Ετικέτες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΝΕΚΡΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


Ο καθεδρικός της Ανάστασης όπου σκοτώθηκε ο φύλακας
Ο καθεδρικός της Ανάστασης όπου σκοτώθηκε ο φύλακας
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σήμερα 19 Ιουνίου στο  Sloviansk το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού  έπληξε με καταιγισμό από οβίδες τον ορθόδοξο Καθεδρικό της Ανάστασης.Υπάρχει ένας νεκρός.Ο πρωθιερέας Nikolaï Fomenko ως εκπρόσωπος του γραφείου  τύπου της επισκοπής του Slovyansk   ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός άρχισε τα ξημερώματα στις 6.00 και συνεχίστηκε ακατάπαυστα για μισή ώρα.Μια οβίδα πέρασε λίγα μόνο μέτρα από τον τρούλο μια άλλη εξερράγη κοντά στην εκκλησία ενώ μια τρίτη έπληξε τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου πλησίον μιας λίμνης.
Σύμφωνα με τον πρωθιερέα  καταστράφηκε  η νότια πλευρά  του ναού αν και το κτίσμα  δεν υπέστη μεγάλες ζημιές.Το χειρότερο είναι ότι σκοτώθηκε ο φύλακας του ναού καθώς άνοιγε την πόρτα.Δέχθηκε βλήματα στο κεφάλι και  τραυματίστηκε σοβαρά .Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μόνο λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στην εκκλησία του Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ στο Σλαβιάνσκ όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το παρεκκλήσι και  το κτίσμα της τραπεζαρίας.(ΑΝΝΑ ΝΕWS 19.06.14)

Η νέα βασίλισσα της Ισπανίας


latiuia
Η Λετίθια Ορτιθ είναι από χθες (σήμερα τυπικά) η νέα βασίλισσα της Ισπανίας. Η δημοσιογράφος με την άγρια νιότη, την οποία Χουάν Κάρλος και Σοφία δεν ήθελαν για νύφη τους από χθες άφησε πίσω της τα ξενύχτια, τις συναυλίες και τις εξόδους και ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από το θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε, έσπασε και  το πλέγμα προστασίας που είχε στηθεί γύρω από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται στο φως δημοσιεύματα για τις… άγριες νύχτες του βασιλιά της Ισπανίας, τις χιλιάδες ερωμένες του, το λευκό γάμο του με την βασίλισσα Σοφία, αφού εδώ και παρά πολλά χρόνια όχι μόνο δεν κοιμούνταν στην ίδια κρεβατοκάμαρα αλλά ούτε καν στον ίδιο όροφο.

«Οι καταραμένοι» και ο αντιφασίστας. O Βισκόντι και ο φασισμός, η κουλτούρα και το μπουνίδι…




isaak1

Ο Ισαάκ Σούσης γράφει

O αντιφασίστας σε σχέση με τον φασίστα έχει και πιο επιβαρυμένο πρόγραμμα . Να ανοίξει κανένα βιβλίο. Καλό είναι μάλιστα να διαβάσει και τρία, τέσσερα ολόκληρα για να έχει αίσθηση της συνοχής των επί μέρους, γιατί τη χαοτική αίσθηση την μαθαίνει από όλες τις υπόλοιπες πηγές. Να δει κανένα θέατρο , μερικές ταινίες. να μάθει μια τρίτη, τέταρτη ξένη γλώσσα , να εθιστεί στην ορολογία των – ισμών για να ανταπεξέρθει στοιχειωδώς στον ανταγωνισμό με άλλους αντιφασίστες. Και με όλα αυτά εκ των ουκ άνευ είναι να ξέρει να ρίχνει και κάνα μπουνίδι , για να διατηρήσει όλα τα προαναφερθέντα συστατικά του σε φάση που του την πέσουνε οι φασίστες.

ΙΣΤΟΡΙΑ : “Ο στρατιώτης τριών στρατών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου” !



του Παντελή Καρύκα
Υπάρχουν φορές που η τύχη παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια σε έναν άνθρωπο. Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει και ο Κορεάτης Γιάνκ Κιούνγκ Γιόνγκ, ο οποίος, από το 1938, μέχρι το 1944, βρέθηκε να πολεμά σε τρείς διαφορετικούς στρατούς, τον Ιαπωνικό, τον Σοβιετικό και τον Γερμανικό.
Το 1938 η Κορέα βρισκόταν υπό ιαπωνική κατοχή. Οι Ιάπωνες, με τη βία, κατέταξαν στον στρατό τους νεαρούς Κορεάτες, για πολεμήσουν για αυτούς στην Κίνα και τη Μαντζουρία. Ο μόλις 18 ετών τότε Γιάνγκ, ο οποίος πήγαινε στη Σεούλ για σπουδές, ήταν ένας από αυτούς που, εντάχθηκε στον Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Στρατό. Οι Ιάπωνες έθεσαν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα «αναμόρφωσης» των Κορεατών, με σκοπό να τους μετατρέψουν σε πιστούς υπηκόους της Ιαπωνίας, με τη βία.
Το 1939 ο Γιάγνκ, μαζί με το σύνταγμά του, βρέθηκε στο Χάλκιν Γκολ, στα σύνορα Μογγολίας – Μαντζουρίας να μάχεται κατά των Σοβιετικών. Τα σοβιετικά άρματα αποδεκάτισαν το σύνταγμά του. Ο ίδιος αιχμαλωτίστηκε, μαζί με άλλους συμπατριώτες του. Οι συνθήκες κράτησης ήταν απάνθρωπες και πολλοί από τους αιχμαλώτους, τους οποίους οι Σοβιετικοί θεωρούσαν ως «Ιάπωνες φασίστες», πέθαναν. Ακολούθησε η γερμανική εισβολή στην Σοβιετική Ένωση. Το 1942 οι Γερμανοί βρίσκονταν στα πρόθυρα του Στάλινγκραντ και τίποτα δεν φαινόταν ικανό να τους σταματήσει. Οι απώλειες των Σοβιετικών ήταν τεράστιες και υπήρχε ανάγκη να ριχτεί στον αγώνα κάθε ικανός να φέρει όπλα άνδρας

"Θα εφαρμοστεί ο νόμος για την κυριακάτικη λειτουργία"


Ανταγωνιστικότητας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Στο εκλογοδικείο προσέφυγε ο Γ. Καρατζεφέρης



Θέτει ζήτημα συνταγματικότητας του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο
Θέμα συνταγματικότητας του πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο θέτει με προσφυγή του στο εκλογοδικείο ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι ο πρώτος που καταθέτει ένσταση κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου και διεκδικεί τη μια από τις τρεις έδρες που έχει η Χρυσή Αυγή και ειδικά την τρίτη, αυτή που κατέχει ο Γεώργιος Επιτήδειος.
Στην ένστασή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.
Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το οποίο δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή αφού συγκέντρωσε ποσοστό 2,7%, ζητεί την μεταστροφή της νομολογίας του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς, όπως λέει, έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.

Πηγή : newsbeast.gr

Εξαλλος πρώην υπουργός στέλνει sms στον Σαμαρά: Ούτε ο Μακιαβέλι να ήσουν, με καθάρισες εν ψυχρώ!




«Ούτε ο Μακιαβέλι να ήσουν, με καθάρισες εν ψυχρώ». Aυτό ήταν το περιεχόμενο του sms που έστειλε «κομμένος» από το νέο κυβερνητικό σχήμα υπουργός στον πρωθυπουργό αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι αποχωρεί από τη θέση του.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή βρέθηκε στο σώμα του νεκρού δημοσιογράφου


Προμελετημένο έγκλημα και οχι παράπλευρη απώλεια η δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου, εχθές στην ανατολική Ουκρανία! Το γεγονός αυτο επαναφέρει και τις καταγγελίες για δράση ελεύθερων …
σκοπευτών στο Κίεβο, που οι δυτικοί προσπάθησαν να χρεώσουν στην τότε δημοκρατική κυβερνηση. Η εξελιξη αυτη αναμένεται να οξύνει ακομα περισσότερο το κλίμα, καθώς η στρατιωτική αντίδραση της Ρωσίας φαίνεται προ των πυλών.

Britain Outlaws Forced Marriage More Work Needed

"The challenges are in terms of giving evidence, particularly where the perpetrators may be those who are close to them i.e. family members, and the coercion and pressure that they may be subjected to in terms of withdrawing [the complaint]." — Aisha Gill, University of Roehampton.
The number of children who called ChildLine (free, 24-hour phone counselling for young people) over concerns that they could be forced into marriage nearly tripled in 2013. About one-quarter of those who contacted ChildLine were aged 12 to 15.
"Families pay bounty hunters [to track down the victims of forced marriage who try to run away]. We have cases where the family paid more than £100,000 [€125,000; $170,000] to track someone down and kill them." — Diana Nammi, Director of the Iranian and Kurdish Women's Rights Organization (representing women from the Middle East, North Africa and south Asia).
A new law has come into effect in England and Wales that makes it a crime to force people into an unwanted marriage.
Advocates of the law say it represents a benchmark shift in thinking because—after decades of kowtowing to multicultural sensitivities—British policymakers now view forced marriage as a gross violation of human rights rather than a socially acceptable cultural difference. They also say the law will create a deterrent effect because many perpetrators will fear criminal prosecution.
Skeptics counter that the new law is retrograde and will drive victims underground due to fears that family members will be criminalized and sent to prison.

Islam: Is Integration Working?

The "Muslim patrols" that try to take over a borough of London and impose Shari'a law on non-Muslims give Westerners the sense that we are not wanted in our own country.
Some Muslims may want to restrict the lives of women. But should we actually be encouraging such behaviour?

Arab and Muslim Antisemitism: A Muslim Perspectiv

These crises have fostered on the part of the Muslim Brotherhood and its followers a reluctance to examine any internal causes for their malaise, and has created a culture of denial that by now is part of the Muslim culture and history. It makes us Muslims refuse to take responsibility for our role in history, leading to a pathological proclivity to blame others -- especially the Jews -- for misfortunes that are really of our own making.
The idea that the sins of one generation, or one individual, might be visited upon another is explicitly rejected in the Quran by the following words: "And no bearer of burdens shall be made to bear another's burdens." [35:18] Muslims who accept the idea of abrogation use this for their own narrow, or bigoted, interests that neither their own logic not the universal message of the Quran warrants.

Οπλικά συστήματα: Στροφή προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο


Οπλικά συστήματα: Στροφή προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο
Πηγή: mil.ru
Τις παραμονές της μεγάλης διεθνούς αμυντικής έκθεσης «Eurosatory-2014», η οποία θα διεξαχθεί στο Παρίσι στο διάστημα 16 - 20 Ιουνίου, το ρωσικό κρατικό μονοπώλιο-εξαγωγέας οπλικών συστημάτων «Rosoboronexport» ανακοίνωσε ότι μειώνει τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές εκθέσεις όπλων και μετατοπίζει το ενδιαφέρον του σε άλλες γεωγραφικές περιοχές: Τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και στις χώρες της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού.
«Λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία, αποφασίστηκε να γίνει επαναπροσανατολισμός των προγραμμάτων συμμετοχής των κρατικών εταιρειών «Russian Technologies», «Rosoboronexport» και των εξειδικευμένων επιχειρήσεων εξαγωγέων σε αμυντικές - τεχνικές εκθέσεις σε άλλες περιοχές του κόσμου, εκεί όπου τα ρωσικά όπλα έχουν μεγάλη ζήτηση», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS, καλά πληροφορημένη πηγή. Για το λόγο αυτό, στη Γαλλία στο πλαίσιο της φετινής «Eurosatory» δεν θα παρουσιαστεί το όχημα μάχης υποστήριξης τεθωρακισμένων BMPT-72 «Terminator» και το τανκ Τ-90, ενώ η συμμετοχή με επίδειξη στρατιωτικού εξοπλισμού στις ευρωπαϊκές αγορές, θα ελαχιστοποιηθεί. Έτσι, στο βρετανικό αεροπορικό σαλόνι «Farnborough Airshow 2014», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 14 έως 20 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «United Aircraft Corporation», Μιχαήλ Πογκοσιάν, δεν θα πάρουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη, παρ’ όλο που στην ίδια έκθεση έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το μαχητικό-εκπαιδευτικό «Yak-130», προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ενδιαφέρον, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε συμβάσεις (μαχητικά «Yak-130» παραγγέλθηκαν από τη Συρία, το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ).

Μαχητικό 5ης γενιάς ετοιμάζει η ΜiG


Μαχητικό 5ης γενιάς ετοιμάζει η ΜiG
Πηγή: Ilya Pitalev / RIA Novosti

Η ρωσική αεροναυπηγική κοινοπραξία MiG είναι έτοιμη να κατασκευάσει ένα μαχητικό 5ης γενιάς. Ως βασική πλατφόρμα για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι πιθανό να επιλεχθεί το μαχητικό MiG-35, στο οποίο θα εγκατασταθούν νέος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και οπλικά συστήματα. Ο γενικός διευθυντής της MiG, Σεργκέι Κοροτκόφ, δήλωσε ότι ήδη οι ειδικοί της κοινοπραξίας εργάζονται πάνω στο σχεδιασμό του νέου μαχητικού.
Ο Κοροτκόφ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο έχουν προχωρήσει οι μελέτες, αλλά θεωρεί «πάρα πολύ πιθανή» την εμφάνιση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους. Το σημαντικό είναι να δοθεί παραγγελία για τη μελέτη, είπε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο οι εργασίες γύρω από το μαχητικό 5ης γενιάς να προκαλέσουν μια σύγκρουση ανάμεσα στην εταιρία MiG και τη Sukhoi, η οποία το παρόν διάστημα αναπτύσσει το δικό της μαχητικό 5ης γενιάς PAK FA.

Sukhoi-T50: Ετοιμάζεται το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς

Sukhoi-T50: Ετοιμάζεται το μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς
Πηγή: AP
Τα μαχητικά «Σουχόϊ» T–50 ήταν ο «άσσος» που έκρυβε το πρόγραμμα πτητικών επιδείξεων της Διεθνούς Αεροπορικής και Διαστημικής Έκθεσης, MAKS–2013, στη Μόσχα. Το χάϊ – τεκ αεροσκάφος «υπεροχής» είχε πρωτοεμφανιστεί δημόσια το 2011. Το 2013, στη διάρκεια του αεροπορικού σαλονιού, πέταξαν δοκιμαστικά πάνω από την Έκθεση τρία T-50. Στην αεροπορική επίδειξη, οι ρώσοι χειριστές επέδειξαν πιλοτάρισμα ανώτερης κλάσης και τα μαχητικά εκτέλεσαν με επιτυχία τα χαρακτηριστικά ακροβατικά των «Σουχόϊ» με εναέριες πιρουέτες που έκλεψαν την παράσταση. Οι πιλότοι των Τ–50 έκαναν τη φιγούρα «καμπάνα», εκτέλεσαν τη διάσημη και απαιτητική εναέρια μανούβρα «Pugachev’s Cobra» και πολλά άλλα ακροβατικά που σήμερα δεν μπορεί να εκτελέσει κανένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία «απογειώνεται»

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία «απογειώνεται»
Πηγή: ITAR-TASS
Οι επίσημες δοκιμές από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και οι πειραματικές πτήσεις των νέων μαχητικών – καταδιωκτικών - μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV), αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, οι σχεδιαστικές - ερευνητικές εργασίες για το έργο βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Στο κοντινό μέλλον, τα ρωσικά μαχητικά drones θα κληθούν να λύσουν σημαντικά στρατηγικά αμυντικά προβλήματα, καθώς θα είναι αόρατα στον εχθρό και θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη σταθερότητα στη μάχη από τα συμβατά - επανδρωμένα - αεροσκάφη.
Σήμερα, παράγονται διεθνώς πάνω από 600 είδη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Από αυτά, μόνο τα 25 σχεδιάζονται στη Ρωσία. Όμως, 20 χρόνια πριν, η Μόσχα ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη δεκαετία του 1980 παρήχθησαν 950 αναγνωριστικά αεροσκάφη Tu-143. Στη συνέχεια όμως (μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ), το υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιόρισε την παραγωγή των UAV καθώς δεν είχε ούτε τα μέσα, ούτε υπήρχαν πλέον οι ιδεολογικές προϋποθέσεις για την προμήθεια τέτοιου αμυντικού εξοπλισμού.

Το αθάνατο (;) MiG-35 στους αιγυπτιακούς ουρανούς

Rakesh Krishnan Simha 
Τα ρωσικά προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη MiG-35, ετοιμάζονται για μια θεαματική προσγείωση στην Αίγυπτο. Η συμφωνία Αιγύπτου –Ρωσίας για αγορά πολεμικού υλικού ύψους 3 δις δολαρίων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, και την πώληση24 μαχητικών MIG 35στο Κάιρο. Η διπλωματική επίθεση της Μόσχας στη Μέση Ανατολή αποδίδει καρπούς.

Το αθάνατο MiG-35 στους αιγυπτιακούς ουρανούς
Πηγή: Anton Denisov / RIA Novosti

Μπορεί ο διαγωνισμός για την αγορά του προηγμένου MiG-35 από την Ινδία να κόλλησε το 2010, τώρα όμως το αθάνατο μαχητικό αναμένεται να πετάξει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Μόσχα και Κάιρο προωθούν την υπογραφή σειράς συμβάσεων, ύψους 3 δις δολαρίων για την παροχή πολεμικού υλικού, μεταξύ των οποίων και την αγορά 24 νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών MiG-35, από αυτή την στρατηγικά σημαντική χώρα της Μέσης Ανατολής.
Αναμφίβολα, η πώληση του MiG-35, η οποία συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο τον Απρίλιο, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, στις σχέσεις Καΐρου και Μόσχας. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Μιχαήλ Ριγιάκοφ, μέλος της ρωσικής στρατιωτικής συμβουλευτικής ομάδας κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου το 1973, δήλωσε στην A lAhram Weekly του Καΐρου ότι πολύ σύντομα θα κλείσουν όλες οι συμβάσεις και πως Κάιρο και Μόσχα τα έχουν βρει.

Η Black Rock και η Γερμανία

Άρης Οικονόμου
Black-Rock
Ο σκοτεινός αμερικανικός βράχος συμμετέχει σε όλους τους μεγάλους γερμανικούς ομίλους – ενώ η  δημοκρατία έχει προ πολλού ηττηθεί, από τους απόλυτους κυρίαρχους του σύμπαντος

Σύμφωνα με μία εξαιρετική έρευνα ενός Γερμανού (J. Berger), μόλις το 1/3 των μετοχών των μεγάλων γερμανικών ομίλων του δείκτη DAX ανήκει σε εγχώριους επενδυτές – το 1/3 σε αμερικανούς και βρετανούς, κυρίως σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ το υπόλοιπο 1/3 σε διάφορους άλλους ξένους

Μέρκελ: Δεν χρειάζεται αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας


Δεν βλέπει ανάγκη τροποποίησης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μια πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η κ. Μέρκελ. 

"Να υποστούν δικαστική ευθύνη οι υπεύθυνοι για τον φόνο των Ρώσων δημοσιογράφων"


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε τη δήλωση στην οποία περιέχεται έκκληση να γίνει ανάκριση του θανάτου των Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Στοιχεία-ενδείξεις για τη διαπραγμάτευση των Κούρδων

Βλέποντας οι Κούρδοι ότι η ισλαμιστική εγκληματική – τρομοκρατική οργάνωση ISIL προελαύνει στο Ιράκ, αντιλήφθηκαν ταχύτατα, ότι η διαπραγματευτική τους ισχύ έχει μεγιστοποιηθεί. Δεν θεωρούν κατά τα φαινόμενα ότι θα μπορέσουν να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους κι αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να είναι μια φυσική κατάληξη, ώστε να μη χρεωθούν τη διάλυση του Ιράκ.

Κρίνοντας πιθανό, ότι θα υπάρξει κάποιου είδους διεθνής επέμβαση, με τις ενδιαφερόμενες χώρες, για διαφορετικούς λόγους καθεμία, να είναι οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Ιράν, τουλάχιστον, φροντίζουν για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσεώς τους στο πλαίσιο ενός Ιράκ, που πιθανόν θα εξελιχθεί σε συνομοσπονδία, δεδομένης της αδυναμίας της κεντρικής αρχής της Βαγδάτης, εάν τελικά η χώρα μείνει ενωμένη.

Έχοντας επίσης δεχθεί «όχληση» από την ISIL, με την παρότρυνση να μην εμπλακούν στη σύγκρουση και ως αντάλλαγμα οι μαχητές δεν στραφούν εναντίον των Κούρδων, έχει εισέλθει σε μια άτυπη διαπραγμάτευση με τις αρχές της Βαγδάτης, αφού μέχρι προ της έναρξης της επέμβασης της ISIL, οι σχέσεις ήταν εξαιρετικά τεταμένες λόγω του πετρελαίου και των εξαγωγών σε συνεργασία με την Τουρκία.

Όπως διέρρευσε σήμερα από τις αρχές της αυτόνομης περιφερειακής κουρδικής κυβέρνησης (KRG: Kurdish Regional Government), θεωρούν πως το μερίδιό τους από τις συνολικές πωλήσεις πετρελαίου του Ιράκ, θα πρέπει να ανέρχεται στο 25%, εξαιτίας αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και της παραγωγικής ικανότητας σε πετρέλαιο, που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα, το ποσοστό που λαμβάνουν (όταν δεν το παρακρατούσε η Βαγδάτη) ήταν το 17% των εσόδων.

Είναι προφανές, ότι οι Κούρδοι είναι οι κερδισμένοι μέχρι στιγμής από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Ιράκ, ενώ τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στην Τουρκία και στο Ιράν…

Τουρκία: Απαγορεύθηκε η δημοσίευση πληροφοριών για τους Τούρκους αιχμάλωτους στο Ιράκ

Άγκυρα. Δικαστήριο στην Άγκυρα, επέβαλε σήμερα απαγόρευση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή 80  Τούρκων αμάχων στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

ΕΔΑΔ Καταδίκες της Τουρκίας για παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου

Με δύο καταδίκες για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, “φιλοδώρησε” σήμερα την Τουρκία το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνοντας, παράλληλα, τους υπευθύνους του διμηνιαίου περιοδικού  "Dema Nu" και της ημερήσιας εφημερίδας "The Universal", που είχαν δημοσιεύσει ρεπορτάζ και άρθρα τα οποία αφορούσαν το ΡΚΚ, που θεωρείται παράνομο στην Τουρκία.
Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την διπλή προσφυγή των Ασλάν και Σεζεν κατά Τουρκίας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί από τις τουρκικές αρχές επειδή δημοσίευσαν στο διμηνιαίο περιοδικό "Dema Nu", ρεπορτάζ για συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία, μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ.

Αποκαλυπτικό: Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας - Ηγετικός ρόλος και συνδετικός κρίκος στην περιοχή


Του Κυριάκου Πομηλορίδη 
Σε δύο άξονες κινούνται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Λευκωσίας, στην βάση πάντα των νέων δεδομένων που δημιούργησαν αφενός η κρίση στην Ουκρανία - το αμερικανικό ενδιαφέρον και αφεταίρου η νέα τάξη πραγμάτων στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο πρώτος άξονας, αφορά στην μεταφορά σε πρώτο χρόνο Φυσικού Αερίου, από την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, στις υποδομές της Αιγύπτου. Το εγχείρημα προϋποθέτει την ανάληψη ηγετικού ρόλου από την Λευκωσία καθώς η Κύπρος αποτελεί κατά κοινή ομολογία, τον μόνο αξιόπιστο συνδετικό κρίκο μεταξύ των χωρών της περιοχής. Της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η συνεργασία αυτή θα εξασφαλίσει παράλληλα ικανοποιητικές ποσότητες Φυσικού Αερίου για τροφοδότηση των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, που αποτελεί τον δεύτερο και βασικό άξονα της ενεργειακής πολιτικής της Λευκωσίας. Η οποία βρίσκεται πλέον σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τους ανέλυσε κατά την παρουσία του στη Κύπρο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για απεξάρτηση της Ε.Ε. από το ρωσικό Φυσικό Αέριο και τους αγωγούς που διέρχονται μέσα από την Ουκρανία.

Ξεκίνησαν οι αλλαγές στην Εθνική Φρουρά

Μειώνει προσωπικό και δίνει άδειες το ΥΠΑΜ 
Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού
Λευκωσία: Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνουν άμεσα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Άμυνας με στόχο την προαγωγή της αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης στην Εθνική Φρουρά. Μετά την ανακοίνωση της δέσμης μέτρων από τον Χριστόφορο Φωκαΐδη, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός που αφορά στις ριζικές αλλαγές στο Υπουργείο, προκειμένου να παταχθεί το ρουσφέτι.
Σε επίπεδο στελεχών της Εθνικής Φρουράς, έχει ήδη αποφασιστεί και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα η μείωση του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Άμυνας. Με τη ριζική αναδιοργάνωση του Υπουργείου Άμυνας θα επιτευχθεί μείωση των αξιωματικών κατά 30%. Το προσωπικό που θα αποχωρήσει από το Υπουργείο θα μετατεθεί σε μάχιμες μονάδες για ενίσχυσή τους. Με την αναδιοργάνωση του ΥΠΑΜ εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταστεί πιο λειτουργικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η μετακίνηση των στελεχών αναμένεται να συνδυαστεί με τις επικείμενες μεταθέσεις.

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια». Νομοσχέδιο - κόλαφος για την Τουρκία

ekklisies_tourkia_740010010.jpgΝομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία από τις ΗΠΑ. «Προστατέψτε τους χριστιανικούς πληθυσμούς, επιστρέψτε τις περιουσίες τους σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο».
Της Έρσης Βατού*
Επρόκειτο να συζητηθεί σε Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10 το πρωί ώρα Ουάσινγκτον, πήρε όμως αναβολή για το μέλλον για αδιευκρίνιστους λόγους.
Ο λόγος για μια ιστορικής σημασίας «Πράξης Λογοδοσίας» της Άγκυρας, για τα πεπραγμένα της έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων και την μη προστασία των χριστιανικών λατρευτικών χώρων και μνημείων στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο.

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες γιατρών που εξέτασαν θύματα βιασμού από Τούρκους το ’74

Συγκλονιστικές ήταν οι αφηγήσεις των γιατρών του 1974, οι οποίοι βίωσαν την τουρκική θηριωδία. Ο ιατρικός σύλλογος τίμησε το βράδυ της Δευτέρας τους γιατρούς του πολέμου σε μια λιτή αλλά συγκινητική τελετή.
40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και οι μνήμες για τους ανθρώπους που βίωσαν από πρώτο χέρι τον βάρβαρο κατακτητή παραμένουν ακόμη νωπές. Την ώρα που ο Αττίλας περνούσε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τον κυπριακό λαό, ιατροί με κίνδυνο την ζωή τους έδεναν την δική τους μάχη και έτρεχαν να σώσουν ζωές.

Το ζήτημα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της γερμανικής πολιτικής (1914/1915).

Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
anegeoΗ κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το 1914, λόγω κυρίως του ζητήματος του καθεστώτος του νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στην ελληνική ιστοριογραφία.[1] Δεν ήταν, ωστόσο, ένα μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά αντανάκλαση του ευρύτερου νέου πλέγματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και της ανάδυσης ενός Τουρκικού εθνοτικού εθνικισμού. Η πολιτική της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο αποσκοπούσε στη συγκρότηση ενός αντισλαβικού μετώπου, αποτελούμενου από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και το Οθωμανικό Κράτος. Υπήρχε, κατά τη συνέπεια, γερμανικό ενδιαφέρον ως ζήτημα αρχής για τη διευθέτηση της ελληνοτουρκικής διαφοράς. Από την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα εξαρτιόταν σε σημαντικό βαθμό και η στάση της Ελλάδας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η προσέγγιση του ζητήματος των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο της γερμανικής πολιτικής έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της νέας φάσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Battle of Kleidion: Byzantines Defeat Bulgarians, Basil "the Bulgar-Slayer" Triumphs


Battle of Kleidion: Byzantines Defeat Bulgarians, Basil "the Bulgar-Slayer" Triumphs
"The Byzantines under Emperor Basil II defeat the Bulgarians"
Illustration in 14th century Manasses Chronicle; manuscript in Vatican Library, Rome
(Unless otherwise indicated, all illustrations are courtesy of Wikipedia)
Today in Military History: July 29, 1014
I fully intended to write about another military event for today. However, after I related the story of the aftermath of this battle to a co-worker, he said, "Oh, you *have* to blog about that!" So, by popular demand, I give you the battle of Kleidion, one of the culminating fights in the Byzantine-Bulgarian War, sometimes called the "Fifty Years' War."

6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ!




Κατά μέσο όρο ξοδεύουμε 2 εβδομάδες από τη ζωή μας στο να φιλιόμαστε, δηλαδή περίπου 336 ώρες. Ένα έθιμο, το φιλί, του οποίου οι ρίζες χάνονται στο ψάξιμο, εκτός από το νησί του ειρηνικού Μανγκάια του οποίου οι κάτοικοι δεν ήξεραν την ύπαρξή του φιλιού πριν από το 1700 που έφτασαν οι Άγγλοι.

Η άλλη "γλώσσα" του έρωτα!



Συνηθίζουμε εμείς οι γυναίκες να λέμε, ότι η ερωτική πράξη είναι μια καθαρά εγκεφαλική λειτουργία, στην οποία κυριαρχεί το συναίσθημα, χωρίς λογική και πολλές κουβέντες.
Ο αναστεναγμός μας συνήθως μπορεί να είναι αρκετός για να φανερώσει την ένταση και την ερωτική φόρτιση που αισθανόμαστε.
Συχνά όμως την ώρα που κάνουμε έρωτα, υπάρχουν στιγμές όπου θέλουμε να καθοδηγήσουμε τον σύντροφό μας, να του εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να του ζητήσουμε σε κάτι… περισσότερο απ’ αυτό που κάνει ή να το κάνει με κάποιον άλλο τρόπο.

Battle of Leuctra: Boeotian-Theban Army Defeats Spartans

Battle of Leuctra: Boeotian-Theban Army Defeats Spartans

 
« Previous story
Next story »
 
Battle of Leuctra: Boeotian-Theban Army Defeats Spartans
Reconstruction of a classic Greek hoplite phalanx
(Unless otherwise indicated, all illustrations are from Wikipedia)
Today in Military History: July 6, 371 BC
We go back to ancient Greece (or Hellas as the natives called it) for a battle which effectively broke the Spartan hegemony over the entire peninsula. It involved an innovative strategy which showed that the Spartans could be beaten, and beaten badly.
Background
Since the end of the Peloponnesian War (431-404 BC), the Spartans had established themselves as the dominant force in the entire Greek peninsula. Prior to the war, the Spartans were considered one of the preeminent land force in Greece, while their rival city-state Athens was the leading naval power in the land. After the inevitable confrontation, the Spartans learned to fight on the sea and beat the Athenians and their allies at their own game. Athens lost all her overseas colonies, most of its navy was disbanded, its city walls were demolished, and the Delian League which Athens had created was disbanded.
For the next three decade, the Spartans effectively ruled over Greece. However, in 378 a new confederation of maritime states – including Athens – banded together to oppose the Spartan hegemony. In addition, the people of Thebes revolted against the Spartan-backed government and ejected the Spartan garrison. Immediately afterward, the Thebans began to organize a confederacy of their own. Led by the statesman and general Epaminondas, a Boeotian (pronounced bee-OO-shen) league was formed, which followed the Theban lead in all things political and military.
Idealized statue of Epiminondas, Stowe House, Buckinghamshire, England
Idealized statue of Epiminondas,
Stowe House, Buckinghamshire, England
The Spartans launched a retaliatory attack against the Boeotians, but the war dragged on without any real resolution until early 371. A peace conference was arranged to occur in Sparta. The terms were generally agreed to by both sides. However, Epaminondas provoked Spartan anger by first signing the treaty in the name of just the city of Thebes. The next day he asked the permission of the Spartans to instead sign on behalf of the entire Boeotian confederacy. The Spartan king refused, saying that each city should sign on its own to represent its independence. Epaminondas replied that if that were so, then the other cities of Laconia (the area of Greece south of the Isthmus of Corinth directly controlled by Sparta) should be allowed to sign for themselves, and not allow Sparta to sign for them. Angered, the Spartan co-ruler Agesilaus struck the Thebans' name from the treaty; both sides then left the conference and prepared for renewed hostilities.
Rather than take the expected, easy route into Boeotia, the Spartans marched over the rough hills and took the fortress of Creusis (along with twelve Theban warships) before the Thebans were aware of their presence. It was here that the Peloponnesian army led by the Spartans –and their co-ruler Cleombratus – was confronted by a Boeotian levy led by Thebes. Initially the six Boeotian generals (i.e. the Boeotarchs) present were divided as to whether to offer battle, with Epaminondas being the main advocate in favor of battle. Only when a seventh arrived who sided with Epaminondas was the decision made. In spite of inferior numbers and the doubtful loyalty of his Boeotian allies, Epaminondas and his Theban warriors would offer battle on the plain before the town of Leuctra, located near the larger town of Thespiae.
Ancient Hoplite Warfare
The Greek poleis (city-states) of this era used a system of warfare that can be traced to at least 650 BC, perhaps slightly further back to the eighth century BC. In most of the cities of Hellas, military duty was required of all citizens (Athens had a cutoff of age 60) for short periods of time. This included some drill and, of course, when war threatened the citizens were called to arms. The major exception to this was Sparta, the leading city of Laconia (from which the Spartans Greek name of Lacedaemon, or in Greek Λάκεδαίμον, was derived). Military service to the Spartan state was mandatory and began at birth. The Spartans dominated the southernmost portion of Hellas for centuries.
4th century BC Greek hoplite, wielding a dory (spear)
4th century BC Greek hoplite, wielding a dory (spear)
Hoplites were the heavy-armed and -armored soldiers of the individual polis. The word "hoplite" is likely derived from "hoplon," the shield which each soldier carried. It was large (3.1 foot), hemispherical wood-and-bronze shield. It functioned as both defensive protection and as an offensive weapon (I will explain the latter function in a bit).
Depending on the financial circumstances of the individual, the hoplite might wear body armor as simple as layers of linen – possibly reinforced by bronze plates – or the more elaborate "muscle" bronze breastplate, with armor to protect the lower legs (greaves), and a helmet for the head. There were various forms of helmets used. One of the most popular was the Corinthian helmet (see below), which provided good protection for the head and face. Its one major drawback was that hearing was badly impaired.
Corinthian helmet, early fifth century BC (From State Collection of Antiques Museum, Munich, Germany)
Corinthian helmet, early fifth century BC
(From State Collection of Antiques Museum, Munich, Germany)
Each Greek army had a simple formation: the phalanx, a large block of infantry. Each city's hoplites would line up in long lines, with a depth of between 8-12 men deep. In most formations, the most experienced or elite soldiers would be placed in the right side of the formation, which was considered a place of honor. Also, there was a practical reason for these experienced troops' placement. Hoplites carried their shields on their left shoulders. During their forward advance in battle, the soldier to their left would tend to drift to the right to use the shield of their neighbor for protection. As a result, the entire formation involuntarily began a slight rightward shift. Therefore, elite hoplites from one polis or another was placed on the right side of the line to suppress this drift.
Typical shield (hoplon) of 6th-3rd century BC, modern reconstruction. Note the capital L [lambda], representing Sparta (Image courtesy of www.larp.com)
Typical shield (hoplon) of 6th-3rd century BC, modern reconstruction
Note the capital L [lambda], representing Sparta
(Image courtesy of www.larp.com)
Each army approached its opponent at a walk, or a slow run at best. Once opposing armies made contact, the attack could be compared to a rugby scrum, with each "player" armed with a spear. In order for each force to keep contact, ranks behind the front would begin pushing with their hoplon against the back of the man to his front. Once a hoplite's spear became useless, he usually wielded a secondary weapon, usually a shortsword. When one or the other flank of an army broke and ran, the battle was usually over.
Most Greek armies also had contingents of other troop types. Usually small contingents of peltasts were present; these were light-armed javelineers, slingers, or possible bowmen who acted as skirmishers to disrupt the enemy's formations. [Many ancient historians often did not even report the presence of peltasts in a Greek army, faithfully reporting the number of hoplites but ignoring the others.] Finally, small cavalry units were sometimes present, usually to guard the flanks of the phalanx, or to pursue a routed enemy. Seldom did either the peltasts or cavalry play a major role in a particular battle. [There is a battle recorded in 391 BC where a force composed entirely of peltasts defeated a Spartan regiment, killing 250 of the 600 Spartans.]
Typical Greek peltast, with 3 javelins & shield
Typical Greek peltast, with 3 javelins & shield
Preparations for Battle
The Spartan led army has been estimated by modern historians to be about 10,000–11,000 strong, with a contingent of about 800 peltasts and 1000 cavalry. The historian Xenophon (he of the famous work named Anabasis – look it up!) stated that the Spartan horsemen were basically raw recruits unused to fighting on horseback. Cleombratus arranged his hoplites in their usual fashion, with his line in a slight crescent shape, with the Spartans (including his 300-strong personal bodyguard, called the hippeis) in the right side of the line. Spartan soldiers comprised the majority of the right wing of the army, while allied troops made up the rest of the line. Small groups of his cavalry were deployed in front of the infantry – a bit out-of-the-ordinary – and the peltasts were stationed initially on the left flank of the army.
[Spartan hoplites could be easily discerned in any Greek army. First, each man wore a dark red tunic under his armor and a red cloak. This was supposed to keep an enemy from seeing that he had inflicted a wound on his Spartan enemy. Also, each Spartan hoplite carried a hoplon with a large Greek capital letter "L" (lambda) on its face (see the illustration above). Histories claim that when a Spartan became a man and eligible for inclusion in the Spartan army, the final act of the ceremony was when his mother handed him his hoplon, which she herself had constructed. She then gave him the instruction, "Return with your shield or upon it." It was considered an act of cowardice for a Spartan soldier to throw away his shield to escape a rout.]
The Boeotian force is thought to have comprised approximately 6,000-7,000 soldiers. There were perhaps 1500 cavalry, and a similar number of peltasts. Knowing that his army was badly outnumbered, Epimanondas made some important decisions that are today still regarded as evolutionary changes in military theory.
First, Epimanondas placed his more numerous cavalry in place directly oppose the Spartan horsemen. Next, the Theban boeotarch did two revolutionary things. He placed his best troops, his native Thebans, in the LEFT flank of the Boeotian line, to directly oppose the Spartans. Then, he lined his Thebans up with 50 ranks of hoplites, rather than the usual 8-12 ranks. He hoped to achieve a quick knockout blow on the best hoplites in Hellas. Further, he placed the Thebans most elite troops, the Sacred Band, in the far left portion of the Theban alignment. These men were given the special assignment of finding and killing the Spartan general.
Epimanondas's final order was to the commanders of his allied soldiers in the rest of the hoplite line. With so many of the Thebans gathered in the left flank, the Theban center and right were under-strength. He directed these two divisions to deploy slightly to the rear of the Theban left (see the second map below) and of each other. He instructed the other leaders to hold their place in line until the Thebans had contacted the Spartans. In fact, he further told them, if the Spartan army got too close to them, the Boeotian allies should slowly fall back. Then, once the Spartans had been broken, the Boeotians should advance to the attack.
Battle of Leuctra
Battle of Leuctra, First Phase (Red is the Spartans, Blue is Thebans) (Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
Battle of Leuctra, First Phase (Red is the Spartans, Blue is Thebans)
(Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
The opening move of the battle took place when the Spartan peltasts move up from their flank position and showered missiles on a group of Boeotian camp followers who were trying to leave the battlefield. The result was that many of these camp followers grabbed any weapon they could and joined the Boeotian peltasts clustered in front of the Theban battle line. Next, the Theban cavalry attacked the Spartan horsemen, very quickly gaining the upper hand. As a result, the Spartan cavalry were pushed back through their own phalanx, particularly disrupting the Spartan left flank. Seeing the confusion of the Spartan phalanx, Epimanondas ordered his left to advance on the Spartans.
At this point in the battle, most of the peltasts on each side probably let loose a last shower of missiles and retired behind their respective armies. As the Theban left began drawing closer at a run – rather than the usual walk – King Cleombratus saw the different alignment of the enemy line. Realizing the danger to his own position, he frantically sent orders to nearby divisions for reinforcements to meet the left-handed haymakers of Theban hoplites targeting his flank unit. The balance of the Spartan force continued its forward advance. Too late, the Theban hoplites slammed into the Spartans, and the scrum of battle began.
The noise of battle engulfed every man; the clash of metal on metal, the stabbing of the spears, the irresistible pressure of the shield of the man behind you pushing you forward, here a spear piercing a man's throat, there a shield rim impacting the chin of his enemy, the shouting of orders, the screams of dying men. It was a controlled chaos unlike anything these men would know.
Battle of Leuctra, Second Phase (Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
Battle of Leuctra, Second Phase
(Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
The numerical superiority of the Thebans quickly began to grind down the Spartan bodyguards. Seeing an opening, the Sacred Band's commander Pelopides ordered his soldiers forward to attack the Spartan general Cleombratus. After several minutes of fierce fighting, the Spartan king lay dead. Despite the forward momentum of the Thebans, the Spartan hippeis fought a desperate battle to recover the body of their deceased leader, finally succeeding. Once that occurred, the Spartan right crumbled. Seeing that, the Boeotian center and right began a quick movement forward. At about the same time, the remainder of the Spartan army – comprising mostly allied troops – began to lose heart. Shortly after, just as the Boeotian right was prepared to impact the Spartan left, the entire Spartan army crumbled and routed back to their fortified camp. After no more than two hours, the battle of Leuctra was over.
Battle of Leuctra: Final Phase (Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
Battle of Leuctra: Final Phase
(Map courtesy of www.emersonkent.com and the Department of History, U.S. Military Academy)
Aftermath
Shortly after reaching their camp, the Spartans sent a herald to the Theban camp, asking for a truce to recover the dead. Epimanondas agreed, but he made one stipulation: the Spartan allies would be allowed to recover and bury their dead first, then the Spartans. This was done to keep the Spartans from covering up (pun intended) the number of their dead. The Spartan army lost at least 1000 men dead according to Xenophon (another historian claimed 4000+), while the Theban-Boeotian force lost about 300 men.

Irak : Attentisme US ou piège tendu à l’Iran et à la Syrie ?




1. Docteur Harba, vous dites que l’invasion de l’Irak par les hordes « daechistes » [de l’EIIL] est une conséquence de la résistance de la Syrie durant trois années ; Daech ayant échoué en Syrie, il s’est déplacé en Irak. De son côté, Daech a clairement annoncé que ce à quoi nous assistons aujourd’hui est le point de départ de l’édification effective de l’« État Islamique en Irak et au Levant ». Si jamais ils y arrivent, jusque quand l’Irak pourra-t-il éviter la partition du pays et/ou une guerre confessionnelle ? Dans ce cas, ne peut-on craindre que cela ne se répercute sur la Syrie ? Et, partagez-vous l’analyse de ceux qui pensent que c’est un coup porté, avant tout, contre l’Iran ?

Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε οίκο ανοχής λόγω… κρίσης!



Σε οίκο ανοχής κατέληξε να εργάζεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια γυμναστικής Φλορίκα Λεονίντα, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.

Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια της γυμναστικής, με διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, και από τη δοκό ισορροπίας και τα άλματα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, έβγαλε το κορμάκι και φόρεσε τις γόβες και τα προκλητικά ρούχα που θα της εξασφαλίσουν περισσότερους πελάτες.

Σκότωσε άστεγη για να τη θυσιάσει στον σατανά


Στα χέρια της Αστυνομίας ένας 22χρόνος, ο οποίος ομολόγησε ότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, στη Γλυφάδα, δολοφόνησε 41χρονη άστεγη, για να τη θυσιάσει στον σατανά.
Σε παγκάκι, το οποίο υπήρχε στο σημείο, ήταν αναγεγραμμένα με ίχνη αίματος, ο αριθμός «666», το σύμβολο του σταυρού και ένα ακόμα ακαθόριστο σχήμα.

Η κοροϊδία με τα εισιτήρια



Ο υπουργός Μεταφορών προσπάθησε να βαφτίσει «μειώσεις» τις νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεν μικρότερο ενιαίο κόμιστρο, αλλά και μικρότερη διάρκεια ισχύος.
Aυξήσεις σε μεγάλη κατηγορία επιβατών, κυρίως χαμηλών εισοδημάτων, φέρνουν στην ουσία οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών που πλασαρίστηκαν ως «μειώσεις» στις τιμές των εισιτηρίων και καρτών στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. 
Στις καταφανώς προεκλογικές εξαγγελίες του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου μειώνεται η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου από το 1,40 στο 1,20 ευρώ και των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών από 45 σε 30 ευρώ.
Παράλληλα όμως, μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά η διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου. Θα ισχύσει η έκπτωση 50% επί των νέων τιμών για τους φοιτητές και μαθητές, ενώ για τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων μειωμένων εισιτηρίων (ανάπηροι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.λπ.) γίνονται συζητήσεις με τα αρμόδια υπουργεία που καλύπτουν το κόστος.
Μεγάλα λόγια
«Προσφέρουμε συγκοινωνίες με ένα ευρώ την ημέρα», υποστήριξε ο υπουργός, «ξεχνώντας» βεβαίως να πει ότι οι μεγάλοι χαμένοι από αυτή τη… γενναιοδωρία είναι οι επιβάτες που χρησιμοποιούν κάρτα μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που σήμερα κοστίζει 20 ευρώ και με τη νέα ρύθμιση θα πληρώνουν 50% περισσότερα (30 ευρώ)! Να σημειωθεί ότι οι ακριβές κάρτες θα μειωθούν μόνον κατά 32%.
Παρά τα αιτήματα των δημοσιογράφων, το υπουργείο δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό καρτών, στο σύνολο και για κάθε κατηγορία. Ανεπίσημα, οι αρμόδιοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) είπαν ότι σήμερα μόνον το 15% αγοράζει κάρτα των 20 ευρώ. Υποστήριξαν μάλιστα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν παράνομα τις φτηνές κάρτες και στο μετρό. 
Ακόμη και αν ισχύει αυτό το στοιχείο, σημαίνει ότι πάνω από 700.000 επιβάτες θα επιβαρυνθούν με 10 ευρώ τον μήνα.
Διαφορετική πάντως είναι η εικόνα από το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», σύμφωνα με το οποίο μόνον το 25% των επιβατών προμηθεύεται κάρτες των 45 ευρώ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου
Πηγή :  efsyn.gr/

Οι περιζητητοι Έλληνες αναβιωτές της βυζαντινής τεχνικής στις εκκλησίες της Πόλης!


Συντηρούν κειμήλια του 15ου και 16ου αιώνα. Από τα χέρια τους έχουν περάσει πάνω από 2.500 εικόνες. Και το σημαντικότερο, είναι οι αναβιωτές της βυζαντινής τεχνικής επιχρύσωσης του στιλβωτού. 

Ελληνίδα Ιστορικός(;) παρασημοφορείται στην Άγκυρα από τον Πρόεδρο Α. Γκιουλ!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ!
Το παράσημο του Τάγματος της Αριστείας απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Ευαγγελία Μπαλτά για την προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Η Ευαγγελία Μπαλτά είναι Ιστορικός, εργάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα Μελετών και έχει ηγετική θέση στην μελέτη των λεγόμενων “Καραμανλίδικων”, του γλωσσικού ιδιώματος των ορθόδοξων χριστιανών της Μικράς Ασίας (αποτελεί παραλλαγή της τουρκικής και γράφεται με το ελληνικό αλφάβητο).

Ο Χίτλερ ήθελε να αναστήσει προϊστορικά ζώα


Η Αρία φυλή του Χίτλερ, απ” ότι φαίνεται δεν είχε να κάνει μόνο με ανθρώπους, αλλά και με προϊστορικά ζώα.
Οι Ναζί του Χίτλερ ήθελαν να αναστήσουν ζώα που είχαν εξαφανιστεί από τη Γη, πριν από 9.000 χρόνια. Μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να ξαναδώσουν ζωή στις προϊστορικές, άγριες αγελάδες Auroch που είχαν ύψος περίπου 2 μέτρων (7ft) και έφεραν τεράστια κέρατα.

Oνειρικό καζαν ντιπί!





Αν δεν δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη αυθεντική Kωνσταντινουπολίτικη συνταγή θα χάσετε.
Υλικά
• Γάλα 1 1/2 λίτρο
• Άχνη ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
• Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
• Ανθόνερο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
• Κανέλα 2 1/2 κουταλιές του γλυκού
• Βανίλια 2 τεμ.
• Ρυζάλευρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο. Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει.

337 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα.





Οι νεκροί από την επιδημία του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν φτάσει στους 337 από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μόνο την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 47 νέα κρούσματα και 14 θάνατοι στην περιοχή αυτή της Δυτικής Αφρικής, ένδειξη ότι τα τοπικά συστήματα υγείας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την επιδημία παρά την κινητοποίηση των ξένων ειδικών που έχουν σταλεί στις χώρες αυτές.

Ελλάδα. Μήλον έριδος και σημείο αναφοράς





Η Βουλγαρία χωρίς κυβέρνηση. Η Αλβανία έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και αστάθεια. Η ΠΓΔΜ είναι σε αποσύνθεση. Η Ρουμανία φοβάται και κοιτάει προς Ρωσία μεριά. Η Σερβία και η Ουγγαρία έχουν αντίθεση με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει τεράστια εσωτερικά προβλήματα και θέματα σταθερότητας και εμπιστοσύνης.

Άνθρωπος ειδικών αποστολών ο νέος Ρώσος πρέσβης.



Ο Αντρέι Μάσλοφ, νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα

Με διάταγμά του ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα τον έως σήμερα διευθυντή της - αρμόδιας και για τη χώρα μας - 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Μάσλοφ.

Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και πόσο μας κόφτει…


φασισταριό
Τον τελευταίο χρόνο από τη στιγμή που το ακροδεξιό κράτος του Σαμαρά έδωσε το οκ στον αρχηγό των πραιτωριανών Δένδια να κινηθεί ενάντια στο απόστημα της Χρυσής Αυγής, όλοι όσοι ασχολούμαστε με το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε με αμηχανία και με κάποια διασκέδαση τα ΜΜΕ να ανακαλύπτουν πράγματα και θάματα για τα εγκλήματα των χαριτωμένων εγχώριων ναζί που εμείς τα είχαμε τούμπανο, αλλά κάποιοι επέλεγαν να τα σκεπάζουν με το χαλί. Κατά πόσο το σύστημα έδωσε αβάντα στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπίσει την άνοδο της Αριστεράς, ή κατά πόσο θεωρήθηκε ότι η προβολή τους θα τους έδινε περισσότερη δύναμη ας το αφήσουμε στον ιστορικό του μέλλοντος [1]. Αυτή η χοντροκομμένη εκστρατεία ενημέρωσης/προπαγάνδας είχε σκοπό να εκπαιδεύσει το πόπολο – που ως τότε θεωρείτο αδαές – ως προς το πραγματικό πρόσωπο της ΧΑ.