Ετικέτες

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Στην οροφή του Παρθενώνα έκρυβαν τους θησαυρούς οι Αθηναίοι



Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της περιόδου της ακμής της Αθηναϊκής Αυτοκρατορίας στην πόλη έρρεαν ο χρυσός και το ασήμι. Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Σπένσερ Πόουπ, καθηγητή του Πανεπιστημίου McMaster στη Βρετανία υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι είχαν επιλέξει ως γενικό θησαυροφυλάκιο της πόλης τον Παρθενώνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι Αθηναίοι αποφάσισαν να τοποθετούν τα πλούτη τους στην οροφή του μεγαλοπρεπούς ναού της Ακρόπολης.
Γνωρίζουμε ότι ο Παρθενώνας διέθετε μια ξύλινη οροφή με μαρμάρινη στέγη ενώ υπάρχουν υπολείμματα μιας σκάλας που φαίνεται ότι κατέληγε στην οροφή. Μελετώντας το μνημείο, διάφορα αρχαία κείμενα και αναφορές μαζί με άλλα σχετικά ευρήματα όπως η σκάλα οι ερευνητές αρχικά έκαναν μια εκτίμηση για το μέγεθος της οροφής. Οπως εκτιμούν είχε 19 μέτρα πλάτος και 50 μέτρα μήκος ενώ στο κέντρο της η οροφή είχε ύψος τρία μέτρα. Με βάση το μέγεθος της οι ερευνητές έκαναν μια δεύτερη εκτίμηση. Υπολόγισαν ότι γύρω στο 434 π.Χ η οροφή του Παρθενώνα φιλοξενούσε περισσότερους από 260 τόνους χρυσών και αργυρών νομισμάτων.
Πηγή: Βήμα Science

Η επέκταση του τραμ στον Πειραιά έφερε στο φως δεξαμενή του 4ου αιώνα π.Χ.


Μία κεραμική δεξαμενή του 4ου αιώνα π.Χ. έφεραν στο φως τα έργα της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά. Η δεξαμενή που βρέθηκε επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, στη συμβολή της με την οδό Φίλωνος, θα διατηρηθεί σε κατάχωση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Η διατήρησή της σε κατάχωση θα γίνει με την επίβλεψη των ερευνητών της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ -ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΕΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ


Ταφή στη νεκρόπολη Πάσο Μαρινάρο στη Καμάρινα (φωτογραφία από το μουσείο της πόλης)Ταφή στη νεκρόπολη Πάσο Μαρινάρο στη Καμάρινα (φωτογραφία από το μουσείο της πόλης)
 Όπως αναφέρει το Discovery Channel, αναφερόμενο σε ταφές που είδαν το φως σε ελληνιστική αποικία στην Σικελία, οι αρχαίοι Έλληνες φοβόντουσαν ότι οι νεκροί θα μπορούσαν να ζωντανέψουν και να κυνηγήσουν τους ζωντανούς.
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη νεκρόπολη Πάσο Μαρινάρο, της πόλης Καμάρινα στη νοτιοανατολική Σικελία δύο ταφές διαφορετικές από τις συνηθισμένες.

Turkey Prefers Islamic State to Kurdish State

  • ISIS terrorists have been attacking Kurds in an attempt to rape their women, sell them on slave markets and annihilate them. This is what happens when Kurds get caught unprepared or cannot fight back. And this is why the demands that the West arm the Kurds directly, and recognize Kurdish self-rule within secure and defensible boundaries, are a matter of life and death.
  • It would be much better if the states ruling over the Kurds would willingly recognize Kurdish rights without shedding any blood, but that is not how the states in this region operate.

Αλλα το πρωί, άλλα το απόγευμα ο “σοσιαλιστής” Σούλτς: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, αλλά θα βγείτε από το ευρώ…



Αλλα το πρωί, άλλα το απόγευμα ο “σοσιαλιστής” Σούλτς: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, αλλά θα βγείτε από το ευρώ…

by M ignatiou


Οι Ευρωπαίοι “δεν θα εγκαταλείψουν” τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα “όχι”, και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις του είπε ότι το “όχι” οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ.
“Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα” όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε μετά ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΕΤΑΙΡΟΥΣ» 05.VII.2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 5 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1687
Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.
1943
Αρχίζει η Μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με άρματα μάχης. Στη μάχη ενεπλάκησαν 2.700 γερμανικά τανκς και 3.500 σοβιετικά. 2.900 άρματα τέθηκαν εκτός μάχης, ενώ οι απώλειες σε έμψυχο υλικό και από τις δύο πλευρές έφθασαν τους 230.000 στρατιώτες.

Η ιστορία του βρετανικού ΕΣΥ


Ο «αρχιτέκτονας» του βρετανικού ΕΣΥ,  Νάι Μπίβαν.Ο «αρχιτέκτονας» του βρετανικού ΕΣΥ, Νάι Μπίβαν.
Η ζωή στη Μεγάλη Βρετανία ήταν σκληρή προπολεμικά. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από μολυσματικές ασθένειες, όπως η πνευμονία, η μηνιγγίτιδα, η φυματίωση, η διφθερίτιδα και η πολιομυελίτιδα. Η παιδική θνησιμότητα έφθανε το 20%.
Οι υπηρεσίες υγείας ήταν σχεδόν ιδιωτική υπόθεση. Οι βρετανοί έπρεπε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ μικρό ήταν το ποσοστό αυτών που επωφελούνταν από τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Μόνο λιγοστά νοσηλευτικά ιδρύματα (φιλανθρωπικά και δημοτικά) παρείχαν δωρεάν περίθαλψη και αυτή χαμηλής ποιότητας, όπως και μεμονωμένοι ιδιώτες γιατροί, που εμφορούνταν από αλτρουιστικά πιστεύω.

Γεώργιος Κωστάκης 1913 – 1990


Γεώργιος Κωστάκης
Ελληνορώσος ζωγράφος και συλλέκτης έργων τέχνης της ρωσικής πρωτοπορίας. Η σπουδαία συλλογή του περιλάμβανε έργα αφηρημένης τέχνης, η οποία ήταν απαγορευμένη επί σταλινισμού στη Σοβιετική Ένωση, καθώς το επίσημο καλλιτεχνικό δόγμα ήταν ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός.
Ο Γεώργιος Κωστάκης (Γκεόρκι Ντιονίσοβιτς Κοστάκι στα ρώσικα) γεννήθηκε στη Μόσχα στις 5 Ιουλίου 1913. Ο πατέρας του Διονύσης Κωστάκης ήταν πλούσιος έμπορος, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Ο νεαρός Κωστάκης δεν έλαβε  καλλιτεχνική εκπαίδευση, αλλά από την εφηβεία ανέπτυξε ενδιαφέρον για την τέχνη. Αρχικά δούλεψε ως οδηγός στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα και στη συνέχεια ως προσωπάρχης στην καναδική πρεσβεία.

Η Μάχη του Μαραθώνα (1824)


Η πεδιάδα του ΜαραθώναΗ πεδιάδα του Μαραθώνα
Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των 3.000 Οθωμανών Τούρκων του Ομέρ Πασά και 600 Ελλήνων υπό τον Γιάννη Γκούρα, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, εκεί όπου ο Μιλτιάδης είχε νικήσει τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. Η δεύτερη μάχη του Μαραθώνα έγινε στις 5 Ιουλίου 1824 και έληξε, όπως και η πρώτη, με επικράτηση των ελληνικών όπλων.
Τον Ιούνιο του 1824 ο πασάς της Καρύστου Ομέρ έλαβε εντολή να στραφεί κατά της Αττικής, σε μια εποχή που οι Έλληνες σπαράζονταν από εμφύλιες έριδες. Την ίδια περίοδο (24 Ιουνίου 1824), ο πρόεδρος του Εκτελεστικού, Γεώργιος Κουντουριώτης, όρισε φρούραρχο της Ακρόπολης τον δυναμικό οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα.

Κούλογλου στην La Libre Belgique: Οι δανειστές βρήκαν αντικαταστάτη του Τσίπρα



«Οι δανειστές έχουν βρει αντικαταστάτη του Τσίπρα» τονίζει σε συνέντευξή του στη γνωστή βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ενώ ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν «οι μνηστήρες έκαναν παρέλαση στις Βρυξέλλες». Εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, εκτιμά ότι το «όχι» θα κερδίσει αλλά φοβάται ότι «οι πιστωτές θα τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για την απόφαση αυτή»  καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δουν τον Τσίπρα να πέφτει.

Ο Σουλτς έχει προσωπικά με την Ελλάδα ή εκπροσωπεί κάτι άλλο; (θα επανέλθουμε)



Photos_Politics_Martin_Schulz._742315385Hear no evil: MEP’s question about German corruption deemed ‘unacceptable’ by EP President Martin Schulz


The President of the European Parliament and candidate for President of the European Commission, Martin Schulz, yesterday rejected as ‘unacceptable’ a parliamentary question asked by SYRIZA MEP Nikos Chountis regarding EU monitoring of German anti-corruption investigations, despite recent newspaper reports implicating influential German business leaders.
According to a press release posted by Mr Chountis on his personal website(link in Greek) the parliamentary question which was originally submitted in February was as follows (translation by TPPi):
“Recent articles of the German newspaper Der Spiegel implicate the President of the German Federation of Industries [Ulrich Grillo] in cases of bribery regarding Greek defense system procurement programs from the end of the decade of the 1990’s when he was head of the companies Rheinmetall and STN Atlas [read TPPi’s coverage of the allegations here ]. Evidence from the investigating authorities in Bremen is also cited, according to which among the accused are ten former collaborators of Rheinmetall and 6 collaborators of STN Atlas. Indeed the same authorities, in a decision to issue an investigative warrant note that, “already from 1999 STN Atlas had raised questions with the leadership of the group over the handling of unusually high commissions towards the ‘cooperating partner’ of one Greek representative.

Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες στην Κέρκυρα, αρκούν για να πεις ΟΧΙ.



Ελληνίδες και Έλληνες,
οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 3-7-2015 σε κάποιο κεντρικό δρόμο από
το πανέμορφο, κατά τα άλλα, νησί των Φαιάκων και δείχνουν μια ηλικιωμένη,
κυρία (κάποτε), να αναζητά κάποια αποφάγια, ή έστω τα περισσεύματα των εύπορων
συμπολιτών της, δείχνουν πεντακάθαρα ότι οι πληγές των Μνημονίων εξακολουθούν
να υπάρχουν, παρά τις διαβεβαιώσεις των πρώην «σωτήρων» της χώρας κ.κ. Σαμαρά

Έλληνας που ζει και εργάζεται στην Γερμανία εξηγεί γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΟΧΙ




Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας δώσω μια άλλη οπτική γωνία του προβλήματος.
Εμένα προσωπικά, θα με συνέφερε να ψηφίσουμε ΝΑΙ, γιατί εδώ στη Γερμανία βγάζω αρκετά ώστε να μπορώ αργότερα να σας αγοράσω για ένα κομμάτι ψωμί. Θα μπορούσα να κλειστώ στο σπίτι μου και να λέω ότι εμένα δε με αφορά τι θα κάνετε εκεί στην Ελλάδα και το πώς θα τα βγάλετε πέρα.
Σκεφτήκατε ποτέ ότι σε λίγα χρόνια θα έχετε παιδιά που θα έχουν είτε την επιλογή δουλειάς στην Ελλάδα με 300-350 ευρώ είτε θα πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν; Η Κυριακή δεν αφορά ούτε τη δική μου γενιά, ούτε την προηγούμενη. Αφορά τα παιδιά μας και τα παιδιά σας.

Οι Ευρωπαίοι επι πλείστων παραδειγμάτων που θα σας αναφέρω, δε μας θεώρησαν ούτε μας θεωρούν εταίρους, ΕΤΑΙΡΕΣ τους μας θεωρούν και μας θέλουν.
Απαριθμώ μερικά από αυτά:

Ε, ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ….



CA9gMtnU8AAId7C
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει μέχρι και σήμερα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Πανηγύριζε μάλιστα σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» όταν έγραφε: «Τι θα πει το χρέος είναι ΜΗ βιώσιμο; Ότι δεν μπορείς να το εξυπηρετήσεις, δηλαδή δεν μπορείς να πληρώνεις τόκους κάθε χρόνο. Και δεν μπορείς να το ξεπληρώσεις όταν έλθει η ώρα του… Πότε συμβαίνει αυτό; Όταν χρωστάς πολλά ή έχει υψηλούς τόκους. Και τι σημαίνει «κούρεμα»; Να κόψεις και το πόσα χρωστάς και τους τόκους που πληρώνεις. Και να πας όσο γίνεται πιο πέρα, στο μέλλον, την αποπληρωμή. Τα έχουμε κάνει και τα τρία! Κόψαμε συνολικά 125 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 40% του χρέους μας. Κόψαμε και τα επιτόκια: ήταν πάνω από 5% ώς το 2012 και σήμερα πληρώνουμε κάτω από 2%! Και πήγαμε πίσω την αποπληρωμή του. Εμείς ξεχρεώνουμε σε 16,5 χρόνια, όταν κατά μέσον όρο οι ευρωπαϊκές χώρες ξεχρεώνουν σε 6,5 χρόνια! Αυτά όλα τα κάναμε ήδη! Γι’ αυτό οι αγορές θεωρούν «βιώσιμο» το χρέος μας».

Πίσω Από την Ελληνική Κρίση

Ιστορικό βοήθημα στη σημερινή ψήφο από συνεργάτη του Προέδρου Κέννεντυ
William R. Polk*
Μετάφραση: Μιχ.Στυλιανού
«Εστιάζοντας την προσοχή τους στη νομισματική πλευρά της ελληνικής κρίσης, τα ΜΜΕ χάνουν την ουσία του παράγοντα που αναστατώνει σήμερα τους ΄Ελληνες και επίσης του τι θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή μια λύση.
Για περισσότερο από μισό αιώνα οι ΄Ελληνες έζησαν μια ζωή κινδύνων. Στη δεκαετία του 1930 έζησαν κάτω από μια δικτατορία, που είχε σαν πρότυπο τη Ναζιστική Γερμανία, χρησιμοποιούσε μια μυστική αστυνομία σαν της Γερμανίας και έστελνε τους επικριτές της σε ένα νησιωτικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως. ΄Επειτα συνέβη κάτι περίεργο: Ο Μπενίτο Μουσολίνι εισέβαλε στη χώρα.
Στην πρόκληση να υπερασπιστούν τον αυτοσεβασμό τους και την πατρίδα τους, οι ΄Ελληνες παραμέρισαν το μίσος τους για την δικτατορία του Μεταξά και συσπειρώθηκαν για να πολεμήσουν τους ξένους εισβολείς.  

Οι περισσότεροι ξένοι εθελοντές του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από το Κόσοβο


REUTERS/THAIER AL-SUDANI
Σύμφωνα με τον αναλυτή Σπεντ Κουρσάνι, στο Κόσοβο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών στρατολογείται μέσω του ίντερνετ, όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου
Στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία, οι περισσότεροι εθελοντές που πολέμου στο πλευρό ομάδων εξτρεμιστών προέρχονται από το Κόσοβο, σύμφωνα με τον αναλυτή από την Πρίστινα, Σπεντ Κουρσάνι, έκθεση του οποίου παρουσιάστηκε στο Βελιγράδι.

Αντεπίθεση Λονδίνου κατά Βερολίνου με όπλο το δημοψήφισμα


the_end
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΩΤΗΣ
Για τον Δεκέμβρη παραπέμφθηκε κατόπιν κοινής συμφωνίας όλων των ηγετών της ΕΕ, στο πλαίσιο της τελευταίας συνόδου κορυφής, η κατάθεση των λεπτομερών προτάσεων της Αγγλίας που ως στόχο θα έχουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων Λονδίνου – ΕΕ. Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον κραδαίνοντας απειλητικά στο χέρι της την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος μέχρι το τέλος του 2017 για την παραμονή της Αγγλίας στην ΕΕ, ζητάει εδώ και τώρα σε μια επίδειξη διπλωματικής ευελιξίας μια νέα ισορροπία μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου, που ως κύριο γνώρισμα θα έχει την αναβάθμιση του Λονδίνου. Ο καθαρά διαπραγματευτικός – εκβιαστικός χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τον βρετανικό ιμπεριαλισμό αποκαλύπτεται αν εξετάσουμε πιο προσεκτικά την όλη μεθόδευση με το Συντηρητικό Κόμμα, που δεσμεύτηκε για το δημοψήφισμα, αντί να συγκεντρώνει δυνάμεις και να ακονίζει τα ξίφη του για την επικράτηση του «όχι», να προετοιμάζεται για την επιτυχία του «ναι».