Ετικέτες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η νέα βασίλισσα της Ισπανίας


latiuia
Η Λετίθια Ορτιθ είναι από χθες (σήμερα τυπικά) η νέα βασίλισσα της Ισπανίας. Η δημοσιογράφος με την άγρια νιότη, την οποία Χουάν Κάρλος και Σοφία δεν ήθελαν για νύφη τους από χθες άφησε πίσω της τα ξενύχτια, τις συναυλίες και τις εξόδους και ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από το θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε, έσπασε και  το πλέγμα προστασίας που είχε στηθεί γύρω από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται στο φως δημοσιεύματα για τις… άγριες νύχτες του βασιλιά της Ισπανίας, τις χιλιάδες ερωμένες του, το λευκό γάμο του με την βασίλισσα Σοφία, αφού εδώ και παρά πολλά χρόνια όχι μόνο δεν κοιμούνταν στην ίδια κρεβατοκάμαρα αλλά ούτε καν στον ίδιο όροφο.

Η σιωπή των μέσων, όμως, έσπασε και για τη νέα βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια φέρνοντας στο φως άγνωστες λεπτομέρειες από την ανήσυχη νιότη της και τις εμπειρίες που είχε, ενώ το Vanity Fair κατονόμαζε τη Λετίθια σαν «εχθρό του Χουάν Κάρλος».
Το γεγονός ότι ο γάμος της με τον Φελίπε είναι ο δεύτερος που έχει κάνει, ότι παρά το γεγονός ότι είχε παντρευτεί τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου δεν εγκατέλειπε τις παλιές της συνήθειες, τις εξόδους στα μπαρ, τις συναυλίες και γενικά τα ξενύχτια (χωρίς τον σύζυγό της) εξόργιζε κατά καιρούς του φανατικούς βασιλόφρονες.
Μάλιστα, μια ομάδα βασιλοφρόνων που εχθρεύεται ανοιχτά την Λετίθια έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα, κάτι σαν κίνημα, το «Plataforma Anti-Letizia Ortiz (P.A.L.O.)». Οι συγκεκριμένοι πιστεύουν ότι η δημοσιογράφος ήταν αυτή που που εξώθησε τον Χουάν Κάρλος σε παραίτηση, προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική της ματαιοδοξία.
Επιπλέον, κατηγορούν την Λετίθια ότι είναι ψυχρή υπολογίστρια και υστερόβουλη, μια γυναίκα που άλωσε το παλάτι και επιχείρησε να επιβάλει τη βούλησή της από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον Φελίπε.
Ο πρώτος γάμος
Η δημοσιογράφος Λετίθια Ορτίζ είχε ανέβει τα σκαλιά του… δημαρχείου στις 7 Αυγούστου του 1998 με τον συγγραφεά και καθηγητή λογοτεχνίας Αλόνσο Γκουερέρο Πέρεθ, γεγονός που αποτέλεσε και αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα τεράστιο… αγκάθι για το παρελθον της μέλλουσας βασίλισσας της Ισπανίας και το οποίο προκάλεσε και τις έντονες αντιρρήσεις του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας για το γάμο.
Τουλάχιστον, ο γάμος ήταν πολιτικός, οπότε δεν «μετρούσε» στα μάτια της Καθολικής Εκκλησίας. Βέβαια, για τους βασιλόφρονες υπήρχε και ένα θετικό στοιχείο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1879 που θα αποκτήσουν Ισπανίδα βασίλισσα. Η Σοφία είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ η Μαρία Χριστίνα και Βικτόρια Ευγενία που είχαν προηγηθεί ήταν Αυστριακή και Αγγλίδα αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου