Ετικέτες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

AΞΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!


ΤΡΊΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

AΞΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!

Νίκος Χασαπόπουλος
 Ελληνικό περίπτερο θα στηθεί δίπλα σε περίπτερο του ψευδοκράτουςΑγνόησε προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών το Επιμελητήριο Σάμου

Ελληνικό περίπτερο θα στηθεί δίπλα σε περίπτερο του ψευδοκράτους
Αυστηρή προειδοποίηση - η πρώτη που αποστέλλεται με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Στ. Δήμα - απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών προς το Επιμελητήριο της Σάμου να μη συμμετάσχει σε τουριστική έκθεση στη Σμύρνη στην οποία μετέχει με περίπτερο και το ψευδοκράτος.

La Russie déploie son parapluie aérospatial



ΤΡΊΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

La Russie déploie son parapluie aérospatial

undefined
La Russie dispose désormais d’une défense aérospatiale. Le nouveau type d’armée réunit sous un commandement unifié les unités disparates qui contrôlaient jusqu'à présent l’espace aérien russe.
Les forces de défense aérospatiale russes ont été formées sur décision du président russe et existent officiellement depuis le 1er décembre.

"Le nouveau système de défense aérospatiale est devenu opérationnel et a pris en charge la gestion des forces et des systèmes d’alerte d’attaques de missiles, de la défense antimissile, de la défense antiaérienne, du contrôle de l’espace et du lancement et du contrôle des satellites", a annoncé jeudi le colonel Alexeï Zolotoukhine, porte-parole de la défense aérospatiale.

Εκνευρισμός στο Λονδίνο. Αργεντινά «γυμνάσια» σε ισπανικά αλιευτικά στην περιοχή των Νήσων Φώκλαντς


Εκνευρισμός στο Λονδίνο. Αργεντινά «γυμνάσια» σε ισπανικά αλιευτικά στην περιοχή των Νήσων Φώκλαντς


O πρίγκιπας Ουίλιαμ πρόκειται να βρεθεί στα Νησιά το Φεβρουάριο.
O πρίγκιπας Ουίλιαμ πρόκειται να βρεθεί στα Νησιά το Φεβρουάριο.
Λονδίνο: Όλο και εντονότερη γίνεται η παρουσία των Αργεντινών γύρω από τα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους ίδιους), με αφορμή και την απόφαση του Λονδίνου να στείλει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στην περιοχή στο πλαίσιο αποστολής του Βασιλικού Ναυτικού.

Μάγιας και Μινωίτες


Μάγιας και Μινωίτες

Αναρτήθηκε από τον/την Βισάλτης στο Ιουλίου 25, 2011
Επιμέλεια: Γιώργος Εχέδωρος
Διαβάζοντας το άρθρο του Jοην Νoble Wilford – που μου έστειλε ο Βισάλτης μαζί με το φωτογραφικό υλικό- για την εξερεύνηση και τη χαρτογράφηση της μεγαλύτερης πόλης των Μάγιας στην Κεντρική Αμερική, εκτός από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Καρακόλ, στο Μελίζε, με τη μέθοδο των κατευθυνόμενων παλμών λέϊζερ, εντύπωση μου έκαναν οι εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες στο πήλινο αγγείο των Μάγιας.
Πριν, όμως φθάσουμε εκεί, ας δούμε πως περιγράφει ο αρθρογράφος την εξερεύνηση στην μεγάλη πόλη των Μάγιας.
« Ένα ζευγάρι αρχαιολόγων , οι Αρλεν και Νταϊάνα Τσέιζ, δοκίμασαν μια νέα μέθοδο, χρησιμοποιώντας την ατμόσφαιρα για να στείλουν παλμούς λέιζερ που διείσδυαν στην πυκνή ζούγκλα και αντανακλούσαν στο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να αποκτήσουν τρισδιάστατες εικόνες του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Καρακόλ», γράφει ο συντάκτης και θα προσθέσει:

Η πρώτη μουσουλμανική τράπεζα στη Γερμανία


Η πρώτη μουσουλμανική τράπεζα στη Γερμανία






Στο Μανχάιμ άνοιξε η πρώτη μουσουλμανική τράπεζα, η οποία λειτουργεί με βάση τους κανόνες του κορανίου: δηλαδή χωρίς τόκους, με άμεση σύνδεση με την πραγματική οικονομία και με δεοντολογικά αποδεκτές επενδύσεις. Πρόκειται για την Kuveyt Türk. Είναι η πρώτη τράπεζα στη Γερμανία που εφαρμόζει το λεγόμενο Islamic Banking. Δεν χορηγεί δάνεια με τόκους, αλλά συμμετέχει στη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης και έτσι μετέχει στα κέρδη, αλλά επωμίζεται και τις ζημίες.

Στρατός στους δρόμους και 300 συλλήψεις στη Μόσχα


Στρατός στους δρόμους και 300 συλλήψεις στη Μόσχα




Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Αστυνομικοί και στρατιώτες ανέλαβαν δράση στους δρόμους της Μόσχας, όπου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν καταγγέλλοντας νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Τουλάχιστον 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα, σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Αλεξέι Ναβάλνι, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς ακτιβιστές, πολέμιος της διαφθοράς και φλογερός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ – ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.


ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ – ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011
undefinedΌπως διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα και ακούμε από τα ΜΜΕ, η συζήτηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας πήρε τέλος. Παρά τις ατέλειωτες πιέσεις, παρά την προπαγάνδα για δημιουργία αμφιβόλων θέσεων εργασίας, παρά τις τελευταίες εξαγγελίες Χρυσοχοίδη, επικράτησε η θέληση του Κερκυραϊκού Λαού.
Η ΕΝΑΚ από την αρχή αυτού του διαλόγου είχε εκφράσει την άποψη της, για το μάταιο ως προς τα λαϊκά συμφέροντα αυτό έργο και την είχε διακηρύξει με όλους τους τρόπους. Είμαστε πάντα εκεί και τονίζαμε:
«Στην περίοδο της άγριας καπιταλιστικής λεηλασίας και της μεγάλης αναμπουμπούλας, είναι φανερό ότι χαίρονται οι λύκοι. Επιχειρηματίες, εργολάβοι, εταιρείες, λύκοι ντυμένοι και με πράσινη προβιά προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι οι λύκοι της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης.»

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…


ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 6, 2011
Γράφει η Σοφία Τ.
Στις 06/12/2008 ένας ειδικός φρουρός δείχνει τι είναι πειθαρχία σε ένα 16χρονο παιδί δολοφονώντας το! Ο θάνατός του Αλέξη Γρηγορόπουλου, απέδειξε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα της «γενιάς του Πολυτεχνείου» από την σημερινή νεολαία. Δεν ήταν αυτή η 1η δολοφονία νέου, ανήλικου παιδιού, ούτε επίδειξη δύναμης από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ.. Και μετά ήρθε η κρίση και είδαμε τι σημαίνει αστυνόμευση σε διαδήλωση. Από την υπογραφή του μνημονίου και μετά είχαμε, ως τώρα, 5 νεκρούς(3+1 αγέννητο βρέφος στην MARFIN, γιατί η διοίκηση της τράπεζας δεν τους επέτρεψε να διαδηλώσουν και 1 διαδηλωτής, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης(άνεργος πατέρας 2 παιδιών, 53 ετών, οικοδόμος) στον δρόμο), αμέτρητους τραυματίες, αμέτρητους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των παράνομων ουσιών στα δακρυγόνα(ακόμα και σε πολεμική σύρραξη αυτά τα αέρια είναι χρόνια τώρα απαγορευμένα) και μια εικόνα για την Ελλάδα, που σε συνδυασμό με την ανθελληνική προπαγάνδα, που θυμίζει 1950-60 ή Βελιγράδι 1999 και όχι 21ο αι.. Κανένας δεν έμαθε ποτέ μετά από ένα τέτοιο περιστατικό βίας. Τζάμπα το ξύλο στην… ζαρτινιέρα, τζάμπα τόσο αίμα νέων παιδιών; Όλοι στα ΜΜΕξημέρωσης λοιδορούν, όπως και στην περίπτωση του Αλέξη τον νεκρό και την οικογένειά του και εκμεταλλεύονται για μικροπολιτικούς σκοπούς(τα ψηφαλάκια των 17αρηδων του 2008) ή δημοσιότητας. Ξεφτιλίζουν τον θάνατο και την βία. Αφιερωμένο στην μνήμη του παιδιού αυτού, όπως και σε όλα τα θύματα αστυνομικής βίας από το 1974, αλλά ειδικά μετά το 2009, το τραγούδι του Νικόλα Άσιμου… Να ρίχνετε και καμιά ματιά στην σαπισμένη μας κοινωνία… Όσοι την σκαπουλάρατε βγείτε στον δρόμο ξανά. Πρέπει να φύγει ο φόβος απ’ όλους… Είστε το πρώτο λίπασμα της ελευθερίας που θα έρθει… Και ας φαίνεται όνειρο… Η θυσία σας αναγνωρίζεται από μας… Η τυφλή εξουσία χθες πάλι δεν ξέρει από θυσίες. Ως και στους τυφλούς είχε βάλει μπροστά κλούβες, μην πειράξουν τους «σωτήρες» μας! Δεν ξέρετε την τύφλα σας «μεγάλοι» και η νεολαία, πρώτη αυτή, θα σας συνθλίψει… 3 χρόνια πριν ο Αλέξης και 2 το μνημόνιο είναι πολλά… 
Aφήνω πίσω τις αγορές και τα παζάρια 
θέλω να τρέξω στις καλαμιές και τα λιβάδια 
να ξαναγίνω καβαλάρης και ξαναέλα να με πάρεις ουρανέ 
για δεν υπήρξα κατεργάρης και τη χρειάζομαι τη χάρη σου μωρέ
Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω 
μιαν ανάσα γυρεύω για να γιάνω 
δεν το πιστεύω να με χλευάζεις 
σαν σε χαζεύω δεν χαμπαριάζεις 
πρότεινέ μου κάποια λύση 
δεν θα σου παρα-κοστήσει
και θα σου φτιάχνω τραγουδάκια 
με τα πιο όμορφα στιχάκια στο ρεφρέν 
για το χαμένο μου αγώνα 
που τ’ αστεράκια μείναν μόνα να τον κλαίν’
Aφήνω πίσω το σαματά και τους ανθρώπους 
έχω χορτάσει κατραπακιές και ψάχνω τρόπους 
πως να ξεφύγω από τη μοίρα 
κι έχω μέσα μου πλημμύρα ουρανέ 
για δεν υπήρξα κατεργάρης 
και θα το θες να με φλερτάρεις γαλανέ
Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω 
κάνε πάσα καμιά ματιά και χάμω 
‘κει που κοιμάσαι και αρμενίζεις 
ξάφνου αστράφτεις και μπουμπουνίζεις 
κι ότι σου ‘ρθει κατεβάζεις 
μην θαρρείς πως με ταράζεις
γιατί σου φτιάχνω τραγουδάκια 
με τα πιο όμορφα στιχάκια στο ρεφρέν 
για το χαμένο μου αγώνα 
που τ’ αστεράκια μείναν μόνα να τον κλαίν’.
Υ.Γ.: δεν ξεχνάμε τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον «πρίγκιπα του ελληνικού ροκ». Σαν σήμερα μας άφησε νωρίς, πολύ νωρίς…