Ετικέτες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά βάλει κατά πάντων



Η Ευρώπη μετατρέπεται σε άντρο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά βάλει κατά πάντων

Τσέχοι ακροδεξιοί διαδηλώνουν κατά της κοινότητας των Ρομά στη χώρα η οποία αριθμεί 150.000 με 300.000 μέλη

Μουσουλμάνοι των γαλλικών«banlieues», γυναίκες που φορούν μαντίλα, Ρομά, εβραίοι, Αφρικανοί, οικονομικοί μετανάστες όλων των εθνικοτήτων και ομοφυλόφιλοι βρίσκονται στο στόχαστρο των ακροδεξιών της Ευρώπης. Είναι οι «άλλοι», οι «διαφορετικοί», οι ξένοι, αυτοί που πρέπει να εκδιωχθούν, να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους, να μη «μας παίρνουν τις δουλειές», να μη «μας σκοτώνουν». Ο ρατσισμός στη Γηραιά Ηπειρο έρχεται με πολλές μορφές: οι «εχθροί» αλλάζουν, η ρητορική παραμένει η ίδια. Πρόσφατα στην Τσεχία βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και ακροδεξιών διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της κοινότητας των Ρομά στη χώρα με κύριο σύνθημά τους – τι άλλο; – «Η Τσεχία στους Τσέχους». Μήπως η Ευρώπη της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετατρέπεται σε «θερμοκήπιο» ρατσιστικής βίας και διακρίσεων;

Η Λευκή Κορδέλα







undefined
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του Αλέξη Τσίπρα για «φθαρμένους βλαχοδημάρχους» -που αφορούσε δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας-, θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις που μπορεί να είναι λάθος αλλά μου ήρθαν αυθόρμητα.
Αφενός, η χώρα είναι γεμάτη βλαχοδημάρχους και βλαχοπολίτες που εκλέγουν βλαχοδημάρχους. Ας είμαστε ειλικρινείς.
Πώς νομίζετε ότι η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή κατάσταση; Από τους πολλούς έξυπνους, ικανούς και αξιοπρεπείς;

Κύπρος: Παραλίγο εμπλοκή βρετανικών και τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα Κατεχόμενα



undefined

03.09.2013

Βρετανικά και τουρκικά αεροσκάφη απέφυγαν την εμπλοκή στο παρα πέντε, χθες, στην Κύπρο. 

Τα βρετανικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη βάση Ακρωτηρίου και πέταξαν πάνω από τα Κατεχόμενα. 

Οι Τούρκοι θεώρησαν ότι υπήρξε παραβίαση του εναερίου χώρου του ψευδοκράτους και δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση του Ιντσιρλίκ, για να αναχαιτίσουν τα δύο βρετανικά. 

Μπασάρ Αλ ‘Ασαντ: Βίος και Πολιτεία.




02.09.13
Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύτηκε σήμερα στη Daily Mail είναι από το 2009 και απεικονίζει τον Κέρι και τη σύζυγό του σε ένα δείπνο γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι μαζί με τον Άσαντ και τη σύζυγό του. Η τοποθεσία φαίνεται ότι είναι το εστιατόριο Naranj της Δαμασκού, στην αριστερή πλευρά φαίνεται ένα σερβιτόρος που κρατάει έναν δίσκο με ποτά.
Ο Τζον Κέρι ήταν τότε ένας απλός γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Συρία για να συζητήσουν ιδέες και σχέδια για την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή.

O Μπασάρ Αλ Άσαντ ο Σύρος ηγέτης που φαίνεται πως χάλασε τα σχέδια των Αμερικάνων για την επικράτηση της Αραβικής Άνοιξης.

Ας δούμε όμως ποιος είναι :
Γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1965 στη Δαμασκό. Γιος της Ανισέχ και του Χαφέζ Αλ Άσαντ, ο Μπασάρ αλ Ασαντ, ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας Άσαντ και ο δεύτερος γιος μετά τον Μπασίλ Αλ Άσαντ, τον οποίο ο Χαφέζ προόριζε να τον διαδεχθεί στη θέση του Προέδρου της Συρίας.
Ο Μπασάρ αλ Ασαντ, ανήκει στην τοπική θρησκευτική ομάδα των Αλαουιτών μια αίρεση των Σιιτών μουσουλμάνων, που είναι εγκαταστημένοι κυρίως στη δυτική Συρία, στην ακτή της Μεσογείου και αποτελούν μόλις το 11% του πληθυσμού της χώρας (το 74% των Σύρων είναι Σουνίτες).

Εφιάλτης για την Τουρκία το «μεγάλο Κουρδιστάν»

Η αυτονομία στη μετά Ασαντ εποχή των Κούρδων της Συρίας θα φούντωνε τον αλυτρωτισμό αιώνων
undefined
Στην αρχή της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, οι Κούρδοι της χώρας παρέμεναν στο περιθώριο τηρώντας μια στάση από ουδέτερη ως θετική προς το καθεστώς. Τους τελευταίους μήνες όμως, όταν συνειδητοποίησαν ότι οι μέρες του σύρου προέδρου είναι μετρημένες, άρχισαν να παίζουν τα χαρτιά τους με τρόπο ώστε να κατοχυρώσουν τη θέση τους στη μετά Ασαντ εποχή.
Αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Τουρκία, η οποία φοβάται ότι αν οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας πετύχουν ένα καθεστώς αυτονομίας, θα ανοίξουν την όρεξη στους Κούρδους της Νοτιοανατολικής Τουρκίας να τους μιμηθούν. Ακόμη χειρότερο σενάριο για την Αγκυρα είναι η πιθανότητα οι Κούρδοι της Συρίας να ενωθούν με τους Κούρδους του ήδη αυτόνομου Βορείου Ιράκ, βάζοντας τις βάσεις για τον σχηματισμό ενός ευρύτερου «Μεγάλου Κουρδιστάν».
Την αρχική ώθηση για αυτονομία των Κούρδων της Συρίας την έδωσε ο ίδιος ο Ασαντ: ενοχλημένος από την αλλαγή στάσης της Τουρκίας – η οποία ξεκίνησε ως σύμμαχός του αλλά σύντομα άρχισε να υποστηρίζει την αντιπολίτευση και στη συνέχεια να την εξοπλίζει -, ο σύρος πρόεδρος απέσυρε πρόσφατα τις δυνάμεις του από τα συροτουρκικά σύνορα παραδίδοντας την περιοχή στο ΡΚΚ και στο «αδελφό» Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης της Συρίας.

The Vatican hierarchy



undefined
IN THE right hands and at the right moment, the post of secretary of state in the Vatican can be one of the most important in the world. The clearest modern example is Cardinal Agostino Casaroli, who was a leading diplomatic player during the cold war. A staunch anti-communist, he managed to negotiate successfully with communist regimes and make tactical gains for religious freedom. The high point of his career was arranging a meeting between Pope John Paul II and Mikhail Gorbachev, the Soviet leader.

An old industry is in deep recession


  • The mass-market end of the business
TIMES are tough for Debbie, a prostitute in western England who runs a private flat with other “mature ladies”. She does two or three jobs a day. A year ago she was doing eight or nine. She has cut her prices: “If I hadn’t, I wouldn’t still be open.” She says that she can now make more money doing up furniture and attending car-boot sales than she can turning tricks.

200 Τόμαχωκ έτοιμοι για Συρία – Αεροπλανοφορο και 10 πολεμικά εν πλω – Ποιο έφυγε απο Σουδα



undefined
200 πύραυλοι Τόμαχωκ στοχεύουν ήδη τη Συρία την ώρα που στην Ουάσινγκτον παίζεται παιχνίδι με την έγκριση της επίθεσης απο το Κονγκρέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters το αεροπλανοφόρο ΝΙΜΙΤΣ συνοδευόμενο απο τέσσερα ακόμη πολεμικά πλοία έχουν διαταχθεί να πλέουν προς την Ερυθρα Θάλασσα ώστε να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για την επίθεση κατα της Συρίας.

Αναγνωριστικό πλοίο στέλνει στη Μεσόγειο η Ρωσία


undefined
To αναγνωριστικό πλοίο Priazovye στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα, καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το Priazovye απέπλευσε αργά χθες από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή «τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση».

Η τρέλα του …Σουλτάνου Ερντογάν



Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
Ένας πραγματικός παροξυσμός, μια πραγματική τρέλα δείχνει να καταλαμβάνει την προσωπικότητα του Τούρκου ηγέτη Ταγιπ Ερντογαν, που εκδηλώνεται με ξεσπάσματα, αψυχολόγητες επιθέσεις κατά πάντων και επίκληση της συμμαχίας του με τον «θεό», δημιουργώντας ανησυχία και προβληματισμό στο εξωτερικό και ζυμώσεις στο εσώτερο, που ίσως προδιαγράφουν έστω και αχνά την αρχή του τέλους της διαδρομής του Τούρκου πολιτικού που ήδη έχει γράψει ιστορία.

ΚΥΠΡΟΣ, ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Όπως όλα δείχνουν, η Κύπρος «πουλάει» αρκετά ακριβά τη γεωστρατηγική της θέση. Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκώλ.
Η καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης φαίνεται να είναι εφικτή, με τη βοήθεια της γεωστρατηγικής της θέσης – αν και ελλοχεύουν μεγάλοι κίνδυνοι, αφού πρέπει να πάρει σαφή θέση είτε υπέρ της ΕΕ, είτε της Ρωσίας, είτε των Η.Π.Α.

Η πρώτη εγχείρηση με τη βοήθεια του Google Glass



undefined
Ένας χειρουργός σε νοσοκομείο του Οχάιο έγινε ο πρώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποίησε εγχείρηση με τη βοήθεια του Google Glass, χάρη στο οποίο βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με συνάδελφό του που βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης, μεταδίδοντάς του ζωντανά εικόνα από το χειρουργείο.

ΜΠΟΥΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ


undefined
Στο Ηρώο Γράμμου βρέθηκε χθες το πρωί η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι, για τον Εμφύλιο, εκπροσωπώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στο σημείο όμως βρίσκονταν και μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, της επιτέθηκαν φραστικά και προσπάθησαν να τη διώξουν, λέγοντάς της ότι δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί.

Η ασπίδα του Αχιλλέα (βίντεο)

Share
undefined
H «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα.
Ο Ομηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
Στο έπος, ο Αχιλλέας έχει χάσει την πανοπλία του, μετά το δανεισμό της στον σύντροφό του, τον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος έχει σκοτωθεί στη μάχη από τον Έκτορα ο οποίος πήρε τα όπλα του ως λάφυρα.
Η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις ζητάει από το θεό Ήφαιστο να σφυρηλατήσει μια καινούργια πανοπλία για τον γιό της.
O Αχιλλέας, γιος του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας, ήταν ο πιο ικανός και άξιος πολεμιστής από τους Αχαιούς ήρωες. Η προσπάθεια της μητέρας του να τον κρατήσει μακριά από τον πόλεμο, στέλνοντάς τον στη Σκύρο, αποδείχτηκε
άκαρπη. Αν και δεν είχε δεσμευτεί με όρκο, ο Αχιλλέας αποφασίζει να ακολουθήσει τους Αχαιούς στον πόλεμο, έχοντας επίγνωση των ικανοτήτων του, του ιδιαίτερου ρόλου που θα παίξει ο ίδιος στη διεξαγωγή του πολέμου, καθώς και του γεγονότος ότι, εξαιτίας της απόφασης αυτής, θα βρει κατά πάσα πιθανότητα πρόωρο θάνατο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ…ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ!



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ρίγος φρίκης διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη πολλών, όταν το Σαββατόβραδο, καρφωμένοι μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες, είδαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό και ουσιαστικά προς ολόκληρο τον κόσμο και να λέει μεταξύ άλλων: «Αποφάσισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείεςπρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του συριακού καθεστώτος… Αισθάνομαι άνετα προχωρώντας χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών»!
Είναι τρομερό να το ακούει αυτό κανείς από τον πρόεδρο της ισχυρότερης χώρας του πλανήτη: «Αισθάνομαι άνετα προχωρώντας χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»! Πόσο γελοίο και υποκριτικό ακούγεται, όταν ο Ομπάμα στο ίδιο διάγγελμά του, λίγο παρακάτω,διακηρύσσει: «Από τις στάχτες του παγκοσμίου πολέμου χτίσαμε μια διεθνή τάξη και επιβάλαμε τους κανόνες που της έδωσαν νόημα», αναφερόμενος στο περιεχόμενο του ΟΗΕ! Μόνο που η θεμελιώδης απαίτηση της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων σε ό,τι αφορά το Διεθνές Δίκαιο από τα κράτη, όπως αποτυπώνεται στονΚαταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, είναι η απαίτηση «να απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους».

Βαρουφάκης, Ρουμπινί και Κρούγκμαν δεν βλέπουν φως στο “ελληνικό” τούνελ


Βαρουφάκης, Ρουμπινί και Κρούγκμαν δεν βλέπουν φως στο

Πρόκειται για οικονομολόγους που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη Γερμανία και τον «σκληρό» πυρήνα της Ευρωζώνης…

Αρβελέρ: Παραδείγματα βλακείας ο Στέλιος Σταυρίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης



Αρβελέρ: Παραδείγματα βλακείας ο Στέλιος Σταυρίδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης
Φανερά ενοχλημένη με τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή και την επικαιρότητα εμφανίστηκε η διεθνούς φήμης βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, η οποία εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη της στην εκπομπή «Γιάφκα» του Σπύρου Χαριτάτου, η κ. Αρβελέρ αναφέρθηκε αρχικά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αφήνοντας παράλληλα μια αιχμή κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου δηλώνοντας: «Δεν τα φάγαμε όλοι όπως είπε κάποιος, αλλά νομίζω ότι πραγματικά φταίμε όλοι ως μέλη μιας κοινωνίας».

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 1958…


Σαμαράς, Πίττας, Παπακυριακού και Κάρυος, ήταν ποφασισμένοι ζωντανοί να μεν πιαστούν

ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΑ
Φωτογραφία
Ο γιός του Παναγιώτη του Καλλή, ο Κυριάκος, 54 χρόνια μετά την ηρωική μάχη των τεσσάρων παλλικαριών της ΕΟΚΑ στον Αχυρώνα του Λιοπετριού, θυμάται. Το ρολόι του χρόνου έδειχνε Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 1958…

Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός απολυμένου δημοσιογράφου


3/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 30 εμφανίσεις
Η σπαρακτική εξομολόγηση ενός απολυμένου δημοσιογράφου [κείμενο]
Η αναδιάρθρωση του Δημοσιογραφικό Οργανισμού Λαμπράκη που περιλαμβάνει ένα επώδυνο σχέδιο περικοπών και απολύσεων έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκδοτική βιομηχανία της χώρας που δείχνει απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα.
Οι περικοπές και οι απολύσεις σε οποιοδήποτε τομέα της παραγωγικής δομής της ελληνικής κοινωνίας κρύβουν ανθρώπινα δράματα αφού πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι. Το iefimerida.gr δημοσιεύει μια ανάρτηση στο facebook του δημοιογράφου Γιάννη Ανδρουλάκη που αποτυπώνει τα συναισθήματα ανθρώπων που χάνουν την δουλειά τους σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

Σαν σήμερα


2/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 61 εμφανίσεις


Σαν σήμερα 


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 2ας Σεπτεμβρίου από το newsbeast.gr

490 π.Χ.: Οι Πέρσες εισβάλουν στην Ελλάδα και οι Αθηναίοι προ του κινδύνου στέλνουν το Φειδιππίδη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια. 1752: Η Βρετανία υιοθετεί το Γρηγοριανό Ημερολόγιο περίπου δυο αιώνες μετά την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.
1901: Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό «Αβέρωφ», που καταπλέει στα φαληρικά νερά.
1930: Οι Γάλλοι αεροπόροι Κοστ και Μπελόντ πραγματοποιούν με επιτυχία την πρώτη πτήση αεροσκάφους από το Παρίσι μέχρι τη Νέα Υόρκη, που διήρκησε 37 ώρες και 18 λεπτά.
1933: Στη Γαλλία, κυκλοφορούν τα πρώτα γραμμάτια του εθνικού λαχείου.
1935: Μια καταστροφική θύελλα χτυπά το Φλόριντα σκοτώνοντας 423 άτομα.
1942: Στην Αίγυπτο, οι Βρετανοί διατηρούν τις αμυντικές θέσεις τους στην έρημο, ενώ τα αεροπλάνα τους διαλύουν τις μονάδες του Ρόμελ.
1945: Λήγει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με την οριστική και επίσημη παράδοση της Ιαπωνίας.
1962: Στο Ιράν, περίπου 20.000 είναι οι νεκροί στο χειρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα.
1966: Ο Χρήστος Παπανικολάου κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ στους Πανευρωπαϊκούς της Βουδαπέστης με 5.05 πίσω από τον Ανατολικογερμανό Βόλφγκανγκ Νορντγουινγκ (5.10), μεγάλο του αντίπαλο σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
1970: Έκρηξη βόμβας σημειώνεται έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Νεκροί και οι δύο δράστες.

Μέλη της Χρυσής Αυγής έκλεισαν τα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία στην Κακαβιά

Μέλη της Χρυσής Αυγής έκλεισαν τα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία στην Κακαβιά
Τα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία, στην Κακαβιά, έκλεισαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Για περίπου μία ώρα φώναζαν συνθήματα υπέρ της Βορείου Ηπείρου.
H κίνηση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, έπειτα από την εκδήλωση στο Γράμμο. Με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος, Χρήστο Παππά και παρουσία των Χρήστου Ρήγα και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσαυγίτες από την Ηπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, έκλεισαν τον συνοριακό σταθμό. Αφορμή για το κλείσιμο των συνόρων, όπως αναφέρει το firmani.gr, ήταν τα τελευταία γεγονότα στην Πρεμετή.

Financial Times: H Ελλάδα μοιάζει στο Ντιτρόιτ- Τα πέντε βασικά σημεία που οδήγησαν τις δύο οικονομίες σε χρεοκοπία


Financial Times: H Ελλάδα μοιάζει στο Ντιτρόιτ- Τα πέντε βασικά σημεία που οδήγησαν τις δύο οικονομίες σε χρεοκοπία
Για την ομοιότητα της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αμερικανική πολιτεία Ντιτρόιτ με την αντίστοιχη κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρονται οι Financial Times, οι οποίοι παραθέτουν τα πέντε κοινά στοιχεία που έχουν οι δύο οικονομίες.
Σε άρθρο των FT με τίτλο «μαθήματα από την Ελλάδα και το Ντιτρόιτ», γίνεται αναφορά σε πέντε κοινά σημεία τα οποία έχουν οι δύο οικονομίες οι οποίες οδηγήθηκαν σε βαθιά ύφεση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επανακάμψουν.