Ετικέτες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«Η Θεία Δίκη στην υπόθεση Λαμπράκη» του Σπύρου Κουζινοπούλου


Οι δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη θα είχαν φύγει ανενόχλητοι και ένα πέπλο σιωπής και αποπροσανατολισμού θα είχε σκεπάσει και αυτήν την ιστορία., εάν δεν υπήρχαν απρόβλετποι παράγοντες
Οι δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη θα είχαν φύγει ανενόχλητοι και ένα πέπλο σιωπής και αποπροσανατολισμού θα είχε σκεπάσει και αυτήν την ιστορία., εάν δεν υπήρχαν απρόβλετποι παράγοντες

Θα ξεκινήσω με ένα ρητορικό ερώτημα: Υπάρχει Θεία Δίκη; Mέχρι πρόσφατα, ήμουν από αυτούς που δεν πίστευαν σ’ αυτόν τον φιλοσοφικό και θρησκευτικό όρο, θεωρώντας ότι απλά όσοι αναφέρονται σ’ αυτήν, μεγεθύνουν κάποιες συμπτώσεις, όσο κραυγαλέες και ανεξήγητες τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι αυτές.

Αρχισα όμως να προβληματίζομαι με το ζήτημα, όταν τελευταία καταπιάστηκα με τη διερεύνηση κάποιων στοιχείων, προετοιμάζοντας ένα βιβλίο μου με θέμα τις επτά πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ού αιώνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός.

Καθώς από εκείνη την έρευνα διαπίστωσα έκπληκτος ότι σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις εκείνες υπήρξε ένα πλήθος απίθανων συμπτώσεων και απίστευτων περιστατικών, που αυτά τελικά, και όχι η επιδεξιότητα των αστυνομικών αρχών, είναι που οδήγησαν στον εντοπισμό των δολοφόνων.
Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δίχως εκείνες τις συμπτώσεις ίσως να μη γινόταν ποτέ γνωστή η ταυτότητα των δραστών.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Νέο «κρούσμα» Στουρνάρα: Με ποια διαδικασία προσέλαβε στην ΤτΕ στενή συνεργάτιδά του προκαλώντας αντιδράσεις


Νέες σκιές πέφτουν πάνω από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή αυτή τη φορά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το διαγωνισμό για τη πληρωμή πέντε θέσεων έμμισθων δικηγόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΤτΕ.

Σε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 735 δικηγόροι επελέγησαν τελικά εννέα. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, η δικηγόρος Μάρθα Καββαθά, στενή συνεργάτης του κ. Στουρνάρα από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, από τα χέρια της οποίας έχουν περάσει πολλά από μνημονιακά νομοσχέδια της περιόδου 2012-2014.

Γιώργος Δελαστίκ: Τώρα οι κρίσιμες επιλογές

Posted: 18 May 2015 03:32 AM PDT



Στην απομυθοποίηση της διαπραγμάτευσης , της έντιμης συμφωνίας και του δημοψηφίσματος με φόντο όχι μόνο το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό μέτωπο, προχώρησε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ.


Χωρίς νέο δανεισμό η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δύο Ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία, λέει το Κίεβο






Δύο Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι μάχονταν στον πλευρό των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, συνελήφθησαν από ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ανακοίνωσε την Κυριακή το Κίεβο.Οι δύο στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν κοντά στην πόλη Στσάστια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα, ένα βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο εμφανίζει τον έναν από τους δύο αιχμαλώτους - οι οποίοι αναφέρεται ότι ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας - να παραδέχεται κατά τη διάρκεια ανάκρισης ότι ήταν λοχίας στην ρωσική πόλη Τολιάτι.

Ο Καμμένος στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ! «Ξυπνήστε! Η Τρομοκρατία των τζιχαντιστών ήδη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Ο Καμμένος στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ! «Ξυπνήστε! Η Τρομοκρατία των τζιχαντιστών ήδη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Posted by netakias.com στο Μαΐου 18, 2015

CFRhQLWWgAANavIΤην τρομοκρατία των τζιχαντιστών που ήδη γεννιέται μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής οικογένειας, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τις περιοχές της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολήςπρος τον ευρωπαϊκό χώρο και την εκμετάλλευση πραγματικών η φανταστικών μειονοτικών ζητημάτων συνιστούν εφιαλτικού χαρακτήρα κινδύνους για την Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην παρέμβασή του κατά την κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.


Επωφελούμενος – όπως είπε – από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στη σύνοδο, υπογράμμισε ότι οι δύο οργανισμοί (δηλαδή η ΕΕ και το ΝΑΤΟ) θα πρέπει να συνεργαστούν σε πολιτικό επίπεδο, «με στόχο τον περιορισμό του εξτρεμισμού, του φονταμενταλισμού, του αλυτρωτισμού και των εθνικιστικών ιδεών που αποσταθεροποιούν την περιοχή των Βαλκανίων».

Σκληρή απάντηση Νικολόπουλου σε εθνικό φελλό: Ούτε για φερέφωνο δεν σε θέλουν!



« Νίκος Νικολόπουλος : Εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέλαβε ο ποταμάρχης;»
«Ο εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου, αφού έλαβε τα εύσημα του Μάρτιν Σουλτς (ο οποίος υπέδειξε την ανάγκη να ενταχθεί το Ποτάμι στην κυβέρνηση) αναζητά πλέον και τα εύσημα της Ουάσιγκτον , εμφανιζόμενος ως βασιλικότερος του βασιλέως στο ζήτημα της πληρωμής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό ταμείο», αυτά είπε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας, στον δημοσιογράφο κ. Ηλία Χρυσικό στο Ράδιο Ενημέρωση της Κατερίνης στα «περί τρόικας εσωτερικού» και με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας real news συνέχισε : «Δεν λέμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το ρόλο που ο καθένας διαλέγει. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέλαβε ο ποταμάρχης; «Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε με κομπασμό ο ποταμίσιος Στ.Θεοδωράκης αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο που ο ίδιος και το κομματικό του μόρφωμα έχουν αναλάβει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Με τους Έλληνες να πεινούν και να εξαθλιώνονται σε ολοένα και αυξανόμενο βαθμό , η έγνοια του Στ.Θεωδοράκη είναι το αν θα εισπράξουν τα χρήματά του οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ, παρότι γνωρίζει ότι δεν υφίσταται θέμα άρνησης πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ: «Σύνθημα στα τείχη Βαβυλώνος» ή αλλιώς «Το Βερολίνο θυμίζει Βαβυλώνα»


«Το συμπόσιο του Βαλτάσαρ», από τον Ρέμπραντ. Χρονολογείται στο 1635 και εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
«Το συμπόσιο του Βαλτάσαρ», από τον Ρέμπραντ. Χρονολογείται στο 1635 και εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
«’Οι πύλες του Καυκάσου είναι ανοιχτές’, διακηρύσσει πανηγυρικά ο Γκαίμπελς στο Ραδιόφωνο του Κράτους στο Βερολίνο. […] Το Ροστόφ ανακαταλαμβάνεται μετά από από μια τρομερή μάχη, που ήταν και η πρώτη μεγάλη ήττα του Τρίτου Ράιχ στην ξηρά. Ο Ρούνστεντ υποχωρεί κατά 80 χλμ. Για να φτιάξει το μέτωπο του χειμώνα. Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του.  Ο Γκουντέριαν σχολιάζει: ‘Διάβασα στο Ροστόφ την προειδοποίηση: Μανή, θεκέλ, φάρες, που είχε εμφανιστεί και στα τείχη της Βαβυλώνας’. Ο Ρούνστεντ παρατηρεί: ‘Δεν ήξερα πως ο Γκουντέριαν ήταν τόσο καλλιεργημένος’». 
Jean Marabini, «Η Καθημερινή Ζωή στο Βερολίνο την Εποχή του Χίτλερ», εκδόσεις Δ. Ν. Παπαδήμα, σελ. 168
Το 1942 οι Γερμανοί ξεκίνησαν την επιχείρηση Έντελβαϊς με στόχο να ελέγξουν τον Καύκασο και να καταλάβουν το Μπακού με τις πετρελαιοπηγές του. Το Ροστόφ επί του Ντον, είναι μια πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική άκρη της Μαύρης Θάλασσας, στην Αζοφική Θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού Ντον. Το παρατσούκλι της πόλης είναι «Οι Πύλες του Καυκάσου». Οι Γερμανοί την κατέλαβαν στις 23 Ιουλίου 1942 σημειώνοντας μια εκ των τελευταίων νικών στην σύντομη ιστορία του Τρίτου Ράιχ. Από εκεί και έπειτα τον κύριο λόγο της εξέλιξης των πραγμάτων είχε αναλάβει το…
χέρι που έγραψε το σύνθημα που είδε στα τείχη της Γερμανικής Βαβυλώνας ο επινοητής του «κεραυνοβόλου πολέμου», στρατηγός Χάιντς Γκουντέριαν.

Είναι δυνατή η δημοκρατία χωρίς δημοκρατική τηλεόραση; …

 

hgfhg
Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Η τηλεόραση είναι το βαρύ πυροβολικό της ολιγαρχίας και ο μεγάλος εχθρός του πολιτισμού. Ειδικά στην Ελλάδα, με καπιταλιστές κρατικοδίαιτους και πολιτικούς άξεστους και χυδαίους, η τηλεόραση έγινε, χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα, το βασικό μέσο για την παραπλάνηση, την τρομοκρατία και την πολιτισμική απαλλοτρίωση της κοινωνίας. Η εξουσία δια μέσου της τηλεόρασης εξοικείωσε τους πολίτες με το ψέμα, τους εξάρτησε από την κατανάλωση, τους έκανε παθητικούς αποδέκτες των βλαβερών μηνυμάτων, τους αποσύνδεσε από τις συλλογικότητες και τους συνήθισε στη φτήνια. Οι καναπέδες και η μικρή οθόνη αντικατέστησαν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής.

#FreeTheNipple: Η απάντηση στο σκοταδισμό…

 

13991404
Μετά την τραγική απόφαση του ακροδεξιού τηλεοπτικού δικτύου Fox να καλύψει τοστήθος γυναίκας στον περίφημο πίνακα του Πικάσο, «Γυναίκες του Αλγερίου, Εκδοχή Ο», το Ιντερνετ πήρε φωτιά.

Άγρια κόντρα Βαρουφάκη με το «Πρώτο θέμα»


varouf bitcoinΤο «Πρώτο Θέμα» αποφάσισε, αντί να επανορθώσει τις ανακρίβειες του κυριακάτικου φύλλου του, όσον αφορά δήθεν συνεχιζόμενη συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με την εταιρεία TEMBUSU TERMINALS, να προσθέσει νέες ανακρίβειες στη φαρέτρα του, αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει, σε σημερινή ανάρτηση/δημοσίευση παρουσιάζει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως θιασώτη και προπαγανδιστή του Bitcoin. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών, από το 2012, είναι διεθνώς γνωστός ως επικριτής του Bitcoin και συστηματικά προειδοποιεί επενδυτές εναντίον της αγοράς Bitcoins, φαίνεται ότι είναι μια λεπτομέρεια που το «Πρώτο Θέμα» δεν προτίθεται να επιτρέψει να του «χαλάσει» το σκανδαλοθηρικό του ίστρο».

Why Is Britain Missing in Action?


  • "Britain has taken leave from the world stage in an extraordinary andDEPRESSING way. It's marginalized itself in Europe, and it's absented itself from most of the great issues on the world stage." — Timothy Garton Ash, professor of European Studies, Oxford University.
  • Ten years ago, Britain was stillPLAYING a major role in Iraq and Afghanistan, but today, Britain has ceased to be a global leader. It seems even to have lost its ambition to be one.
  • Britain has a long international tradition. Breaking with this tradition would be an irreparable loss.

Legitimizing the Groups that Hate You Is the Anne Frank Trust too Trusting?

  • In 2014, the Council of Ex-Muslims of Britain published a report on the iERA. The report concluded that the iERA should be classified as a "hate group."
  • Unfortunately, providing extremists with a platform only serves to legitimize "anti-racism" and interfaith initiatives that openlyPROMOTE illiberal and anti-democratic agendas.
  • If anti-racism activists and representatives of the Anne Frank Trust choose to attend the iERA's event andSHARE a platform with Abdurraheem Green, they will simply be handing a powerful cover of undeserved legitimacy to one of Britain's most intolerant groups.
On May 21, a representative of a prominent British Jewish charity, the Anne Frank Trust, willshare a platform with one of Britain's most notorious anti-Semitic extremists: the Salafist preacher, Abdurraheem Green.
The event, organized by the Islamic Diversity Centre, is named "Against Racism Against Hatred: Tackling Anti-Semitism & Islamophobia."
The speaker, Abdurraheem Green, has spoken of a "Yehudi [Jewish] ... stench" and urged Muslims to "push them [Jews] to the side." In addition, he encourages men to hit their wives to "bring them to goodness," and has called for the killing of homosexuals and adulterers.

Salafist preacher Abdurraheem Green, one of Britain's most notorious anti-Semitic extremists. IMAGE source: BBC video screenshot)

In addition to Green, Councillor Alyas Karmani will also be speaking at the event. A former member of George Galloway's Respect Party, Karmani has claimed that the "ideology" of "the Yahood [Jews] and the Nasara [Christians]" has "no issue killingWOMEN and children."
Despite theseVIEWS, Grace Dunne, a representative of the Anne Frank Trust, as well as anti-racism campaigners and Labour MP Jeremy Beecham, seem happy toSHARE a platform with these two anti-Semitic preachers, all in the name of tolerance.

Ο διωγμός των Παλαιστινίων το 1948 σε εικόνες…

 
Στις 15 Μαΐου του 1948,  οι σιωνιστές εισέβαλαν στα παλαιστινιακά χωριά με αποτέλεσμα τον βίαιο εκτοπισμό 750.000 κατοίκων τους. Η μέρα αυτή του μεγάλου διωγμού ονομάστηκε «Νάκμπα» (Καταστροφή) από τους Παλαιστίνιους και «ισραηλινό κράτος» από τους σιωνιστές.
«Μια γη χωρίς λαό για έναν λαό χωρίς γη» ήταν η «δικαιολογία» για να εγκαθιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ στην παλαιστινιακή γη. Όμως,  οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν πώς πρόκειται για άλλο ένα ψέμα των σιωνιστών, ένα απο τα πολλά που ακολούθησαν και συνεχίζονται έως σήμερα.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων


  
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Η ιστορία των Πανελλαδικών Εξετάσεων



  
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους για την εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου (παλαιότερα του εξαταξίου Γυμνασίου) στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το Υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου. Καθιερώθηκαν το 1964 με την ονομασία «Εισιτήριες Εξετάσεις», λόγω της ύπαρξης πληθώρας υποψηφίων και των περιορισμένων θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 
Από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1837 και μέχρι το 1924, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γινόταν χωρίς εξετάσεις. Με το νόμο 2905 της 27ης Ιουλίου 1922 θεσπίστηκαν για πρώτη φορά οι εισαγωγικές εξετάσεις, που εφαρμόστηκαν δύο χρόνια αργότερα στη Φυσικομαθηματική Σχολή και από το 1926 στις υπόλοιπες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Ράφι Μπεντροσιάν,  The Armenian Weekly,    (μτφρΚριστιάν)
Η εξόντωση των μη τουρκικών/μη-μουσουλμανικών πληθυσμών της Ανατολίας άρχισε στις 24 Απριλίου 1915 με τη σύλληψη 250 Αρμενίων διανοουμένων στην Κωνσταντινούπολη.  Μέσα σε λίγους μήνες, 1.500.000 Αρμένιοι απομακρύνθηκαν από την ιστορική τους πατρίδα, ηλικίας τέσσερις χιλιάδες ετών, σε αυτό που αποτελεί σήμερα την Ανατολική Τουρκία όπως και από τη βόρεια, νότια, κεντρική και δυτική Τουρκία. Σχεδόν 250.000 Ασσύριοι σφαγιάστηκαν επίσης στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. 
Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Ελλήνων του Πόντου να εξαλειφθούν από το βορά της Τουρκίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κατά περιόδους από το 1916. Η εθνοκάθαρση των Ελλήνων του Πόντου γνώρισε μια διακοπή, όταν οι Οθωμανοί βρέθηκαν στη πλευρά των ηττημένων του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου, αλλά η βιολογική τους εξόντωση συνεχίστηκε με πλέον οργανωμένο τρόπο στις 19 Μαΐου 1919.
Το παρόν άρθρο συνοψίζει το τραγικό τέλος του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου στη βόρεια Τουρκία -μια σειρά γεγονότων που μελετήθηκε και τεκμηριώθηκε λιγότερα από τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά εξίσου αρνούμενη και κρυμμένη από το τουρκικό κράτος.

Χατζημιχάλης Νταλιάνης 1775 – 1828


Χατζημιχάλης Νταλιάνης
  
Ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης ήταν αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης από την Ήπειρο. Γεννήθηκε το 1775 στο Δελβινάκι Ιωαννίνων και το  πραγματικό όνομά του ήταν Μιχαήλ Χρήστου. Το «χατζής» προστέθηκε στο όνομά του, επειδή, κατά την συνήθεια της εποχής, ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό. Το επώνυμο Νταλιάνης, με το οποίο έγινε γνωστός, ήταν παρατσούκλι, που του το έδωσαν από ένα όπλο της εποχής, το νταλιάνι.
Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Τεργέστη και ασχολήθηκε με το εμπόριο των καπνών, από το οποίο απέκτησε σημαντική περιουσία. Μετά τη μύησή του στη Φιλική Εταιρεία το 1816, εργάστηκε δραστήρια για την προετοιμασία της Επανάστασης. Το 1825 με το ιππικό που είχε συγκροτήσει πολέμησε στην Πελοπόννησο εναντίον των αιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ και διακρίθηκε στη μάχη της Δαβιάς (12 Αυγούστου).

Η Μάχη του Φραγκοκάστελλου


Το ενετικό κάστρο Φραγκοκάστελλο
Το ενετικό κάστρο Φραγκοκάστελλο
  
Μάχη στο πλαίσιο του απελευθερωτικού αγώνα στην Κρήτη, που διεξήχθη στις 18 Μαΐου 1828, μεταξύ των δυνάμεων του τουρκαλβανού Μουσταφά Πασά και του ηπειρώτη οπλαρχηγού Χατζημιχάλη Νταλιάνη, γύρω από το ενετικό κάστρο Φραγκοκάστελλο κοντά στα Σφακιά.
Τους τελευταίους μήνες του 1827 έγιναν μεγάλες προσπάθειες να αναζωπυρωθεί η επανάσταση στην Κρήτη, ώστε να είναι δυνατή η προβολή επιχειρημάτων για την ένταξη της μεγαλονήσου στο νέο ελληνικό κράτος, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου της 6ης Ιουλίου 1827.Οι προσπάθειες, όμως, απέτυχαν, εξαιτίας τόσο της κυριαρχίας των Οθωμανών στην Κρήτη, όσο κυρίως των αντιζηλιών στο ελληνικό στρατόπεδο, που απέκλειαν συντονισμένες ενέργειες. Έτσι, επιλέχθηκε να αναλάβει την ηγεσία των ελληνικών δυνάμεων στην Κρήτη ο ηπειρώτης οπλαρχηγός Χατζημιχάλης Νταλιάνης, 52 ετών, με πλούσια δράση στον απελευθερωτικό αγώνα του '21.