Ετικέτες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά Χριστιανών στη Νιγηρία

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά Χριστιανών στη Νιγηρία

Στους 21 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων στην πόλη Μούμπι της ΝιγηρίαςΣτους 21 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι στην πόλη Μούμπι της Νιγηρίας έφθασε τους 21, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Παρασκευή σε αίθουσα στο Μούμπι όπου Χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν για τα θύματα επίθεσης που είχε σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα.
Το Μούμπι βρίσκεται στην πολιτεία Ανταουάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, τα μέλη της οποίας ευθύνονται για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Πριν από λίγες ημέρες, εφημερίδα της Νιγηρίας δημοσίευσε προειδοποίηση της οργάνωσης, το όνομα της οποίας σημαίνει «Απαγορεύεται η δυτική εκπαίδευση», που καλούσε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν εντός τριών ημερών τις περιοχές της βόρειας Νιγηρίας, στην πλειονότητά τους με μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλιώς θα τους σκότωνε

Οταν η γλώσσα της Αλήθειας Τσακίζει τον Νεο-Οθωμανισμό και τον Τουρκο-Ισλαμικό Φασισμό

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Οταν η γλώσσα της Αλήθειας Τσακίζει τον Νεο-Οθωμανισμό και τον Τουρκο-Ισλαμικό Φασισμό

Αλγέρι - O Πρωθυπουργός της Αλγερίας  Ahmed Ouyahia αντιδρώντας στις  δηλώσεις του Τουρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν με τις οποίες κατηγορούσε την Γαλλία για διάπραξη γενοκτονίας στην Αλγερία (ως αντίδραση στην ψήφιση νομοσχεδίου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων)  προέτρεψε την Τουρκία  να σταματήσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί για δικό της πολιτικό όφελος  τη δολοφονία χιλιάδων Αλγερινών απο την Γαλλία  κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας (απο το 1945) και ειδικότερα κατά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα του Αλγερινού λαού (1954-1962)
Το 1954, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Αλγερίου (FLN), σκοτώνει Γάλλους αστυνομικούς, ξεκινώντας τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας απο την Γαλλική αποικιοκρατία..

Γενοκτονία των Ποντίων: Η αναγνώριση δεν επαρκεί

Γενοκτονία των Ποντίων: Η αναγνώριση δεν επαρκεί

γράφει ο Ν. Λυγερός
Ο προβληματισμός της γαλλικής νομοθεσίας περί ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας δείχνει την οδό που πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Ελλάδα όχι μόνο για την γενοκτονία των Εβραίων, των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων.
Η αναγνώριση δεν επαρκεί για να καταπολεμηθεί η γενοκτονία της μνήμης. Η αναγνώριση είναι απλώς το πρώτο βήμα της διαδικασίας

Στίβεν Χόκινγκ: «Πλήρες μυστήριο» οι…γυναίκες

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Στίβεν Χόκινγκ: Έλυσε το μυστήριο του σύμπαντος, όχι όμως αυτό των γυναικών!

Στίβεν Χόκινγκ: «Πλήρες μυστήριο» οι…γυναίκες
Τα 70ά του γενέθλια γιόρτασε ο Βρετανός φυσικομαθηματικός

Μπορεί να καταλαβαίνει τα μυστικά του σύμπαντος, μπορεί να παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, του κοσμικού πληθωρισμού, των μαύρων οπών και της κβαντικής θεωρίας της βαρύτητας, όμως, όταν πρόκειται για τις γυναίκες, σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι τις βρίσκει «πλήρες μυστήριο». Ο λόγος για τον πιο διάσημο επιστήμονα του πλανήτη, τον Βρετανό φυσικομαθηματικό Στέφεν Χόκινγκ, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 70ά γενέθλιά του.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «New Scientist», o επιφανής επιστήμων, ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια περιορισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ενώ επικοινωνεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής, ρωτήθηκε τι είναι αυτό που σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας και απάντησε: «Τις γυναίκες. Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο»!

Περί της Ιστορίας των Πομάκων

Περί της Ιστορίας των Πομάκων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 7, 2012
tromaktiko4.jpg
Το 1920 οι λαοί της Μικράς Ασίας γνώριζαν καλά ότι το κεμαλικό κίνημα στην Τουρκία είναι συνέχεια του Νεοτουρκικού κινήματος και ότι έτσι δεν θα αντέξει καμιά άλλη γλώσσα ή διαφορετική εθνική ταυτότητα. Οι Πομάκοι, όταν αντιλήφθηκαν πόσο επικίνδυνο ήταν για αυτούς το κίνημα του Κεμάλ Μουσταφά, προσπάθησαν να ξεσηκωθούν. Αρχηγός τους ήταν ένας Πομάκος ιμάμης, τον οποίο οι Τούρκοιυποτιμητικά απεκάλεσαν «Γκιαούρ Ιμάμ».

Ο Πυρρίχιος είναι ο αρχαιότερος ελληνικός πολεμικός χορός.

Ο Πυρρίχιος είναι ο αρχαιότερος ελληνικός πολεμικός χορός.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 7, 2012
Γράφει ο Γιώργος Ρ.
Για την δημιουργία του υπάρχουν τρεις μυθικές εκδοχές:
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κρόνου, πριν τις Τιτανομαχίες και ενώ ο Ζευς ήταν ακόμα βρέφος, οι Κουρήτες χόρευαν τον πυρρίχιο γύρω του κάνοντας δυνατό θόρυβο με τα όπλα και τις ασπίδες τους για να μην ακούσει ο παιδοκτόνος Κρόνος το κλάμα του.
Στην πολιορκία της Τροίας, ο Αχιλλέας, πριν κάψει το νεκρό του Πατρόκλου, χόρεψε τον Πυρρίχιο πάνω στην πλατφόρμα των καυσόξυλων πριν παραδώσει τον Πάτροκλο στη νεκρική πυρά (πυρά – Πυρρίχιος).

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2012
Ἀπόψε,Παρασκευή 6 Ἰαν.2012,στίς 20:00′,ἀπό τήν ΝΕΤ.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την αποκάλυψη του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης στο Γενίκαπί, στα νότιας της ιστορικής χερσονήσου όπου ήταν κτισμένη στην αρχαιότητα η αποικία των Μεγαρέων Βυζάντιον.

We are all Greeks : Merci, Thanks, Ευχαριστούμε.

 

We are all Greeks : Merci, Thanks, Ευχαριστούμε.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 6, 2012
Καλημέρα Ολυμπία και Καλή Χρονιά!
Για να ευχαριστήσουμε τους φίλους Γάλλους και οποιονδήποτε ξένο αναφέρεται στην Ελλάδα με θετικά σχόλια, κάναμε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο
We are all Greeks : Merci, Thanks, Ευχαριστούμε.
Αν κάποιος συμφωνεί, ας κάνει Like. Σκοπός μας είναι να συγκεντρώνουμε όλα τα θετικά σχόλια που γίνονται για την Πατρίδα μας και στο μέλλον, γιατί όχι, να φιλοξενήσουμε κάποιους απ τους ανθρώπους που έδειξαν ευαισθησία για την υπόθεσή μας.
Φιλικά,