Ετικέτες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη εγχείρηση με τη βοήθεια του Google Glass



undefined
Ένας χειρουργός σε νοσοκομείο του Οχάιο έγινε ο πρώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποίησε εγχείρηση με τη βοήθεια του Google Glass, χάρη στο οποίο βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με συνάδελφό του που βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης, μεταδίδοντάς του ζωντανά εικόνα από το χειρουργείο.
“Είναι τιμή να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ καθώς εξερευνούμε το πώς αυτή η συναρπαστική νέα τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών μας”, δήλωσε ο χειρουργός Κρίστοφερ Κέντινγκ, που πρόσθεσε: “Για να είμαι ειλικρινής, μόλις ξεκινήσαμε την επέμβαση συχνά ξεχνούσα ότι η συσκευή ήταν εκεί. Φαινόταν απλά πολύ βοηθητικό και ταίριαζε άψογα”.
Καθώς ο Κέντινγκ πραγματοποιούσε επέμβαση στο γόνατο μίας 47χρονης γυναίκα που τραυματίστηκε παίζοντας σόφτμπολ, στην άλλη άκρη της πόλης ο συνάδελφός του Ρόμπερτ Μάγκνουσεν παρακολουθούσε την επέμβαση από το γραφείο του, ενώ φοιτητές του πανεπιστημίου του Οχάιο παρακολουθούσαν επίσης την επέμβαση από τα laptop τους.
“Είναι πραγματικά συναρπαστικό να έχω την ευκαιρία να είμαι φοιτητής ιατρικής και να βλέπω αυτήν την τεχνολογία.
Αυτό μπορεί να έχει τεράστια οφέλη, όχι μόνο από την άποψη της ιατρικής εκπαίδευσης, αλλά επειδή ένας γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία από μακριά, θα μπορούσε να διασπείρει τη φροντίδα ασθενών σε όλο τον κόσμο, σε μέρη που δεν έχει φτάσει ακόμα”, δήλωσε ένας από τους φοιτητές που παρακολούθησαν την επέμβαση.
Πηγή :  news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου