Ετικέτες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ- ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ…


Το γαλαζοπράσινο πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει.
Σου λένε ότι σώζουν τη χώρα ενώ το μόνο που αλλάζει είναι η δική σου ζωή.
Αυτοί, λειτουργούν όπως λειτουργούσαν 4 δεκαετίες τώρα.
Οι αναξιοκρατικές προσλήψεις και αποσπάσεις στα Πολιτικά τους γραφεία δίνουν και παίρνουν.
Η σημερινή περίπτωση του ελεεινού γαλάζιου κομματόσκυλου είναι αηδιαστική.
Η κρατικοδίαιτη κατσαρίδα σήμερα ονομάζεται Δαβουρλής Διονύσιος του Ιωάννη.
Διορίστηκε στη ΔΕΗ, το πως δεν το ξέρω αλλά από όλα τα παρακάτω εύκολα μπορώ να συμπεράνω…
Ο μπουμπούκος Υπουργός Υγείας Άδωνις τον απέσπασε από τη ΔΕΗ και τον έκανε Διευθυντή στο Πολιτικό του Γραφείο.
Δικό τους είναι το κράτος, ό,τι θέλουν κάνουν.
undefined
Ποιος είναι όμως ο κύριος?
Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου, με χρισμένο από τη ΝΔ συνδυασμό.
undefined
Επίσης, είναι εκλεγμένος στην ΚΕ της ΝΔ, τώρα πρόσφατα.
undefined
Τέλος, για τον γαλάζιο κύριο, λέμε τώρα, δεν είναι η πρώτη απόσπαση τεμπελιάς στο ιστορικό του.
Το παρακάτω ΦΕΚ αποδεικνύει ότι τις πρώτες μέρες του ΓΑΠ ήραν την απόσπασή του από το Γραφείο του Πρώην Γενικού Γραμματέα Λιμένων, επί Καραμανλή. 
Αυτό σημαίνει ότι κάποιος νεοδημοκράτης Βολευτής τον εβόλεψε, και τότε, να κωλοβαράει, αμειβόμενος πάντα από το κράτος, αποσπασμένος σε άσχετο με την εργασία του αντικείμενο, όπως συμβαίνει και σήμερα, επί Άδωνι μπουμπούκου Γεωργιάδη.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
undefined
 by ago

Σκάνδαλο Watergate: Στη δημοσιότητα χθες οι μυστικές συνομιλίες του Νίξον!



undefined

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες οι τελευταίες μυστικές συνομιλίες του Νίξον διάρκειας 340 ωρών, που καλύπτουν την περίοδο από τις 9 Απριλίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 1973. Μια περίοδος που είχε το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ, τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας και τον Ψυχρό Πόλεμο να οδεύει προς το τέλος του.
Μπορεί για το σκάνδαλο του Watergate να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εκατοντάδες ώρες συνομιλιών, το τελευταίο ηχογραφημένο υλικό που δόθηκε χθες από την Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Καταγραφών, αποκαλύπτει δυο τηλεφωνήματα που έλαβε ο Ρίτσαρντ Νίξον στις 30 Απριλίου.
Ήταν η μέρα της ομιλίας του κατά την οποία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις μυστικές παρακολουθήσεις των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος στο Watergate και ενώ στελέχη του Λευκού Οίκου παραιτούνταν ή απομακρύνονταν και η επιτροπή της Γερουσίας συνέχιζε πυρετωδώς τη διερεύνηση του σκανδάλου.
Εκείνη την ημέρα, δύο μελλοντικοί πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Τζορτζ Μπους τηλεφώνησαν στον Νίξον για να τού εκφράσουν την υποστήριξή τους. Και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ομιλία Νίξον και τη συμπαράστασή τους.
Ο Ρέιγκαν, τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομιλία του Νίξον: “Ηταν η σωστή”. “Μπορείς να υπολογίζεις σε μας. Εμείς εδώ σε στηρίζουμε και θέλω να ξέρεις ότι προσευχόμαστε για σένα”, τον καθησύχασε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν. Το ίδιο απόγευμα ο Τζορτζ Μπους, τότε πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής, τον διαβεβαίωνε ότι παρακολούθησε την ομιλία του “με μεγάλη υπερηφάνεια”.
Ο πρόεδρος Νίξον.
Ο Ρίτσαρντ Μίλχους Νίξον ( Richard Milhous Nixon) γεννήθηκε στην Καλιφόρνια στις 9 Ιανουαρίου 1913. Ήταν ο 37ος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1969-1974). Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Αϊζενχάουερ (1953-1961). Είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός που έχει εκλεγεί ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος σε δύο διαφορετικές περιόδους, αλλά και ο μόνος Πρόεδρος που παραιτήθηκε από τη θέση του. Η παραίτησή του ήρθε ως συνέχεια του σκανδάλου Watergate σε μια απόπειρα να αποφύγει την καθαίρεση του από το αξίωμα του Προέδρου.
Η θητεία του συνδέθηκε τόσο με την κλιμάκωση του πολέμου στο Βιετνάμ, όσο και με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από εκεί το 1973. Τον αντικατέστησε ο δεύτερος αντιπρόεδρος του Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος και του απέδωσε χάρη για τα όποια εγκλήματα είχε διαπράξει κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Σκάνδαλο Watergate:
Ένας όρος που έμμελε να γίνει συνώνυμος με το σκάνδαλο και την κατάχρηση εξουσίας. Γενικά, ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε, για να περιγράψει το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και σκανδάλων που έλαβαν χώρα μεταξύ 1972 και 1974 στις ΗΠΑ. Έτσι ονομάζεται ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Washington , D.C., το οποίο ανήκει σε ένα ευρύ κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει πολλά γραφεία επιχειρήσεων. Εκεί στεγάζονταν το 1972 τα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος (Democratic National Committee). Στις 17 Ιουνίου 1972 πέντε διαρρήκτες εισέβαλαν στα γραφεία και προσπάθησαν να τα παγιδεύσουν με «κοριούς». Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν χάρη στην έγκαιρη δράση του φύλακα ασφαλείας του κτιρίου, όμως τα πραγματικά σπουδαία δεν είχαν αρχίσει ακόμη…
Όλα έδειχναν πως ήταν μια απλή διάρρηξη. Αλλά τελικά ήταν η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι ενός σκανδάλου που θα έριχνε ακόμα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να τοποθετήσουν μικρόφωνα στα γραφεία του Δημοκρατικούς κόμματος. Η κυβέρνηση Νίξον προσπάθησε να «κουκουλώσει» το θέμα. Αλλά ο Μαρκ Φελτ, τότε Νο2 του FBI, ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως το «Βαθύ Λαρύγγι», αποκάλυψε τα πάντα στους δημοσιογράφους της Washington Post Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάιν.
Ο Φελτ ήταν εκείνος που τους έδωσε όλες τις πληροφορίες και τους οδήγησε στην αποκάλυψη πως οι δράστες της διάρρηξης συνδέονταν με τον Λευκό Οίκο και την προσπάθεια του Νίξον για επανεκλογή.
Ωστόσο, οι αποκαλύψεις των δύο ρεπόρτερ για το σκάνδαλο Watergate παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Ένας εκ των πέντε διαρρηκτών αποδείχτηκε μέλος της προεδρικής φρουράς, ενώ ένας άλλος είχε μια επιταγή των 25.000 δολαρίων, η οποία προοριζόταν για την εκστρατεία επανεκλογής του Νίξον. Ο πρόεδρος, όμως, είχε ακόμη την τύχη με το μέρος του. Έτσι, στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου 1972 ο Νίξον επανεκλέγεται, αποσπώντας το 60% των ψήφων του αμερικανικού λαού.
Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση Watergate απειλούν εντονότερα τη νέα περίοδο διακυβέρνησης του Νίξον. Αρκετοί από τους διαρρήκτες οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ, καθώς οι δεσμοί του σκανδάλου με τον Λευκό Οίκο αποδεικνύονταν στενότεροι, πολλοί αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν (μεταξύ αυτών και ο Τζον Ντιν). Οι φήμες που ήθελαν τον Νίξον να βρίσκεται αναμεμειγμένος στην υπόθεση Watergate θα μετατρέπονταν σύντομα σε βεβαιότητα, προς απογοήτευση των ψηφοφόρων του.
Εξαιτίας των έντονων υπονοιών για συμμετοχή του προέδρου στο σκάνδαλο, τον Μάιο του 1973 η Γερουσία ξεκίνησε ανακρίσεις και ο Νίξον αναγκάστηκε να ορίσει τον A. Κοξ ειδικό εισαγγελέα της υπόθεσης. Υπό την πίεση της εισαγγελικής και δημοσιογραφικής έρευνας ο Τζον Ντιν παραδέχεται ότι είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο σχετικά με το πώς θα διατηρούσαν κρυφό το σκάνδαλο Watergate. Στην πραγματικότητα, η διάρρηξη στο κτήριο Watergate είχε σχεδιαστεί από τον επικεφαλής της Ε.Ε.Π., Τζον Μίτσελ. Ο βοηθός του παραδέχεται μάλιστα ότι υπό τις «ευλογίες» του Νίξον προέβησαν στην πράξη αυτή, ώστε να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για τον επικεφαλής της παράταξης των Δημοκρατικών. Τον Ιούλιο αποκαλύπτεται ότι ο Αμερικανός ηγέτης είχε κατασκευάσει στο Oval γραφείο ειδικό σύστημα μέσω του οποίου μαγνητοφωνούσε όλες τις συνομιλίες του. Έτσι, ο πρόεδρος της επιτροπής γερουσιαστών και ο Κοξ διατάζουν πάραυτα τον πρόεδρο να τους παραδώσει το σύνολο των κασετών.
Στις 20 Οκτωβρίου ο Νίξον, ανήμπορος να αντιδράσει στην πίεση του Κοξ, ζητά από τον εισαγγελέα Έλιοτ Ρίτσαρντσον να παύσει τον Κοξ από τα καθήκοντά του. Εκείνος αρνείται και δηλώνει παραίτηση. Ο πρόεδρος τότε στρέφεται στον βοηθό του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος δηλώνει επίσης παραίτηση. Τελικά, ο Νίξον καταφέρνει την απαλλαγή του Κοξ από τα καθήκοντά του, αλλά πληρώνει την επιμονή του με την τοποθέτηση νέου Ειδικού Εισαγγελέα, του Ζαγόρσκι, ο οποίος πιέζει ακόμη εντονότερα τον Νίξον να παραδώσει τις κασέτες.
Ο πρόεδρος καταφεύγει σε παιδαριώδεις τακτικές που αναγκάζουν τον Ζαγόρσκι να κατηγορήσει τον Νίξον για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Το ανώτερο δικαστήριο που επιλαμβάνεται του ζητήματος απορρίπτει τα επιχειρήματα του Νίξον και ζητά και πάλι την παράδοση των κασετών. Κατόπιν της νέας άρνησής του, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει υπέρ της άρσης της αξιοπιστίας του προέδρου των ΗΠΑ. Το περιεχόμενο των κασετών, οι οποίες έγιναν γνωστές ως «καπνιστό όπλο», αποκάλυπτε ότι ο Αμερικανός ταγός είναι ο αυτουργός του σκανδάλου Watergate. Ο τελευταίος, καθώς αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, αναγκάζεται να παραιτηθεί στις 8 Αυγούστου 1974. Είναι ο μόνος από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο Watergate που δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αυτό το οφείλει στον διάδοχό του, Τζέραρντ Φορντ, ο οποίος ζήτησε την ατιμωρησία του Νίξον.
Εξαιτίας του σκανδάλου Watergate, ψηφίστηκαν αυστηρότεροι νόμοι αναφορικά με τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών. Οι μέρες ευημερίας για τους πολιτικούς είχαν παρέλθει. Κάθε υποψήφιος Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει σε debate με τον αντίπαλό του, ενώ η πρακτική της μαγνητοφώνησης των προεδρικών συνομιλιών στο Oval γραφείο έπαψε να εφαρμόζεται.
Υπενθυμίζουμε ότι καταγραφές συνομιλιών διάρκειας 700 ωρών του “συστήματος Νίξον” δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Επιμέλεια: Γ.Χουλιάρα
Πηγή: ΑΠΕ,Wikipedia, skai.gr,   spinoza.gr

Το «Εθνος» επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή: Είστε παγανιστές και λατρεύετε τον Εωσφόρο



 
Το «Εθνος» επιτίθεται στην Χρυσή Αυγή: Είστε παγανιστές και λατρεύετε τον Εωσφόρο
Σκληρή επίθεση στην Χρυσή Αυγή εξαπολύει η εφημερίδα «Εθνος» με αφορμή την τελετή που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη του ακροδεξιού κόμματος στους Δελφούς, κατηγορώντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την οργάνωση του, ότι είναι παγανιστές και ότι λατρεύουν τον Εωσφόρο, αλλά αναγκάστηκαν να «στρογγυλέψουν» τις θέσεις τους με την είσοδο τους στη Βουλή.
Σε δημοσίευμα του, το Εθνος αναφέρεται στην τελετή την οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μέλη της Χρυσής Αυγής στους Δελφούς κάτω από την πανσέληνο και την δήλωση του Ηλία Κασισιδιάρη πως «ήθελαν να κάνουν ιστορική ενημέρωση» και κατηγορεί την ακροδεξιά οργάνωση πως ενώ «έξω από το ”Χυτήριο” έβριζαν σκηνοθέτη και συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi», υπεραμυνόμενοι της χριστιανικής θρησκείας, στη μουσική που επιλέγουν υμνούν τον σατανισμό. Και προχθές, στην πανσέληνο των Δελφών, ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ειδωλολατρική τελετή στον ”Ομφαλό της Γης”».

Οταν οι Ελληνες μετανάστες έπεφταν θύματα ρατσισμού και αντιμετωπίζονταν ως απόκληροι


Οταν οι Ελληνες μετανάστες έπεφταν θύματα ρατσισμού και αντιμετωπίζονταν ως απόκληροι
Τις δυσκολίες, τις κακουχίες και τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ελλάδα τη σύγχρονη εποχή, βίωσαν οι ίδιοι οι Ελληνες στις συντηρητικές ΗΠΑ του 1920 κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης. Ενα συγκλονιστικό άρθρο παραθέτει ιστορικά στοιχεία παρουσιάζοντας μία πραγματικότητα που ο ελληνικός λαός έχει μάλλον ξεχάσει.
Σε μία συγκλονιστική έρευνα που έγινε από το www.TVXS.gr, παρουσιάζεται η ζωή των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν ως φυλή υποδεέστερη και ανάξια των προγόνων της, ενώ είχαν την ίδια αντιμετώπιση με τους έγχρωμους της Νέας Ορλεάνης (χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής «Λευκή γυναίκα εθεάθη με Έλληνα!»)

Σκάνδαλο Watergate: Στη δημοσιότητα χθες οι μυστικές συνομιλίες του Νίξον!


undefined




Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες οι τελευταίες μυστικές συνομιλίες του Νίξον διάρκειας 340 ωρών, που καλύπτουν την περίοδο από τις 9 Απριλίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 1973. Μια περίοδος που είχε το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ, τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας και τον Ψυχρό Πόλεμο να οδεύει προς το τέλος του.

Χιλή: Το καθεστώς Πινοσέτ διατηρούσε κρυμμένες αμπούλες φονικού δηλητήριου

Posted: 23 Aug 2013 02:30 AM PDT
23.08.13




Το καθεστώς υπό την ηγεσία του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αουγκούστο Πινοσέτ διέθετε μια μεγάλη ποσότητα αλλαντικής τοξίνης, ένα δηλητήριο αρκετό για να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, σε κουτιά χωρίς επιγραφή, στο υπόγειο του ινστιτούτου υγείας της χώρας.

Η Ίνγκριτ Χέιτμαν μικροβιολόγος διευθύντρια του Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Χιλής (ISP) το διάστημα 2007- 2010, ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δύο κουτιά γεμάτα αμπούλες που περιείχαν την συγκεκριμένη τοξίνη ήταν αποθηκευμένα στο υπόγειο του ινστιτούτου και ανακαλύφθηκαν το 2008, όταν η ίδια διέταξε να καθαριστούν τα ψυγεία. Τα κουτιά με το δηλητήριο καταστράφηκαν μαζί με άλλες χημικές ουσίες.

Πούτιν: Προβληματική η Ελλάδα!!




23.08.13
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ,χαρακτήρισε προβληματική χώρα την Ελλάδα.
«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ»

Κόλαφος για Ερντογάν και Νταβούτογλου και στο Foreign Policy!




Όταν μια αμερικανική επιθεώρηση του τομέα των διεθνών σχέσεων και μάλιστα από τις πιο γνωστές παγκοσμίως επιφυλάσσει τέτοια υποδοχή στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τουρκική ηγεσία έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο, μια στάση που θα οδηγήσει σε «μέτρα συνετισμού» ή από μια άλλη άποψη «μέτρα αυτοπροστασίας», από τη μεριά των δυνάμεων που έχουν παγκόσμια συμφέροντα, καθώς επίσης την ισχύ και τη βούληση να τα προασπίσουν…
Το άρθρο στο «Foreign Policy» δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες για τις διαθέσεις του αμερικανικού κατεστημένου εξωτερικής πολιτικής. Ο εύγλωττος τίτλος του άρθρου είναι, «How Turkey Went From ‘Zero Problems’ to Zero Friends», δηλαδή, «πως η Τουρκία έφτασε από τα ‘μηδενικά προβλήματα’ στο ‘μηδενικοί φίλοι’»…

Hegel: η βασική σκέψη της Φαινομενολογίας του πνεύματος


 
 
 
 
 
 
Rate This

Γκέοργκ  Χέγκελ
1770-1831
Διαλεκτική ή εργαλειακή ανάγνωση της Φαινομενολογίας του πνεύματος;
                                                             §1
Τα θεμελιώδη-διαλεκτικά στοιχεία που συγκροτούν τη σκέψη της εγελιανής Φαινομενολογίας του πνεύματος συνδέονται με τη Γνώση (Wissen) και την εκδήλωσή της ή την εμφάνισή της.  Και τούτο, γιατί θέμα του συγκεκριμένου έργου είναι ακριβώς η φαινόμενη ή εμφανιζόμενη Γνώση (daserscheinendeWissen) [§77]. Μια τέτοια Γνώση, βέβαια, δεν νοείται ως σχετιζόμενη με τα φαινόμενα, όπως στον Καντ, αλλά ως εμφανιζόμενη μέσα σε μια ιστορική ανάπτυξη: είναι πραγματική μόνο μέσα στην ιστορία. Τι καταλαβαίνει ο Χέγκελ με αυτή την ιστορικά εμφανιζόμενη Γνώση; Πως ετούτη δεν είναι εξ αποκαλύψεως παρούσα εδώ και τώρα και ακόμη πως ό,τι παρουσιάζεται εδώ και τώρα με την αίσθηση της σίγουρης γνώσης –δηλαδή ως αισθητήρια βεβαιότητα– δεν είναι η Γνώση ως περιδινούμενο και αποδεδειγμένα αληθινό όλο: Γνώση του απόλυτου ή απόλυτη Γνώση. Η ανάπτυξη της τελευταίας τούτης συνυφαίνεται με μια φιλοσοφική διαδικασία, διεργασία ή σχέση γνώσης, με αυτό δηλαδή που ο Χέγκελ ονομάζει Erkennen(=γνωρίζειν) και του οποίου η δραστηριότητα δεν  ξεχωρίζει  τον εαυτό της από το προς γνώση.  Το ερώτημα εδώ τίθεται ως εξής: Γνώση (Wissen) και γνωρίζειν (Erkennen) είναι το ίδιο πράγμα; Αμφότερα τούτα τα μεγέθη δεν είναι αντίπαλα ή αδιάφορα μεταξύ τους, αλλά ούτε και απόλυτα ταυτά. Το πρώτο μέγεθος, καθότι απόλυτο, αποδεικνύεται στο τέλος ό,τι είναι στην αρχή, το δεύτερο είναι η εγγενής διαλεκτική διαδικασία ή διεργασία αυτο-εκδίπλωσης και αυτο-ανάπτυξης του πρώτου.

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΑΡΒΕΪ «Βιώνουμε πλέον μιαν αυταρχική δημοκρατία»


 
 
 
 
 
 
Rate This

getmjule
«Ηδη από τη δεκαετία του ’70 οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είχαν στόχο
την εδραίωση του πλούτου για την κυρίαρχη τάξη και είχαν φτωχά αποτελέσματα
από άποψη ανάπτυξης και ευημερίας για τους απλούς ανθρώπους»
λέει στην «Εφ.Συν.» ο Βρετανός καθηγητής, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας τις ημέρες που ανακοινώθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Τάσο Τσακίρογλου  Φωτογραφία Μάριος Βαλασόπουλος

H μάχη στα Βασιλικά (23-26 Αυγούστου 1821)


undefined
Αναπαράσταση της μάχης στα Βασιλικά
Έργο του Παναγιώτη ζωγράφου
…κα τν τόπον κενον τν Βασιλικν, τν Θερμοπύλων κι᾿λες ατς τς θέσες ποταν τ κόκκαλα τν δυ πασσάδων, πορθαν μ τν Μπαγεράμπασσα κ᾿ταν περίτου πννι χιλιάδες τουρκι κι᾿λλοι τρες πασσάδες μ πλθος γκαμήλια κι᾿μάξια κι᾿λλα ζα φορτωμένα ζαϊρέδες κα πολεμοφόδια, κανόνια κι᾿λλα εδη το πολέμου, ν μπονε μέσα – ταν τν πρώτη χρονι – δι ν φοδιάσουνε τ κάστρα κι᾿λα τ μέρη. Κα τος καρτέρεσαν οθάνατοι λληνες ς φτακόσοι νθρωποι, κεφαλς ατείνων γενναος Γκούρας, Γεροδυοβουνιώτης, Παπντρις, λαμπρύνεται ατς σ κείνη τν μάχη, χωρς ν κατηγορηθ κανένας. τι λοι πολέμησαν ντρείως, Νάκος, Γεράντωνος, Μποσγος, Ρούκης, Λάππας, Θιοχάρης, Καλύβας, Κανταγοι, Ρουμάνης, Κόντος, Παπακώστας, Τρακοκομνς, Καραπούλης, Κουτρουμπαγοι κι᾿λλοι ξιωματικο πολλοί, πογ δν γνωρίζω. Ατενοι λοι ο γενναοι ντρες, ο σωτρες τς πατρίδος, φάνισαν λως διόλου ατ τ πλθος τν Τούρκων, σκότωσαν τος περισσότερους κα δυ πασσάδες κα πραν λα τ᾿μάξια κα γκαμήλια κα τ κανόνια τους, πο τ᾿φησαν λα κε. Κι᾿σοι μείναν ζωντανο Τορκοι διαλυθκαν νας νας κα πγαν ες τν πατρίδα τους. Κι᾿ποιος εναι ζωντανς κόμα θυμται τν μαχαίρα τν θάνατων λλήνων.

Το “βαθύ κράτος” στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανίκητο!





undefined


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΤο “βαθύ κράτος” των Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο είχε αναφερθεί ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert, αντιστέκεται ακόμη και στην αναδιοργάνωση light που έτυχε να εξαγγείλει ο Παναγιωτόπουλος ως ΥΕΘΑ, αλλά είχε προετοιμαστεί κι από προκατόχους του.

Ο «αιρετικός» φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος



Ο «αιρετικός» φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος 


Η εξέλιξη των ειδών που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον φυσικό μας κόσμο!

Ήταν το 1831 όταν ο περίφημος βιολόγος θα ξεκινούσε την πεντάχρονη ερευνητική του περιπέτεια στον κόσμο που έμελλε να αλλάξει τις παραδεδομένες πίστεις για την καταγωγή των ειδών και την εξέλιξή τους.Μια σειρά από καλά ριζωμένες σήμερα απόψεις περί φυσικής επιλογής και εξέλιξης των ειδών χρωστούν στον θεμελιωτή τους τη θεωρητική τους επένδυση, μπολιάζοντας την επιστημονική σκέψη με νέα δεδομένα μακριά από δεισιδαιμονίες και θρησκευτικές αγκυλώσεις.Ο Δαρβίνος ήταν ένας από τους μεγάλους διανοητές που απομάγευσαν τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τους φυσικούς μηχανισμούς και τα πρότυπα της εξέλιξης των ειδών.Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο μετά την έκδοση του μνημειώδους συγγράμματός του «Η Καταγωγή των Ειδών» (1859), που έδωσε στην επιστήμη τα κατάλληλα εννοιολογικά εργαλεία για να αντιπαρατεθεί αποφασιστικά με λαϊκές δοξασίες και θρησκευτικές ερμηνείες…