Ετικέτες

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συνέδριο των Σλάβων στα Τίρανα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου



Σήμερα έλαβε χώρα το Συνέδριο των Σλάβων στην Αλβανία, που είχε ως σύνθημα ‘ενωμένο και ολοκληρωμένο’ στο οποίο συμμετείχαν 140 άτομα, εκπρόσωποι των σλαβικών ενώσεων της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

Στο Συνέδριο των Σλάβων παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, εκπρόσωπος των Βλάχων και των Ρομά, ενώ δεν πήγαν εκπρόσωποι των Ελλήνων και των Σέρβων, οι οποίοι απέστειλαν έγγραφη υποστήριξη στις εργασίες του συνεδρίου.
Από σλαβικής πλευράς, παρόντες ήταν  ο πρέσβης των Σκοπίων στην Αλβανία, εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Σλαβικού Κογκρέσου, εκπρόσωπος των Σλάβων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Βουλγαρία: Βρέθηκε η «γραμμική» γραφή των αρχαίων Θρακών

Βουλγαρία: Βρέθηκε η «γραμμική» γραφή των αρχαίων Θρακών

Posted by Cassandra στο Απριλίου 20, 2015
diskio1

Ένα πήλινο κομμάτι με εικονόγραμματα που χρονολογείται από την αρχή της 5ης χιλιετίας π.Χ. που βρέθηκε στην νότια Βουλγαρία, ενδέχεται να είναι το πρωτότυπο της γραμμικής γραφής, και είναι το παλαιότερο πήλινο κομμάτι με γραφή, στην Ευρώπη, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Το δισκίο έχει μήκος επτά εκατοστά και πλάτος 8 εκατοστά με πάχος 1,3 εκατοστά και διαιρείται σε πέντε τομείς, σύμφωνα με τους Βούλγαρους ειδικούς.

Κάθε ένα από αυτά τα πεδία με τη σειρά του, έχει δύο διαχωρισμένα μέρη με τις αντίστοιχες οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές συμβόλων.

Η σφαγή του Λάντλοου




Τα ερείπια της κατασκήνωσης Λάντλοου
Τα ερείπια της κατασκήνωσης Λάντλοου






                            Η επονομασθείσα Σφαγή του Λάντλοου υπήρξε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις της εργοδοσίας και του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΗΠΑ. Έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου του 1914 στην πόλη Λάντλοου του Κολοράντο και ήταν το αποκορύφωμα της εργατικής καταπίεσης των 12.000 ανθρακωρύχων της περιοχής.
Η εργατική αναταραχή τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε αξιοσημείωτες διαστάσεις στις Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Όταν ένας συνδικαλιστής σκοτώθηκε το φθινόπωρο του 1913, οι εργαζόμενοι των ορυχείων CFI, που ανήκαν στην οικογένεια Ροκφέλερ, κατέβηκαν σε απεργία. Εκκένωσαν τους καταυλισμούς της επιχείρησης, όπου έμεναν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Ο δείκτης θνησιμότητας για τους εργαζομένους της επιχείρησης ήταν διπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 20 Απριλίου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 104 Γεγονότα, 27 Γεννήσεις και 19 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1841

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ, που θεωρείται το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στην ιστορία της λογοτεχνίας.