Ετικέτες

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ GRIM ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ" ΓΚΡΙΜ

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Μαΐου 22, 2012
Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προαναγγέλλει το Focus
Οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, που βλέπει παράλυση και σιωπηρό πανικό στη χώρα
Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα το περιοδικό Focus, κάνοντας μάλιστα λόγο για εμφύλιο πόλεμο.
Με τίτλο «Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο» και υπότιτλο «Η τελευταία πράξη στην Αθήνα: στις νέες εκλογές οι Έλληνες ψηφίζουν λιτότητα ή χάος, οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν ούτως ή άλλως» κυκλοφορεί το περιοδικό αναφερόμενο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίο.
«Τα πράγματα σοβαρεύουν για την Ελλάδα, άρα για την Ευρώπη. Παράλυση και σιωπηρός πανικός επικρατούν στη χώρα», επισημαίνει το FOCUS.

Η Μόσχα τράβηξε το αυτί της Άγκυρας

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Η Μόσχα τράβηξε το αυτί της Άγκυρας

ΕΝΤΟΝΑαντέδρασε η Μόσχα για κινήσεις της Τουρκίας, που θεωρούνται ως αντιρωσικές ενέργειες. Το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νόβοστι, αναφέρει ότι ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Μόσχα, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη διεξαγωγή διεθνούς αντιρωσικού συνεδρίου, στις 12 και 13 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο Επιτετραμμένος της Τουρκίας στη Ρωσία κλήθηκε στην Δ΄ Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. «Στις 12 και 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σειρά εκδηλώσεων αντιρωσικού χαρακτήρα, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν απαράδεκτες δηλώσεις για τη Ρωσία και για την ηγεσία της», δήλωσε ο κ. Λουκασέβιτς, υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι «οι συναθροίσεις αυτές έγιναν με την ανεκτικότητα των τουρκικών Αρχών». «Προκαλεί απορία το περιεχόμενο της αποκαλούμενης «διακήρυξης» του συνεδρίου, στην οποία γίνεται λόγος για «υποστήριξη του αγώνα εναντίον της Ρωσίας και των συνεργών της και απευθύνεται χαιρετισμός σε όλους τους μουτζαχεντίν, με επικεφαλής τον Ντοκού Ουμάροφ, που συνεχίζουν την ιερή αποστολή τους στα όρη του Καυκάσου», τόνισε ο κ.
Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι και σε άλλο παρόμοιο συνέδριο, το οποίο έγινε και πάλι στην Τουρκία στις 12 Μαΐου, «οι σύνεδροι κάλεσαν για διοργάνωση διαδηλώσεων στη Μόσχα, επ΄ευκαιρία της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσερκέσων».

«Η διεξαγωγή στην Τουρκία εκδηλώσεων, των οποίων οι συμμετέχοντες απειλούν άμεσα την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και την ασφάλεια των πολιτών της είναι απαράδεκτη», υπογράμμισε ο κ. Λουκασέβιτς, προσθέτοντας, ότι «τέτοιες εκδηλώσεις επισκιάζουν το κλίμα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας και πρέπει να απωθηθούν εκ μέρους των Αρχών της Τουρκίας».
http://www.philenews.com/digital/ 

ΝΑΤΟ: Επαναβεβαίωση της απόφασης του Βουκουρεστίου για την ΠΓΔΜ Για να γίνει μέλος της Συμμαχίας, θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΝΑΤΟ: Επαναβεβαίωση της απόφασης του Βουκουρεστίου για την ΠΓΔΜ Για να γίνει μέλος της Συμμαχίας, θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας


Στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, επαναβεβαιώνεται ρητά η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008 ότι, για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Η Συμμαχία σημειώνει ακόμα, ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την περιφερειακή διάσταση του ζητήματος. Επιπλέον, η Συμμαχία καλεί για ταχεία επίλυση του ζητήματος, ενώ ενθαρρύνει την ΠΓΔΜ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειες οικοδόμησης μιας πολυεθνικής κοινωνίας.

«Τούρκοι της Δ. Θράκης είναι αναπόσπαστο τμήμα του τουρκικού έθνους»

«Τούρκοι της Δ. Θράκης είναι αναπόσπαστο τμήμα του τουρκικού έθνους»

Πρωτοφανής η αθλιότητα εκείνων που οργανώνουν κάθε χρόνο τις τελετές μεταφοράς… χώματος από τον κήπο του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης (της οικίας του Κεμάλ) στην Τουρκία για τις γιορτές στη μνήμη του. – Επικεφαλής της φετινής θλιβερής πορείας με τουρκικές σημαίες στα σύνορα ήταν οι γνωστοί τουρκοπράκτορες των οργανώσεων «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και από δίπλα φυσικά και ο αδιαφιλονίκητος πολιτικός παράγων της Ροδόπης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν.

ΗΠΑ: Η σημαία του Πόντου υψώθηκε στο Μανχάταν. Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Τα χνάρια των Αργοναυτών"

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Η σημαία του Πόντου υψώθηκε στο Μανχάταν. Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Τα χνάρια των Αργοναυτών"

του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου

Ο αδούλωτος Ποντιακός Ελληνισμός, σκορπισμένος στα πέρατα του κόσμου, θυμάται την 19η Μαΐου και αγωνίζεται για τη δικαίωση της μνήμης, με την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας ως αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ποντιακές οργανώσεις στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, με μία λιτή, συγκινητική εκδήλωση, που έγινε χθες στο «Μπόουλινγκ Γκριν» του Μανχάταν, όπου ύψωσαν την ελληνική σημαία και τη σημαία του Πόντου.

Le leader grec d'extrême gauche s'en prend à Angela Merkel - Mélenchon et Tsipras, la photo de famille de la gauche radicale

Le leader grec d'extrême gauche s'en prend à Angela Merkel - Mélenchon et Tsipras, la photo de famille de la gauche radicale

Le Monde.fr avec AFP et Reuters
Jean-Luc Mélenchon, Alexis Tsipras (leader du parti grec Syriza) 
et Pierre Laurent, le 21 mai à Paris. 
Alexis Tsipras, le chef de file de la gauche radicale grecque, a déclaré que ce n'est pas à Angela Merkel de décider d'un référendum en Grèce, lors d'une conférence de presse à Paris le lundi 21 mai.

"La Grèce est un pays souverain (...). Ce n'est pas à Mme Merkel de décider si nous allons avancer vers un référendum ou non", a déclaré Alexis Tsipras lors d'une conférence avec Jean-Luc Mélenchon, le leader du Front de gauche. "Il n'y a rien à négocier dans le memorandum (le plan d'austérité de l'Union européenne, du FMI et de la BCE pour la Grèce) car on ne négocie pas avec l'enfer. (...) Ce qu'il s'agit de rediscuter, ce n'est pas le mémorandum, mais la dette publique", a précisé le leader de Syrisa, la coalition de la gauche radicale grecque.
Le porte-parole de la chancelière allemande, Georg Streiter, a aussitôt réagi en démentant une nouvelle fois que Angela Merkel ait suggéré d'organiser un référendum sur l'euro en Grèce. La chancelière n'est, selon lui, pas disposée à "fournir des ingrédients à la cuisine politique" grecque.

Πρακτορείο Ανατολή: Κάθοδος Ισραηλινών καταδρομέων στην Κύπρο-Διαψεύδει τις πληροφορίες το Ισραήλ- Αποκύματα φαντασίας, αναφέρει ο Αν. Κυβ Εκπρόσωπος

Πρακτορείο Ανατολή: Κάθοδος Ισραηλινών καταδρομέων στην Κύπρο

Διαψεύδει τις πληροφορίες το Ισραήλ- Αποκύματα φαντασίας, αναφέρει ο Αν. Κυβ Εκπρόσωπος.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
Αποκυήματα φαντασίας χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση τις πληροφορίες που δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολού».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζητεί από τη Λευκωσία να επιτρέψει την εγκατάσταση 20.000 Ισραηλινών κομάντος που θα προστατεύουν τον αγωγό φυσικού αερίου και τον τερματικό σταθμό που θα κατασκευαστεί στην Κύπρο, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο της ζώνης αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Και γαλλική παρέμβαση στις εκλογές με «συστάσεις» προς ψηφοφόρους-ΠΕΡΙ ΦΑΜΠΙΟΥΣ

Και γαλλική παρέμβαση στις εκλογές με «συστάσεις» προς ψηφοφόρους

Και γαλλική παρέμβαση στις εκλογές με «συστάσεις» προς ψηφοφόρους
Μετά τον Σόιμπλε, "συμβουλές" στους Έλληνες ψηφοφορους πώς να ψηφίσουν  στις επερχόμενες εκλογές δίνει και ο νέος Γυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι, αν οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, δεν μπορούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ»



«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν», επισήμανε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Είναι πολύ λεπτό θέμα γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως ταυτόχρονα η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη πως «πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ». «Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια», κατέληξε.
 
 Β ΠΕΡΙ ΛΟΡΑΝ ΦΑΜΠΙΟΥΣ
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...
Πού 'σουν εσύ τόσο καιρό ρε Λοράν καμάρι μου; Πού εξαφανίστηκες; Σε είδα δηλαδή έτσι απότομα και θυμήθηκα το βιογραφικό σου.

Επιτρέπεται ρε αστέρι, εσύ που πρωτοστατούσες να μην ψηφίσουν οι Γάλλοι το Ευρω-σύνταγμα:
"In this position he was the leader of the defeated no camp in the vote that took place among the members of his party on 1 December 2004, to decide the stance that the party would take on the impending Referendum on the European Constitution. He went on to lead the rebel faction of the party advocating a no vote in the 2005 Referendum, and was seen as the spearhead of the whole no campaign in France. After the no vote won, the party leader gave an assurance that he could remain in the party though he was dismissed from the party's National Executive Committee."
να βγαίνεις τώρα και να μάς διατάζεις να ψηφίσουμε πάλι μνημόνιο;;;

Κι αν δεν ψηφίσουμε τι θα μάς κάνεις; Θα μάς βουλιάξεις και εμάς; (ξέρεις τώρα εσύ:
"After the sinking of the Rainbow Warrior, a Greenpeace ship, on 10 July 1985, Prime Minister Fabius summoned journalists to his office on 22 September 1985 to read a 200 word statement in which he said: "The truth is cruel," and acknowledged that "Agents of the French secret service sank this boat. They were acting on orders"...")
Θα στείλεις τούς... "Agents

Ισραήλ: Μοιραίο λάθος θα ήταν η παραχώρηση των Αγίων Τόπων

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Ισραήλ: Μοιραίο λάθος θα ήταν η παραχώρηση των Αγίων Τόπων


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι θα ήταν «μοιραίο λάθος» για τη χώρα του να παραδώσει τον έλεγχο των Αγίων Τόπων της Ιερουσαλήμ.Μιλώντας στο κοινοβούλιο (Κνεσέτ) με αφορμή την επέτειο των 45 ετών από την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε: «Σε όποιον προτείνει να πάρουμε την καρδιά της Ιερουσαλήμ, το Όρος του Ναού, να φύγει από τα χέρια μας και ότι αυτό θα έφερνε την ειρήνη, εγώ λέω ότι δεν είναι απλώς ένα λάθος, είναι μοιραίο λάθος».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι τοποθεσίες που θεωρούνται ιερές και από τις τρεις θρησκείες – ιουδαϊσμό, ισλάμ και χριστιανισμό – «απολαμβάνουν το θαύμα της διαθρησκευτικής ειρήνης που διατηρείται χάρη στην ενότητα της Ιερουσαλήμ υπό την ισραηλινή κυριαρχία». «Το Όρος του Ναού βρίσκεται στα χέρια μας και θα παραμείνει στα χέρια μας», επέμεινε.Στο Όρος του Ναού, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, πιστεύεται ότι βρίσκονταν οι δύο βιβλικοί Ναοί του Σολομώντος. Στο χώρο αυτό σήμερα υπάρχουν δύο από τα ιερότερα τεμένη των μουσουλμάνων, το Τέμενος αλ-Άκσα και ο Θόλος του Βράχου.
http://newsite.kathimerini.com.cy/

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ:21 Μαΐου 2008-21 Μαΐου 2012

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ:21 Μαΐου 2008-21 Μαΐου 2012

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008

 

ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ: Η Τουρκία ανάμεσα στη δημοκρατία και τον κεμαλικό αυταρχισμό 

Αγαπητοί φίλοι
αναρτώ παρακάτω μελέτη-ανάλυση που συντάχτηκε τον Απρίλιο του 2008 για τη μυστική παρακρατική-παραστρατιωτική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, γύρω από την οποία εξελίσσεται ποινική διαδικασία που θέτει σε κίνδυνο το βαθύ κράτος στην Τουρκία, ο οποίος κίνδυνος μετακυλήθηκε πρόσφατα στον ίδιο τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του.
Το ως άνω ζήτημα, μαζί με μια άλλη σειρά ζητημάτων (όρα στον ιστοχώρο http://anixneuseis.blogspot.com) θα γίνει προσπάθεια να αναλυθούν απόψε στις 22:00, στην τηλεόραση της ΕΤ-3, στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη.
φιλικά
Σάββας Καλεντερίδης

Έκπληξη στη Σερβία: Ο λαϊκιστής Τόμισλαβ Νίκολιτς εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έκπληξη στη Σερβία: Ο λαϊκιστής Τόμισλαβ Νίκολιτς εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας

undefined
Δραματική τροπή των γεγονότων στη Σερβία: ο εθνικιστής υποψήφιος Τόμισλαβ Νίκολιτς κέρδισε, την Κυριακή 20 Μαΐου τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 49,8% των ψήφων, νικώντας τον νυν Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς (47%), ένθερμο υποστηρικτή της εισόδου της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την νίκη του οποίου όλοι περίμεναν. 

Ένας «πρόεδρος» με μεταπτυχιακό» παίρνει τα ηνία της χώρας, ειρωνεύεται η εφημερίδα  Blic προ-Τάντιτς , αναφερόμενη στο πτυχίο μάνατζμεντ που έλαβε πρόσφατα ο επικεφαλής του Κόμματος της Προόδου από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ίβιτσα Ντάτσιτς   -ο οποίος είχε κάνει συμφωνία με το κόμμα του Τάντιτς-  η έκβαση αυτής της εκλογής «δημιουργεί νέα δεδομένα στη σερβική πολιτική σκηνή»  και «τα πάντα θα είναι πλέον πιο περίπλοκα από ό, τι πριν».