Ετικέτες

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Καταδίκη γιατρών για εμπορία οργάνων

undefined
Πέντε γιατροί καταδικάσθηκαν σήμερα από ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο που έχει ιδρύσει η EULEX στο Κόσσοβο σε ποινές έως και οκταετούς κάθειρξης για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων-μία υπόθεση που ανάγεται χρονολογικά στο 2008- ενώ το δίκτυο στο οποίο φέρονταν να ανήκαν είχε παρακλάδια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Καταπολεμήστε την αυπνία με την κατάλληλη διατροφή



Μετράτε προβατάκια στο κρεβάτι για να κοιμηθείτε; Γνωρίστε τα λάθη που σας οδηγούν στην αϋπνία και…κοιμηθείτε
Αισθάνεστε κουρασμένοι στη δουλεία; Νοιώθετε εξάντληση και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας; Μήπως τελικά φταίει η…προηγούμενη νύχτα; Τρεις στους δέκα ενήλικες σύμφωνα με έρευνες δεν κοιμούνται ποιοτικά και δυσκολεύονται να κλείσουν τα μάτια τους. Η αϋπνία απασχολεί όλο και περισσότερα άτομα με τη διατροφή να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρόβλημα.

Aλλη αίσθηση, ίδια γεύση

Γύρω απ’ την Ακρόπολη: Περίπατοι στην Ελληνική Κοσμολογία και Δυτική Εσχατολογία

 

Γύρω απ’ την Ακρόπολη: Περίπατοι στην Ελληνική Κοσμολογία και Δυτική Εσχατολογία. [Μέρος Πρώτο]
Posted: 28 Apr 2013 12:23 PM PDT
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό περιοδικό ypoψin.gr
Και τότε ίσως θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα μήπως αυτή η επιτακτική ανάγκη που νοιώθουμε να μακρύνουμε στο άπειρο την ιστορική μας μνήμη, να ανασταίνουμε προγόνους για να εξιχνιάσουμε το ίδιο μας το μέλλον – ανάγκη που η ιστορία της ταυτίζεται με τις διαρκείς «αναγεννήσεις» και «αντιγεννήσεις» που αποτελούν αυτή την ίδια την εσωτερική λογική της ιστορίας της Δύσης – δεν είναι παρά ο ιδιαίτερος μας τρόπος να είμαστε απόντες από το παρόν, «να μην είμαστε στον κόσμο…»
Κόσμος και Ιστορία, Κ. Παπαϊωάννου

Τουρκοζώα: Οι σύγχρονοι βάνδαλοι του 21ου αιώνα, καταστρέφουν τις εκκλησίες στα Κατεχόμενα


Κύπρος: «Αποσύνθεση» των ορθοδόξων εκκλησιών στα κατεχόμενα αποκαλύπτει βιβλίο Δανού συγγραφέα
Εξαθλίωση, που υφίστανται οι ορθόδοξες εκκλησίες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, μετά την τουρκική εισβολή, αποκαλύπτει ο Δανός συγγραφέας και φωτογράφος, Χένρικ Κλάουσεν, σε βιβλίο του, που παρουσιάζει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αλήθεια».

« Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια…»-150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη

… σαν σήμερα, λοιπόν, 29 Απριλίου 1863 (= 17 με το χρησιμοποιούμενο τότε ημερολόγιο) γεννήθηκε ο Κ. Π. Καβάφης και, εβδομήντα χρόνια αργότερα, πάλι σαν σήμερα, στις 29  Απριλίου  1933,άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, την Αλεξάνδρεια. 

Στη μνήμη του μεγάλου και πάντα επίκαιρου αυτού ποιητή  ας θυμηθούμε δυο ποιήματα, μικρό μόνο δείγμα, με κοινό τόπο την Αντιόχεια της Συρίας και τη ίδια …τη Συρία…

ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ? ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ...

Eργαζόμενοι Marfin κατά της διοίκησης στη δίκη για τον εμπρησμό
Καταγγελίες κατά των υπευθύνων της ΜARFIN για το θάνατο των τριών υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια του εμπρησμού του υποκαταστήματος στην οδό Σταδίου στη διαδήλωση της 5ης Μαΐου του 2010 έκαναν εργαζόμενοι στην τράπεζα αλλά και ο σύζυγος ενός εκ των θυμάτων που κατέθεσαν το πρωί ως μάρτυρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όπου δικάζονται τέσσερα στελέχη της τράπεζας

Καμπάνια κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Η Χρυσή Τομή Φ

Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Χρυσός Κανόνας Φ ή Θεϊκή Αναλογία ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την Αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση.

Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του δόγματος σοκ η Ελλάδα

“Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα ίδια κόλπα και τις ίδιες τακτικές να χρησιμοποιούνται τόσο βίαια"
Η συγγραφέας του best seller “Το Δόγμα του Σοκ”, το οποίο αναφέρεται στο πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ισχυρά κράτη χρησιμοποιούν τα σοκ όπως οι φυσικές καταστροφές, τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές αναταραχές ως ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν την οικονομία ευάλωτων χωρών.

Στο στόχαστρο οι Χριστιανοί στη Συρία

Του Νίκου Κωνσταντάρα
Καθώς περνούσαν οι μέρες και δεν υπήρχαν νεότερα για τους δύο ιεράρχες που απήχθησαν στη Συρία την περασμένη Δευτέρα, επιβεβαιωνόταν ότι η εξαφάνισή τους εντάσσεται σε σχέδιο τρομοκράτησης της χριστιανικής κοινότητας της χώρας τους. Με τον εμφύλιο πόλεμο που σπαράζει τη Συρία, όπως και με άλλες ταραχές στον αραβικό κόσμο, ο Χριστιανισμός απειλείται με αφανισμό στα εδάφη όπου γεννήθηκε και εδραιώθηκε.
Πριν από έναν α

Οι Γερμανοί θεωρούν απειλή το Ισλάμ

 

undefined
Ένας στους δύο Γερμανούς θεωρεί ότι το Ισλάμ αποτελεί απειλή και ότι δεν έχει θέση στην Γερμανία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Μόνιτορ θρησκείας» του Ιδρύματος Bertelsman, η οποία δημοσιεύεται αποκλειστικά σήμερα στην εφημερίδα «Welt am Sonntag». Στην ίδια έρευνα ωστόσο καταδεικνύεται ότι η δημοκρατική συνείδηση είναι ισχυρότερη μεταξύ των μουσουλμάνων της Γερμανίας από ό,τι μεταξύ των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Στο επίκεντρο οι Κουρίλες Νήσοι. Πρώτη επίσκεψη ιάπωνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εδώ και μία δεκαετία

Μόσχα, Ρωσία
Την πρώτη επίσκεψη ιάπωνα πρωθυπουργού στη Ρωσία εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιεί ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης έρχεται ενώπιος ενωπίω με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το ζήτημα των διαφιλονικούμενων Κουρίλων Νήσων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης κορυφής.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θέλω να δημιουργήσω προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης, θέλω να συμφωνήσουμε για την επανέναρξη των συνομιλιών που αφορούν την υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης» δήλωσε ο Σίνζο Άμπε στο ρωσικό πρακτορείο Itar-tass πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, αναφερόμενος στις Κουρίλες Νήσους.

Η γνώση της σποράς ή η αρχή του πολιτισμού…

Ίσως το πιο οριακό σημείο της αρχής του εκπολιτισμού των ανθρώπων ήταν η εποχή του Τριπτόλεμου και του δώρου που πήρε από την θεά Δήμητρα, την γνώση της σποράς.
Η θεά όταν στην αναζήτηση της για την κόρη της Περσεφόνη φτάνει στην Ελευσίνα εκεί την συναντά ο βασιλιάς της πόλης Κελεός. Όταν βλέποντάς την καταταλαιπωρημένη την ρωτά και μαθαίνει για την κόρη της την χαμένη την λυπάται και της προσφέρει το παλάτι να την φιλοξενήσει.

Η μεγάλη φυγή των επιστημόνων

 

undefined
O Γιάννης Άγγελος Τράντος είναι στο 5ο έτος, στην Ιατρική Αθηνων. Το μέλλον για τους περισσότερους συμφοιτητές μου, λέει, είναι ανεργία ή μετανάστευση. «Θέλω να μείνω Ελλάδα, γιατί δεν νομίζω ότι μετά τις σπουδές μας το όνειρό μας είναι να γίνουμε επιστημονικοί μετανάστες. Δυστυχώς, αυτό είναι το μελλον που μας προσφέρουν» λέει ο νεαρός φοιτητής.

Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Ελληνες

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά, φτάνει να υπάρχουν τα μέσα, η βούληση και η διάθεση. Χρειάζεται μόνο μία απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την οικονομική κρίση, που κτύπησε πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα την Κύπρο, απουσίασαν (και συνεχίζουν να απουσιάζουν) οι πλούσιοι, που δεν θα δανείσουν, αλλά θα ευεργετήσουν. Και είναι ένα θέμα που το θυμίζουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στους συνομιλητές τους.

Το περασμένο Σάββατο ένας αθόρυβος ομογενής επιχειρηματίας, ο Νίκος Μούγιαρης, έκανε πάλι τη διαφορά, με τη χρηματική προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης, με την οποία διασώζεται η «Εδρα Ελύτης» και εξασφαλίζεται η συνέχεια του Προγράμ­ματος Ελληνικών Σπουδών. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου ο ίδιος, έσπευσε όταν πληροφορήθηκε πως η «Εδρα Ελύτης» χρειαζόταν ενίσχυση.
Απευθυνόμενος στους Ελληνες φοιτητές, που οργάνωσαν εκδήλωση για να τον ευχαριστήσουν, ο κ. Μούγιαρης τους είπε ότι «όσο επιτυχημένοι και αν είστε, όσο πλούσιοι και ισχυροί γίνετε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε από πού ήρθατε. Ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος και την ευθύνη σας για την κοινωνία, τη χώρα σας, την κληρονομιά σας, τους ανθρώπους. Υπάρχει πολύ περισσότερη ευχαρίστηση όταν δίνετε παρά όταν λαμβάνετε. Να είστε γενναιόδωροι με τον χρόνο και τα χρήματά σας. Μην περιμένετε τίποτα ως αντάλλαγμα, αλλά μόνο την ικανοποίηση ότι βοηθήσατε. Κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να είστε καλοί, συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες. Αυτό αξίζει στη χώρα μας. Ο,τι και να γίνετε, μην ξεχάσετε ποτέ την ελληνική κληρονομιά σας».
Προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε την Ελλάδα και την Κύπρο, αυτή τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Αυτά τα δύο έθνη, όπου μπορεί να γεννηθήκατε εσείς, ή οι γονείς, ή οι παππούδες σας, οικονομικά έχουν γονατίσει. Οι άνθρωποι υποφέρουν. Βρίσκονται σ' αυτή τη δεινή κατάσταση λόγω των κακών ηγετών τους». Αρκετοί εκ των πλούσιων ομογενών θέλουν να βοηθήσουν. Και θα το κάνουν εάν οι κυβερνώντες δείξουν σοβαρότητα και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων, μερικοί εκ των οποίων έχουν «καεί» από προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΕΘΝΟΣ

Ποιοι είναι οι Συρο-Ιακωβίτες;

Μαζί με τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Παύλο, έχει απαχθεί και ο αντίστοιχος Συρο-Ιακωβίτης. Πρόκειται για ενα χριστιανικό δόγμα που οι περισσότεροι συναντούμε για πρώτη φορά. Το DOGMA.GR αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι οι Συρο-Ιακωβίτες και τους παρουσιάζει.