Ετικέτες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε πρόεδρος της μιας από τις δύο Αμερικές


του Alain Frachon (*)

Φλερτάρει με τους μισούς Αμερικανούς. Εξελέγη το 2016 με 46% και οι δημοσκοπήσεις τού δίνουν σήμερα 40%. Υστερα από τέσσερα χρόνια θορύβου, πολιτικών αντιπαραθέσεων και καθημερινών ψεμάτων, παρά την πανδημία και την ύφεση, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καταρρεύσει. Και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι θα ηττηθεί στις εκλογές. Γιατί;

Ο Τραμπ δεν ανοίγει βιβλίο, εμπνέει όμως δημοσιογράφους και λογοτέχνες που προσπαθούν να καταλάβουν το μυστικό της πολιτικής του επιτυχίας. Μια εξήγηση είναι η κατάσταση της οικονομίας πριν από την πανδημία. Οι αριθμοί ήταν καλοί και η εμπιστοσύνη καταναλωτών και επενδυτών υψηλή. Η ανεργία ήταν μόλις στο 3,5%, οι ρυθμοί της φτώχειας μειώνονταν, οι μισθοί αυξάνονταν, το μέσο ετήσιο εισόδημα είχε φτάσει στα 68.703 δολάρια (58.390 ευρώ). Με τέτοιους αριθμούς δεν χάνεις τις εκλογές.

Φιλ Κόλινς κατά Ντ.Τραμπ

 


από anixneuseis

Ο Φιλ Κόλινς, πατέρας της πρωταγωνίστριας της σειράς "Η "Εμιλυ στο Παρίσι" Λίλυς Κόλινς, δεν θέλει να ακούσει το "In The Air Tonight" σε ακόμη μία προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άγγλος τραγουδιστής - τραγουδοποιός και ντράμερ έστειλε επιστολή για παύση μετάδοσης της μεγάλης επιτυχίας του που κυκλοφόρησε το 1981 , όταν το τραγούδι του ακούστηκε στη συγκέντρωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, στο Ντε Μόιν της Αϊόβα την Τετάρτη.