Ετικέτες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Εικόνες από την εποχή της “Μεγάλης Ύφεσης”

Εικόνες από την εποχή της “Μεγάλης Ύφεσης”

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
Εκατοντάδες φωτογραφίες από τα όσα ακολούθησαν το “κραχ” του 1929 στις ΗΠΑ, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας…
Πως ζούσε ο κόσμος στις Η.Π.Α κατά τη διάρκεια της “Μεγάλη Ύφεσης” έρχονται να μας θυμίσουν τουλάχιστον χίλιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εποχής που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές!

Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
undefinedΣημαντική βελτίωση παρουσίασε το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα και τη Μογγολία, κατά το α΄ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως προκύπτει από έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Πεκίνο… Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, οι εξαγωγές προς τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανήλθαν στα 113,29 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 262,5%. Η αύξηση οφείλεται, κυρίως, σε εξαγωγές καυσίμων (40,86 εκατ. Ευρώ) και βαμβακιού (29,14 εκατ. ευρώ). Αξιοσημείωτη άνοδος, επίσης, για τον τομέα τροφίμων και ποτών, τα χημικά-πλαστικά και τα απορρίμματα μετάλλων. Οι εισαγωγές από τη Λ.Δ. Κίνας συνέχισαν την καθοδική τους τάση, εμφανίζοντας μείωση κατά -29,9%, στα 518,98 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Λαϊκή Δημοκρατία Κίνας, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν στα 128,09 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 106,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Αντίστοιχα, οι κινεζικές εξαγωγές ανήλθαν στα 727,24 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση -23%.
prionokordela.gr

Αρχαία ελληνικά σε δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

Αρχαία ελληνικά σε δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
Αρχαία ελληνικά σε δημοτικά σχολεία της Βρετανίας
Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014


Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.
Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.

Spiegel: Πάμε για ευρωομόλογο και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών

Spiegel: Πάμε για ευρωομόλογο και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που δημοσιεύεται σήμερα οι 4 θεσμικοί ηγέτες της ΕΕ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι, Γιουνκέρ και Ντράγκι εργάζονται πυρετωδώς για μια «πραγματική ένωση προυπολογισμών» της Ευρώπης σύμφωνα με την οποία οι διάφορες χώρες δεν θα μπορούν πλέον να αυξάνουν τα χρέη τους ανεξάρτητα η μια από την άλλη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδίδει το γερμανικό περιοδικό πριν την κυκλοφορία του, οι χώρες-μέλη που χρειάζονται επιπλέον χρήματα από όσα διαθέτουν θα πρέπει να γνωστοποιούν το ζήτημα στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ενωσης που θα αποφασίζει αν το αίτημα είναι δικαιολογημένο. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα νέα χρέη.

Προκλητική Παρέμβαση Τουρκίας στη Βοσνία


Προκλητική Παρέμβαση Τουρκίας στη Βοσνία



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Άρθρο του Μ. Φιλίποβιτς στη NOVOSTI αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, ότι ο εκλογικός νόμος της Β-Ε δεν πρόκειται να αλλάξει και οι δημοτικές εκλογές στη Σρεμπρένιτσα θα διεξαχθούν όπως στους υπόλοιπους δήμους. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την τοποθέτηση του τούρκου πρέσβη στη Β-Ε, Αχμέτ Γιλντίζ, ότι οι επικείμενες τοπικές εκλογές στη Σρεμπρένιτσα πρέπει να διεξαχθούν βάσει της εκλογικής λίστας που διαμορφώθηκε βάσει της απογραφής του 1991. Ο κ. Ντόντικ τόνισε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη παρέμβαση του τούρκου διπλωμάτη στα εσωτερικά θέματα της χώρας, η οποία ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι υπέρ μίας πλευράς στην Β-Ε. 

Επισημαίνεται επιπλέον ότι τα κόμματα των Μποσνιάκ στην Β-Ε θα ζητήσουν το επόμενο διάστημα από τη διεθνή κοινότητα να αλλάξει ο εκλογικός νόμος της χώρας, ώστε η Σρεμπρένιτσα, η οποία βρίσκεται στην επικράτεια της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε, να αποκτήσει ειδικό καθεστώς πριν τις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της που ζούσαν εκεί πριν τον πόλεμο να συμμετάσχουν στις εκλογές, ανεξαρτήτως του σημερινού τους τόπου διαμονής. Η Σερβική Δημοκρατία της Β-Ε χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως αντισυνταγματική, τονίζοντας ότι είναι μη αποδεκτό να εξαιρείται η Σρεμπρένιτσα από τη συνταγματική τάξη στην οποία ανήκει. 

Από τον Θαλάσσιο Γρύπα, στα Ίμια..


Από τον Θαλάσσιο Γρύπα, στα Ίμια..



undefined
Τις προηγούμενες ημέρες μέσα του ΠΝ του ΕΣ και της ΠΑ συμμετείχαν στην διακλαδική άσκηση Θαλάσσιος Γρύπας 1/12 (1,2,3) με βολές κατά της παροπλισμένης κανονιοφόρου Δόξα. Τα περισσότερα δημοσιεύματα για την άσκηση επικεντρώθηκαν στην βολή βλήματος ΑΜ-39 Exocet από Μ2000ΒGM της ΠΑ, η οποία έγινε και πρώτη φορά. Όπως ήταν φυσικό, μικρή προσοχή δόθηκε στις βολές πυροβόλων που ακολούθησαν και οι οποίες αποτελείωσαν τον στόχο, στέλνοντας τον στον βυθό του Κρητικού πελάγους.

Το σκηνικό αυτό έφερε στην μνήμη μας μια παρόμοια sinkex (sinking exercise) που εκτέλεσε το Πολεμικό Ναυτικό το 2006. Στις 29 Νοεμβρίου 2006 εκτελέστηκε στο πεδίο βολής Κρήτης βολή βλήματος Penguin Mk 2 mod7 τηλεμετρίας (δυνατότητα καταγραφής και αξιολογήσεως των παραμέτρων βολής) , από τo ε/π ΠΝ 61 (τύπου S- 70B Aegean Hawk) με στόχο την παροπλισμένη φρεγάτα 'Ήπειρος, τύπου Knox (1,2,3,4). Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η βολή ήταν επιτυχής, ενώ το σενάριο της βολής ήταν μεσαίας δυσκολίας (Medium Risk).


Διαβάστε περισσότερα...

Τούρκοι αξιωματικοί κατά Ερντογάν… σε Facebook-Twitter!

Τούρκοι αξιωματικοί κατά Ερντογάν… σε Facebook-Twitter!




«Στο κλαρί» βγαίνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί εξοργισμένοι εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και τους έχει «εξαφανίσει», καθιστώντας το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κεμαλικό στρατιωτικό κατεστημένο, μια κουρασμένη κοινωνική ομάδα σε παρακμή…
Υποτίθεται ότι κάποτε ήταν οι θεματοφύλακες του κεμαλισμού στη χώρα, τώρα όμως που ο κεμαλισμός δεν είναι και… στα πάνω του, παρότι ο Ερντογάν παίζει ενίοτε το εθνικιστικό χαρτί για λόγους εσωτερικών ισορροπιών, οι στρατιωτικοί έχουν πάρει την κατηφόρα, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται να έχει τελειωμό…


Διαβάστε περισσότερα...

Αντιρωσικό τουρκικό «μέτωπο Μαύρης Θάλασσας» μαζί με Μπακού-Τιφλίδα!

Αντιρωσικό τουρκικό «μέτωπο Μαύρης Θάλασσας» μαζί με Μπακού-Τιφλίδα!




Η είδηση που ακολουθεί ίσως και να εξηγεί για ποιον λόγο το Αζερμπαϊτζάν δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα στη Ρωσία, ουσιαστικά εκδιώκοντάς την από τη βάση ραντάρ Καρμπάλα στο έδαφός του, μέσω της έγερσης απαράδεκτων όρων!
Στις 8 Ιουλίου συναντήθηκαν στην Τραπεζούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, του Αζερμπαϊτζάν, Ελμάρ Μαμαντιάροβ και της Γεωργίας Γκριγκόλ Βασάντζε, για να προωθήσουν περαιτέρω την επιτυχημένη ήδη συνεργασία τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε κοινή ανακοίνωση. Παρεμπιπτόντως, και πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και των συμφωνηθέντων ανάμεσά τους, αξίζει να σημειωθεί, ότι μία ημέρα αργότερα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καρς στην ανατολική Τουρκία το δεύτερο Επιχειρηματικό Φόρουμ ανέσα στις δυο χώρες.

Ο Φράγκος καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης Συμμοριών & Τούρκων σε περίπτωση χρεοκοπίας

Ο Φράγκος καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης Συμμοριών & Τούρκων σε περίπτωση χρεοκοπίας




Εντυπωσιακό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό Pressing για κρυφό σχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για αντιμετώπιση συμμοριών και θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, με τίτλο «Ένας Φράγκος απέναντι στα καλάσνικοφ και τους Τούρκους».

Κρητική Αντίσταση: 70 χρόνια από το σαμποτάζ του αεροδρομίου – Έτσι ανατινάξαμε τους Γερμανούς

Κρητική Αντίσταση: 70 χρόνια από το σαμποτάζ του αεροδρομίου – Έτσι ανατινάξαμε τους Γερμανούς

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 11, 2012
undefinedΕβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται από τις ημέρες εκείνες που ο Τζέλικο, ο Μπερζέ, ο Μόου, ο Πιερ Λεοστίκ, ο Σιμπάρ, αλλά και ο δικός μας Κ. Πετράκης έκαναν το περιβόητο σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου το 1942…
Ο Κ.Πετράκης ήταν παράδειγμα ήθους , αξιοπρέπειας κι ένα ανοιχτό μυαλό. Σε όλη του τη ζωή πάλευε, αγωνιζόταν για όσα πίστευε. Το έκανε στη δικτατορία Μεταξά και το πλήρωσε ακριβά. Το έπραξε στη γερμανική κατοχή και παραλίγο να σκοτωθεί. Καίτοι αριστερός δεν έμεινε στις παρωπίδες και τις εμμονές που επέβαλε το κόμμα… «Έφαγα πιο πολύ ξύλο από τους συντρόφους μου παρά από τους άλλους» είχε πει στον Α. Σανουδάκη…

Η De Morgen για τις αποζημιώσεις

Η De Morgen για τις αποζημιώσεις

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 11, 2012
Στις μακρόχρονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι απόγονοι των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας… στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία, αναφέρεται η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Morgen.
Όπως σημειώνεται, αν και η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζιστές κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλησαν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να θεωρούν το ζήτημα λήξαν. Ωστόσο, συνεχίζει ο συντάκτης, οι συγγενείς των θυμάτων δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες και έφτασαν μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, 68 χρόνια μετά από τα δραματικά εκείνα γεγονότα, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέρχεται με ένταση στο προσκήνιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η οφειλή των Γερμανών προς την Ελλάδα, για το Δίστομο, ανέρχεται σε 168 εκατομμύρια χωρίς τους τόκους.

Ιδού η μνημονιακή μας κατάντια: Στρατιωτικός έκλεβε επειδή δεν είχε να φάει!

Ιδού η μνημονιακή μας κατάντια: Στρατιωτικός έκλεβε επειδή δεν είχε να φάει!

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 5, 2012

Στα… πράσα έπιασαν οι άνδρες της Ασφάλειας τον διαρρήκτη που επιχειρούσε να τρυπώσει σε ένα μίνι μάρκετ στην Άρτα. Έμειναν άναυδοι, όμως, όταν ο δράστης τους αποκάλυψε πως είναι μόνιμος υπαξιωματικός του Στρατού και αναγκάστηκε να κλέψει γιατί δεν είχε να φάει!
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο 43χρονος, είναι μόνιμος επιλοχίας και υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας.
Όμως, αυτό που έχει απομείνει από το μισθό του  μετά τις περικοπές, δεν του έφτανε ούτε για τα στοιχειώδη και αποφάσισε να διαρρήξει το κατάστημα για να πάρει τρόφιμα, ποτά, αλλά και χρήματα!
Ο υπαξιωματικός που κατάγεται από την Άρτα οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, όπου έφτασαν άνδρες της Στρατονομίας οι οποίοι τον παρέλαβαν για να τον οδηγήσουν σε στρατιωτικό εισαγγελέα, μια και λόγω της ιδιότητάς του δεν υπόκειται στην ποινική δικαιοσύνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Ἱ. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν, Μέγα Ρεῦμα Κωνσταντινουπόλεως. Οἰκοδομήθηκε, ὅπως ἀναφέρει ὁ Ἐρμείας στήν ἐκκλησιαστική του ἱστορία, ἀπό τόν Μέγα Κωνσταντίνο. Νά τι γράφει : "…περισσότερο δέ λαμπρός ναός ἐφαίνετο τόσον εἰς τούς ξένους ὅσον καί εἰς τούς ἐντοπίους, καθώς ὅλοι τό ὁμολογοῦν, ἡ ἐκκλησία πού κτίσθηκε εἰς τό μέρος πού ἀλλοτε ὀνομάζονταν Ἑστίαι. Ὁ τόπος δέ αὐτός εἶναι τό χωρίον τό ὁποῖον τώρα ὀνομάζεται Μιχαήλιον ...". Ἀπό τότε, πολλές φορές γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε μέχρι σήμερα.

Οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θέλει ο Σόιμπλε

Οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θέλει ο Σόιμπλε

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 5, 2012

Πρώτα δημοσιονομική και μετά τραπεζική συνένωση της Ευρωζώνης επιθυμεί ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Στην ουσία ο Σόιμπλε ανοίγει την πόρτα για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα» και κατ’ αρχάς με την (ευρωπαϊκή) δημοσιονομική ένωση», η οποία «ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση» της Ευρωζώνης, σημειώνει, και μετά να ξεκινήσουν οι όποιες συζητήσεις για ευρωομόλογα.

Η Εθνική Άμυνα πρέπει να μείνει μακριά από τα σχέδια των τοκογλύφων.

Η Εθνική Άμυνα πρέπει να μείνει μακριά από τα σχέδια των τοκογλύφων.

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 11, 2012

Ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Φράγκο Φραγκούλη.
 Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής Αχαίας αντιπτέραρχος ε.α. Γεώργιος Νταβρής, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας  ναύαρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Θεοφανίδης, ο  Ναύαρχος ε.α και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας Βασίλειος Πολίτης και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου Βασίλειος Τρίκας.
 Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος,ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Κων/νος Ζιαζιάς,ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Κοσμάς  Χρηστίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος κ. Αντώνιος Τσαντηράκης.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Καμμένος έκανε τις εξής δηλώσεις

CHYPRE : L’islamisation aux portes de la partie occupée de Chypre.

CHYPRE : L’islamisation aux portes de la partie occupée de Chypre.
Το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), στην εξουσία από το 2002 στην Τουρκία, προσπαθεί να ισλαμοποιήσει σταδιακά την τούρκικη κοινωνία. Επιτίθεται με τον ίδιο τρόπο και στα κυπριακά κατεχόμενα εδάφη.
Στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που του προσφέρει η πολιτική κατάσταση προς όφελος της ισλαμιστικής ιδεολογίας του.

Χαράλαμπος Πετεινός, ιστορικός.
Αλέξης Χριστοδούλου, φοιτητής.

Η ανεργία καταστρέφει το περιβάλλον

Η ανεργία καταστρέφει το περιβάλλον

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 5, 2012
Στην καταστροφή του περιβάλλοντος οδηγεί η αύξηση της ανεργίας στην ισπανική πόλη Tarifa, στην Ανδαλουσία…
Η οικονομική δυσπραγία έχει μαραζώσει την πόλη, που έδωσε το «πράσινο φως» για την ανέγερση διαμερισμάτων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κατά μήκος μιας παραδεισένιας παραλίας.
Το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της παράκτιας ζώνης, προβλέπει 84.000 τετραγωνικά μέτρα σε έκταση 70 εκταρίων.
Ο δήμαρχος της πόλης, Juan Andres Gil Garcia, υποστηρίζει ότι το project θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη σε μια περιοχή που το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 33%.
Πίσω από την μαγευτική παραλία υπάρχει πλούσια άγρια βλάστηση και ένας δρόμος με λίγα σπιτάκια και ξενοδοχεία.
Πρόκειται για μια όαση, που στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει ανέγγιχτη.
Σε αυτό το πλαίσιο τα σχέδια έχουν εξαγριώσει τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους λάτρεις της παραλίας, οι οποίοι καταγγέλλουν μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Τι ζητά η Λαγκάρντ από την ΕΚΤ

Τι ζητά η Λαγκάρντ από την ΕΚΤ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 5, 2012

Μείωση των επιτοκίων του ευρώ ζήτησε από την ΕΚΤ η Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε η ΕΚΤ έχει περιθώριο να ρίξει το επιτόκιο κάτω από το 1% που είναι σήμερα για να δανείζει με σχεδόν μηδενικούς όρους.

«Η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσω της νομισματικής πολιτικής όπως έχει γίνει με το πρόγραμμα πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTRO) που έχει εφαρμόσει η ΕΚΤ. Είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει περιθώριο για επιπλέον μείωση του επιτοκίου», δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Γκούντραμ Βολφ:«Είναι δύσκολο για κάθε χώρα να απολέσει τον έλεγχο και την κυριαρχία της»

Γκούντραμ Βολφ:«Είναι δύσκολο για κάθε χώρα να απολέσει τον έλεγχο και την κυριαρχία της»

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 6, 2012

Πρόκειται για μια μεγάλη οικονομία, η οποία για πολλούς λόγους δεν είναι σε θέση να επιλύσει το τραπεζικό της πρόβλημα, μολονότι θεωρείται επιλύσιμο, εκτιμά ο κ. Βολφ και προσθέτει: «Αυτό οδήγησε στην απώλεια εμπιστοσύνης έναντι της ισπανικής κυβέρνησης και του ισπανικού συστήματος γενικότερα. Υπό την έννοια αυτή, κατανοώ ότι η Μέρκελ δεν θέλει να εμπιστευθεί την υπόθεση στα ισπανικά χέρια μόνο, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή το ισπανικό πρόβλημα θα μετατραπεί σε γερμανικό πρόβλημα».

Από την άλλη πλευρά ο ο υποδιευθυντής του Think Tank Bruegel κατανοεί τις ισπανικές επιφυλάξεις σε περίπτωση που η χώρα υπαχθεί στα προγράμματα διάσωσης. Ο Γκούντραμ Βολφ υποστηρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα στιγμάτιζε το ισπανικό κράτος, το οποίο θα αντιμετώπιζε προβλήματα στο πεδίο της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του. Πέραν τούτου είναι και ζήτημα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. «Είναι δύσκολο για κάθε χώρα να απολέσει τον έλεγχο και την κυριαρχία της», λέει χαρακτηριστικά ο Γκούντραμ Βολφ.  Deutsche Welle
http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7567.html

Η Moody’s χτυπά και τον σκληρό πυρήνα της Γερμανίας – Υποβάθμισε τρεις αυστριακές τράπεζες

Η Moody’s χτυπά και τον σκληρό πυρήνα της Γερμανίας – Υποβάθμισε τρεις αυστριακές τράπεζες

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 6, 2012
20120606-065525.jpgΟι Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) και Bank Austria βρέθηκαν στο στόχαστρο του οίκου Moody’s, ο οποίος όπως φαίνεται κάνει “πάρτι” υποβαθμίσεων στην Ευρώπη.
Ο οίκος υποβάθμισε τις τρεις αυστριακές τράπεζες, λόγω της έκθεσής τους στην οικονομική κρίση στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, χτυπώντας πρακτικά ένα κομμάτι του σκληρού πυρήνα της Γερμανίας, την Αυστρία.

Άρχισαν τα όργανα για τη Γερμανία! Η Moody’s υποβάθμισε γερμανικές τράπεζες!

Άρχισαν τα όργανα για τη Γερμανία! Η Moody’s υποβάθμισε γερμανικές τράπεζες!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 6, 2012
20120606-063212.jpgΟ οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο διαφόρων γερμανικών τραπεζών και θυγατρικών τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, επικαλούμενος τον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω των περαιτέρω σοκ που μπορεί να προκύψουν από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις περιορισμένες δυνατότητές τους να απορροφήσουν ζημίες.

Ανάμεσα στις τράπεζες είναι οι θυγατρικές της Commerzbank, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.
«Ως αποτέλεσμα το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο για τα χρεόγραφα και τις καταθέσεις έξι ομίλων και μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου μειώνεται κατά μία βαθμίδα, ενώ το αξιόχρεο για έναν όμιλο επιβεβαιώνεται», ανέφερε ο οίκος.
Για τις θυγατρικές διαφόρων γερμανικών τραπεζών το αξιόχρεο μειώθηκε έως και τρεις βαθμίδες, πρόσθεσε.
Newsbomb.gr

Η οικονομία της Αυστραλίας γύρισε θετική

Η οικονομία της Αυστραλίας γύρισε θετική

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2012
Η οικονομία της Αυστραλίας πέρασε για πρώτη φορά για το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε θετικό έδαφος με αυξήσει 1.6% και 4.3% για όλο τον χρόνο.
THE Australian economy has posted a stronger-than-expected economic growth rate of 4.3 per cent per cent for the past year, despite global economic turmoil.
undefined

«Έφυγε» ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

«Έφυγε» ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 6, 2012
20120606-071537.jpgΣε ηλικία 86 ετών έφυγε το μεσημέρι από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Αττικό Θεραπευτήριο.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1953. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1952, πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Το Στραβόξυλο.
Ηθοποιός της σκηνής, συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του περιέχονται στις ταινίες: Της Νύχτας τα Καμώματα (1957), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (1963), Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο (1965), Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965), Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα (1967), Μια Ιταλίδα Απ’ την Κυψέλη (1968) κ.α.
Καθιερώθηκε ως καρατερίστας σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες. Ενσάρκωσε, κυρίως, τον τύπο του μάγκα.
Από τις τελευταίες του χαρακτηριστικές εμφανίσεις, ήταν και στον ρόλο του τρομερού παππού στη σειρά ”Εγκλήματα”.
Mediagate.gr

ΓΚΥΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΓΚΥΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 11, 2012
20120611-091348.jpgΓράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας
Το σχετικά πρόσφατο ποίημα του Γερμανού Νομπελίστα Γκύντερ Γκρας «Η Ντροπή της Ευρώπης», αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν σύγχρονο παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο. Ομοίως, το εν λόγω βαθυστόχαστο ποίημα του Γερμανού ποιητή και συγγραφέα συνθέτει άριστα και χρωματίζει θαυμάσια την άτυχη πολιτική ταυτότητα της σύγχρονης, όσο και τυφλής Ευρώπης. Οι υπέροχοι στίχοι του Γερμανού Νομπελίστα συγκλονίζουν και αφυπνίζουν μονομιάς όλους όσους έχουν κάποιο ενδιαφέρον και σχέση με την γενικότερη ευρωπαϊκή πορεία και πραγματικότητα.

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες...

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες...

Άναυδοι πληροφορηθήκαμε το περιστατικό χειροδικίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Είχε προηγηθεί λογομαχία με τη Ρένα Δούρου, εναντίον της οποίας ο εν λόγω βουλευτής εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό!

Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ ευχάριστα μέσα στην τραγικότητά τους. Ναι, σωστά διαβάσατε! Ευχάριστα! Γιατί γίνονται αφορμή αφύπνισης του μπερδεμένου εκλογικού σώματος, ένα μέρος του οποίου έδωσε την ψήφο του σε ένα ακραίο κόμμα που υιοθετεί επίσημα τη βία. 

JSSNews Ισραήλ: το UFO ήταν στην πραγματικότητα μια ρωσική δοκιμή πυραύλου...!

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

JSSNews Ισραήλ: το UFO ήταν στην πραγματικότητα μια ρωσική δοκιμή πυραύλου...!



Όπως το αποκαλύπταμε  το βράδυ της Πέμπτης, η ισραηλινή αστυνομία πλημμύρισε με κλήσεις από άτομα που έβλεπαν στον ουρανό ένα περιστροφικό φως ... πριν να εξαφανιστεί μέσα σε ένα σύννεφο καπνού! Και αυτό το ίδιο UFO παρατηρήθηκε σε διάφορα σημεία της Μέσης Ανατολής, όπως στο Λίβανο, Ιορδανία, Συρία, ακόμη και στο Αζερμπαϊτζάν!

ΜΕΡΑΡΧΙΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

ΜΕΡΑΡΧΙΑ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Εποχές αναθεωρήσεων και επανατοποθετήσεων, και η Κύπρος ακόμη να ζητήσει συγγνώμη επισήμως, τόσο εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης όσο και εκ μέρους των διαφόρων οργανωμένων συνόλων της, για την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά απέναντι στην ελληνική μεραρχία του 1964-1967, που κράτησαν αρκετοί φορείς, άτομα και συσπειρώσεις αυτής της περιόδου.Το θέμα αυτό ένοχα αποκρύβεται και βρίσκεται στα αζήτητα της ιστορικής, πολιτικής και κοινωνιολογικής έρευνας. Ενώ έχουν συζητηθεί, ερευνηθεί και σχολιαστεί τόσα θέματα της κυπριακής ιστορίας και της κοινωνίας του νησιού μας.

«Προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή» Αντιδράσεις για δηλώσεις Ψωμιάδη ότι «ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις»

«Προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή» Αντιδράσεις για δηλώσεις Ψωμιάδη ότι «ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις»

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
"Οπου Λαλούν Πολλοι Κοκόροι Αργεί να Ξημερώσει" ή Στραβός Στραβό Οδήγαγε κι' ηύραν κα' οιΔυό στο Βράχο

Θεσσαλονίκη: Τη θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης προακλώντας σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο ξυλοδαρμός που θυμίζει Δημοκρατία της Βαϊμάρης

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ο ξυλοδαρμός που θυμίζει Δημοκρατία της Βαϊμάρης

Κοινά και διαφορές ανάμεσα στη Γερμανία του Μεσοπολέμου και τη σημερινή Ελλάδα
Του Παναγή Γαλιατσάτου
Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στην Αθήνα, θα συγκληθεί για πρώτη φορά η νέα Βουλή. Τότε ακριβώς, υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής να βρει πάλι μπροστά του τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου. Πώς θα συμπεριφερθεί;
Οι βιαιοπραγίες εναντίον μελών του Κοινοβουλίου βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία δύο χρόνια. Ηταν άγνωστες όμως ανάμεσα σε μέλη του. Η Χρυσή Αυγή έσπασε αυτό το ταμπού. Η χαλαρή αντίδραση του Νίκου Μιχαλολιάκου, που κάλυψε τον εκπρόσωπό του σε σχέση με το συμβάν, προοιωνίζεται μάλλον τα χειρότερα. Η ύστερη μεταπολίτευση μοιάζει να επικαλύπτεται με τον μανδύα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο. πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα. ο Θεός είναι παντού!»
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!

Ν. Καζαντζάκης (1883-1957) - Ο κόσμος του απέλπιδος, του μέγιστου Κρητός

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ν. Καζαντζάκης (1883-1957) - Ο κόσμος του απέλπιδος, του μέγιστου Κρητός


Αφιλόδοξες σελίδες των θεατρικών


(Μέρος Α΄)


Το κείμενο γράφει για το «Περί Τέχνης ο Λόγος»,
ο κ. Γρηγόριος Ι.Σ. Καρυδάς
Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Πολεμούμε γιατί έτσι μας αρέσει, τραγουδούμε και ας μην υπάρχει αυτί να μας ακούσει. Δουλεύουμε κι ας μην υπάρχει αφέντης, σα βραδιάσει να μας πλερώνει το μεροκάματό μας. Δεν ξενοδουλεύουμε εμείς, είμαστε οι αφέντες, το αμπέλι τούτο της Γης είναι δικό μας, σάρκα μας κι αίμα μας. Πού πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε!»
N.Καζαντζάκης  «Ασκητική» (σ.22,33)

Τελικά,ποιοί εἶναι οἱ μεγαλύτεροι ἀλῆτες;

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Τελικά,ποιοί εἶναι οἱ μεγαλύτεροι ἀλῆτες;

Πάνε πάνω από δύο χρόνια πια, που η ζωή που ξέραμε έχει αλλάξει άρδην και όσα πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές για να πετύχουν, διαλύονται σαν κάστρα στην άμμο.

Εργασιακά δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είναι για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ελλήνων,περασμένα μεγαλεία!
Για όλα αυτά φυσικά κατηγορούσαμε την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και όλους όσους έθεταν τους όρους για την χορήγηση των δανείων προς την χώρα μας.

Κι όμως, υπάρχουν μεγαλύτεροι αλήτες από αυτούς και δεν είναι άλλοι, από το εγχώριο κεφάλαιο που λέει και το ΚΚΕ και τους εργοδότες των επιχειρήσεων ειδικά των μεγάλων, που είδαν την κατάσταση αυτή ως άλλοθι, για να καταστήσουν τους νυν εργαζόμενους, σε μελλοντικούς δούλους που θα εργάζονται κυριολεκτικώς για ένα κομμάτι ψωμί!

Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στα «λουκέτα» σχολείων

Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στα «λουκέτα» σχολείων

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στα «λουκέτα» σχολείων
«Πρωταθλητές» στις περικοπές μισθών και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί…
Συντρίμμια στην εκπαίδευση αφήνει στο πέρασμά του από την Ελλάδα το ΔΝΤ, σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή Έρευνα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.
Μέχρι στιγμής η Ελλάδα κατατάσσεται 1η στα λουκέτα σε σχολεία, όσο και στις περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών, δεύτερη σε περικοπές συντάξεων και 4η στη λίστα της συμπίεσης κρατικών κονδυλίων για την Παιδεία.

Βρωμίζουν τον Αξιό οι Σκοπιανοί

Βρωμίζουν τον Αξιό οι Σκοπιανοί

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιουνίου 6, 2012
 
Σκουπίδια, μόλυνση και βιομηχανικά απόβλητα. Και τώρα που πλημμύρισε ο ποταμός από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, γέμισε σκουπίδια, καθώς στα…
Σκόπια δεν φημίζονται ακριβώς για την καθαριότητά τους. Φυσικά, το ποτάμι γέμισε απο σκουπίδια, τα οποία περνούν στην Ελλάδα, χωρίς η Αθήνα να αντιδρά. Υπενθυμίζουμε πως πριν τρία χρόνια, στο ποτάμι επέπλεαν δεκάδες τόνοι πλαστικών απορριμάτων, με αποτέλεσμα η Αθήνα, κατόπιν των έντονων διαμαρτυριών, να πιέσει τα Σκόπια να καθαρίσουν. Τότε, το υπουργείο Περιβάλλοντος των Σκοπίων «δεσμεύτηκε» να λάβει μέτρα, που φυσικά, ποτέ δεν πήρε. Και αυτό, παρά τις διακηρύξεις για χορήγηση κονδυλίων και τρίχες κατσαρές…
Για άλλη μια φορά λοιπόν, είμαστε αντιμέτωποι με το σκουπιδαριό των Σκοπιανών. Η κυβέρνηση τους, βγάζει «ανακοινώσεις», καλώντας τους πολίτες να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Και μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι για γέλια, αλλά η μόλυνση του Αξιού όμως, ο οποίος είναι το δεύτερο σε μήκος ποτάμι της χώρας μας, δεν είναι. Μήπως θα ήθελαν οι (φιλοσκοπιανοί) Οικολόγοι Πράσινοι, να ασχοληθούν λιγάκι με το θέμα, αντί να τα βάζουν εδώ με τους πατριώτες;

Όχι. ο Μινώταυρος δεν ήταν ναζί.

Όχι. ο Μινώταυρος δεν ήταν ναζί.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 10, 2012
20120610-092044.jpgΚρητικό νόμισμα του 420 π.χ. από την μια μεριά ο Μινώταυρος και από άλλη η Σβάστικα .
Η σβάστικα είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο που απαντάται σε όλους τους Γηγενείς πολιτισμούς της αρχαιόητας. Κυρίως στον Ελληνικό και τον Κινέζικο (και Ινδικό). Μιλάμε για τους κατεξοχήν πατριωτικούς και ανθρωποκεντρικούς πολιτισμούς που έγιναν στόχος των λυσσαλέων επιθέσεων των πολιτισμικών προγόνων του ναζισμού, που όλοι τους πίστευαν ότι η καταγωγή τους ήταν …από τον Σείριο. Πιθανότατα για να τεκμηριώσουν την θηριώδη
καταστροφική τους δράση, τις σφαγές και την κλοπή εδαφών

Έλληνες και Ισπανοί

Έλληνες και Ισπανοί

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 11, 2012
Βαρουφάκης: "Τι στο διάβολο κάνετε με την Ισπανία;"
Με αφορμή όλα όσα γίνονται με την Ισπανία και τις τράπεζες ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, με άρθρο του στο περιοδικό “HOT DOC” τα βάζει με την Ευρώπη που από τη μια δείχνει με το δάχτυλο την Ελλάδα ως μόνη υπαίτια της καταστριοφής και από την άλλη με «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» οδήγησαν μια χώρα στο χείλος της καταστροφής.ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
«Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

ΠΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

“Η σμίκρυνσις της Ρωμανίας του Μεγάλου Κωνσταντίνου εις την Ρωμανίαν του Μεγάλου Ιουστινιανού, του Ηρακλείου, του 1071, του 1204, των Παλαιολόγων, της αλώσεως και η εμφάνισις εις την θέσιν της, της Ρούμελης ουδέποτε εσήμαινεν αλλαγήν της σημασίας του ονόματος Ρωμανία.
Η Ρωμανία είναι η χώρα και το κράτος των Ρωμαίων, ασχέτως εκτάσεως και του αριθμού των πολιτών.
Η Ρωμαιοσύνη είναι ο λαός και ο ελληνικός πολιτισμός των Ρωμαίων, εντός αλλά και εκτός της Ρωμανίας.
Η εν Ρωμανία Ρωμαιοσύνη έχει πολιτικήν και εκκλησιαστικήν ηγεσίαν και η εκτός Ρωμανίας Ρωμηοσύνη έχει εκκλησιαστικήν μόνον ηγεσίαν ρωμαίικην και πολιτικήν μη ρωμαίικην. Δια τούτο ο ηγέτης της Ρωμαιοσύνης ελέγετο όχι βασιλεύς της Ρωμανίας αλλά βασιλεύς των Ρωμαίων.”

Από τα 372 δις που δανειστήκαμε τα 170 δεν έφτ ασαν στην χώρα

Από τα 372 δις που δανειστήκαμε τα 170 δεν έφτ ασαν στην χώρα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 11, 2012

“Την πλήρη κατανόησή του για τη δυσθυμία των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως αναφέρει, καλούνται τώρα να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν, εκφράζει ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων (1970-1983) του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και σήμερα κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Αντρος, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα “Εστεραιχ”.Σημειώνοντας πως, όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια Ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια, ο κ. Αντρος επισημαίνει ότι 170 δισεκατομμύρια Ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.Στη συνέντευξή του, ο θεωρούμενος ως ένας από τους σημαντικότερους υπουργούς Οικονομικών της μεταπολεμικής Αυστρίας, προειδοποιεί ότι, όπως η υπερβολική χρήση ενός φαρμάκου — “επειδή ένα φάρμακο είναι καλό, δεν σημαίνει ότι το χορηγούμε δέκα φορές την ημέρα ” — μπορεί να εξελιχθεί σε δηλητήριο, ακριβώς αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της υπερβολικής λιτότητας, προσθέτοντας πως χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση.Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στάσης, προπάντων από τους Γερμανούς και αυτοί να επιδείξουν, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, ενώ επισημαίνει πως, αν η Ευρώπη είχε συμπεριφερθεί κατά την επανένωση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, όπως οι Γερμανοί κατά την κρίση του Ευρώ, τότε ποτέ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η επανένωση.Οπως λέει, την γερμανική επανένωση πλήρωσαν όλοι και όταν η ισοτιμία του ανατολικογερμανικού μάρκου έγινε “ένα προς ένα” με το δυτικογερμανικό, προκάλεσε σε ολόκληρη την Ευρώπη υψηλότερα επιτόκια.Κατά την άποψή του, το Ευρώ δεν επιτρέπεται να παραμείνει μόνον ένα μέσο πληρωμών, αλλά απαιτείται ένα ενιαίο δημοσιονομικό σχέδιο και ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν γίνεται για τις τράπεζες της Ευρώπης να υπάρχουν 17 διαφορετικές εποπτείες, αλλά χρειάζεται μια Τραπεζική Ενωση με μια πανευρωπαική τραπεζική εποπτεία.Αναφερόμενος στην άσχημη κατάσταση των δημοσιονομικών και του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, ο κ. Αντρος παραπέμπει στην επίσης άσχημη κατάσταση στις ΗΠΑ, για να επισημάνει συγχρόνως πως η διαφορά έγκειται στο ό, τι εκεί υπάρχει μια από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης και ακριβώς αυτό διαφοροποιεί το δολάριο από το Ευρώ.Πρόσφατα, σε άλλη συνέντευξή του, ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών είχε καταγγείλει πως “η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και μέχρι σήμερα στους ίδιους τους Ελληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του Ευρώ”, ενώ είχε χαρακτηρίσει το “πακέτο σωτηρίας” για την Ελλάδα ως “απερίσκεπτη θεραπεία”που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στο θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η “επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα” δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.Σύμφωνα με τον κ. Αντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες, ωστόσο, κατά την άποψή του, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ ότι η προσπάθεια σωτηρίας.

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις συμβάσεις αεράμυνας με την Συρία

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις συμβάσεις αεράμυνας με την Συρία




undefined
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε το Σαββάτο ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει της συμβατικές της υποχρεώσεις όσον αφορά την αεράμυνα της Συρίας. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν και αποπληρώθηκαν σε πρότερο χρόνο, ενώ τα συστήματα αεράμυνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «μόνο αν» η Συρία δεχόταν επίθεση από ξένες δυνάμεις.


Η Ρωσία δεν θα μεταφέρει τίποτα παραπάνω στη Συρία πέραν όσον υπαγορεύουν οι συμβατικές  της υποχρεώσεις, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν παρείχε στην κυβέρνηση της Συρίας όπλα ενάντια στους «ειρηνικούς διαδηλωτές». Ο υπουργός τάχθηκε ενάντια στις δυνάμεις που τροφοδοτούν τη βία στη Συρία από την «ανοιχτή παροχή» υποστήριξης προς τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, προειδοποίησε η χώρα ήταν στα πρόθυρα « εμφυλίου πολέμου».

Γιάννης Μακρυγιάννης: Ο φασισμός ανθεί σε καταστάσεις κρίσης

Γιάννης Μακρυγιάννης: Ο φασισμός ανθεί σε καταστάσεις κρίσης

Έπρεπε να επιτεθεί στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης για να αρχίσουμε κάπως να μιλάμε για το επικίνδυνο φαινόμενο, που απειλεί την κοινωνία μας. Κρίμα, που έπρεπε να γίνει έτσι, αλλά τουλάχιστον μπορεί τώρα να μιλήσουμε πιο καλά.