Ετικέτες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Οπλαρχηγός ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΙΕΖΙΩΤΗΣ (1785-1853)



Επιμέλεια Γ.Γ.Γ
=================
Ο Κριεζιώτης αρνούμενος την εφ’ όρου ζωής μισθοδοσία του, είπε στην Εθνοσυνέλευση:
«Εγώ δεν έκαμα τίποτε περισσότερον από το χρέος μου. Δεν καταδέχομαι να λάβω καμμίαν υλικήν αμοιβήν, διότι εφάνην πιστός προς την πατρίδα μου και τόσον μάλλον, όσον ό,τι και αν έπραξα το έπραξα εν συμφώνω μετά των συναδέλφων μου Θεοδώρου Γρίβα, όστις εξεπλήρει ταυτοχρόνως το ίδιον έργον εις το άλλο άλλον της Ελλάδος, του Ιωάννου Μακρυγιάννη και άλλων, με τους οποίους είμαι και θέλω είσθαι στενά συνδεδεμένος»
===================

Ο πιο διάσημος οπλαρχηγός της Εύβοιας στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Γεννήθηκε το 1785 στο χωριό Αργυρό από οικογένεια βοσκών. Ο Νικόλαος Κριεζιώτης, ήταν στρατηγός του ελληνικού επαναστατικού στρατού με αρκετές νίκες στο ενεργητικό του όπως το 1823 κατά του Ομέρ Μπέη στην Κάρυστο, ενώ συμμετείχε στην πολιορκία της Αθήνας ενισχύοντας την πολιορκημένη Ακρόπολη και στην τελευταία μάχη της ελληνικής επανάστασης το 1829 στην Πέτρα Βοιωτίας. Μετά την επανάσταση διετέλεσε νομοτηρητής. Ήταν επικεφαλής της Επανάστασης του 1843 στην Εύβοια και τον επόμενο χρόνο εξελέγη πληρεξούσιος στην Α’ Εθνική Συνέλευση. Εξελέγη πληρεξούσιος και στην Β’ Εθνική Συνέλευση της Αθήνας. Πέθανε το 1853.

Για πλήρη στρατιωτική απόσυρση από το Αφγανιστάν προετοιμάζονται οι ΗΠΑ



Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδιο πλήρους αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έως τα τέλη του έτους, δεδομένης της άρνησης του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι να υπογράψει τη διμερή συμφωνία ασφαλείας που θα επιτρέψει την παραμονή περιορισμένου αριθμού στρατιωτών πέραν του 2014.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ πρόκειται να μεταφέρει τη -σημαντικά τροποποιημένη- νέα θέση της Ουάσινγκτον στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO, η οποία αρχίζει την Τετάρτη.

Οι 7 λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν θα επιλέξει "πόλεμο" αντί για παράδοση της Ουκρανίας


Posted: 25 Feb 2014 01:32 PM PST
25.2.14

Το ερώτημα τι θα κάνει ο Πούτιν με την Ουκρανία απασχολεί όλο το πλανήτη. Τα σενάρια που θέλουν τον Πούτιν να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο διαμελισμού της Ουκρανίας, προέρχονται κυρίως από Δυτικά ΜΜΕ και μάλλον είναι αυτό το σενάριο που βολεύει Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Κάποιοι λένε ότι αυτό ισοδυναμεί με “παράδοση” της Ουκρανίας από την Μόσχα.

Πορτοκαλί Επανάσταση



Πίσω στο 2004 για να θυμηθούμε τη Πορτοκαλί Επανάσταση.
Από Wikipedia


Η Πορτοκαλί Επανάσταση (Ουκρανικά: Помаранчева революція, Pomarancheva revolyutsiya) ήταν μια σειρά διαμαρτυριών και πολιτικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία από τα τέλη Νοέμβριου 2004 ως τον Ιανουάριο του 2005, ως άμεσο επακόλουθο της επαναληπτικής διαδικασίας των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας του 2004. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν από οπαδούς της πλευράς του Βίκτορ Γιούσενκο, οι οποίοι υποστήριζαν πως οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη διαφθορά, εκφοβισμό ψηφοφόρων και άμεση εκλογική νοθεία από την πλευρά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο χαρακτηρισμός «Πορτοκαλί» (Помаранчева) οφείλεται στο χρώμα το οποίο υιοθέτησε το πολιτικό στρατόπεδο του Γιούσενκο, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» σύγκρουση Κίνας – Ιαπωνίας


Η Κίνα προετοιμάζεται για έναν « αιφνίδιο και σύντομο» πόλεμο με την Ιαπωνία σε σχέση με τα νησιά Σενκάκου /Ντιαλού της νότιας Κίνας, σύμφωνα με την αμερικανική αντικατασκοπεία
Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ο στρατός της Κίνας έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα την ειδική στρατιωτική κατάρτιση του, καθώς η ηγεσία του Πεκίνου συνεχίζει να τηρεί μια σκληρή και αταλάντευτη στάση, στα διάφορα εδαφικά ζητήματα με τους γείτονές της, αναφέρει ανάλυση της αμερικανικής αντικατασκοπείας του Ναυτικού.

Tζώρτζ Μπους: ο καλλιτέχνης.





Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του οδήγησε την Αμερική σε δύο πολέμους, έχει εξελιχθεί σε ζωγράφος πορτραίτων και τα έργα του σύντομα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Τέξας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τουλάχιστον 20 από τα πιο πρόσφατα έργα του πρώην προέδρου, τον Απρίλιο, δήλωσε εκπρόσωπός του την Τρίτη. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης έργα τέχνης, φωτογραφίες και προσωπικές παρατηρήσεις του Μπους, παράλληλα με τα πορτραίτα. Τα έργα του βασίζονται κυρίως σε πορτραίτα ανθρώπων και σκυλιών.

Ρωσία: «Ασκήσεις πολέμου» με εντολή Πούτιν


Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά > Ρωσία: «Ασκήσεις πολέμου» με εντολή Πούτιν




Δοκιμή της πολεμικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων στη δυτική και κεντρική Ρωσία, διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα περίπου έξι χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Κριμαία εναντίον της νέας κυβέρνησης.

Ποια ήταν η Λουφτβάφε του Χίτλερ;



Η Deutsche Luftwaffe (Ντόιτσε Λούφτβαφε) είναι η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας. Στη γερμανική γλώσσα ο όρος «Luftwaffe» χρησιμοποιείται γενικά για όλες τις πολεμικές αεροπορίες, π.χ. «die Britische Luftwaffe» είναι η Βρετανική Αεροπορία (RAF)

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ…



                                                                                                                ..ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ»
Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξήςνόμους:

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.

4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.


4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».

Απειλείται η Γη από επιστημονικό «αυτογκόλ»;

Διάσημος αστροφυσικός φοβάται ότι οι σούπερ επιταχυντέςπου κατασκευάζονται μπορεί να δημιουργήσουν «μαύρες τρύπες»που θα μας… καταπιούν!
Είναι πιθανό να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες μέσα σε επιταχυντές; Οι ειδικοί ερίζουν για αυτό το ενδεχόμενο και τις πιθανές συνέπειες του
Λαΐνας Θοδωρής 
Ολα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ξεκινά η κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN. Ανάμεσα στις μεγάλες προσδοκίες και τις ελπίδες της επιστημονικής κοινότητας για τη λειτουργία του επιταχυντή υπήρξαν και κάποιες μεμονωμένες φωνές που δήλωναν ανησυχία. Κάποιοι ειδικοί ανέφεραν ότι από τη βίαιη σύγκρουση σωματιδίων μέσα σε τέτοιους επιταχυντές είναι θεωρητικά δυνατόν να δημιουργηθούν «μαύρες τρύπες».

Ανακαλύφτηκαν μυστηριώδεις τάφοι στο Κάτω Κουφονήσι

Σπάνια "διαμάντια" στον πάτο της θάλασσας στο Κάτω Κουφονήσι. Οι τάφοι που ήρθαν στο φως. Τι δηλώνει η έφορος αρχαιοτήτων,
Οι άνθρωποι που κατοίκησαν το μικρό, αλλά διόλου ασήμαντο νησάκι του Αιγαίου, φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει μια αρκετά οργανωμένη κοινωνία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μόλις τώρα αρχίζουν να βλέπουν το φως.

Νιγηρία: Νεκροί 43 μαθητές από πυρπόληση σχολείου

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν άντρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε σχολικό οικοτροφείο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ιατρική πηγή.

Ο Φιλόσοφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ, (469 – 399 π.Χ)


Ο Φιλόσοφος ΣΩΚΡΑΤΗΣ, (469 – 399 π.Χ)


«Γνωμικολογικόν»
  
Επιμέλεια Γ. Γ. Γ.
==============
Των σωμάτων θηλυνομένων και αι ψυχαί πολύ ασθενέστεραι γίγνονται.
όταν τα σώματα γίνονται μαλθακά και οι ψυχές χάνουν τη δύναμή τους
==================

Παρατήρηση για σχόλια από τον Γ.Γ.Γ:
1. Μια αναλογία με τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, η οποία αφού έζησε με τρυφηλό τρόπο για κάνα δύο δεκαετίες και ειδικά στην δεκαετία της απατηλής ευημερίας του Ευρώ, σήμερα βρίσκεται σοκαρισμένη, μαλθακή και αγύμναστη, απέναντι στα δεινά που καλείται να αντιμετωπίσει. Της λείπει όμως το σθένος της αντίστασης και παρατηρεί παθητικά αυτά που της συμβαίνουν. Αυτό γίνεται, επειδή οι ψυχές, έχασαν τη δύναμη τους από την προσήλωση στην καλοπέραση των σωμάτων.

Ουκρανία εν κινδύνω-6 (Μικρή συλλογή άρθρων)

Η Ουκρανία μας αφορά: Είναι «συνταγή» και για την Ελλάδα

Το αντεπαναστατικό πραξικόπημα στην Ουκρανία είναι το τελειοποιημένο «μοντέλο» των «επαναστάσεων» του πλανητικού φασισμού.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έτσι μας εξαπατούν οι Διεθνείς Τραπεζίτες

 
 Το παγκόσμιο χρέος της ανθρωπότητας αυξήθηκε μέσα σε 5 χρόνια περίπου κατά 22 τρισ. Όλα αυτά τα χρέη ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που όπως θα δείτε παρακάτω ήταν τεχνητή!
Είναι κορυφαίο ζήτημα το να ξέρουμε ποιοι ελέγχουν το πλούτο της ανθρωπότητας σήμερα και φυσικά πώς τον απέκτησαν.

Αγωνία για την τύχη 150.000 Ελλήνων στην Ουκρανία – Οι νεοναζιστές θέλουν την εκδίωξή τους


Για “πογκρόμ” και εκκαθαρίσεις των ελληνικών κοινοτήτων στην Ουκρανία ανησυχούν οι Έλληνες Ορθόδόξοι της χώρας οι οποίοι ζουν εκεί από την αρχαιότητα, ειδικά στην περιοχή της Κριμαίας, καθώς οι νεοναζιστές του Δεξιού Τομέα οι οποίοι είναι πανίσχυροι και ελέγχουν πλέον τις εξελίξεις, όταν η μόνη οργανωμένη πολιτική δύναμη στη χώρα σήμερα, έχουν δηλώσει ότι θα εκδιώξουν όλες τις εθνικές εμιονότητες για να “καθαριστεί” η χώρα!

Σενάριο Ουκρανίας για Μολδαβία και Γεωργία με τη συνδρομή της Τουρκίας


 
 
Σενάριο Ουκρανίας για Μολδαβία και Γεωργία με τη συνδρομή της Τουρκίας
 
 
Το ίδιο σενάριο που οδηγεί στη αναπόφευκτη διάσπαση της Ουκρανίας και την υποδούλωση  του δυτικού της τμήματος στην λεηλασία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σχεδιαστεί και για άλλες δύο χώρες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες πολλών στρατηγικών ερευνητών ότι έχει ανοίξει ένας κύκλος έντονης αντιπαράθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Του Νίκου Χειλαδάκη/briefingnews.grΣύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Ayıdınlık, το σκηνικό της Ουκρανίας στήνεται στην Μολδαβία και στην Γεωργία καθώς και οι δυο αυτές χώρες θα κληθούν μετά από έξη μήνες να υπογράψουν την ίδια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία είχε απορρίψει ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα γνωστά γεγονότα της ανατροπής του.

Επίκουρος: “Η κατάσταση της ευδαιμονίας πηγάζει από την αταραξία της ψυχής”


 

Από τη μεγάλη συγγραφική παραγωγή του Επίκουρου έχουν σωθεί, αν εξαιρέσει κανείς κάποια αποσπάσματα του έργου Περί φύσεως,που έχουν βρεθεί σε παπύρους από το Ηράκλειον της Κάτω Ιταλίας, μόνο δύο συλλογές με βασικά σημεία της διδασκαλίας του υπό μορφή αφορισμών καιτρεις επιστολές.. Η τρίτη επιστολή απευθύνεται σ᾽ έναν άγνωστο κατά τα άλλα φίλο του που ονομάζεται Μενοικεύς, συνοψίζει την ηθική του φιλοσοφία.

Μπογιόπουλος και Χρυσή Αυγή



Ο Νίκος μπογιόπουλος αρχίζει να ξεπερνά σε παραληρηματικό οίστρο, εναντίον της Χρυσής Αυγής, και τη Λιάνα Κανέλλη.
Καλά, η «μαρξιστική παιδεία» του δεν τον έχει διδάξει ότι τέτοια παραληρηματικά άρθρα, σαν το σημερινό («Ναζιστικός απόπατος»), ΟΧΙ μόνο δεν βλάπτουν τη Χρυσή Αυγή, αλλά την πριμοδοτούν;

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας

Πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα πρώτα τους στάδια, αν ο καθένας μας μπορούσε να "αναγνωρίσει τα σημάδια".
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτά είναι «μπροστά στα μάτια μας», ωστόσο ποτέ δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σχετίζονται με κάποια αρρώστια.

Κυλώνειο Άγος






Όταν ο Θεαγένης κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία στα Μέγαρα το 640 π.Χ. κατόρθωσε με τα μέτρα,που εφάρμοσε να επιφέρει μια μικρή σε διάρκεια, αλλά εμφανή ισορροπία στο εσωτερικό της πόλης. Αυτή η πραγματικότητα παρείχε στον Μεγαρέα τύραννο τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να επιχειρήσει μια παράτολμη ενέργεια.

Οι Θεσσαλονικείς Εβραίοι απαιτούν από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις




 
Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προβεί σε αγωγή προς το γερμανικό κράτος ενώπιον του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ζητώντας αποζημίωση για την υλική και την ηθική ζημιά την οποία υπέστησαν τα μέλη της  το 1943 από τους Ναζί.

Aμφισβητεί τo πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Ευ. Βενιζέλος


Υπό αίρεση έθεσε το πόρισμα ομάδας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους επί  της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος. Στην ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι διάβασε το πόρισμα και εξέφρασε την ικανοποίηση του και την ευαρέσκεια του με την δουλειά της ομάδας εργασίας. Πρόσθεσε όμως ότι κατά την εκτίμηση του, αν ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα, η δική του άποψη είναι ότι δεν θα στεφεί από επιτυχία.

Η χειρονομία του Νετανιάχου που έκανε τη Μέρκελ να θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ



Η χειρονομία του Νετανιάχου που έκανε τη Μέρκελ να θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ [ει

Πρόκειται για παιχνίδι του φακού ή έναν εμπαιγμό; Η ακριβής απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα, ωστόσο η φωτογραφία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ ως Χίτλερ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας, αν μη τι άλλο, άφθονο γέλιο.

Raoul Vaneigem – Σχετικά με τον αγώνα κατά του φασισμού

aoul Vaneigem – Σχετικά με τον αγώνα κατά του φασισμού…


testacorteo
Via: Από Κοινού
Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μάχη. Μετατρέποντας τον αγώνα κατά του φασισμού σε ειδικευμένο τομέα, είναι σαν να ξεχνάμε ότι αγωνι­ζόμαστε για μια νέα κοινωνία και ότι η αυτοάμυνά μας αφορά το σύ­νολο του καταπιεστικού συστήματος. Είναι προφανές πως ο φασισμός αποτελεί μια διόλου αμελητέα απειλή για το πρόταγμα της χειραφέτη­σής μας. Ωστόσο, όπως και ο ισλαμισμός στις αραβικές χώρες, ο φασι­σμός δεν είναι σε θέση να βελτιώσει την κοινωνική κατάσταση ούτε να λύσει τα προβλήματα της ποιότητας της ζωής και του περιβάλλοντος, κάτι που επιζητά η πλειονότητα των ανθρώπων. Ο φασισμός και ο λαϊ­κισμός φέρνουν μόνο το χάος, την αυτοκαταστροφή, τη βαρβαρότητα. Εμείς, είμαστε η φωνή μιας κοινωνίας ανθρώπινης και αλληλέγγυας.

Η συγκλονιστική ιστορία ενός Ελληνα μετανάστη: Στο Λονδίνο άλλαζα πάνες σε έναν παππού…



Η συγκλονιστική ιστορία ενός Ελληνα μετανάστη: Στο Λονδίνο άλλαζα πάνες σε έναν παππού...

Τον απολογισμό του κάνει o νεαρός Έλληνας Στέφανος Λίβος στο μπλογκ του για τα τρία χρόνια που κλείνει στο εξωτερικό. Όπως γράφει, στα 26 του, αποφάσισε να γίνει οικονομικός μετανάστης.
Με αφορμή τα τρία χρόνια στο εξωτερικό, έγραψε ένα κείμενο-απολογισμό, και συνάμα εξομολόγηση με πράγματα που ελάχιστοι ξέρουν για εκείνον.
«Πήρα την απόφαση να φύγω όταν άρχισα να λυπάμαι τον εαυτό μου» αναφέρει ενώ φτάνοντας στην Αγγλία ξεκίνησε να εργάζεται ως support worker.

Ukraine’s crisis


A tale of two countries

A REVOLUTION has taken place in Ukraine. It still lacks a name, but the events and their traces are unmistakable: the burnt buildings on the Maidan (Kiev’s central square), more than 80 dead, barricades that had withstood government forces for months, the lingering acrid smell of burnt rubber, and in anger, hatred and tears for the dead. As befits a revolution, events unfold with neck-breaking pace.

Εμφανίστηκαν τα πρώτα τανκς στην ανατολική ρωσόφιλη Ουκρανία – Ανησυχία για τη χώρα


Εμφανίστηκαν τα πρώτα τανκς στην ανατολική ρωσόφιλη Ουκρανία - Ανησυχία για τη χώρα
Εντείνεται η ανησυχία για νέο εκτροχιασμό της κατάστασης στην Ουκρανία, τη στιγμή που ο έκπτωτος πρόεδρος Γιανουκόβιτς είναι άφαντος, ενώ, στο ανατολικό, ρωσόφιλο κομμάτι έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα τανκς.

Ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό: 2-0 τη Μάντσεστερ με επιβλητική εμφάνιση


25/2/14 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις
Ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό: 2-0 τη Μάντσεστερ με επιβλητική εμφάνιση
Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League, παίρνοντας ιστορική και συνάμα πολύτιμη νίκη με 2-0.
Οι παίκτες του Μίτσελ έπαιξαν πολύ δυνατά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση το τελευταίο 10 λεπτό που όπως ήταν φυσικό η Μάντεστερ πίεσε για να πετύχει τουλάχιστον το εκτός έδρας γκολ, δεν κινδύνευσαν καθόλου.

Ο Εφιάλτης του Ευρυδήμου.




Ο Εφιάλτης ήταν ο γιος του Ευρυδήμου και όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες.

Από εκεί ανέλαβε να οδηγήσει τους Πέρσες για να χτυπήσουν τους Σπαρτιάτες που βρίσκονταν υπό την αρχηγία του Βασιλιά Λεωνίδα το 480 π.Χ..

Ελληνικός Στρατός γεννάται.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 25, 2014

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Με Βασιλικό Διάταγμα της Αντιβασιλείας του Όθωνος την 25η Φεβρουαρίου 1833 καταργείται στο Ελληνικό Κράτος ο μέχρι τότε στρατός των ατάκτων και για πρώτη φορά συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, ο οποίος περιλαμβάνει το πεζικό, το ιππικό, το πυροβολικό και το μηχανικό. Ένας ¨νέος¨ στρατός σε συνέχεια των ενδόξων του παρελθόντος, που έμελλε να γράψει παγκόσμιες σελίδες ηρωισμού και δόξας.

Έλληνας πιλότος έσωσε Mirage-2000 με σβηστό κινητήρα






M2000-5Έμπειρος, ψύχραιμος, μεθοδικός και άρτια εκπαιδευμένος… Με μια λέξη, ΜΑΓΚΑΣ!