Ετικέτες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στρατός στους δρόμους και 300 συλλήψεις στη Μόσχα


Στρατός στους δρόμους και 300 συλλήψεις στη Μόσχα




Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Αστυνομικοί και στρατιώτες ανέλαβαν δράση στους δρόμους της Μόσχας, όπου χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν καταγγέλλοντας νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Τουλάχιστον 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα, σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο Αλεξέι Ναβάλνι, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς ακτιβιστές, πολέμιος της διαφθοράς και φλογερός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Επανάσταση» και «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» απαιτώντας να φύγει ο ρώσος πρωθυπουργός από την εξουσία. Όπως σημειώνει το Reuters, ορισμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν στο Κρεμλίνο, αλλά συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.
Ως απάντηση στην μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε σήμερα διαδήλωση υπέρ του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», στο κέντρο της Μόσχας.
Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, (ΟΑΣΕ) διαπίστωσαν και επισήμως ότι στις εκλογές της Κυριακής σημειώθηκαν παρατυπίες υπέρ του κόμματος του Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία» το οποίο ναι μεν κέρδισε την αναμέτρηση, αλλά με μειωμένα ποσοστά, λίγο πιο κάτω από 50%.
Η πτώση ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της μειούμενης δημοτικότητας του ρώσου πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου