Ετικέτες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Αποκαλύψεις για ‘Σχέδια Β': Δύο μυστικές αποστολές για έκδοση νομίσματος – Αρνείται κάθε σενάριο και διαψεύδει Βαρουφάκη ο Δραγασάκης


Πληθώρα σχεδίων Β κυοφορούνταν στις τάξεις της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών. Μεταξύ αυτών, ήταν η διαπραγμάτευση με τη Μόσχα για το άνοιγμα πιστωτικής γραμμής, εν γνώσει του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά εν αγνοία του Γιάνη Βαρουφάκη.
Αυτό αποκαλύπτει η Καθημερινή, τονίζοντας ότι η ομάδα απασχολήθηκε και με το πώς θα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του δημοσίου στο σενάριο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Βαρουφάκης είχε προτείνει – επανειλημμένως- τη χρήση παράλληλου συστήματος πληρωμών. Το σχέδιο απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι η αντίδραση, ιδιαίτερα των συνταξιούχων, σε περίπτωση πληρωμής τους με IOUs ή ακόμα χειρότερα με πιστώσεις σε ένα παράλληλο ηλεκτρονικό σύστημα, θα ήταν εκρηκτική. Έτσι επικράτησε, σε πολύ προκαταρκτικό επίπεδο, η σκέψη να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά σε ευρώ που φυλάσσονταν στο Νομισματοκοπείο (μη εγκεκριμένα προς κυκλοφορία από την ΕΚΤ).

Μνημόσυνο για τους νεκρούς γερμανούς ναζί πραγματοποίησαν οι προσκεκλημμένοι Γερμανοί της Χρυσής Αυγής |

 

Η συγκέντρωση για τα Ίμια πλασάρεται από τη ναζιστική οργάνωση ως εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αξιωματικούς στον παρ’ ολίγο πόλεμο με την Τουρκία. Στην πραγματικότητα, η 30 Γενάρη αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια ναζιστική φιέστα, με διεθνείς μάλιστα συμμετοχές.
Ίσως το γεγονός ότι την ίδια μέρα οι εθνικοσοσιαλιστές όπου γης γιορτάζουν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 να παίζει κι αυτό τον ρόλο του…
Αν θεωρείτε αυτή την εκτίμηση υπερβολική, δείτε τη συμμετοχή των Γερμανών νεοναζί στη φετινή συγκέντρωση. Οι ίδιοι οι Γερμανοί νεοναζί του «Τρίτου Δρόμου» (έτσι λέγεται η νεοναζιστική γκρούπα που προσκλήθηκε από τη Χρυσή Αυγή και [τις] έφαγε στον Μπαϊρακτάρη) διαφημίζουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιατότοπό τους.

Στις 10 Φεβρουαρίου η απόφαση για τον καθηγητή Ρίχτερ




Πρόκειται για την πρώτη δίκη στη χώρα που γίνεται με με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων του κ. Ρίχτερ, Α. Αναγνωστόπουλου και Κ. Καλλίρη αλλά και την πρόταση του Εισαγγελέα για απαλλαγή του καθηγητή Ρίχτερ, ολοκληρώθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η τελευταία ακροαματική διαδικασία πριν την τελική απόφαση του δικαστηρίου.
Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση από τον πρόεδρο της έδρας.

Άρθρο Κώστα Λαπαβίτσα: Η χρονιά της αποτυχίας


Ήταν μια ατέλειωτη χρονιά, όπως συνήθως γίνεται όταν οι στιγμές είναι ιστορικές. Η 25 Ιανουαρίου 2015 έφερε την ελπίδα βαθιάς κοινωνικής αλλαγής και την προσδοκία πληρέστερης προσωπικής ζωής. Η χαρά αποτυπώθηκε έντονα στα πρόσωπα τη βραδιά εκείνη. Ένα χρόνο αργότερα κυριαρχεί η απογοήτευση και ο θυμός. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στις διαπραγματεύσεις, υπέγραψε το Τρίτο Μνημόνιο κι εφαρμόζει την πολιτική που κατακεραύνωνε από το 2010 και μετά.
Υπάρχουν βέβαια και οι επίσημες διακηρύξεις, ότι ο πόλεμος δεν τελείωσε, έγινε μια υποχώρηση, θα δοθούν κι άλλες μάχες μέχρι την τελική νίκη. Η κυβερνητική πλευρά ισχυρίζεται ότι η Αριστερά συνεχίζει τον αγώνα με οποιουσδήποτε όρους. Ο πικρός συμβιβασμός καμιά φορά είναι αναπόφευκτος, όπως του Λένιν στο Μπρεστ Λιτόβσκ το 1918 με τους Πρώσους στρατοκράτες για να σωθεί η Ρωσική Επανάσταση. Ο λαός το λέει διαφορετικά, για τη μυλωνού και τον άντρα της …
Η πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές είναι αναντίρρητη. Υπάρχουν μόνο δύο ερωτήματα: γιατί συνέβη και ποια θα είναι η πορεία των πραγμάτων από δω και πέρα.

Κατά τις επιθυμίες των τροϊκανών: Προ των πυλών οι κατασχέσεις για χρέη από πιστωτικές


Ειδοποιητήρια σε 2 εκατ. οφειλέτες θα σταλούν από τις τράπεζες εντός του Φεβρουαρίου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύουν με κατασχέσεις
Παύουν να είναι στο απυρόβλητο οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με καθυστερούμενες οφειλές και αντιμετωπίζουν πλέον και αυτοί τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών, εάν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ (50): ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ο Πούτιν έστειλε τα ολοκαίνουργια Su-35 στην μάχη κατά των Τζιχαντιστών και Τουρκίας…Τσιμουδια ο Ερντογαν
61221d6a5642c222a7a4c3e347c85157_xl
Τα Su-35 θα επιχειρήσουν για να προστατέψουν ρωσικά αεροσκάφη αν και όποτε αυτό χρειαστεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος της ρωσικής αεροπορίας στην Συρία.
«Τα δύο Su-35 jets θα δημιουργούν ασπίδα προστασίας 400 χιλιομέτρων γύρω από το κάθε ρωσικό αεροσκάφος», σημειώνει.