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει –μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Ξαφνικά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Θα μείνετε ή θα φύγετε;» Πολλοί Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται πια. Θα έπρεπε όμως. Οι ηγέτες τους ενδιαφέρονται.
Και να γιατί:

Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει πρόστιμο 1 δις στην Ισπανία γιατί της χαλάει το μ.ο. στα ποσοστά ανεργίας! Φανταστείτε τι θα πληρώσει η Ελλάδα . .


Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει πρόστιμο 1 δις στην Ισπανία γιατί της χαλάει το μ.ο. στα ποσοστά ανεργίας! Φανταστείτε τι θα πληρώσει η Ελλάδα . . .

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 8, 2011
Βρε που μας φτάσανε…
Να λέμε πάλι καλά που δεν μετράμε στα επίσημα ποσοστά φοιτητές, φαντάρους κτλ. Τα στοιχεία μας είναι μαγειρεμένα και το ξέρουμε καλά, αφού το ερώτημα για να βγει το ποσοστό των ανέργων κάθε μήνα, είναι «αν έχετε δουλέψει έστω και μια μέρα μέσα στο μήνα».
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο την περασμένη εβδομάδα η Eurostat επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα ποσοστά ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ!Κρύβει ανέργους η Ελλάδα; Απόκλιση στα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ-Eurostat!
Η Κομισιόν σκέφτεται να βάλει πρόστιμο στην Ισπανία, καθώς διαθέτει υψηλό ποσοστό ανεργίας και της χαλάει το μέσο όρο! Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο δείκτη στα κριτήρια μέτρησης των οικονομικών ανισορροπιών που επικρατούν ανάμεσα στα μέλη της.

Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία.


Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία.

MANΩΛΗΣ  ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Βίοι παράλληλοι με χρονική καθυστέρηση δεκαετίας; Αναφέρομαι στην Ελλάδα και την Τουρκία και  θα εξηγήσω παρακάτω. Το 2001 η Τουρκία κλονίζονταν με την οικονομική κρίση. Τα διατραπεζικά επιτόκια είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ μέχρι και 3000%, χρεοκοπούσαν τράπεζες, είχε σταματήσει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, οι οποίες απέλυαν μέσα σε μια νύχτα χιλιάδες εργαζόμενους, ή χρεοκοπούσαν.

Σαρκοζί: «Ψεύτη Νετανιάχου!»


Σαρκοζί: «Ψεύτη Νετανιάχου!»

Ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου “ψεύτη” σε προσωπική συζήτηση στις 3 Νοεμβρίου στη σύνοδο της Ομάδας των 20 στις Κάννες, με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα , ο οποίος του απάντησε ότι “έχει να κάνει μαζί του σε καθημερινή βάση”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arret.

ΡΕΚΟΡ στις Γερμανικές εξαγωγές!


ΡΕΚΟΡ στις Γερμανικές εξαγωγές!

by economikos
undefinedΒρείτε έναν λόγο που η Γερμανία δεν ήθελε η κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο!
Εμείς δεν μπορούμε και το έχουμε αναλύσει εκτενώς…
Διαβάστε το πώς πήγαν οι εξαγωγές της Γερμανίας το Σεπτέμβριο, που έσπασαν και νέο ρεκόρ, ανεβάζοντας το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008.
Πώς να μην χαίρεται η Μέρκελ;
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα 91,3 δισ. ευρώ, όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση 1%! Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,8%, έναντι προβλέψεων για αύξησή τους κατά 0,3%.
Πραγματικά αυτή η κρίση, έχει εκτινάξει τα έσοδα της Γερμανίας.
economikos | Νοεμβρίου 8, 2011 at 10:48 πμ | Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | URL: http://wp.me/pb

Ερντογάν: «Θα συνεχιστεί η μάχη κατά των φιλοκουρδικών κινημάτων»


ΤΡΊΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ερντογάν: «Θα συνεχιστεί η μάχη κατά των φιλοκουρδικών κινημάτων»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι θα συνεχιστεί η μάχη κατά των φιλοκουρδικών πολιτικών κινημάτων, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί πολλοί ακτιβιστές.«Οι τελευταίες επιχειρήσεις είχαν στόχο το KCK. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τελειώσουν», δήλωσε ο Ερντογάν στον Τύπο από τη γενέτειρά του Ρίζε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Αυτοκτονία για την Τουρκία ενδεχόμενη σύρραξη με το Ισραήλ


Αυτοκτονία για την Τουρκία ενδεχόμενη σύρραξη με το Ισραήλ


Παράγοντας αστάθειας για την περιοχή χαρακτηρίζεται, από αναλυτές, η Τουρκία. Η Άγκυρα δεν είναι έτοιμη να εμπλακεί σε οποιασδήποτε μορφής επεισόδιο με το Τελ-Αβίβ, ωστόσο καλλιεργεί την εικόνα του "αποφασιστικού αντιπάλου", κρίνει ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Αιτιολογώντας τη θέση του είπε  ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας δεν βρίσκονται συγκροτημένες σε ένα σημείο,  αλλά σε όλο το μήκος της τεράστιας ακτογραμμής που διαθέτει και αυτό αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Από την πλευρά του, το PKK θα αρπάξει μια τέτοια ευκαιρία, σε περίπτωση αποδυνάμωσης, με ολέθριες συνέπειες για την Τουρκία. Το Ισραήλ παρουσιάζεται έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση, ενώ εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα είναι για την Τουρκία, η εμπλοκή σε στρατιωτική αναμέτρηση με το Ισραήλ. Παρόλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να υφίσταται "αψυχολόγητη δύναμη".

Η Τουρκία θέλει Ελλάδα και Κύπρο δορυφόρους της



ΤΡΊΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η Τουρκία θέλει Ελλάδα και Κύπρο δορυφόρους της

Μαρκεζίνης: Μπορεί να αποτραπεί ο νεοθωμανικός σχεδιασμός της Άγκυρας 
Φωτογραφία
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗτης επιτυχίας του νεοθωμανισμού και των σχεδιασμών της Άγκυρας είναι η μετατροπή των γειτονικών κρατών σε δορυφόρους της Τουρκίας, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Αυτά τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τέξας και γνωστός διανοούμενος Βασίλειος Μαρκεζίνης, σε διάλεξη που έδωσε με θέμα «Ο απαράδεκτος επεκτατισμός του νεοθωμανισμού και η ανάγκη για μία συνδυασμένη και άμεση αντίδραση σε αυτόν». Ο κ. Μαρκεζίνης ήταν προσκεκλημένος στην Κύπρο από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) και από τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για όλα αυτά, επεσήμανε ο διαπρεπής καθηγητής, υπάρχει μια ελπίδα ανάσχεσης των νεοσουλτάνων της Άγκυρας. Ότι οι Έλληνες θέλουν ακόμα να είναι ανεξάρτητοι, ότι εκτιμούν την ελευθερία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και ότι θα ανατρέψουν την ιδεολογική ηγεμονία του ενδοτισμού που έχει δηλητηριάσει την ιδεολογική και πολιτική πραγματικότητα του ελληνικού έθνους.

Έστησαν παρατηρητήρια και κάνουν παρακολουθήσεις .Τούρκοι πράκτορες μέσα στην Πύλα


Έστησαν παρατηρητήρια και κάνουν παρακολουθήσεις .Τούρκοι πράκτορες μέσα στην Πύλα

Λευκωσία: Την ώρα που οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι μιλούν εξαγγέλλουν με κάθε τρόπο τη βούληση τους για λύση και κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους ότι κωλυσιεργούν, προσπαθούν να αλώσουν ακόμα και το τελευταίο μεικτό χωριό της Κύπρου, την Πύλα. Αστυνομία και ΓΕΕΦ κατέχουν πληροφορίες ότι καθημερινά βρίσκονται και κάνουν παρακολουθήσεις Τούρκοι στρατιωτικοί με πολιτικοί περιβολή μέσα στο μουσουλμανικό τέμενος της Πύλας, αλλά και μέσα σε κατοικίες. Έστησαν παρατηρητήρια και τα επανδρώνουν συστηματικά.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

An Israel Attack on Iran: Military Suicide



ΤΡΊΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

An Israel Attack on Iran: Military Suicide

By Ismail Salami
There is a strong speculation that Israel is bound to mount an attack on Iranian nuclear sites, a threat which the Zionist regime has frequently repeated and an idea which, if translated into action, will bring about apocalyptic consequences for the Zionist entity.

Building a Pretext to Wage War: Leaked Statements on IAEA Claim Iran Has Covert Nuclear Weapons Program


ΔΕΥΤΈΡΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Building a Pretext to Wage War: Leaked Statements on IAEA Claim Iran Has Covert Nuclear Weapons Program

By John Glaser
Statements leaked anonymously ahead of next week’s International Atomic Energy Agency (IAEA) report on Iran’s nuclear program warn that the study will reveal evidence that Iran has been working secretly to develop a nuclear weapons capability.

ΟΗΕ: Κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου το Ιράν



ΔΕΥΤΈΡΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΟΗΕ: Κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου το Ιράν

Πολύ κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου βρίσκεται η Τεχεράνη, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας του ΟΗΕ και επικαλείται σε δημοσίευμά της η Washington Post.

Επιστολή στα Η.Ε, στο ΝΑΤΟ και την αμερικανική κυβέρνηση για την παράνομη χρήση χημικών όπλων κατά του PKK



ΔΕΥΤΈΡΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Επιστολή στα Η.Ε, στο ΝΑΤΟ και την αμερικανική κυβέρνηση για την παράνομη χρήση χημικών όπλων κατά του PKK

Στους διωγμούς και στο φρικτό καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει η Τουρκία στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) σε βάρος της Κουρδικής μειονότητας αναφέρεται ανοικτή επιστολή η οποία στάλθηκε προς το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ , τις ΗΠΑ σχετικά με την χρήση χημικών όπλων απο τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις κατά Κούρδων μαχητών του PKK.(Kulka Iwona Bugno Ekurd.net)

Το στρατηγικό διακύβευμα του Ελληνισμού



ΔΕΥΤΈΡΑ, 7 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το στρατηγικό διακύβευμα του Ελληνισμού

Το «ισλαμοκεμαλικό Δόγμα Ερντογάν-Νταβούτογλου» διαπνεόμενο από τη λογική του zero-sum game έχει εγκλωβίσει την Τουρκία σε ένα τέλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον και την υπόστασή της. Η υιοθέτηση από πλευράς της μιας αλαζονικής και επιθετικής πολιτικής έναντι τον γειτόνων της διαμορφώνει ένα εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή. Το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η γείτονα χώρα προμηνύει μόνο δεινά και καταστροφή για εκείνη και την ευρύτερη περιοχή της εγγύς Ανατολής. Συνεπώς, ποιο το μέλλον στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις και του τριγώνου Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ;

Νίκος Λυγερός και Καστελόριζο


Νίκος Λυγερός και Καστελόριζο

Φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή επίσκεψη του κύριου Λυγερού στο Καστελλόριζο.  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ο κύριος Λυγερός επισκέφτηκε το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου και Ευαγγελιστή Λουκά. Στη συνέχεια ο κύριος Λυγερός μετέβη στην Σαντράπεια Αστική Σχολή Μεγίστης, όπου μαζί με τις Δασκάλες του σχολείου συναρμολόγησαν το νέο τηλεσκόπιο Celestron (διάμετρος 127mm) που ήρθε στο σχολείο ως δωρεά  από τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστο ομογενή από τις ΗΠΑ.
undefined

Μπαμίρ Τόπι: «Γέφυρα φιλίας» η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία


Μπαμίρ Τόπι: «Γέφυρα φιλίας» η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

«Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί σημαντική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως και οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ενισχύσει τις γέφυρες επικοινωνίας, καθιστώντας πιο σταθερή αυτή τη φιλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην κοινότητα Βρυσερά, στην Άνω Δρόπολη Αργυροκάστρου

Μια ανάσα πριν το Μνημόνιο η Ιταλία – Σε νέο ρεκόρ το spread – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή


Μια ανάσα πριν το Μνημόνιο η Ιταλία – Σε νέο ρεκόρ το spread – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Νοεμβρίου 8, 2011
Το spread της Ιταλίας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πλησιάζοντας απειλητικά τις 500 μ.β., την ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δέχεται ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί.
Το ΔΝΤ βολιδοσκοπεί από την περασμένη εβδομάδα την κατάσταση στην Ιταλία, πιέζοντας την κατάσταση ώστε να μπει στην χώρα.
Το επιτόκιο δανεισμού της Ιταλίας βρίσκεται σε επίπεδα μνημονίου, πάνω από το 6,6%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η προσφυγή της Ιταλίας για εξωτερική βοήθεια, είναι θέμα χρόνου.