Ετικέτες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ένα νέο βήμα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας


Ένα νέο βήμα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ, Αθηναϊκό Πρακτορείο
«Νέο και αναγκαίο βήμα στην πορεία προς την ενότητα, προς την οποίαν μόνον το Άγιο Πνεύμα δύναται να μας οδηγήσει, εκείνην της κοινωνίας εν νομίμω ποικιλία», χαρακτηρίζουν την σημερινή τους συνάντηση στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρεται στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν.

Εκδήλωση 29 Μαΐου 2014 στο Πόλις Art Cafe: «Φως στην Άλωση και το Μέλλον της Πόλης»



Πρόσκληση
Οι ιστοσελίδες Δίκτυο Μικρασιάτης και Pontos-news και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας καλούν στην εκδήλωση «Φως στην Άλωση και το Μέλλον της Πόλης», που θα γίνει στις 29 Μαΐου 2014, ώρα 20:00, στοPolis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5, Στοά Βιβλίου, τηλ: 2103249588.
Για το ιστορικό κομμάτι της εκδήλωσης θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης, ενώ για το σήμερα και το αύριο της Πόλης και του Ελληνισμού γενικότερα θα μιλήσει ο π. Πρόεδρος τηςMillennium Bank Γιώργος Τανισκίδης.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Διευθύντρια της Ποντιακής Γνώμης και υπεύθυνη εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Ινφογνώμων κ. Χριστίνα Χαφουσίδου.
Θα προβληθεί 10λεπτο βίντεο για την Πόλη των Πόλεων και θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων που υποστηρίζουν την εκδήλωση.
H εκδήλωση θα κλείσει με τη βυζαντινή χορωδία του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Κακουλίδη.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.), oΣύλλογος Κωνσταντινουπολιτών,  η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) και οΣύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος της Παμποντιακής ΟμοσπονδίαςΕλλάδος.

Ζητούν επαναφορά των Οθωμανικών συμβόλων στα κτίρια

Ζητούν επαναφορά των Οθωμανικών συμβόλων στα κτίρια


Turkish Government Reintroduces Ottoman Sultans’ Signatures 
HEADLINES
The ruling Justice and Development Party (AKP) has proposed a draft law that will formally re-establish the signatures of Ottoman sultans and other royal marks of the Ottoman Empire on public buildings.

Μουφτήδες δικαιολογούν την πράξη της Μπόκο Χαράμ ως ιερή υποχρέωση! Τι λέει λοιπόν το κοράνι για την απαγωγή / βιασμό / κακοποίηση κοριτσιών – γυναικών;


cegrab-20140512-110322-139-1-942x530ΤΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Συγκλονίζεται – λέει – η πολιτισμένη Δύση από παρεμβάσεις μουλάδων που “δικαιολογούν” την θηριωδία της Μπόκο Χαράμ με την απαγωγή εκατοντάδων κοριτσιών. Χωρίς βεβαίως να κάνουν αναφορές στις τρομερές σφαγές ακόμα και μωρών στις οποίες προβαίνει η συμμορία χωρίς ούτε μία “ανθρωπιστική οργάνωση” να βγάζει άχνα. Το ίδιο έγινε και με τους ισλαμοφασίστες στο Κόσοβο, γίνεται τώρα στην Συρία και στην Τουρκία (με τα αιχμάλωτα προσφυγόπουλα), την Αίγυπτο επί Μόρσι και όπου υπάρχει Ισλάμ…

Το όνομα του σταθμάρχη της CIA στο Αφγανιστάν αποκάλυψε κατά λάθος ο Λευκός Οίκος σε 6.000 δημοσιογράφους


Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έλαβε τη λίστα από στρατιωτικούς αξιωματούχους, συνειδητοποίησε το λάθος και εξέδωσε διόρθωση, στην οποία το όνομα είχε διαγραφεί.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε… κατά λάθος το όνομα του επικεφαλής της CIA στο Αφγανιστάν, σε λίστα με την οποία εφοδίασε δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετείχαν στην επίσκεψη – έκπληξη του Ομπάμα στην ασιατική χώρα το σαββατοκύριακο στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

Ρογκόζιν: Η χρήση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά το 2020 είναι ασύμφορη για τη Ρωσία


Ασύμφορη θεωρεί τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) μετά το 2020 η Ρωσία. Οπως δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν, η συμμετοχή της Μόσχας στο πρότζεκτ κοστίζει το ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.
 Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, η Ρωσία δεν βλέπει το λόγο να συνεχίσει τη διεθνή διαστημική συνεργασία με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία μετά το 2020.
«Δεν πρόκειται να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας από το τρέχον πρόγραμμα και να φανούμε αφερέγγυοι απέναντι στους εταίρους μας. Θα τηρήσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας βάση της συμφωνίας που ήταν έως το 2020, αλλά ήδη έχει τεθεί θέμα επέκτασης έως το 2022. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα συμφωνήσουμε στην επέκταση έως το 2024» είπε ο Ρογκόζιν, τονίζοντας πως το πρότζεκτ είναι ασύμφορο εμπορικά ενώ πρόσθεσε πως οι τελικές προτάσεις θα υποβληθούν από την Roscosmos στην ρωσική κυβέρνηση


Η Ρωσία Τώρα


Οι νεοναζί της Ουκρανίας συνεχίζουν να δολοφονούν…




mosxa



Την κυβέρνηση του Κιέβου κάλεσε η Μόσχα, για να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ίδιου του τού λαού, έπειτα από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς πολίτες στο Σλάβιανσκ και βομβαρδισμούς στο Ντόνετσκ. 
Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζητεί από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ερευνήσει τις πληροφορίες για ένοπλες συγκρούσεις στο Ντόνετσκ. Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς πολίτες από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Σλάβιανσκ.
Μάχες στο Ντόνετσκ για το αεροδρόμιο

Στη Λεμεσό το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ"


Στο λιμάνι της Λεμεσού, στην Κύπρο έριξε άγκυρα η περίφημη τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ», σε μια επίσκεψη ρουτίνας, στα πλαίσια μεγάλης ναυτικής άσκησης στη Μεσόγειο.
Είναι το δεύτερο διεθνές λιμάνι που επισκέπτεται το ρωσικό πολεμικό πλοίο, καθώς η πρώτη «στάση» ήταν στο λιμάνι της Θέουτα, στην Ισπανία.
Οπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass ο εκπρόσωπος του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας, Βαντίμ Σέργκα, οι ρώσοι ναύτες θα μπορέσουν να αποβιβαστούν από το πλοίο και να απολαύσουν μια βόλτα στην πόλη καθώς και τα τουριστικά αξιοθέατα. Το πλοίο «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ», το οποίο ειδικεύεται στον εντοπισμό και την καταστροφή υποβρυχίων , θα παραμείνει στη Λεμεσό έως τις 30 Μαρτίου.


Ο Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ, ή Το πρώτο σκαλί (παραφράζοντας τον Καβάφη)




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Πολλοί το ρίξαμε στη γκρίνια προχθές το βράδυ, ενώ παντού στο εξωτερικό μιλάνε για ξεκάθαρο θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε λοιπόν την… αισιόδοξη πλευρά της… απαισιοδοξίας μας, ας τη σκεφτούμε θετικά, μπας κι έχουμε -επιτέλους- αναπτύξει πολύ υψηλά στάνταρντ. Όπως και με το… ελαιόλαδο, που στην Ελλάδα όλοι μας το θεωρούμε δεδομένο, πάντα απαιτώντας το πιο πούρο και πιο παρθένο, αλλά στο εξωτερικό…ελαιόλαδο νάναι, κι ό,τι νάναι (χεχε)…

-και παραφράζοντας τον Καβάφη:
Εις τον Αριστερόκριτο παραπονιόταν
Έλλην αριστερός προβληματισμένος:
«Τέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια
μέτριες επιτυχίες είδαμε, μονάχα.
στην Αττική και στην Ευρωβουλή
Αλλοίμονον, είναι υψηλή, το βλέπω,
πολύ υψηλή του Αγώνα μας η σκάλα
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θα ανεβεί λαός δυστυχισμένος».
Είπε ο Αριστερόκριτος: «Αυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
να ’σαι υπερήφανος κι ευτυχισμένος.
Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι,
η πρωτιά που πέτυχες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμα το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.
Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι,
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα»…
(αρχικό ποίημα εδώ)

Από την άλλη πλευρά, βέβαια…
Το βράδι της Κυριακής τα κανάλια μας φλόμωσαν στα… παραμύθια, από πολύ νωρίς (πριν τα τελικά αποτελέσματα, πριν κι από τη νίκη της Δούρου) για μια δήθεν “σοφή επιλογή του λαού”, ότι δήθεν “ο λαός έστειλε μήνυμα”, π.χ. “μήνυμα αλλαγής και σταθερότητας ταυτόχρονα” (και λοιπές… άρες, μάρες κουκουνάρες). Ε, στην πραγματικότητα, αν το πάμε έτσι… ο “λαός” αποδείχτηκε σχεδόν αδιόρθωτος, ηλίθιος, παρτάκιας, παραπληροφορημένος και (πάνω απ΄όλα) μαζόχας / αυτόχειρας… που δεν έστειλε κανένα “σοφό” μήνυμα.
Χμ… Ίσως υπερβάλλω, μόνο που δεν υπάρχει ενιαίος “λαός”! Αυτός ο… τσουβαλάτος “λαός” δηλαδή, περιλαμβάνει και το 1/10 του πληθυσμού που ψήφισε συνειδητά τον φασισμό, ή όσους ψήφισαν τον Μπέο στο Βόλο και γενικά τους χειρότερους στις δημοτικές εκλογές, λόγω πελατειακών σχέσεων ή προσωπικών συμφερόντων του καθενός, κ.ο.κ. (Δείτε: Στον Πειραιά πρώτος ο Μαρινάκης, στο Βόλο ο Μπέος και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Θέλετε και σχόλιο;)
Πρέπει λοιπόν να δούμε όλες τις πλευρές του θέματος, χωρίς παρωπίδες. Και υπάρχει, τελικά, η θετική πλευρά του.. αρνητισμού μας, η εξής:
  • Πολύ καλά κάνουμε να… γκρινιάζουμε, ΑΝ η γκρίνια γίνει γόνιμη αυτο-κριτική που θα μειώσει τα λάθη μας! (χεχε)  :mrgreen:
dourou6-1024x680
Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου έγραψε στο facebook:
Με ρωτάς αν άλλαξε κάτι με τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα σου πω το εξής – πριν από δέκα χρόνια, η αριστερά και οι διεκδικήσεις της ήταν περιθωριακές. Σήμερα διεκδικούν άμεσα τον κεντρικό ρόλο στην εξουσία, και αν είχαν καλύτερο επικοινωνιακό επιτελείο και στρατηγική θα είχαν ήδη τα ηνία στα χέρια. Όσο να’ ναι έχουν αλλάξει πολλά. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι κάποιος που να έχει την παραμικρή, ελάχιστη γνώση από Μ.Μ.Ε. και ο νεοφιλελεύθερος τρόμος θα εξανεμιστεί.

Διαβάστε επίσης

Τι Ευρώπη θέλω;


20140527-062215-22935077.jpgΘέλω μια Ευρώπη που θα μπορώ να πίνω νερό απ’ τις πηγές της πατρίδας μου…
Θέλω μια Ευρώπη που θα μπορώ να γράφω στη Γλώσσα μου…
Θέλω μια Ευρώπη που θα σέβεται τον μεσημεριανό μου ύπνο…
Θέλω μια Ευρώπη που θα μ’ αφήνει να πίνω φραπέ…
Θέλω μια Ευρώπη που δε θα μου κουνάει το δάχτυλο…

Ευρωεκλογές 2014: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Σταυροί με βάση το 18,89%


Οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος και Κων. Χρυσόγονος απο τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης από τη ΝΔ,  Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης και Γεώργιος Επιτήδειος από τη ΧΑ, Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή απο το ΠΑΣΟΚ,  Γεώργιος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος απο Το Ποτάμι, είναι ανάμεσα στους επικρατέστερους ευρωβουλευτές, σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών.
Με καταμετρημένο το 18,89%, εκλέγονται: