Ετικέτες

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πώς έζησαν, πώς σταδιοδρόμησαν;Έγιναν αξιωματικοί, γιατροί, χρηματιστές, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι είχαν μαρτυρικό τέλος !

Τι απέγιναν οι Ολυμπιονίκες του 1896 ;

Πώς έζησαν, πώς σταδιοδρόμησαν;Έγιναν αξιωματικοί, γιατροί, χρηματιστές, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι είχαν μαρτυρικό τέλος !
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@Yahoo.gr
Άρχισαν στο Λονδίνο, οι 30οι  Ολυμπιακοί Αγώνες και η ανθρωπότητα θα ζήσει για δύο εβδομάδες σε αθλητικούς ρυθμούς, που θα ακολουθήσουμε κι εμείς. Το σημερινό μας θέμα είναι, τι απέγιναν οι Ολυμπιονίκες του 1896, μετά την αυλαία των αγώνων. Πώς έζησαν, πώς σταδιοδρόμησαν;

Το τίμημα της αποκατάστασης

του Ιωάννη Σ. Λάμπρου,  Πολιτικού Επιστήμονος
Σοφά έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας αποφασίζοντας την ματαίωση της εκδήλωσης για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ( 24 Ιουλίου) , επικαλούμενος  τη δυσχερή οικονομική συγκυρία. Η πρωτοβουλία έρχεται με καθυστέρηση δεκαετιών. Έστω και έτσι,  με την επίκληση της  άσχημης δημοσιονομική κατάστασης, ελπίζουμε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη φάρσα.
Πέραν του ερωτήματος,  κατά πόσο εκπληρώθηκαν οι πόθοι και οι προσδοκίες  του Ελληνικού Λαού από την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία σε βαθμό μάλιστα να συνοδεύεται το γεγονός, μέχρι πριν λίγα χρόνια, από εντυπωσιακή δεξίωση, ο επί χρόνια εορτασμός της επετείου διαστρέβλωσε την ιστορική πραγματικότητα αναφορικά με την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος.

Ιστορία: Σύσκεψη Πολιτικού Γραφείου ΚΕΑ, 1949 – Τουρκία ήθελαν οι Τσάμηδες…

Μια πτυχή που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην υπόθεση της απομάκρυνσης απ’ τη Θεσπρωτία των Τσάμηδων μουσουλμάνων που είχαν ενοχοποιηθεί απ’ την ταύτισή τους με τις Ιταλικές και Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή, διαπράττοντας εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού  πληθυσμού, έρχεται στο φως μέσα από τη συζήτηση που είχε γίνει σε ανώτερο επίπεδο στο Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας. Ενώ στις περιοχές της Ηπείρου συνεχίζονταν ο εμφύλιος σπαραγμός, καθώς οι στρατιωτική πτέρυγα του ΚΚΕ συνέχιζε τον ανταρτοπόλεμο κατά του τακτικού Στρατού, φαίνεται να είχε ζητηθεί από πλευράς του ΕΛΑΣ η συνδρομή σε άντρες απ’ τον Ενβέρ Χότζα. Στα Τίρανα είδαν την ευκαιρία και ως δυνατότητα για τον επαναπατρισμό των Τσάμηδων.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Ακούονται κατά καιρούς απόψεις στελεχών της Αριστεράς κατά του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών και κατά του εκκλησιασμού στα  σχολεία. Επειδή όλοι αυτοί επικαλούνται αορίστως και ασαφώς το Σύνταγμα , τις Διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή κάποιες άλλες αξίες κρίνω σκόπιμο να θυμίσω ότι το 1995 το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας μας, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) ασχολήθηκε με το ζήτημα της Ορθόδοξης Αγωγής στην ελληνική στοιχειώδη και μέση παιδεία.

Η απόφαση που ελήφθη βασίζεται στο ισχύον Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Ρώμης του 1950 περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Η απόφαση, με αριθμό 3356/1995, θα μπορούσε να συνοψισθεί ως εξής. Aποφεύγω την αυστηρή νομική ορολογία  για διευκόλυνση των αναγνωστών μας:

Στήριξη στον TAP με αντάλλαγμα ΑΟΖ με Αλβανία

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, φαίνεται ότι βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία με αυτό το στρατηγικό αντάλλαγμα δεσμεύεται να παράσχει στήριξη στο project του αγωγού Trans Adriatic Pipeline. Συζητήσεις για το θέμα έγιναν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα στελέχη του TAP με τον αρμόδιο υφυπουργό Μ. Παπαγεωργίου, ενώ πληροφορίες θέλουν το «ξεπάγωμα» της συμφωνίας του 2009 για την ΑΟΖ με την Αλβανία να έχει τεθεί σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΡΕΕΙ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Πεδίο μάχης το Σέμντινλι-Κατάληψη Τουρκικής πόλης απο το PKK. Εκεί πο υ απειλούσαν οι Τούρκοι για εισβολή…

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΑΙΜΑ ΡΕΕΙ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Πεδίο μάχης το Σέμντινλι

Λιάνα Μυστακίδου
http://www.elzoni.gr

Από τις 23 Ιουλίου διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Σέμντινλι  του Χακκιάρι. Εδώ και μια εβδομάδα δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή. Πηγές του ΡΚΚ γνωστοποίησαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στρατιωτική επιχείρηση  στην περιοχή αυτή, όπου διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι γίνονται επιχειρήσεις από ξηρά και αέρα, με αποτέλεσμα να εκκενώνονται χωριά και να καίγονται δάση.Ο βουλευτής του ΒDP Αντίλ Κουρτ που επισκέφθηκε την περιοχή δήλωσε ότι «το κράτος έχασε τον έλεγχο του Σέμντινλι για αυτό επιτίθεται με τανκς και αεροπλάνα στην περιοχή».
Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 30 στρατιώτες και 4 πολίτες. Το κράτος κρύβει με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ τα γεγονότα από την τουρκική και διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Dicle, 17 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο 3ο ορεινό Τάγμα Καταδρομέων.

Tουρκία: Νεκροί και τραυματίες από ενέδρα Κούρδων

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο Τούρκους στρατιώτες σε μάχες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου εκατοντάδες χωρικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες της Άγκυρας για τις αντάρτικες κουρδικές οργανώσεις στη γειτονική Συρία.
Τελευταία ενημέρωση: 14 ώρες πριν

Οι αρχές στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και με το Ιράν, ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 ακόμα τραυματίστηκαν στις μάχες που ξέσπασαν εκεί την Κυριακή
Οι μάχες, οι βομβαρδισμοί από αεροσκάφη και οι επιθέσεις από ελικόπτερα, συνεχίζονταν στο νότιο άκρο της πόλης Σεμντινλί, είπε ο δήμαρχός της Σεντάτ Τορέ
Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι περιοχές εκκενώθηκαν και 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Στην επαρχία έχουν ξαναρχίσει οι μάχες ανάμεσα στο στρατό και στους μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), της αντάρτικης παράταξης που μάχεται εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ
Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποχώρησαν από περιοχές δυτικά των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, που πλέον ελέγχονται από μέλη μιας συριακής ένοπλης ομάδας που θεωρείται πως πρόσκειται στο PKK
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα μπορούσαν να επέμβουν ακόμα και εντός του συριακού εδάφους σε περίπτωση επίθεσης ή "απειλής" εκ μέρους μιας "τρομοκρατικής οργάνωσης" που ορμάται από εκεί.
http://www.ant1iwo.com/
Τουρκική πόλη καταλήφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της πριν λίγες ώρες από το PKK στα τουρκο-συριακά σύνορα, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων “Φιράτ” και επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών. Σε μία κλασική κίνηση στρατηγικού αντιπερισπασμού οι Κούρδοι κατάφεραν να διεισδύσουν την νύχτα στην πόλη Σέμντινλι, με πληθυσμό 58.000 κατοίκους στην επαρχία Χάκάρι, να εξουδετερώσουν την φρουρά και να ληλατήσουν κυβερνητικά κτίρια.
Οι μάχες έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες στην περιοχή και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία αφού δεν επρόκειτο περί αιφνιδιαστικής ενέργειας, αλλά περί υποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων.

Αεροπορική ταξιαρχία ΠΓΔΜ


Από πρόσφατη εκδήλωση (Απρίλιος) στο αεροδρόμιο Petrovec της ΠΓΔΜ, όπου εδρεύει η Μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων «Κεραυνοί της  Νύκτας» με 8 Mi-24V (τρία εκσυγχρονισμένα), η Μοίρα μεταγωγικών ελικοπτέρων με 4/2 Mi-8MT/17 και 2  UH-1H (αυτά που είχαν παραχωρηθεί από την Ελλάδα), η Μοίρα μεταφορών VIP με 2 An-2R και η Μοίρα εκπαίδευσης με 5 Zlin 242L και 1  Zlin 143L.









Εσπειρε ανέμους θερίζει θύελλες

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

undefined
Ως αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Φίλιπ Ρέσλερ θα έπρεπε να είναι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους της Γηραιάς Ηπείρου. Αντ' αυτού, όμως, ο αρχηγός του FDP έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, τόσο εκτός Γερμανίας όσο και εντός υποσκάπτοντας όχι μόνο τη δική του πολιτική καριέρα αλλά ακόμη και την ίδια την ύπαρξη του κόμματός του, το οποίο έχει απομακρύνει από τις ιδρυτικές αρχές του αλλά και την Ευρώπη.

Όσα λεφτά κι αν δώσουν οι Βρετανοί, δε θα γίνουν ποτέ Ελλάδα

Όσα λεφτά κι αν δώσουν οι Βρετανοί, δε θα γίνουν ποτέ Ελλάδα

Τελικά, κάθε χώρα έχει και τον πολιτισμό που της αξίζει. Και οι Βρετανοί έχουν το δικό τους πολιτισμό, αυτόν… που τους αξίζει.

Δε γινόμαστε δηκτικοί, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, ούτε πουλάμε πατριωτισμό και εθνικοφροσύνη, αλλά η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που είδαμε από το Λονδίνο, και που είδαν πάνω από ένα δις κόσμος σε όλο τον πλανήτη, μοιάζει με κακόγουστη γιορτούλα μπροστά στο ελληνικό πανηγύρι του 2004.

Βόλος: Έπνιξε τα γατάκια μπροστά στα παιδιά!

Βόλος: Έπνιξε τα γατάκια μπροστά στα παιδιά!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 31, 2012
Η Φλωρίκα Τσιρογιάννη, γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση» ενημέρωσε το zoosos.gr για την καταγγελία, που έκανε σήμερα… στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας Βόλου, καθώς η Μ.Α. έπνιξε δύο γατάκια μέσα σ’ έναν κουβά νερό, για να τα «ξεφορτωθεί».

Αργυρό” μετάλλιο στην ανεργία η Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 31, 2012
20120731-220052.jpg6,3% ανέβηκε η ανεργία τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι. Εκτόξευση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο!

Η «Αφροδίτη του Willendorf

του ζωγράφου
Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου


«Η Venus of  Willendorf» της Ωρινιάκιου περιόδου (30.000-20.000 π.Χ), είναι ένα αγαλματίδιο από καλό κοκκώδη ασβεστόλιθο, που βρέθηκε στην Αυστρία. Ανήκει στο κοινό είδος των αποκαλούμενων Αφροδιτών, που ήταν διαδεδομένο ανάμεσα στους προϊστορικούς λαούς της Ευρώπης, από την Γαλλία έως την Ουκρανία.<!--[if !supportFootnotes]-->[1]


Η Venus του Willendorf είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα γυναικείου ειδωλίου της εποχής, στο οποίο έχουν αποδοθεί τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μορφής μιας εγκύου γυναίκας, όπως είναι τα μεγάλα στήθη, η φουσκωμένη κοιλιά και οι λαγόνες. Μια πρώτη εξήγηση για την ύπαρξη αυτών των έργων, είναι ότι τα αγαλματίδια γυναικών έκφραζαν την ισχύ του κοινοτικού συστήματος του μητρικού γένους. Απηχεί μάλιστα την έλευση της λατρείας μιας ευρύτατα διαδεδομένης Θεάς-Μητέρας-Γης, που ανιχνεύεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ως μια πανάρχαια προ-πατριαρχική μεγάλη θεότητα.

Η χρυσή δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων

undefined

«Κατάλογος Ολυμπιονικών Δρομέων - Θρύλων της Ολυμπίας»


του Κων/νου Δ. Σάμιου
Χειρ. Οδοντίατρου-Αθλητή


Το 776 π.Χ, αναφέρεται από την παράδοση, ως χρονολογία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Βασιλιά της Ηλείας Ίφιτο που τους αναδιοργάνωσε.

Οι Μεσσήνιοι Ολυμπιονίκες Δρομείς κυριαρχούσαν στα αγωνίσματα Δρόμου (1) από το 768 π.Χ έως το 736 π.Χ- 3η -11η Ολυμπιάδα)

Το αυτοκρατορικό σύνδρομο του Ερντογάν.ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Prime Minister Erdogan, his Turkish flag, left no

Σκηνή προκάλεσε ο κ. Ερντογάν στο Λονδίνο. Μετά το τέλος του αγώνα μπάσκετ που παρακολουθούσε με τη σύζυγο και την κόρη του θέλησε να αποχωρήσει από την πύλη που έφευγαν οι αθλητές. Φυσικά οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον εμπόδισαν γιατί από εκεί φεύγουν μόνον οι αθλητές. Ο κ. Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος από τη στάση αυτή των υπευθύνων άστραψε και βρόντηξε. «Είσαι πολύ αναιδής», ακούστηκε να φωνάζει στον επικεφαλής. Το αυτοκρατορικό σύνδρομο που παρουσιάζει στον τουρκικό λαό θέλησε να το επιβάλει και στους Άγγλους, αλλά δεν του πέρασε.  Το περιστατικό αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη της η Ολυμπιακή Επιτροπή, γιατί ο κ. Ερντογάν διεκδικεί τη διεξαγωγή της μεθεπόμενης Ολυμπιάδας στην Κωνσταντινούπολη…

Ο ναζιστικός χαιρετισμός της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ!

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Ο ναζιστικός χαιρετισμός της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ!



Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που καλύφθηκαν τηλεοπτικά - Δείτε την παρέλαση της ελληνικής αποστολής στην Τελετή ΈναρξηςΟι Αγώνες της 11ης Ολυμπιάδας το 1936 διοργανώθηκαν στο Βερολίνο από την 1 Αυγούστου έως τις 16 Αυγούστου. Η συμμετοχή 49 εθνών και 3961 αθλητών στην Ολυμπιάδα του Χίτλερ, όπως έχει μείνει στην ιστορία, αποτέλεσε ρεκόρ συμμετοχής εκείνη την εποχή.Για πρώτη φορά οργανώθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία και η λαμπαδηδρομία και για πρώτη φορά έγινε μετάδοση των αθλητικών γεγονότων μέσω τηλεόρασης. Μάλιστα, οι αγώνες προβάλονταν σε μεγάλες οθόνες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1946-49

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Ο κατά κανόνα προκλητικός Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε προ ημερών ότι θα αποφύγει να εκφράζει δημοσίως απόψεις, οι οποίες πιθανόν να δίνουν άλλοθι στην Ελλάδα και να αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση για το όνομα.

Γερμανία - 3 χρεωκοπίες, και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με χαρισμένες τις αποζημιώσεις...

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

undefined
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει όμοιο κόμμα στην Ευρώπη. Είναι ένα καθαρά ναζιστικό Κόμμα. Παραπέμπω στα εξώφυλλα των εντύπων τους – που το τελευταίο χρόνο τα έχουν προσαρμόσει. Τα περισσότερα έχουν τον Χίτλερ, τη σβάστικα, τον ύμνο στον Χίτλερ και προσπαθώ να καταλάβω πώς ο Ελληνας που δέχθηκε την Κατοχή –με ιστορία από το Δίστομο, τα Καλάβρυτα– αναζητεί σήμερα καταφύγιο στους ναζιστές. Εμείς δώσαμε μεγάλες μάχες για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ακούσατε πουθενά να παίρνει πρωτοβουλία η Χρυσή Αυγή; (Δεν το είπε Αριστερός Μουλάς)

ΣΕΤΜΤΔΘ: “Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είμαστε υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων Ιστορίας από τέτοιου είδους εκφράσεις”

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

 
Σύμφωνα με το άρθρο της Καθημερινής που δημοσιεύτηκε στις 25-4-2012 στο Βιβλίο Ιστορίας της 6ης τάξης υπάρχει η εξής αναφορά: «Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την Ελληνική και την Αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε.»…«Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή». Ως εκπρόσωποι της "Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης" και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θεωρούμε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις προσβάλλουν την Ελληνο-Τουρκική φιλία και προωθούν τους νέους σε αισθήματα εχθρότητας και μίσους. Καταδικάζοντας την αναφορά αυτή του βιβλίου, αποστέλλουμε το παρακάτω έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων