Ετικέτες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ν. Κλάιν: Ανήθικη η δήλωση «μαζί τα φάγαμε»


Το ότι δεν έχουν περάσει τα χειρότερα ακόμη για την Ελλάδα, επισημαίνει η Ναόμι Κλάιν μιλώντας για δεύτερη φορά στο Tvxs.  Πρόκειται για την βίντεο- συνέντευξή της στονΣτέλιο Κούλογλου, που ετοιμάζει ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ για την κρίση«Οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες αλλά τον φοβίζουν ότι υπάρχουν και χειρότερα», σχολιάζει η συγγραφέας του Δόγματος του Σοκ. Εξηγεί πώς το κλίμα του φόβου έχει αξιοποιηθεί από την τρόικα για να πετύχει τις ιδιωτικοποιήσεις που υποδεικνύει. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ανήθικη την γνωστή φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου, «μαζί τα φάγαμε».

Χεζμπολάχ: Η ίδρυση και η δράση του λιβανέζικου «Κόμματος του Θεού»


undefined
Με δεδομένη την συμμετοχή μαχητών της Χεζμπολάχ στην εμφύλια σύρραξη που μαίνεται στη Συρία - στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ -, η λιβανέζικη αυτή οργάνωση ήρθε ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Islamization of Istanbul Continues


undefined

May 29, 2013, was the 560th anniversary of Istanbul’s conquest. One of Al-Monitor's contributors, Kadri Gursel, tweeted, “If you were a real Istanbulian, you would not be celebrating the city’s conquest.” While his tweet generated polarized reactions from all political fronts, another diplomatic pundit told Al-Monitor, “The Islamization of Istanbul is not yet complete, a la neo-Ottoman style.”

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ταΐζει 3.000 Αθηναίους που το έχουν ανάγκη κάθε μήνα από το υστέρημά του


undefined
Tα μπαγκάζια του είναι στοιβαγμένα πρόχειρα στο πλακόστρωτο: ένας στραβοχυμένος πάγκος με ζυμαρικά και πελτέδες, μια πολυκαιρισμένη φιάλη γκαζιού με τα αξεσουάρ της, μια μεγάλη αλουμινένια κατσαρόλα. Εκείνος, λίγα μέτρα παραπέρα, παιδεύεται να στεριώσει, ανάμεσα σε δύο πεύκα, το αυτοσχέδιο πανό του, με το οποίο ενημερώνει τους περαστικούς για την κουζίνα του. Ο δυνατός αέρας τού κάνει τη ζωή δύσκολη – λες και δεν είναι ήδη. Είναι ένας άντρας με πυκνά γένια και αδύνατο, νευρώδες κορμί. Καθημερινά στήνει το κινητό μαγειρείο του σε διαφορετικό σημείο της πόλης και ετοιμάζει, εντελώς δωρεάν, φαγητό για όσους έχουν ανάγκη. Άστεγοι, άποροι, νεόπτωχοι και λοιποί πληγέντες από την ελληνική κρίση τον επισκέπτονται και μοιράζονται μαζί του ένα πιάτο φαΐ και λίγες κουβέντες. «Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ελεημοσύνη ή κάποιου είδους συσσίτιο. Όχι, αυτό που κάνουμε εδώ λέγεται αλληλεγγύη…» διευκρινίζει ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».
Ξεκίνησε την ανιδιοτελή δράση του τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από ένα περιστατικό που, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, τον στιγμάτισε. «Εργαζόμουν για 25 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ως στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 έχασα τη δουλειά μου και έως σήμερα παραμένω άνεργος. Το πρώτο διάστημα ήταν σκληρό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω και σε ηλικία 47 ετών επέστρεψα στο πατρικό μου, όπου μένω πλέον με τη μητέρα μου. Έκανα πολλές προσπάθειες να βρω δουλειά, όμως όλες έπεσαν στο κενό. Κι εγώ με τη σειρά μου σε πολύμηνη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βλέπω κανέναν, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, ήμουν μονίμως χαμένος στις σκέψεις μου. Συνολικά έκανα ένα εξάμηνο να βγω από το σπίτι. Ώσπου μια μέρα αποφάσισα να κάνω έναν περίπατο για να καθαρίσει κάπως το μυαλό μου από την κλεισούρα. Και τότε συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περπατώντας στον δρόμο αντίκρισα δυο παιδιά, όχι μεγαλύτερα από 14 ετών, να παλεύουν πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων για ένα σάπιο μήλο. Χτυπούσαν με μανία το ένα το άλλο, προσπαθώντας να το πάρουν. Η εικόνα αυτή με συγκλόνισε. Γυρίζοντας σπίτι, πήρα τηλέφωνο μια φίλη και τη ρώτησα αν θα την ενδιέφερε να βγούμε παρέα και να μοιράσουμε φαγητό σε κόσμο που έχει ανάγκη. Δέχτηκε και την επόμενη μέρα φτιάξαμε μερικά σάντουιτς και πήραμε τους δρόμους. Στην αρχή οι περαστικοί, ακόμα και οι άποροι, μας αντιμετώπιζαν με δισταγμό – παρότι προσφέραμε εντελώς δωρεάν φαγητό, κανείς δεν το έπαιρνε. Έτσι, τα πρώτα σάντουιτς αναγκαστήκαμε να τα φάμε εμείς. Όμως, δεν το βάλαμε κάτω.
Ξαναβγήκαμε λίγες μέρες μετά και αυτήν τη φορά τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Σήμερα, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ταΐζει 3.000 ανθρώπους τον μήνα, δηλαδή περίπου 90-100 άτομα την ημέρα». Για τον Κώστα αυτό το κατόρθωμα δεν είναι παρά μια συλλογική νίκη, γιατί με τον καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έσπευδαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας φαγητό. «Καμιά φορά ακούω να λένε ότι ο Έλληνας είναι απαθής προς τον συνάνθρωπό του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του. Από την εμπειρία μου και μόνο θα σου πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις προσφέρθηκε να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα, τα οποία με συγκίνησαν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το πρώτο είναι ο ορισμός της αλληλεγγύης. Πέρσι, ένα μεσημέρι μαγείρευα στο Πεδίον του Άρεως, όταν ξαφνικά με πλησιάζει ένας ηλικιωμένος άντρας και με ρωτά τι κάνω εκεί. Από τα ρούχα του φαινόταν φτωχός άνθρωπος και πίστεψα ότι ήθελε να μου ζητήσει φαγητό. Όταν του εξήγησα τι έκανα, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπορούσα να τον συνεφέρω με τίποτα! Και τότε ο παππούς έκανε κάτι που μου έσκισε την καρδιά στα δύο.
undefined
Έβγαλε από μία σακούλα μια φραντζόλα ψωμί και την έκοψε στη μέση. Κλαίγοντας μου είπε: “Λεβέντη μου, λεφτά δεν έχω, ούτε φαγητό να σου δώσω, μονάχα αυτήν τη φραντζόλα ψώνισα σήμερα. Σου δίνω τη μισή για να φάνε κι άλλοι άνθρωποι. Πάρ’ τη, σε παρακαλώ, αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό”. Τρελάθηκα! Το βράδυ σκεφτόμουν το περιστατικό και κατέληξα πως αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη. Να προσφέρεις κάτι από το υστέρημα, όχι από το περίσσευμά σου. Το άλλο παράδειγμα αφορά μια κυρία της καλής κοινωνίας, η οποία είναι σύζυγος πολύ γνωστού εφοπλιστή και μου φέρνει πολύ συχνά, μόνη της πάντα, δεκάδες σακούλες με φαγητό, για να έχω αποθέματα και να μην ξεμένω. Μόνο μία χάρη μου έχει ζητήσει. Να μη μάθει ποτέ κανείς το όνομά της».

Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει τον Κώστα αρκετοί φορείς αλλά και μεγάλα σούπερ μάρκετ, για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Ουδέποτε αποδέχτηκε κάποια από τις προτάσεις τους. «Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτού του τύπου τις “βοήθειες” και δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη. Θα προχωρήσω μόνος μου, συντροφιά αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου από καρδιάς. Οι εταιρείες, η Εκκλησία ή άλλοι φορείς πιστεύουν ότι οι άποροι είναι ζώα που θα τους πετάξουν λίγο φαγητό και αυτοί θα τρέξουν να τους γλείψουν το χέρι.
Όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη κάτι περισσότερο. Κάποιον να τους ακούσει, να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί τους την ώρα που μοιράζονται ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι που τους λείπει, όχι η ελεημοσύνη της κακιάς ώρας». Την ώρα που συζητάμε με τον Κώστα το συνεργείο του γαλλικού Canal Plus -που έχει φτάσει στο μεταξύ- τραβάει πλάνα από την αυτοσχέδια κουζίνα του. Μια μεσόκοπη περαστική κυρία ρωτά τη γαλλόφωνη δημοσιογράφο Αγγελική Κουρούνη και τον καμεραμάν Χριστόφορο Γεωργούτσο από πού είναι. Όταν της απαντούν «από τη Γαλλία», εκείνη αρχίζει να φωνάζει: «… Δείξτε τα, δείξτε, να δουν τα χάλια μας». Ο Κώστας παρεμβαίνει ευγενικά: «Όχι, κυρία μου, δεν είναι εδώ για να δείξουν τα χάλια μας, αλλά την αλληλεγγύη μας. Το ξεχασμένο μας φιλότιμο που ξυπνά και πάλι έπειτα από 20 χρόνια χειμερίας νάρκης». Πίσω, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών συλλέγει πληροφορίες για την κουζίνα. Όταν μαθαίνουν ότι ο Κώστας είναι άνεργος και, παρ’ όλα αυτά, προσφέρει δωρεάν φαγητό σε άπορους, δείχνουν έκπληκτοι. Ο άντρας ρωτά πώς μπορούν να βοηθήσουν κι εκείνοι. «Πείτε στη φράου Μέρκελ να μη μας ζορίζει τόσο πολύ…» λέει κομματάκι ειρωνικά μια κυρία, η οποία συχνά-πυκνά φέρνει τρόφιμα στον Κώστα. «Αυτό, μάλλον, πρέπει να το πει ο πρωθυπουργός σας…» απαντά ο ετοιμόλογος Γερμανός, ανταποδίδοντας με ένα χαμόγελο.

Δειλά-δειλά οι πρώτοι «θαμώνες» της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κάνουν την εμφάνισή τους στο πλακόστρωτο του Θησείου. Το μενού σερβίρει σήμερα κοτόπουλο με μανέστρα.

by panoramapress.gr

Πανάκριβος για τη Βρετανία ο πόλεμος στο Αφγανιστάν



The Guardian
Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει κοστίσει στη Βρετανία τουλάχιστον 37 δισ. στερλίνες και το ποσό προβλέπεται να φθάσει τις 2.000 στερλίνες για κάθε βρετανικό νοικοκυριό. Αυτά και άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Φρανκ Λέντγουιτζ «Ιnvestment in blood» (Επένδυση σε αίμα) που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Yale.
Με συντηρητικές εκτιμήσεις, η βρετανική παρουσία στην αφγανική επαρχία Χελμάντ κοστίζει 15 εκατ. στερλίνες ημερησίως από το 2006. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 25.000 στερλίνες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στην επαρχία – δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα θα κερδίσουν σε όλη τους τη ζωή.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...


undefined
Πολίτες της Κωνσταντινούπολης αντιστέκονται στην απόφαση για την καταστροφή ενός κεντρικού πάρκου, προκειμένου να χτιστεί ακόμη ένα εμπορικό κέντρο, το 98ο...
Η απάντηση της εξουσίας η ίδια, ΠΑΝΤΑ.
Δακρυγόνα, ξύλο και άγιος ο θεός, σε όποιον σηκώνει κεφάλι.
Για το τι ακριβώς γίνεται στην Πόλη ακολούθα το σύνδεσμο:http://www.rightnow.io/breaking-news/turkey_bn_1369752659185.html

ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του G. Edwards

                                     Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του G. Edwards


(ομιλία του κατά τα εγκαίνεια του παρεκκλησιού Αγ. Ιωάννη Πρέβελη Δυτικής Αυστραλίας, το 1979)
Ως στρατιώτης του 2/11ου Τάγματος του Αυστραλιανού Στρατού, βρέθηκα τον Απρίλιο του 1941 στους πρόποδες του χιονισμένου Ολύμπου παρέχοντας βοήθεια στους Έλληνες να συγκρατήσουν τη γερμανική στρατιωτική μηχανή. Η Ελλάδα, παρά τις δυσβάσταχτες ανισότητες, έγραφε μία ακόμη σελίδα στη μακρά ένδοξη ιστορία της, απορρίπτοντας την παράλογη απαίτηση του Άξονα να επιτρέψει τη διέλευση των δυνάμεών του προς την πλούσια σε πετρέλαια Μέση Ανατολή. Απελπιστικά λιγότεροι, ανεπαρκώς εξοπλισμένοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια μηχανοκίνητη δύναμη και κάτω από συνεχείς βομβαρδισμούς αναγκαστήκαμε σε υποχώρηση μέσω Λάρισας, Λαμίας και Θερμοπυλών (εκεί όπου πριν από 26 αιώνες ο Λεωνίδας με τους 300 μαχητές του κράτησε τα στενά), όπου γίναμε εύκολος στόχος των βομβαρδιστικών Στούκας, και στη συνέχεια ακόμη πιο πίσω προς το Μπράλο και τη Κόρινθο. Κατά την υποχώρηση πολλοί Βρετανοί, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί αποκλείστηκαν και βρέθηκαν πολύ πίσω από τις γερμανικές γραμμές. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών τους φιλοξένησαν, τους έκρυψαν και τους βοήθησαν να διαφύγουν στον ελεύθερο κόσμο, ακριβώς όπως κι εγώ βοηθήθηκα μερικές βδομάδες αργότερα στη Κρήτη, όταν ο Χίτλερ εισέβαλλε από αέρος με την ελίτ των δυνάμεών του, τους αλεξιπτωτιστές, που κατέλαβαν το νησί μετά από μια πικρή αλλά και με μεγάλες απώλειες μάχη.

Κεμάλ Χατζιδάκις


Μάνος hadjidakis.jpg

Το εντελώς εξωφρενικό περιστατικό που συνέβη σε ελληνικό Δημοτικό σχολείο δεν προκαλεί απλώς πολιτισμικό σοκ. Είναι και απόδειξη των σκοτεινών ημερών που διανύουμε. Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η επιδρομή της διευθύντριας στην αίθουσα της Ε’ τάξης, με σκοπό να μαζέψει τις φωτοτυπίες ενός τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι. που η δασκάλα των καλλιτεχνικών είχε μοιράσει στους μαθητές;
Η απαράδεκτη αντίδραση της διευθύντριας έγινε ύστερα από καταγγελία ενός γονέα, ότι η δασκάλα έκανε το… έγκλημα να διδάξει το πασίγνωστο τραγούδι του «Κεμάλ» στο μάθημα της Μουσικής!!! Ο γονέας είδε, προφανώς, πίσω από την ενέργεια αυτή συνωμοσία και ισλαμιστική προπαγάνδα!
Το προκλητικά αναπάντεχο είναι ότι η θέση του αυτή έτυχε ευνοϊκής αποδοχής από τη διευθύντρια, η οποία όχι μόνο αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε, αλλά κάλεσε από πάνω τη δασκάλα να απολογηθεί. Οπως μάλιστα η ίδια η δασκάλα καταγγέλλει, η διευθύντρια δήλωσε απογοητευμένη και της έκανε μάθημα για το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής δουλειάς στο Δημοτικό σχολείο, η οποία -κατ’ εκείνη- είναι να τονώνει το εθνικό φρόνημα των παιδιών (το οποίο προφανώς υπέσκαπτε το τραγούδι)!

Ο Ρώσος Πατριάρχης καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί στις πιέσεις για κατάργηση του Αβατου στο Αγιο Ορος


Ο Ρώσος Πατριάρχης καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί στις πιέσεις για κατάργηση του

 

Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών να αρθεί το Αβατου του Αγίου Ορους έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών ως προς τον Αθω, έτσι ώστε να ανοιχτεί για τον τουρισμό σε άτομα και των δύο φύλων, «αλλά μέχρι στιγμής η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτό και ελπίζουμε ότι και στο εξής θα το πράττει, διότι οποιεσδήποτε αλλαγές στον Αθω και γύρω του μπορούν να επιδράσουν θανάσιμα σε αυτό το νησί πνευματικότητας», το οποίο αποτελεί «κοινή κληρονομιά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου».

Η μετανάστευση από τη νότια Ευρώπη στο επίκεντρο 01/06/2013 Βούλγαρης Χρήσ σχόλιο Go tments Η μετανάστευση από τη νότια Ευρώπη στο επίκεντρο ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η μετανάστευση από τη νότια Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη χθεσινή σύνοδο για την ενσωμάτωση των μεταναστών, που διεξήχθη για έκτη χρονιά στο Βερολίνο. Στη σύνοδο έλαβε μέρος η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και 120 εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel, το μοναδικό συγκεκριμένο αποτέλεσμα της συνόδου ήταν η ανακοίνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι θα συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων της ακροδεξιάς τρομοκρατίας. Περίπου 16 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή ένας στους πέντε κατοίκους της Γερμανίας, έχει ρίζες στο εξωτερικό, ενώ οι αριθμοί των μεταναστών από τις χώρες της νότιας Ευρώπης αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. «Η μετανάστευση είναι ευκαιρία, εμπλουτίζει τη χώρα», είπε η Αγκελα Μέρκελ. Πριν από τη σύνοδο, η υπεύθυνη μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, Μαρία Μπέμερ, είχε δηλώσει ότι ακόμη και οι νέοι μετανάστες από τη νότια Ευρώπη που διαθέτουν πολλά προσόντα χρειάζονται βοήθεια για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο έχει ζητήσει να δημιουργηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κέντρα υποδοχής μεταναστών μέσα σε διάστημα μιας δεκαετίας. Παρ’ όλα αυτά, η χρηματοδότηση πολιτιστικών κέντρων και πολιτιστικών συλλόγων κοινοτήτων μεταναστών, περιλαμβανομένης και της ελληνικής, έχει περικοπεί, γεγονός που εντείνει την απομόνωση των νέων μεταναστών. Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η καγκελάριος αναγνώρισε τις δομικές δυσκολίες που συναντούν οι μετανάστες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες «π.χ. σχετικά με τη χορήγηση τραπεζικών πιστώσεων». Η Αγκελα Μέρκελ άκουσε επίσης τα αιτήματα της τουρκικής κοινότητας για ευκολότερη πρόσβαση μεταναστών σε επαγγέλματα του δημόσιου τομέα, όπως π.χ. στην εκπαίδευση ή στην αστυνομία. Η εκπρόσωπος μεταναστευτικής πολιτικής, Μπέμερ, τόνισε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν οργανώνει η κυβέρνηση τέτοιου είδους ετήσιες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων των μεταναστών. Ομως, ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας Κενάν Κολάτ έκανε λόγο για «θεσμικό και δομικό ρατσισμό στη Γερμανία, τον οποίο κανείς δεν θέλει να δει». Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ο Κολάτ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση των δολοφονιών της ακροδεξιάς NSU. Η οργάνωση σκότωσε οκτώ Τούρκους, έναν Ελληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό προτού οι Αρχές παραδεχθούν την ύπαρξή της. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποσχέθηκε στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εμάς ότι όλα θα διαλευκανθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει τον λόγο της», προσέθεσε. Στη χθεσινή ομιλία της η καγκελάριος αναφέρθηκε εκτενώς στην NSU χαρακτηρίζοντάς τη «βαθύ τραύμα» και «βήμα προς τα πίσω». «Η σύνοδος δεν είναι παρά μια ευκαιρία για χειραψίες», δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων Τζεμ Ετσντεμίρ. «Αυτό είναι θλιβερό γιατί η συμμετοχή ατόμων που δεν κατάγονται από τη Γερμανία συμφέρει όλους και συμβάλλει στην ευημερία μας». Αναρτήθηκε από Geopolitics-Gr.blogspot



ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η μετανάστευση από τη νότια Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη χθεσινή σύνοδο για την ενσωμάτωση των μεταναστών, που διεξήχθη για έκτη χρονιά στο Βερολίνο. Στη σύνοδο έλαβε μέρος η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και 120 εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel, το μοναδικό συγκεκριμένο αποτέλεσμα της συνόδου ήταν η ανακοίνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι θα συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
Περίπου 16 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή ένας στους πέντε κατοίκους της Γερμανίας, έχει ρίζες στο εξωτερικό, ενώ οι αριθμοί των μεταναστών από τις χώρες της νότιας Ευρώπης αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης. «Η μετανάστευση είναι ευκαιρία, εμπλουτίζει τη χώρα», είπε η Αγκελα Μέρκελ. Πριν από τη σύνοδο, η υπεύθυνη μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, Μαρία Μπέμερ, είχε δηλώσει ότι ακόμη και οι νέοι μετανάστες από τη νότια Ευρώπη που διαθέτουν πολλά προσόντα χρειάζονται βοήθεια για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο έχει ζητήσει να δημιουργηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας κέντρα υποδοχής μεταναστών μέσα σε διάστημα μιας δεκαετίας. Παρ’ όλα αυτά, η χρηματοδότηση πολιτιστικών κέντρων και πολιτιστικών συλλόγων κοινοτήτων μεταναστών, περιλαμβανομένης και της ελληνικής, έχει περικοπεί, γεγονός που εντείνει την απομόνωση των νέων μεταναστών.
Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η καγκελάριος αναγνώρισε τις δομικές δυσκολίες που συναντούν οι μετανάστες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες «π.χ. σχετικά με τη χορήγηση τραπεζικών πιστώσεων». Η Αγκελα Μέρκελ άκουσε επίσης τα αιτήματα της τουρκικής κοινότητας για ευκολότερη πρόσβαση μεταναστών σε επαγγέλματα του δημόσιου τομέα, όπως π.χ. στην εκπαίδευση ή στην αστυνομία.
Η εκπρόσωπος μεταναστευτικής πολιτικής, Μπέμερ, τόνισε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν οργανώνει η κυβέρνηση τέτοιου είδους ετήσιες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κοινοτήτων των μεταναστών. Ομως, ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας Κενάν Κολάτ έκανε λόγο για «θεσμικό και δομικό ρατσισμό στη Γερμανία, τον οποίο κανείς δεν θέλει να δει». Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ο Κολάτ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν έχει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση των δολοφονιών της ακροδεξιάς NSU. Η οργάνωση σκότωσε οκτώ Τούρκους, έναν Ελληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό προτού οι Αρχές παραδεχθούν την ύπαρξή της. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποσχέθηκε στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εμάς ότι όλα θα διαλευκανθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει τον λόγο της», προσέθεσε. Στη χθεσινή ομιλία της η καγκελάριος αναφέρθηκε εκτενώς στην NSU χαρακτηρίζοντάς τη «βαθύ τραύμα» και «βήμα προς τα πίσω». «Η σύνοδος δεν είναι παρά μια ευκαιρία για χειραψίες», δήλωσε ο πολιτικός των Πρασίνων Τζεμ Ετσντεμίρ. «Αυτό είναι θλιβερό γιατί η συμμετοχή ατόμων που δεν κατάγονται από τη Γερμανία συμφέρει όλους και συμβάλλει στην ευημερία μας».

Η εκδίκηση της «φραπελιάς»












Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλάζει τα δεδομένα
Κατακρίθηκαν, απαξιώθηκαν, χλευάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με φαιδρότητα – μέχρι που απαξιώθηκαν εντελώς σε πανελλαδικό επίπεδο. Σήμερα, τα φύλλα της ελιάς ξαναγεννιούνται από τις «στάχτες τους και επιστρέφουν δυναμικά στην επικαιρότητα με τη «βούλα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς διαθέτουν πια επίσημη έγκριση για συγκεκριμένες ενδείξεις.

Δημοσιότητα
Πριν από μερικά χρόνια είχε ξεσπάσει σάλος στη χώρα μας με τις δήθεν αντικαρκινικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς. Μετά την αρνητική δημοσιότητα ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο προϊόν.
Κι ενώ η «ρετσινιά» της φραπελιάς στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα, την ίδια ώρα, γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, έσπευδαν να φυτέψουν ελαιόδεντρα και επενδύουν πλέον στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και κυκλοφορίας στην αγορά τσαγιού από φύλλα ελιάς σε χάρτινα σακουλάκια.

Πώς σώσαμε τους 26 Άγγλους στη σπηλιά…



Ο γενικός ξεσηκωμός τις πρώτες μέρες της εισβολής του Μαΐου του 1941, τότε που τα γερμανικά βομβαρδιστικά με τις βόμβες που «θέριζαν» ζωές Κρητικών, έστελναν και «ουρανίτες» στα πεδία των μαχών, «ξύπνησε» τον πατριωτισμό δυο νέων από τη Βισταγή Αμαρίου, δυο εικοσάρηδων, που έτρεξαν για να μπουν στη φωτιά, εκεί που… προσγειώνονταν οι εκλεκτοί του όπλου των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ.