Ετικέτες

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Eκτέλεση Κούρδου στο Ίραν

Eνας Κουρδος (οπως ο εκτελεσθεις) δεν μπορει να ειναι ποτε προδοτης...του Ιραν (η της Τουρκιας) δεδομενου οτι ο καθενας εχει δικαιωμα αν αντισταθει "παντι τροπω" εναντιον του καταπιεστη του και το Ιραν και η Τουρκια κατσπιεζουν τους Κουρδους. H οπως εργαψε και ο Βικτωρ Ουγκο σε ενα θεατρικο εργο του με τιτλο "Κρμομγουελ" :" Εμπρος σας δινω χαρη! Τυραννε με ποιο δικαωμα μας τη δινεις:"

Jacqueline de Romilly

Μπορει η Jacqueline de Romilly  να εχει φυγει απο αυτον τον ματαιο κοσμο αλα το εργο της θα ζει για παντα γιατι ειναι (χρησιμοποιωντας μια φραση του αγαπημενου της Θουκιδιδη , με τον οποιο ελπιζω να κανει παρεα εκει ψηλα) "εργον εις αιει"...Χαιρετω μια μεγαλη επιστημονα ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΧΕΛΑΟΥ

Το θεοκρατικο Ιραν και η ολυμπιακη Κινα φαινεται οτι διεκδικουν τον απεχθη τιτλο του πρωταθλητη των εκτελεσεων.Στην Ευρωπη η θανατικη ποινη εχει καταργηθει de facto(πρωτοκολλο 13 της Συμβασης Ανθρωπινων Δικαιωματων).
Πρωτος ο Ιταλος Διαφωτιστης Τζεσαρε
Μπεκαρια επιρεασμενος απο το "Κοινωνικο Συμβολαιο" του Ρουσο το 1764 απεκτησε φημη αθανατου με το βιβλιο του "περι εγκληματων και ποινων".Τοτε ο Βολταιρος του εγραψε για την εκδοση αυτου του μικρου βιβλιου αλλα τεραστιου μεγεθους στην εξελειξη του πολιτισμου "Σας ευχαριστω εκ βαθους καρδιας.Το ιδιο συναισθημα οφειλει να νιωθει ολοκληρη η Ευρωπη.Το βιβλιο σας ωφελησε και θα ωφελησει.Εργαστηκατε υπερ του ορθου λογου και υπερ της ανθρωπιας,που επι τοσο μακρο διαστημα καταπατηθηκαν".
"Κανενας ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα ουτε να αφαιρεσει την δικη του ζωη ουτε να μεταβιβασει αυτο το δικαιωμα στην κοινωνια" [Τομας Χομπς "Λεβιαθαν"]