Ετικέτες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο Παπανδρέου πλουτίζει… από τη φτώχεια της Ελλάδας



Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε μέχρι το καλοκαίρι 18 ομιλίες και cocktail dinners με συνολική αμοιβή 1.000.000 δολάρια!
Τι κι αν η πολιτική του καριέρα πνέει τα λοίσθια…
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει για τα καλά ανοίξει τα φτερά του για μια… διεθνή καριέρα ως “ειδικός” επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με πρόβλημα χρέους έναντι αδρών αμοιβών.
Μπορεί να είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή αλλά σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής έχει ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktail dinners μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή που φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα αμοίβεται για κάθε ομιλία του περίπου 55.000 δολάρια, ότι προϊόντος του χρόνου το κασέ του μπορεί να αυξηθεί.

Η θυσία του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη: 19 Σεπτέμβρη 1970.


Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης
 διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα:
«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.
Συγχώρα με αν μπορείς
ο Κώστας σου
»

Μεταξύ φιλίας και εχθρότητας: Έλληνες και Κέλτες στην Αρχαιότητα


Μεταξύ φιλίας και εχθρότητας: Έλληνες και Κέλτες στην Αρχαιότητα

”Αν διαβάσετε σε βάθος τον βίο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζεται κάποιος δρυΐδης, δηλαδή κάποιος κέλτης σοφός σε σημαντικές στιγμές. Εμφανίζεται και τη στιγμή του θανάτου του. Γι’ αυτό, νομίζω, μας είναι άγνωστος ο τόπος ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

Έλληνες και Κέλτες


Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Σεπτεμβρίου 18, 2012
Ο Έλληνας Πυθέας ήταν ο πρώτος θαλασσοπόρος της Iστορίας, λέει σε νέο βιβλίο Bρετανός ιστορικός. Ξεκίνησε τον 4ο αιώνα π.X. από τη Mασσαλία για τον ευρωπαϊκό βορρά. Kαι δεν βρήκε βαρβάρους, αλλά κασσίτερο, ήλεκτρο και χρυσό.Στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, μία χάλκινη πλάκα γράφει: «Εδώ γύρω στο 600 π.X. Έλληνες ναυτικοί αποβιβάστηκαν προερχόμενοι από τη Φώκαια, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας. Ίδρυσαν τη Μασσαλία από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στη Δύση ο πολιτισμός».
Υπάρχει ένα πρόσωπο που υπονοείται πίσω από τις λέξεις αυτές. Λέγεται Πυθέας και το άγαλμά του βρίσκεται σε μία εσοχή της πρόσοψης του Χρηματιστηρίου Αξιών της πόλης, μαζί με εκείνο του Ευθυμένη.H παρουσία τους εκεί έχει έναν ειδικό συμβολισμό. Οι δύο Έλληνες θαλασσοπόροι από τη Μασσαλία βοήθησαν το άνοιγμα του εμπορίου σε μια πόλη που κάποτε ήλεγχε μεγάλο μέρος της μεσογειακής οικονομίας. Και ο μεν Ευθυμένης ταξίδεψε προς Νότον. Έφθασε στη Σενεγάλη, πιθανόν και στην Γκάνα.

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΙΜΟΥΣ ΒΟΡΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ



Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Σεπτεμβρίου 19, 2012
Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου:Έλληνες και Κέλτες
ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ
Μια άλλη απόδειξη της προς βορρά επεκτάσεως των πανάρχαιων Ελλήνων αποτελεί η αρχαιοελληνική παράδοση για τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων,τα οποία έπρεπε να παραλάβει ο Ηρακλής κατόπιν εντολής του Ευρυσθέα. Όλοι σχεδόν οι συγγραφείς από την αρχαιότητα ως σήμερα μπερδεύοντας την λέξη εσπερίς με την Δύση, νόμισαν ότι ο Ηρακλής κινήθηκε δυτικά και ότι ο κήπος των Εσπερίδων ήταν η Ταρτησσός (Αρριανού, Αλεξάνδρου Ανάβασις, Β.16,5).
Ο R. Graves μάλιστα στο έργο του “Ηρακλής ο Συνταξιδιώτης μου” ταυτίζει τις Εσπερίδες με τις Βαλεαρίδες νήσους,ενώ άλλοι πιο τολμηροί με την Αμερική! Όλες όμως οι προαναφερθείσες απόψεις είναι αναπόδεικτες. Ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν στην Β.Ευρώπη, στην χώρα των Υπερβορείων, όπως αποδεικνύεται απ’ τα κάτωθι στοιχεία:Α) Ο Αριστέας στα Αριμάσπεια έπη, όπως είδαμε και προηγουμένως, γράφει ότι πέραν από τους Αριμασπούς βρίσκονται οι γρύπες που φυλάσσουν τον χρυσό και τέλος πέρα από αυτούς οι Υπερβόρειοι (Ηρόδοτος, Δ, 13). Σύμφωνα με την θεογονία του Ησιόδου (211-335)μαζί με τις Νύμφες τα μήλα (= τα κοιτάσματα χρυσού) των Εσπερίδων φρουρούσε ο εκατοντακέφαλος δράκος, ο Λάδων. Άρα ο κήπος των Εσπερίδων βρισκόταν κοντά στην χώρα των Υπερβορείων.

Corporations Should Have to Pay For Torturing People



Corporations Should Have to Pay For Torturing People

get causes updates

 
NOTE: This is a guest post from Katie Redford, Co-founder and U.S. Director of EarthRights International. EarthRights International (ERI) is a nongovernmental, nonprofit organization that combines the power of law and the power of people in defense of human rights and the environment.

Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι στο G 8»



Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας έχει αντικατασταθεί από τις αγορές, αναφέρει
Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι στο G 8»
  
Καταστροφική για το ευρωπαϊκό όραμα γενικά, αλλά και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ειδικότερα, μη εξαιρουμένης της ίδιας της Γερμανίας, θεωρεί την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται από τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η έννοια της «εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει, είναι μία απάτη, κυρίαρχη είναι η αγορά».

Τουρκία: Η Μοσάντ ισχυρίζεται ότι το ελικόπτερο έπεσε με πύραυλο Stinger






Δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας που συνδέεται με την Μοσάντ ισχυρίζεται ότι η πτώση του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες, καταρρίφθηκε από  αντιφρονούντες της Συρίας. Η ιστοσελίδα Debka- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ισχυρίζεται ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά ότι πυροβολήθηκε από πύραυλο Stinger που είχαν παραδοθεί στους αντιφρονούντες της Συρίας προκειμένου να πολεμήσουν κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ.

«Ευχαριστώ» του Πούτιν σε Βρετανό διπλό πράκτορα






undefined
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε για την προσφορά του στη Ρωσία τον Βρετανό, διπλό πράκτορα Τζορτζ Μπλέικ, που γιορτάζει σήμερα τα 90ά γενέθλιά του στη Μόσχα, σημειώνοντας ότι ο ενενηντάχρονος είναι μέρος μιας «καταπληκτικής ομάδας ανδρών με δύναμη και θάρρος».

Ο Μπλέικ, που θεωρείται ήρωας στη Ρωσία και προδότης στη Βρετανία, είχε στρατολογηθεί από τους Σοβιετικούς τη δεκαετία του 1950. Έντεκα χρόνια αργότερα καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη σε 42 χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία. Το 1966 δραπέτευσε από τη φυλακή και κατέφυγε στη Μόσχα όπου και ζει έκτοτε.

Ο Πούτιν, πρώην πράκτορας της KGB, τίμησε τον Μπλέικ: «Εσείς και οι συνάδελφοί σας συνεισφέρατε τα μέγιστα στην ειρήνη, προασπιζόμενοι την ασφάλεια και τη στρατηγική ισότητα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην αντιπαλότητα μεταξύ της πρώην ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.


Διαβάστε περισσότερα...


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού (SVR) εξέδωσε μια ανακοίνωση με την ευκαιρία των σημερινών γενεθλίων του Μπλέικ με τίτλο: «Τα γενέθλια ενός θρύλου».

«Ο Τζορτζ Μπλέικ είναι ένας μυστικός πράκτορας και πολέμιος του φασισμού που συνέβαλε στην ασφάλεια της χώρας μας» ανέφερε η ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι ο διπλός αυτός πράκτορας έχει παρασημοφορηθεί πολλές φορές και έχει λάβει και το βραβείο του Τάγματος του Λένιν.

Ο Μπλέικ είχε αποκαλύψει στους Σοβιετικούς την ύπαρξη μιας σήραγγας στο Βερολίνο, την οποία είχαν σκάψει οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί για να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των σοβιετικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από Νεόπλουτοι Νεόπτωχοι




Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
……Σκυλάδικα στην εθνική,
ντίσκο στην παραλία,
ανάδελφος ελληνισμός
ενώ επίκειται σεισμός …

Νέος διασυρμός της Ρεπούση από Αρβανιτόπουλο: Αυτό που πλασάρεις ως επιστημονική προσέγγιση” είναι τσαπατσουλιά!



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 11, 2012
20121111-172100.jpgΗ απάντηση του Αρβανιτόπουλου στην Ρεπούση η οποία λίγα λεπτά πριν είχε ερμηνεύσει από το βήμα της ολομέλειας, Μαντέλη, Άκη, Τσουκάτο και ολίγη από Λάκη Γαβαλά:
«Όμως, είπε και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση όσον αφορά το περίφημο και επίμαχο ζήτημα των συνωστισμών στη Σμύρνη. Κοιτάξτε, το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το 
πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία».

«Η Ελένη του Μύθου»




H Ελένη του Antonio Canova
Το μυθικό πρόσωπο της Ελένης είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα στην ελληνική γραμματεία καθώς χαρακτηρίζεται από μια διαρκή και εκπληκτική μεταλλαγή και πλαστικότητα στον χρόνο, από την αρχαιότητα ως την νεοελληνική λογοτεχνία. Είναι αυτή η ιδιαιτερότητα της Ελένης, η πρωτεϊκότητα της μορφής της,  που επιτρέπει στους ποιητές να προβάλουν περισσότερο τις ανάγκες τους παρά τις  ανάγκες του μύθου, μια ιδιαιτερότητα που καθιστά την Ελένη άριστο μέσο τόσο για την καλύτερη κατανόηση των συμβολισμών που οι ποιητές αναγνωρίζουν στο  πρόσωπό της, όσο και για την αντιμετώπιση του μύθου και της ιστορίας γενικότερα. Δεν είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως ο μύθος της Ελένης συγκίνησε τόσους ποιητές και ανάμεσά σε αυτούς τους τον Γ. Ρίτσο και τον Γ. Σεφέρη που έδωσαν δύο αριστουργήματα με τον τίτλο Ελένη. 
Πριν δύο χρόνια, είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ και να αφιερώσω λίγο χρόνο στην μελέτη αυτών των δύο εξαιρετικών ποιημάτων και συγκεκριμένα του τρόπου πρόσληψης του μυθικού προσώπου της Ελένης. Έτσι θα ήθελα πολύ να μοιραστώ σε μια σειρά αναρτήσεων αυτή την προσωπική αναζήτηση του προσώπου της Ελένης όπως το είδα να φωτίζεται από την πένα των δύο μεγάλων ποιητών

Ανορρθόδοξη ερμηνεία για τον Ρομπέν των δασών!




Ρωμανού Ξ. Ανδρούτσου
HOΡΘΟΔΟΞΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΛΙΑ,
ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΝΟΥΑΛΗ,
          ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ 37 μ.Χ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ «ΜΕΓΑ ΣΧΙΣΜΑ» ΤΟΥ 1054 μ.Χ.
Και κάποιοι εκ των ορθοδόξων Αγίων και Ηρώων τους…
(Ελεύθερη μετάφραση)
 
Κατά την Παράδοση της Εκκλησίας, ο Χριστιανισμός προήλθε από την Έφεσο και εγκαθιδρύθηκε στις Βρετανικές Νήσους κατά το έτος 45 μ.Χ. Ο Άγιος Αριστόβουλος, ένας εκ των Εβδομήντα Αποστόλων που αναφέρονται στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο (10:1), ο οποίος κοιμήθηκε περίπου το 90 μ.Χ., ήταν, ως Επίσκοπος Βρετανίας, ένας από τους πρώιμους οργανωτές του Χριστιανισμού στους Κέλτες, στην Βρετάνη και στην Βρετανία, σύμφωνα με τον Δωρόθεο Τύρου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τον θεωρεί «Απόστολο της Βρετανίας». Σε αυτόν (και σε άλλους, μαζί του) οφείλουμε τις αρχές της Εκκλησίας στις Βρετανικές Νήσους, γύρω στο 37-45 μ.Χ.

Απόφαση σταθμός στην Βρετανία – Ανοίγει ο δρόμος για αγωγές για βασανισμούς στην Κύπρο



undefined
Το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την Παρασκευή όπως διεξαχθεί δίκη για τους ισχυρισμούς τριών ηλικιωμένων Κενυατών ότι υπέστησαν βασανισμούς κατά την διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου την περίοδο της αποικιοκρατίας. Το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε τη κυβερνητική εκδοχή ότι τα γεγονότα συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή  αμερόληπτης δίκης  και διέταξε όπως προχωρήσει η διαδικασία για τη πραγματοποίηση της.

Ο σχεδιασμός άρχισε το ΄75 με τη μεταφορά πληθυσμού Κρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς των εποίκων οι Τούρκοι



Άκρως σημαντικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν για τον εποικισμό κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς/Βόρεια Πράσινη Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που οργανώθηκε στην Κύπρο με θέμα «Οι αλλαγές στη δημογραφική δομή της Κύπρου». Στοιχεία που αποκαλύπτουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις και στόχους της Άγκυρας στην Κύπρο. 

Βιβλιοκριτική : Δύο βιβλία για την Βυζαντινή υψηλή στρατηγική


Α) Edward N. Luttwak Η Υψηλή Στρατηγική της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Εκδόσεις Τουρίκη, 2009

Του Χρήστου Ιακώβου
Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Ο Έντουαρντ Λούτβακ, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον, θεωρείται διεθνώς ένας από τους πιο αξιόλογους ερευνητές της στρατηγικής ο οποίος κατά το παρελθόν έχει καταθέσει εξαιρετικά επιστημονικά πονήματα όπως, «The Grand Strategy of the Roman Empire», «Strategy: The Logic of War and Peace», και το κλασικό πλέον, «Coup d’ Etat: A Practical Handbook».
Ο μοναδικός σκοπός του βιβλίου, «Η Υψηλή Στρατηγική της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», είναι να εξετάσει και να αναλύσει μία μόνο διάσταση της βυζαντινής ιστορίας: στο πώς οι Βυζαντινοί συνδύαζαν μέθοδο και ευφυϊα όταν μεταχειρίζονταν είτε την πειθώ είτε τη δύναμη. Με άλλα λόγια, εξετάζει τη στρατηγική της αυτοκρατορίας σε όλες τις πτυχές της, από το υψηλότερο επίπεδο της χάραξης κρατικής πολιτικής μέχρι το χαμηλότερο της στρατιωτικής τακτικής.

Η Μάχη του Σαραντάπορου…Η πρώτη μεγάλη νίκη των Ελλήνων




ΠΡΟΛΟΓΟΣ – ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η έκρηξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου στις 5 Οκτωβρίου του 1912 υπήρξε αποτέλεσμα της καταπίεσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στους πολυπληθείς χριστιανικούς πληθυσμούς της Μακεδονίας, αλλά οφειλόταν και στο πλήρες διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο της.

Διδάγματα από τον Οκτώβριο του 1912




images.jpg
Έχουμε εισέλθει ήδη στον Οκτώβριο και η ιστορική μνήμη μας καλεί να ξαναμελετήσουμε τα θριαμβευτικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 ακριβώς έτη. Τον Οκτώβριο του 1912 η Ελλάς με Βασιλέα τον Γεώργιο Α΄, Αρχιστράτηγο τον Διάδοχο Κωνσταντίνο και Πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο μετέσχε στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και απελευθέρωσε ελληνικούς πληθυσμούς που ήσαν υπόδουλοι στους Οθωμανούς Τούρκους. Η συμμαχία των Ελλήνων, Σέρβων, Μαυροβουνίων και Βουλγάρων έδιωξε από τα Βαλκάνια την καταπιεστική τουρκική παρουσία. Από τις 5 Οκτωβρίου, που κηρύξαμε επισήμως τον Πόλεμο, ο στρατός μας προήλαυνε με ταχύτητα παρά την τουρκική αντίσταση και στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί οι μεγάλες μάχες στο Σαραντάπορο και στα Γιαννιτσά και οι μακεδονικές πόλεις ξανάβρισκαν μετά από αιώνες την ελευθερία τους. Η Μακεδονία παρά την παρουσία μειονοτήτων διαφορετικών φυλών και θρησκευμάτων ουδέποτε έπαυσε να αποτελεί πνευματικό και εμπορικό κέντρο του Ελληνισμού

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 25, 2012
_goeb_merkel_19390401a.TIF
Η επίσκεψη του Γιόζεφ Γκαίμπελς στη βίλα της οικογένειας Μέρκελ στην Αθήνα (31 Μαρτίου 1939). Η κυρία Μέρκελ τον υποδέχεται στην είσοδο, κρατώντας το κοριτσάκι της.

ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1940…

Δώστε δώρο στη γυναίκα, την αγάπη…


Δώστε δώρο στη γυναίκα, την αγάπη…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Η σύντροφος γυναίκα είναι αυτή που ομορφαίνει το σπίτι, είναι η αιτία για να γυρίσουμε «στην φωλιά μας»…
Έναν υπέροχο, έναν θαυμάσιο ρόλο, διαδραματίζει η γυναίκα στη ζωή μας. Έναν ρόλο σύνθετο, δύσκολο, επίπονο γι’ αυτήν, γεμάτο πολλές λύπες κι απογοητεύσεις και λιγοστές χαρές. Τον ρόλο της φίλης, της γυναίκας, της μητέρας, της γιαγιάς.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ.



ΡΩΣΙΑ:
1. 18 ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΔΥΝΑΜΕΩΣ 7000 ΑΝΔΡΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΟ 126.000.
2. 6 ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ (ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ) 4000 ΑΝΔΡΕΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 25.000
3. 6 ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ 4000 ΑΝΔΡΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΛΟ 24000.
4. 1 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗ) ΔΥΝΑΜΕΩΣ 50.000 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 220.000 ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010. ΤΟ 2008 Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΙΣ 50.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 220.000 ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ 100% ΣΥΝΘΕΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΟΤΙΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ;

Αποσύρονται 47 αεροσκάφη, 11 πλοία του Στόλου ,400 άρματα!




20120922-035209.jpg“Ξεσκαρτάρισμα” στις Ένοπλες Δυνάμεις,λόγω οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ , έπεσαν στο τραπέζι συγκεκριμένοι αριθμοί για “ξεσκαρτάρισμ” του ελληνικού οπλοστασίου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ


Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το...
Μανωλια Μανου15 Ιουλίου 10:33 μ.μ.
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946....
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.
Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη.
Και των δύο οι γυναίκες έχασαν παιδιά κατά τη διάρκεια που ζούσαν στον Λευκό Οίκο.
Και οι δύο Πρόεδροι πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή.
Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Ρωμανός Δ’ Διογένης & η μάχη του Μαντζικέρτ….ο προδομένος Αυτοκράτωρ



Την πρωτοχρονιά του 1068 ο 45χρονος Ρωμανός Διογένης εστέφθη Αυτοκράτωρ Ρωμαίων, ονειροπολώντας
να αναβιώσει τη δόξα και τη χαμένη δύναμη της Αυτοκρατορίας, σχεδιάζοντας να απαλλάξει τα Θέματα (επαρχίες) της Μικράς Ασίας από τις επιδρομές των Σελτζούκων Τούρκων, χωρίς να διαθέτει τα αξιόμαχα φουσάτα των προηγούμενων Στρατηγών –Αυτοκρατόρων, ή την υποστήριξη των πολιτικών της Βασιλεύουσας, οι οποίοι διέκοψαν απρόθυμα την ηθική και υλική καταστροφή του στρατού και του κράτους για να τον εκθρονίσουν.
Ο προηγούμενος Αυτοκράτωρ, Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας, είχε πεθάνει σε προχωρημένη ηλικία στις 21 Μαΐου 1067, αφήνοντας ως ανήλικο διάδοχο, τον γιό του Μιχαήλ και την 30χρονη όμορφη σύζυγό του Ευδοκία Μακρεμβολίτισα, η οποία ασκούσε την αντιβασιλεία προς χάριν του γιού της.

Προκλητικός Γερμανός επιχειρηματίας: “Η Ελλάδα έπρεπε να ανήκει στην Τουρκία”!





Συγκεκριμένα ο γερμανός μπίζνεσμαν δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah – προφανώς για να ”κολακεύσει”- τους Τούρκους με τους οποίους συνεργάζεται :”Μακάρι η Ελλάδα να υπαγόταν σε εσάς και να γινόταν μια περιοχή της Τουρκίας. Τότε θα λυνόταν και τα εκεί προβλήματα”!

Ο Κασιδιάρης εξυμνεί τον Χίτλερ




undefined

Άρθρο-ύμνο στον Αδόλφο Χίτλερ έγραψε πέρυσι ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα των Χρυσαυγιτών στις 20 Απριλίου του 2011, ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει τον Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «στρατηγική ιδιοφυΐα».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναρωτιέται στο άρθρο του πώς θα ήταν η Ευρώπη εάν είχε επικρατήσει ο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυστυχώς, κατ’ αυτόν, με την ήττα τον ναζιστών σταμάτησε την «αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού».

Οι μαθητές μαθαίνουν τον ναζισμό από τις… ταινίες




Αγνωστες λέξεις για τα παιδιά «εθνικοσοσιαλισμός» και «φασισμός», έχουν «εξαερωθεί» στο πρόγραμμα διδασκαλίας
Οι μαθητές μαθαίνουν τον ναζισμό από τις... ταινίες
 Στον κόσμο των παιδιών η βία είναι παρούσα. Είναι μέρος του παιχνιδιού τους. Πλέον όμως η βία διαχέεται και στην κοινωνία γύρω τους. «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά» τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε εποχές με λιγότερους (ή απλώς πιο πρόσφατους στη μνήμη) κινδύνους για τη δημοκρατία. Δεν προσπάθησε να κρυφτεί ένας 12χρονος μαθητής στον Πειραιά όταν δήλωσε πρόσφατα σε συμμαθητή του στην αυλή του σχολείου: «Εμείς στο σπίτι μας είμαστε στη Χρυσή Αυγή. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές»… Μήπως το «παιχνίδι» της βίας κινδυνεύει να εδραιωθεί; Μαθητές με ναζιστικά τατουάζ, περίεργες κινήσεις σε σχολεία, καθημερινά κρούσματα βίας. Τα περιστατικά, δυστυχώς, αυξάνονται.

“Χαστούκι” Morgan Stanley στη Βρετανία! “Το αγγλικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει το ελληνικό”!




Το έλλειμμα της Βρετανίας μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και αυτό της Ελλάδας εκτιμά η Morgan Stanley.

Η μέρα που συνάντησα το τρολ μου



“Με έδιωξε από το Twitter, χάκαρε τη σελίδα μου στο Facebook, κακοποίησε και τρομοκράτησε την οικογένειά μου. Ωστόσο το μεγαλύτερο σοκ ήρθε όταν έμαθα ποιός είναι.»
Από τη Guardian. Μετάφραση για το LIFO.gr: Λένα Φουτσιτζή

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ: Εκατό χρόνια δόξας!



Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης
Η κορύφωση της επιτυχίας: Η κατάληψη της Θεσσαλονίκης
Πέρασαν από τότε εκατό χρόνια…. Από τότε, που καταγράφηκαν σελίδες ένδοξης ιστορίας. Εκατό χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 που έμειναν στην λαϊκή συλλογική μνήμη σαν ένδοξο παραμύθι με πολλή δράση και αίσιο τέλος. Και στην πολιτική και τη διπλωματία, σαν άθλος συνένωσης όλων των εθνικών δυνάμεων για την επίτευξη της μεγάλου στόχου. 

Οι Αλβανοί αντιδρούν επειδή κάνουμε έρευνες στο Ιόνιο. Όλοι οι ψυχοπαθείς του πλανήτη έχουν προτίμηση στην Ελλάδα


 


Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, λυσάξανε οι Αλβανοί!

“Παρά την ακύρωση της Θαλάσσιας Συμφωνίας οι έρευνες για το πετρέλαιο γίνονται σε αλβανικό μέρος”, αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Έως 44% κάτω ο μισθός του εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Νοεμβρίου 11, 2012
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ τα στοιχεία είναι αμείλικτα Ο νεοδιόριστος χάνει, καθαρά, σε ένα χρόνο 6.584,90 ευρώ.
Η μείωση στο μισθό του εκπαιδευτικού κυμαίνεται απο 29,62% έως και 44,54%
Αναλυτικά τα στοιχεία δίνονται στον πίνακα με παραδείγματα τους μισθούς του νεοδιόριστου και εκπαιδευτικών με 2, 18 και 33 χρόνια υπηρεσίας.

Έκτακτο: Οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο δύο επιπλέον πόλεων στη Βόρειο-ανατολική Συρία


L’Orient le Jour (Λίβανος)
Κούρδοι μαχητές πήραν τον έλεγχο, στη διάρκεια της νύχτας Παρασκευή - Σάββατο, δύο πόλεων στη Βόρειο-ανατολική Συρία, μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) και ακτιβιστές.

Την Παρασκευή, όχι πολύ μακριά απ'έκεί, οι Σύροι αντάρτες από την πλευρά τους κατέλαβαν την πόλη Ras El Ain, μετά από σκληρή μάχη με τις δυνάμεις του καθεστώτος, σύμφωνα με το OSDH και ακτιβιστές. Αυτή η πόλη διαθέτει συνοριακή διέλευση για τους πεζούς, η οποία ανοίγει περιστασιακά για τις θρησκευτικές γιορτές.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Όσοι μένετε ή κυκλοφορήσετε στην Αθήνα και δείτε κάποιον άστεγο στον δρόμο, καλέστε το 1960 (Κέντρο Στέγασης Αστέγων) . Θα σας ζητηθούν πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκονται. Θα πάνε να τους βρουν, για να τους δώσουν ένα δωματιάκι στις αίθουσες που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων. Θα προσφερθεί και φαγητό.
Αν αρνηθούν οι ίδιοι να μετακινηθούν, θα τους προσφερθούν κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ !

ΑΠΕΙΛΗ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ


ΑΠΕΙΛΗ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Οι κίνδυνοι από το τρίτο μνημόνιο, διεθνείς απόψεις για την κρίση, οι συνέπειες εξόδου της πατρίδας μας ή ολόκληρου του Νότου από το Ευρώ, Γαλλία ή Ιταλία, η πολιτική των σκόπιμων καθυστερήσεων, καθώς επίσης η ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι
"Η ζωή είναι ένα απέραντο ναρκοπέδιο, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο - επίσης, σε όλες τις «εκφάνσεις» της (ανθρώπινες σχέσεις, κοινωνία, οικονομία, πολιτική κοκ.). Από τις αναρίθμητες παγίδες που κρύβονται σε κάθε βήμα μας, σκοπός είναι να αποφύγουμε όσο γίνεται περισσότερες, με στόχο τις λιγότερο δυνατές απώλειες, δυστυχία και πόνους - παράλληλα, με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία, ευτυχία και αξιοπρέπεια. 

Εάν ξεφύγουμε από τη «χρυσή μεσότητα», τότε θα πρέπει να είμαστε αφενός μεν πρόθυμοι, αφετέρου προετοιμασμένοι, να πληρώσουμε τον αντίστοιχο λογαριασμό - ο οποίος πολύ δύσκολα αποφεύγεται. Στα πλαίσια αυτά, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με όλα όσα στοχεύουμε ή/και επιθυμούμε - αφού αποτελούν τα βασικά κριτήρια του ύψους των εκάστοτε «τιμολογίων», τα οποία θα κληθούμε από τη ζωή, αργά ή γρήγορα, να εξοφλήσουμε".

Παραίτηση του Διοικητή της CIA λόγω ροζ σκανδάλου


Παραίτηση του Διοικητή της CIA λόγω ροζ σκανδάλου


undefined
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα αποδέχτηκε την παραίτηση του διευθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, επαινώντας τον ως ένα από τα πιο σημαντικούς στρατηγούς της γενιάς του και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, θα συνεχίσει να ευδοκιμεί.

Δήλωση Παναγούλη στη Βουλή «Να εύχεστε να μην έχετε το τέλος του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη»




Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, κατά την διάρκεια ενός εμπρηστικού παραληρήματος στην Ολομέλεια της Βουλής, «προέβλεψε» Ειδικό δικαστήριο ή θάνατο (!) για όσους υπέγραψαν υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης υπέγραψαν τα μνημόνια!
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την διάρκεια της τοποθέτησής για τον κρατικό προϋπολογισμό σημείωσε ότι αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να «βρει τα κλεμμένα» τότε «πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα» και συμπλήρωσε πως όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει : «να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Τα πρόσωπα αυτά, μαζί με τον Ερντογάν, ευθύνονται για τη Γενοκτονία του κουρδικού λαού



undefined
Στη φωτογραφία η κορυφή της τουρκικής ηγεσίας, μετά την είδηση της πτώσης του ελικοπτέρου, στο Κουρδιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 Τούρκοι στρατιωτικοί.
Στα πρόσωπά τους μπορείτε να διαβάσετε την υποκριτική θλίψη για τους θανάτους των στρατιωτικών αλλά και τις ευθύνες και τις ενοχές για τη συνεχιζόμενη Γενοκτονία του κουρδικού λαού.

Η εκπόνηση στρατιωτικού σχεδίου από την ηγεσία του ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών (1943-1944)



undefined
Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας, την διαφαινόμενη ήττα του Άξονα και την σοβαρή ενδυνάμωση του ΕΛΑΣ με οπλισμό, τέθηκε στις τάξεις της ηγεσίας του ΚΚΕ το ζήτημα της κατάληψης της εξουσίας στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Στο άνοιγμα της συζήτησης αυτής συντέλεσε και η ολοφάνερη ενδυνάμωση του ΕΛΑΣ και η απόλυτη επικράτηση του στα 2/3 της Ελληνικής υπαίθρου. Το θέμα της κατάληψης της εξουσίας ξεκίνησε να εξετάζεται από το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής επιτροπής τον Αύγουστο του 1943, μετά από πρόταση των  Γιάννη Ιωαννίδη και Γιώργη Σιάντου.

Οι Έλληνες λόγιοι στη Δύση


ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012



Η Borgo Dei Greci, σε κεντρικό σημείο της Φλωρεντίας

( Α΄κύκλος)

Γράφει και επιμελείται
ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Μέσα στα πλαίσια  των αιτιών του Φιλελληνισμού σημαντική θέση κατέχει η πνευματική δράση των Ελλήνων λογίων στη Δύση. Αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, λίγο μετά τα μέσα του 15ου αιώνα, Έλληνες διανοούμενοι κατέφυγαν στα διάφορα ευρωπαϊκά κέντρα, όπου πολλοί από αυτούς δίδαξαν στα εκεί Πανεπιστήμια και σε άλλα πνευματικά ιδρύματα.

Ξεχασμένα σανατόρια - Όταν η Ιστορία σαπίζει...




Μεσοπόλεμος. Η μικρούλα Ελλάδα παραπαίει ανάμεσα στους πολέμους, τη μικρασιατική καταστροφή, τις ασθένειες που αποδεκατίζουν, τους πρόσφυγες και τη φτώχεια, το Διχασμό και τις έριδες. Χρόνια απίστευτα κι εφιαλτικά, που καμία σχέση δεν έχουν με τα σημερινά – όσο δύσκολα κι αν μοιάζουν. Η Ελλάδα παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Πεθαίνει κι ανασταίνεται, ξανά και ξανά…

Γράμμα σε Γερμανό φορολογούμενο


Αγαπητέ Χανς,

Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά θα επιλέξεις τα ελληνικά νησιά- και φέτος- για τις διακοπές σου. Φυσικά γνωρίζεις ότι σε συμφέρει οικονομικά, δεδομένου ότι οι τιμές εδώ έχουν υποχωρήσει αρκετά, δουλειές δεν υπάρχουν και , επιπλέον, θα έχεις ησυχία στην παραλία και όπου αλλού θα πηγαίνεις, διότι οι τουρίστες θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά .

Δείτε πώς έγινε 10 χρόνια μετά το πασίγνωστο αυτό τοπίο!



Θεωρείται ως μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP. Λίγος κόσμος γνωρίζει ότι πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, η οποία όπως έχει δηλώσει και ο φωτογράφος Charles O’Rear, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

10 ομοιότητες γυναίκας και υπολογιστή




1. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει την τρόπο σκέψης τους … εκτός από τον δημιουργό τους.

2. Ακόμα και τα μικρότερα λάθη σας, δεσμεύονται αμέσως στη μνήμη τους για μελλοντική αναφορά.

3. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν οι υπολογιστές μεταξύ τους και οι γυναίκες με άλλες γυναίκες, είναι ακατανόητη για όλους τους άλλους.

4. Το μήνυμα, «Λάθος εντολή ή όνομα αρχείου,» είναι σαν να σας λένε «Αν δεν ξέρεις γιατί είμαι θυμωμένη μαζί σου, φυσικά και δεν πρόκειται να σου πω.»

5. Μόλις δεσμευτείτε με μια γυναίκα ή με έναν υπολογιστή, θα βρεθείτε σε πολλά έξοδα αγοράζοντας αξεσουάρ για αυτά.

6. Ακριβώς όπως οι γυναίκες, έτσι και για τους υπολογιστές , κάθε χρόνο ένα νέο μοντέλο βγαίνει στην κυκλοφορία , είναι πιο καινούργιο , πιο προχωρημένο και δίνει πολλά περισσότερα. Και φυσικά .. θέλετε να το χτυπήσετε!

7. Οι υπολογιστές είναι σαν τις γυναίκες: αφού έχετε συνηθίσει με αυτά και δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε, καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι ένας υπολογιστής ή μια μόνο γυναίκα δεν φτάνει.

8. Μια γυναίκα είναι σαν έναν υπολογιστή : είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχετε, αλλά όταν βλέπετε αυτό που έχουν οι φίλοι σας, ζηλεύετε καθ συνειδητοποιείτε ότι θέλετε και εσείς αυτό που έχουν.

9. Μετά από καιρό, απλά δεν μπορείτε να αντέξετε μακριά από τους υπολογιστές και την γυναίκα σας.

10. Ορισμένοι υπολογιστές (server), όπως και ορισμένες γυναίκες,  εξυπηρετούν πολλούς ανθρώπους.

Πηγή : kouinet.gr