Ετικέτες

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αλλα το πρωί, άλλα το απόγευμα ο “σοσιαλιστής” Σούλτς: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, αλλά θα βγείτε από το ευρώ…



Αλλα το πρωί, άλλα το απόγευμα ο “σοσιαλιστής” Σούλτς: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε, αλλά θα βγείτε από το ευρώ…

by M ignatiou


Οι Ευρωπαίοι “δεν θα εγκαταλείψουν” τους Έλληνες, έστω κι αν το σημερινό δημοψήφισμα καταλήξει σε ένα “όχι”, και θα μπορούσαν να χορηγήσουν γρήγορα στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις του είπε ότι το “όχι” οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ.
“Δεν θα εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα” όποια κι αν είναι η έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας, διαβεβαίωσε μετά ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

“Ίσως να πρέπει να χορηγήσουμε έκτακτες πιστώσεις στην Αθήνα ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να λάβουν τα χρήματα που είναι απαραίτητα για να επιβιώσουν”, είπε και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν στις Βρυξέλλες κεφάλαια που μπορεί να κινητοποιηθούν γι` αυτό”.
“Η κυβέρνηση στην Αθήνα οδήγησε τη χώρα σε ένα αδιέξοδο και ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι` αυτό, θα τους βοηθήσουμε”, εξήγησε.
Όμως, είπε, τέτοιες έκτακτες αρωγές “δεν αποτελούν μια λύση διαρκείας”, προειδοποίησε ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σουλτς: Με το ‘όχι’ καταργείται το πλαίσιο και η Ελλάδα εξέρχεται από το ευρώ
Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι εάν επικρατήσει το `όχι` στο δημοψήφισμα τότε η χώρα θα εξέλθει από την ευρωζώνη καθώς θα καταργηθεί το πλαίσιο για διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το `όχι` τότε καταργείται το πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους και την ανάπτυξη της χώρας.
Αυτό, είπε, θα είχε άμεσες συνέπειες. “Από τη στιγμή που κάποιος εισάγει ένα νέο νόμισμα τότε εξέρχεται από το ευρώ” συνέχισε.
Φωτογραφία E.U.
ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου