Ετικέτες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Today in Military History: March 29, 1879:Battle of Kambula: Although Outnumbered 10 to 1, British Defeat Zulus


 
« 

Battle of Kambula: Although Outnumbered 10 to 1, British Defeat Zulus
"Battle of Kambula" by Melton Prior
Engraving published in March, 1879 London Illustrated News
(Unless otherwise indicated, all illustrations are courtesy of Wikipedia)

It has been quite a while since I addressed the Anglo-Zulu War of 1879 in my historical presentations. So, for today I will discuss the fight at Kambula, which demonstrated the foolishness of assaulting troops who not only occupied high ground, but were well-fortified with artillery support.

Today in Military History – March 27, 1814:Battle of Horseshoe Bend: Andrew Jackson Defeats Red Stick Creeks


 
Diorama of assault by 39th Infantry on Creek palisadeBattle of Horseshoe Bend: Andrew Jackson Defeats Red Stick Creeks
Image courtesy of http://www.tnhistoryforkids.org/places/horseshoe_bend
(Unless otherwise indicated, all illustrations are courtesy of Wikipedia)

[Today's post is an update to one originally published in 2010.]
For today's little history lesson, I present to you an updated post of one of my original BurnPit pieces. This one is devoted to the climactic battle in the Creek Indian War of 1813-1814
Background
The fledging United States was involved in the War of 1812, fighting Great Britain over various issues. One of those items concerned the settlement of Americans in areas as yet undeveloped but currently occupied by Native American Indians. In 1811, just prior to the outbreak of war with the British, an Indian "prophet" named Tecumseh traveled throughout the Midwest and South, seeking to build an Indian confederation to drive Americans out of areas they had already occupied. He received tacit support from Great Britain, seeking any way to disrupt American forces as war loomed.

Τι παρέλειψε να μας πει το ρεπορτάζ του «Εθνους» για τους μαφιόζους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής…

 

Ενδιαφέρον το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» που υπογράφουν η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας και το οποίο φέρνει στην επιφάνεια  το βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών  στο οποίο περιγράφονται οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους.
Μια ένσταση όμως. Μπορεί το θέμα από νομική – ποινική  πλευρά να αντιμετωπίζεται επαρκέστατα στο δημοσίευμα του «Εθνους», η πολιτική και ποιο ουσιαστική του πλευρά όμως αποσιωπάται εντελώς. Ας υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι αυτό οφείλεται σε άγνοια των συντακτών του δημοσιεύματος.
Για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των αναγνωστών του μπλοκ μας, εμείς παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου που είχε δημoσιευτεί στο περιοδικό  “Unfollow” και είχε τίτλο «Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες»

Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες

Ψύχωση, τρέλλα, πολιτισμός και ο Λούπιτς…

 

asdo
Το πρόσφατο δραματικό συμβάν της (όπως διαφαίνεται) εσκεμμένης ρήψης του αεροπλάνου από τον συγκυβερνήτη Λούπιτς μας συγκλόνισε και προκάλεσε ρίγη για τον άτυχο θάνατο τόσων ανθρώπων. Εκτός των άλλων έβγαλε στο φως ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της σημερινής κοινωνίας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει παρόμοια γεγονότα με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές. Το κλασσικό μοτίβο ”λευκός δολοφόνος=τρελλός, μουσουλμάνος δολοφόνος=τρομοκράτης” αν και ταίριαζε απόλυτα στην διαχείριση από τα ΜΜΕ της περίπτωσης Μπρέιβικ, εδώ αποτελεί ένα στοιχείο ανεπαρκές από μόνο του, αλλά από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε κάτι άλλο. (Ο Μπρέιβικ ήταν όντως ένας τρομοκράτης. Η περίπτωση του Λούπιτς όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική, μιας και ”τρομοκράτης” είναι κάποιος του οποίου οι ενέργειες του αποσκοπούν στο να διεγείρει συγκεκριμένες αντιδράσεις για πολιτικούς λόγους).

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ. Για να τελειώνουν τα παραμυθάκια των νεοφιλελέδων


Α320

Λοιπόν για να τελειώνουν τα παραμυθάκια των νεοφιλελέδων γιατί εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές κι όχι για καραμέλες..

Αεροπορικά δυστυχήματα:

1998 -> 4
1999 -> 2
2000 -> 7
2001 -> 4

2002 -> 9
2003 -> 7
2004 -> 2
2005 -> 9
2006 -> 5
2007 -> 6
2008 -> 6
2009 -> 8
2010 -> 34
2011 -> 32
2012 -> 27
2013 -> 22
2014 -> 17

Συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης είναι τα αεροπορικά «ατυχήματα». Συνεπειες που αφορουν ολες τις εταιρίες. Είτε είναι λόου μπάτζετ, είτε όχι (στην ίδια αρένα συναγωνίζονται όλοι, το τι κάνει ο ένας επηρεάζει τον άλλο).

Είναι οι συνέπειες του κανιβαλιστικού ανταγωνισμού και του race to the bottom που αφορά τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς (και κατα συνέπεια την ασφάλεια των επιβατών).

Τώρα όσοι είναι τόσο αφελείς (ή πονηροί και θρασύτατοι) έτσι ώστε να ταυτίζουν αυτή την κριτική με το «δε θέλετε να υπάρχουν φτηνά εισιτήρια για να ταξιδεύει ο κοσμάκης», ας ξαναδούν τα νούμερα απο το 2010 και μετά και ας πάνε να βαρέσουν το κεφάλι τους στον τοίχο μπας και μπει το μυαλό τους στη θέση του.

του Κώστα Λιανίδη

Ζιλ Ντασέν 1911 – 2008


Ζιλ Ντασέν

Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος της Μελίνας Μερκούρη. Οι ταινίες του εκτείνονται από το αστυνομικό γκανγκστερικό φιλμ νουάρ ως τον κοινωνικό ρεαλισμό και τον λυρικό εξπρεσιονισμό.
Ο Ζιλ Ντασέν (Jules Dassin) γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1911 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και ήταν το 8ο παιδί ενός ρωσοεβραίου κουρέα. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του πορεία ως μαθητευόμενος στο πλευρό του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μαρκ Χέλνγκερ, με τον οποίο έκανε δύο ταινίες. Η συνεργασία τους διακόπηκε, όταν αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί τη σκοτεινή εποχή του Μακαρθισμού, λόγω των διώξεων και των παρεμβάσεων που δεχόταν στη δουλειά του. Όταν κλήθηκε να απολογηθεί στο Κογκρέσο, κατηγορούμενος για αντιαμερικανική δράση, γύριζε την ταινία «Night and the City».

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946


Προσέλευση πολιτών στις κάλπες
Προσέλευση πολιτών στις κάλπες

Οι εθνικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 ήταν οι πρώτες εκλογές στη χώρα μας, μετά το 1936. Είχαν μεσολαβήσει η δικτατορία Μεταξά, το έπος του '40, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και η Συμφωνία της Βάρκιζας. Αποδείχτηκαν μοιραίες, επειδή η έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων σηματοδότησε την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, οι επιπτώσεις του οποίου ταλαιπώρησαν τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια.
Στις αρχές του 1946 την Ελλάδα κυβερνά ο κεντρώος Θεμιστοκλής Σοφούλης. Με την προτροπή των Άγγλων προκηρύσσει εκλογές για τις 31 Μαρτίου. Τα ΕΑΜικά κόμματα, με επικεφαλής το ΚΚΕ και οι αριστεροί φιλελεύθεροι υπό τον Γεώργιο Καφαντάρη αντιδρούν. Ζητούν δίμηνη αναβολή και εγγυήσεις, επειδή θεωρούν τις εκλογές σημαδεμένες υπέρ της δεξιάς, η οποία είχε εξαπολύσει ένα κύμα «λευκής τρομοκρατίας» στη χώρα, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό του ΕΑΜ. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών ομάδων ήταν όχι μόνο οι αριστεροί πολίτες, αλλά και οι κεντρώοι αντιμοναρχικοί.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 31 Μαρτίου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 98 Γεγονότα, 31 Γεννήσεις και 14 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1492

Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα εκδίδουν το διάταγμα της Αλάμπρας, με το οποίο διατάσσονται οι 150.000 Εβραίοι που ζουν στη χώρα, είτε να μεταστραφούν στο Χριστιανισμό, είτε να εγκαταλείψουν την Ισπανία.

63 χρόνια από την εκτέλεση ΜπελογιάννηΜαρ 30




 
 Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ
της Αναστασίας Σταυροπούλου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΑΡ.Α.Σ.
63 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ο Μπελογιάννης γι’ άλλη μια φορά μας έμαθε
πως να ζούμε και πως να πεθαίνουμε.
Μ’ ένα γαρύφαλλο ξεκλείδωσε όλη την αθανασία…”
Γ. Ρίτσος, 1952

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΝΙΟΜΑΣΤΕ- Εξορία

Αλήθεια, γνωρίζετε ότι το 1951- με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε στο Βασίλειο της Ελλάδος- η δεύτερη σε πληθυσμό ‘’πόλη’’ των Κυκλάδων ήταν η… Γυάρος με 7.139 ‘’κατοίκους’’ και ακολουθούσε στην τρίτη θέση η… Μακρόνησος με 4..484 ‘’κατοίκους’’;
giaros0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΤΗΣ • 29 Μαρτιου 2015, 17:11 • Ιστορια Προβολες 854
Αλήθεια, γνωρίζετε ότι το 1951- με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε στο Βασίλειο της Ελλάδος- η δεύτερη σε πληθυσμό ‘’πόλη’’ των Κυκλάδων ήταν η… Γυάρος με 7.139 ‘’κατοίκους’’ και ακολουθούσε στην τρίτη θέση η… Μακρόνησος με 4..484 ‘’κατοίκους’’;