Ετικέτες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γερμανία












ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
Με αφορμή την επίσκεψη αυτή και επειδή γίνεται πολύ κουβέντα στην ίδια τη Γερμανία, ότι τάχα οι Γερμανοί υποφέρουν χάριν της Ελλάδος, έχει σημασία να αναφερθούμε σε ορισμένες πτυχές των σχέσεων μας. Η Ελλάδα δεν είναι ωφελημένη αλλά αντίθετα ζημιωμένη στις οικονομικές σχέσεις της με Γερμανία.
1.Η Γερμανία έχει χρέη απέναντι στην Ελλάδα που ο πρωθυπουργός μας δεν διεκδικεί, αποδέχεται ή στην καλύτερη περίπτωση σιωπά και ανέχεται.

Καταστροφική για τις ΗΠΑ ήταν η κυβέρνηση Μπους


Καταστροφική για τις ΗΠΑ ήταν η κυβέρνηση Μπους



Μιχάλης Ιγνατίου

Το ότι η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους και του Ντικ Τσέινι αποδείχθηκε καταστροφική για την Αμερική και την οικονομία της είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ο ιστορικός δεν χρειάζεται να περιμένει 50 χρόνια για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό, διότι έχει από τώρα στη διάθεσή του αδιάψευστα ντοκουμέντα και βέβαια τις ομολογίες των πρωταγωνιστών εκείνης της μαύρης οκταετίας. Θύμα του διδύμου αυτού, λίγο έλειψε να είναι η Κύπρος (και κατ' επέκταση η Ελλάδα).
Είναι ευτύχημα ότι ο λαός του νησιού απέρριψε το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν που παρέδιδε την Κύπρο στην Τουρκία. Την υψηλή εποπτεία της κατασκευής του απαράδεκτου κειμένου, όπως και του σχεδίου εισβολής στο Ιράκ, είχε ο Τσέινι μέσω του Ντάνιελ Φριντ, ο οποίος εποπτεύει πλέον των φυλακών του θανάτου στο Γκουαντανάμο!

Βενιζέλος-Μ. Ασία (Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη)






















1) Κανένας δεν απαξιώνει τη στρατιωτικήγ ηγεσία.
2) Γίνεται αναφορά στον Βενιζέλο επειδή ήταν ο πολιτικός που είχε το όραμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όποτε ήταν αυτός πρωθυπουργός η Ελλάδα νικούσε σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο. Είχε όραμα και ήταν αυτό που λέμε ευέλικτος διπλωματικά. Συγχρόνιζε τα διπλωματικά μέσα με τα στρατιωτιοκά μέσα. Μια καλά οργανωμένη μηχανή.

AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ Ή ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ… ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ .ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ Ή ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ… ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ .ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ε επιφυλακή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - Αυτομολούν Λίβυοι πιλότοι αρνούμενοι να εκτελέσουν διαταγές για βομβαρδισμό του πλήθους!


Σε επιφυλακή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - Αυτομολούν Λίβυοι πιλότοι αρνούμενοι να εκτελέσουν διαταγές για βομβαρδισμό του πλήθους!

Λουκάς | Φεβρουαρίου 21, 2011 at 22:19 | Ετικέτες: ΕΛΛΑΣΛΙΒΥΗ | Κατηγορίες: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | URL:http://wp.me/p1aYwg-21c

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αεροπορικές βάσεις  και τα ραντάρ της ΠΑ ειδικά στη Κρήτη,λόγω των γεγονότων στη Λιβύη! Η προσγείωση δύο μαχητικών αεροσκαφών της Λιβυκής ΠΑ στη Μάλτα,τα οποία τα οδήγησαν εκεί πιλότοι που αυτομόλησαν, αρνούμενοι να εκτελέσουν διαταγές για βομβαρδισμό του πλήθους διαδηλωτών, σήμανε συναγερμό και στην ελληνική ΠΑ.

Υποστήριξη από ΗΠΑ ζητά ο Δήμαρχος Στρώμνιτσας για μελλοντικός πρωθυπουργός


Υποστήριξη από ΗΠΑ ζητά ο Δήμαρχος Στρώμνιτσας για μελλοντικός πρωθυπουργός


Ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ένωσης της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ επισκέπτεται τις ΗΠΑ για να ζητήσει τη στήριξη της υπερδύναμης, ώστε να γίνει ο αρχηγός της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, αν  ο νυν, πρόεδρος, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, χάσει τις εκλογές και αποχωρήσει  από την θέση του προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα  της σκοπιανής εφημερίδας ‘Βέτσερ’ (φωτό).

Το πρώτο βιονικό χέρι τοποθετήθηκε σε Βρετανό Φεβρουαρίου 21, 2011 — Χρήστος | Επεξεργασία


Το πρώτο βιονικό χέρι τοποθετήθηκε σε Βρετανό


Βιονικό χέρι απέκτησε ένας βρετανός στρατιώτης, ο οποίος είχε χάσει το χέρι του σε επίθεση με ρουκέτα στο Αφγανιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Αντριου Γκαρθγουέιτ είναι ο πρώτος στρατιώτης που του τοποθετείται βιονικό χέρι.

Ο 23χρονος Βρετανός, θέλησε μετά τη νοσηλεία του να δηλώσει εθελοντής σε πρόγραμμα αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων.

Koço Danaj: Ο ελληνικός σοβινισμός και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία


Koço Danaj: Ο ελληνικός σοβινισμός και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία


Ερχόμενη στο προσκήνιο η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία, δημιούργησε μια σημαντική αύξηση των εθνικών εντάσεων μεταξύ των αλβανών και του ελληνικού σοβινισμού.
Οι συνεχείς αναφορές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για τις δικαστικές αποφάσεις για αλλαγή ιθαγένειας και  για τα φαντάσματα των Ελλήνων νεκρών που τους ονομάζουν Βορειοηπειρώτες, αποτελούν  καθημερινό τροπάριο  προς το αλβανικό κοινό.
Όλη αυτή η προπαγάνδα δεν μας θυμίζει τίποτε άλλο από τον μεγάλο Αλβανό Λουράσι Πέρο Νίνι, ο οποίος, είπε, πριν από 100 χρόνια: “Ακόμη και ο Χριστός να μας έλεγε ότι είναι  Έλληνας,  και έλεγε «όποιος θέλει να με ακολουθήσει», δεν θα μπορούσε να το κάνει  κανείς Αλβανός, απαρνούμενος  την αλβανική υπόστασή του.

“Μανούλα, θέλω να γυρίσω σπίτι – εδώ μας σκοτώνουν” Συγκλονιστικές μαρτυρίες Σοβιετικών από το Αφγανιστάν


“Μανούλα, θέλω να γυρίσω σπίτι – εδώ μας σκοτώνουν” Συγκλονιστικές μαρτυρίες Σοβιετικών από το Αφγανιστάν


Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν για τους Σοβιετικούς, ότι για τους Αμερικάνους το Βιετνάμ. Ένας άσκοπος πόλεμος με χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και σχεδόν όλους όσοι πολέμησαν με αξεπέραστα ψυχολογικά προβλήματα

-EΣΥ ΤΙ ΛΕΣ κε ΒΕΡΕΜΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ DEAL? -ΝΑ ΓΙΝΕΙ !


-EΣΥ ΤΙ ΛΕΣ κε ΒΕΡΕΜΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ DEAL? -ΝΑ ΓΙΝΕΙ !

Θάνος Μ. ΒερέμηςΓεννήθηκε το 1943 και είναι Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1987. 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης είναι από το 2000. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ) από το 1988, έχοντας διατελέσει και ως Πρόεδρος από το 1995 έως το 2000.

Η αραβο-ισραηλινή στρατιωτική ισορροπία


Η αραβο-ισραηλινή στρατιωτική ισορροπία

Με τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να έχει παραιτηθεί από την εξουσία της Αιγύπτου, οι πρόσφατες δηλώσεις των αιγυπτιακών στρατιωτικών υπογραμμίζουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου θα διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο σε οποιαδήποτε μεταβατική φάση της χώρας. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της τρέχουσας κρίσης, η Αίγυπτος διατηρεί ένα από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους στρατούς στον αραβικό κόσμο, και θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική απειλή για το Ισραήλ, όταν και εάν οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών επιδεινωθούν.

Συνεχίζεται με αργό ρυθμό η εισαγωγή του Eurofighter στην Λουφτβαφε


Συνεχίζεται με αργό ρυθμό η εισαγωγή του Eurofighter στην Λουφτβαφε

Η εισαγωγή του μαχητικού Eurofighter στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορίασυνεχίζει να σημειώνει περαιτέρω μικρή μόνο πρόοδο. Λόγω της έλλειψης των αεροσκαφών, το επιχειρησιακό έργο αυτών επικεντρώνεται έως το τέλος του τρεέχοντος έτους στην Πτέρυγα Δίωξης 74 (Jagdgeschwader 74).

Τέσσερα Su-27SM3 παρέλαβε η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία


Τέσσερα Su-27SM3 παρέλαβε η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα τέσσερα από τα 12 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27SM, εντός του πλαισίου της συμφωνίας οποία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Sukhoi και το υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης MAKS-2009 τον Αύγουστο του 2009.

«Βρώμικα» πειράματα σε φυλακισμένους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου διερευνά η Ιαπωνία


«Βρώμικα» πειράματα σε φυλακισμένους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου διερευνά η Ιαπωνία


Οι έρευνες πραγματοποιούνται έπειτα από καταγγελία πρώην νοσοκόμας, που έσπασε τη σιωπή της, ύστερα από 60 χρόνια. Η 88χρονη πλέον γυναίκα αποκάλυψε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της έθαψαν εκατοντάδες πτώματα, στο σημείο, αφότου η Ιαπωνία παραδόθηκε στους Συμμάχους της, το 1945, λίγο πριν τη λήξη του πολέμου.