Ετικέτες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το κρυφό δεκανίκι της ΔΤ


undefined
Η ΕΡΤ έκλεισε για να καταπολεμηθεί η «αδιαφάνεια» και η «σπατάλη». Το ThePressProject αποκαλύπτει σήμερα ένα πλέγμα σχέσεων της ΔΤ με την ιδιωτική εταιρεία Telmaco για την προμήθεια εξοπλισμού που σπάει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας, ένα καθεστώς που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα παρατυπιών που συνοδεύουν την ίδρυση του (παρα)κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Του Κώστα Εφήμερου

«Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την Κρίση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα…»

ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!!



Posted: 19 Sep 2013 11:47 PM PDT
Το δούλεμα του ελληνικού λαού από τους προσκυνημένους των παγκόσμιων τοκογλύφων δεν έχει σταματημό.
Εν μέσω της πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Αντώνης Μέρκελ Σαμαράς διέταξε τους τσάτσους του να ξεκινήσουν την προπαγάνδα ότι οι τράπεζες μέχρι τέλους του έτους θα δώσουν στην αγορά 2 δις σε δάνεια.
Ούτε ένα ευρώ δε θα δωθεί στην αγορά. Απλά γιατί δεν υπάρχει.
undefined
Αυτό, για όσους έχουν πάρει έστω και ένα καταναλωτικό δάνειο φαίνεται αδύνατο μιας  και για να εγκριθεί το οποιοδήποτε δάνειο, τις καλές εποχές, ήθελε τουλάχιστον 1 μήνα.
Τις καλές εποχές.

ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΜΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?




Posted: 20 Sep 2013 03:44 PM PDT
Είναι αστυνομικοί?
Είναι παρακρατικοί?
Είναι της ΚΥΠ?
Είναι χρυσαυγίτες?
Μήπως είναι αλλοδαποί, πράκτορες χωρών "φιλικών προς στο Μνημόνιο" μυστικών υπηρεσιών?
Είναι μήπως λίγο απ όλα? Ή μήπως συνδυασμός των παραπάνω?
Κάτω από ποιανού εντολές είναι?
Ποιος τους λέει τι να κάνουν?

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Δένδια


21/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά του Νίκου Δένδια
Mήνυση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Χρυσή Αυγή, όπως είχε προαναγγείλλει νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης

Οι πέντε πρακτικές του Ελληνα οδηγού στους δρόμους

21/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 19 εμφανίσεις
Οι πέντε πρακτικές του Ελληνα οδηγού στους δρόμους [λίστα]
Μπορεί ο κάθε οδηγός να έχει το δικό του στυλ οδήγησης -ήρεμο, νευρικό, αργό, γρήγορο- ωστόσο οι περισσότεροι Ελληνες οδηγοί έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το autocarnet.blogspot κατέγραψε πέντε πρακτικές των Ελλήνων οδηγών που σίγουρα έστω και μία όλη μας την έχουμε κάνει.

Στο χείλος του γκρεμού η Σλοβενία


Κρίσιμες ώρες με πιθανό ένα πρόγραμμα διάσωσης

Σώθηκε στο πάρα ένα η Αμερική από πυρηνικό όλεθρο σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο


Mushroom Cloud
Η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο, γράφει ότι η έκρηξη μιας αμερικανικής ατομικής βόμβας, η οποία παραλίγο να ανατιναχθεί το 1961 πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα, θα ήταν 260 φορές ισχυρότερη από αυτή που κατέστρεψε τη Χιροσίμα.
Σύμφωνα με την Guardian, στο έγγραφο αναφέρονται, το οποίο προσκόμισε ο δημοσιογράφος Έρικ Σλόσερ, απτές αποδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πολύ κοντά σε ένα καταστροφικό πλήγμα τον Ιανουάριο του 1961.

Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξόντωση της Χρυσής Αυγής


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι της ανοχής να ξεχειλίσει, αφυπνίζοντας το ελληνικό κράτος απέναντι στον κίνδυνο που αποτελεί για την ελληνική κοινωνία η ακροδεξιά αυτή συμμορία.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να εξοντώσει τη Χρυσή Αυγή που εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενη τη βαθιά κρίση της ελληνικής κοινωνίας, δρα ανεξέλεγκτα, παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τρομοκρατεί όσους θεωρεί αντιπάλους της και δολοφονεί εν ψυχρώ μετανάστες και πλέον και Έλληνες πολίτες.

Η κυβέρνηση φοβάται ότι αν δεν πάρει αποτελεσματικά μέτρα είναι πολύ πιθανό η καταιγίδα της Χρυσής Αυγής να οδηγήσει τη χώρα σε ένα ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο σπρώχνοντας την ειρηνική κοινωνία στο νόμο της ζούγκλας.

42 χρόνια απ το θάνατο του Γ.Σεφέρη


 Ο Γιώργος Σεφέρης άφησε την τελευταία του πνοή στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971
 Γιώργος Σεφέρης (Σμύρνη 13 Μαρτίου 1900 – Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 1971) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές και εκ των δύο μοναδικών βραβευμένων με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελλήνων, μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για το ναζισμό και το φασισμό


Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Μάνος Χατζιδάκις  

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΧΈΣΕΙΣ! “Πουλάνε” τους νεκρούς του Διστόμου!


19/9/13
Απίστευτη ομολογία από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου σήμερα στη Βουλή ο οποίος τάχθηκε κατά της  εκτέλεσης απόφασης  της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το Δίστομο, κατά του γερμανικού δημοσίου  με το αιτιολογικό ότι θα διαταραχθούν οι Ελληνο-γερμανικές σχέσεις!Τη δήλωση αυτή την έκανε ο υπυοργός Δικαιοσύνης απατώντας  στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρου. Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος ζητώντας «εφαρμογή της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο».Ο  Χ. Αθανασίου επικαλέστηκε τα προβλήματα(!) που θα δημιουργούσε στις ελληνογερμανικές σχέσεις η αναγκαστική εκτέλεση κατά του γερμανικού δημοσίου και είπε ότι είναι πολιτικό θέμα. Η παροχή άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης «άπτεται μίας γενικότερης πολιτικής», είπε.

Κορνήλιος Καστοριάδης: Οι ρίζες του μίσους


Ενα κείμενο του μεγάλου έλληνα φιλοσόφου
Κορνήλιος Καστοριάδης: Οι ρίζες του μίσους
Ενα κείμενο του μεγάλου έλληνα φιλοσόφου, οικονομολόγου και ψυχαναλυτή. Από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα, συνένωσε στο έργο του την πολιτική, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Αποκλήθηκε «φιλόσοφος της αυτονομίας», υπήρξε συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και συνιδρυτής του περιοδικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα».«Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο  και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία«διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.

Μίκης Θεοδωράκης: Αποστρατεύομαι γιατί απέτυχα να ενώσω την Αριστερά κατά του Μνημονίο


Γιατί ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης από τον Φώτη Κουβέλη και Δημήτρη Κουτσούμπα να στηρίξουν Τσίπρα στις επόμενες εκλογές
 
Την ολοκληρωτική αποστράτευσή του ως μαχόμενου πολίτη, ανακοίνωσε μέσω άρθρου του ο 88χρονος Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ηρώδειο στη συναυλία της Φαραντούρη όπου μάζεψε σε πηγαδάκι τους τρεις αρχηγούς της Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φώτη Κουβέλη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δημοσιογράφος του BBC ρωτά: Γιατί η ΕΛΑΣ συνεργάζεται με άτομα που πετάνε πέτρες;

Ένα βίντεο που δείχνει ομάδα ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια να πετάνε πέτρες προς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Πέμπτη στην Αμφιάλη και τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται δίπλα τους να συμπεριφέρεται σαν να είναι «αόρατοι» και να μην παρεμβαίνει, αποτέλεσε την αφορμή για τον δημοσιογράφο του BBC, Πολ Μέισον, να απευθύνει το ακόλουθο ερώτημα προς την κυβέρνηση:

«Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί η αστυνομία συνεργάζεται με άτομα που πετάνε πέτρες, όπως φαίνεται στο βίντεο;», έγραψε ο Μέισον στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Αντιναζιστική συγκέντρωση και στο Λονδίνο.London, Saturday September 21st: Antifascist demo against Golden Dawn! RIP Killah P!

Αντιναζιστική συγκέντρωση και στο Λονδίνο.London, Saturday September 21st: Antifascist demo against Golden Dawn! RIP Killah P!

από Blackpanther

London, Saturday September 21st: Antifascist demo against Golden Dawn! RIP Killah P!

1239692_613132695376378_320846281_nvia europeans against the political system
On the night of September 17th, a 34-year-old man died in the early hours of Wednesday morning after he was attacked by a neonazi (member of Golden Dawn) and subsequently stabbed in Piraeus. The victim has been named as Pavlos Fyssas (who went by the stage name of Killah P.), a hip-hopper involved in the antifascist scene, organising anti-racist concerts and other social activities in the area where he lived. He was stabbed in the chest outside a café at 60 Panayi Tsaldari Avenue in Amfiali, in the Keratsini district of Piraeus, shortly after midnight by a group of neonazis dressed in black and camouflage uniforms. The name of the 45-year murderer of Fyssas appears to be Giorgos Roupakias.
Greeks and antifascists/antiracists in London call for a peaceful demonstration in front of the Greek embassy to condemn the actions of Golden Dawn.
RIP Killah P! Our brother will never be forgotten!
http://blog.occupiedlondon.org/2013/09/19/london-saturday-september-21st-antifascist-demo-against-golden-dawn-rip-killah-p/

Χρυσαυγίτης μιλάει για τους χρυσαυγίτες και τους ηγετίσκους της…

από BlackpantherΔηλώνει ότι ο καθ’ ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.
Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε καθημερινή εφημερίδα:
Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ’ όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα “οποία εξαφανίζονται” όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία