Ετικέτες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν εννέα ισλαμιστές μαχητές στο βόρειο Καύκασο


Posted: 20 Aug 2013 11:41 AM PDT
undefined

Άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τουλάχιστον εννιά φερόμενους ως ισλαμιστές μαχητές, που κρύβονταν σε σπίτι στην πόλη Μπουινάκσκ, στο βόρειο Καύκασο, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ένας στρατιωτικός.

Υπόθεση Κόλα: Επτά αναπάντητα ερωτήματα




undefined
21.08.2013

1. Σε ποια αιματηρή επίθεση ήθελαν να προχωρήσουν οι αλβανοί κακοποιοί στο Δίστομο; 

2. Ποιοι τελικώς επιτέθηκαν στις φυλακές Τρικάλων για την απόδραση των βαρυποινιτών; 

3. Ποιο ήταν το σχέδιο επίθεσης της ίδιας σπείρας στις φυλακές Δομοκού για την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι

4. Τι συνέβη στη μεγάλη ληστεία της Λάρισας; 

5. Ποιος είναι ο μυστηριώδης «πέμπτος» Αλβανός της μεγάλης καταδίωξης στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα; 

6. Υπάρχει πιθανότητα οι αλβανοί δραπέτες να σχεδίαζαν κάποιες επιθέσεις ως «κομάντο» για «εκδικητικά χτυπήματα» με εθνικιστικά κριτήρια στο… εχθρικό ελληνικό έδαφος; 

7. Ποια άγνωστα λάθη έγιναν στη διάρκεια αυτής της έρευνας;

Αυτά είναι ορισμένα από τα αναπάντητα ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δράσης και του ανθρωποκυνηγητού με στόχο τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Σχεδόν έναν μήνα μετά τον θάνατο, στις 22 Ιουλίου 2013, του 36χρονου Μάριο Κόλα στη Θεσπρωτία και το τέλος ουσιαστικά της επιχείρησης για τον άφαντο Ιλιρ Κούπα, τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εξακολουθούν να τα απασχολούν ορισμένα ζητήματα για τις κινήσεις και τους στόχους των αλβανών κακοποιών.

Δημοσιεύτηκε στο heliosPlus στις 20 Αυγούστου 2013

Ομιλία σε Bier house απο Μέρκελ. Συμβολισμός ή τυχαίο γεγονός;


Posted: 21 Aug 2013 09:00 AM PDT
undefined
        disclaimer: picture showing D.Merkel is a product of artwork


Σύμφωνα με τους H.Goering, τον Ruddolf Es, τον Himmler κτλ...ο συμβολισμός των ομιλιών σε μπυραρίες αποτελούσε εθνικό στοιχείο αφού αποτελούσε το μέρος συνάντησης όλων των κοινωνικών τάξεων (εκτός της ελίτ) και έτσι ο ομιλών εκεί είχε πρόσβαση σε πολλά αυτιά της Γερμανικής κοινωνίας.

Δελτίο Τύπου της Ομόνοιας



Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει με οργή και αγανάκτηση το γεγονός της ιεροσυλίας του Ναού της Παναγίας στην Πρεμετή και την βία που ασκήθηκε προς τους ορθόδοξους ιερείς και πολίτες.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ, Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥΣ.



Ο Τρουπής ανήκει, πάντα ανήκε, στον κορμό της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της τρομοκρατίας του Μαξίμου- Σαμαρά εναντίον του ελληνικού λαού.
Η Χούντα Σαμαρά τον επιβράβευσε δίνοντάς του τις πρώτες κουβέντες στην ενημερωτική εκπομπή, σήμερα το πρωί.
Δε θα κρίνω το αποτέλεσμα.

Η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων


undefined
Στην Ελλάδα, η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ταινίας «τύπου Μίκυ Μάους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καταγράφεται στην
ιταλοκρατούμενη Σίφνο το 1942 από τον Σταμάτη Πολενάκη και είχε τίτλο «Ο Ντούτσε αφηγείται».
Είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με την ιδιόμορφη τεχνική papier de coupe.
Ο Σταμάτης Πολενάκης έκανε τα σχέδια στη Σίφνο το 1942, στη διάρκεια της ιταλικής Κατοχής.
Τα γυρίσματα όμως στην τρυκέζα έγιναν το 1945, σε συνεργασία με τους Πρόδρομο Μεραβίδη και Παναγιώτη Παπαδούκα.
Το φιλμ ανακαλύφθηκε το 1980.

First Greek animated feature (1942-1945)

Ο σύγχρονος Ίκαρος Γιούρι Γκαγκάριν




Ο σύγχρονος Ίκαρος Γιούρι Γκαγκάριν 



Ο πρώτος άνθρωπος στο Διάστημα και ο πρώτος σε τροχιά γύρω από τη Γη!


«Καβάλα» στο Βοστόκ 1, ο σοβιετικός αστροναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έγραψε Ιστορία στις 12 Απριλίου 1961 όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος του κόσμου που βγήκε από τον γνωστό μας κόσμο και ανοίχτηκε στο Υπερπέραν!Τα 108 λεπτά που διάρκεσε η πτήση (και άλλαξαν τον κόσμο!) ήταν αρκετά για να στείλουν τον Γκαγκάριν στο πάνθεο των πιονέρων της κατάκτησης του Διαστήματος, κερδίζοντας τον σεβασμό της ανθρωπότητας και εμπνέοντας κι άλλους να συνεχίσουν στα χνάρια του.Γι’ αυτό και έχει τιμηθεί τόσο πολύ, γιατί άνοιξε πράγματι έναν νέο δρόμο για την οικουμένη, κάνοντας μπορετό ένα ανθρώπινο όνειρο χιλιάδων ετών: το ταξίδι στο Διάστημα…

Γιατί «Βορράς» και «Νότος» της ευρωζώνης βράζουν στο ίδιο καζάνι: Μία εξαιρετική ανάλυση των Financial Times



«Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα ευρωπαϊκά οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και κοιτάξτε τι κρύβεται πίσω από τους τίτλους που λένε ότι η ευρωζώνη συνολικά έχει βγει από την ύφεση. 

Η ανταμοιβή σας θα είναι μια "ιστορία δύο χωρών" που δείχνει το πόσο πεισματικά αγνοεί η ευρωπαϊκή οικονομία το σενάριο για το οποίο είχαν προετοιμαστεί οι πολιτικοί ηγέτες της».

Με αυτά τα λόγια προλογίζει ο Martin Sandbu την εξαιρετική ανάλυσή του στους Financial Times σχετικά με το κοινό παρόν και μέλλον του «ισχυρού» βορρά και του «ασθενούς» νότου, τη βαθιά ρίζα της κρίσης η οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν εντοπίζεται στις κεφαλαιακές ασυμμετρίες της ευρωζώνης, αλλά και το πραγματικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αναπόφευκτα πλέον αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις περιπτώσεις δύο χωρών, της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας: «Δύο μεσαίων χωρών, αντιπροσωπευτικών του "βορρά" και του "νότου" ή του "πυρήνα" και της "περιφέρειας" στην νομισματική ενοποίηση.

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»


21/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις

 
Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες  ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.
 
Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:


Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;
 

Πολυτελής αρχαίος τάφος βρέθηκε στις Σέρρες- Iσως είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου




Πολυτελής αρχαίος τάφος βρέθηκε στις Σέρρες- Iσως είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου [εικόνες]
Κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών, οι οποίοι είναι μια «ανάσα» από το να φέρουν στο φως έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων, ο οποίος εικάζεται ότι είναι η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Ο Μακεδόνας βασιλιάς ο οποίος κατέκτησε όλο τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του,πέθανε το 323 π.Χ. Στη μακρινή Ασία και η ανεύρεση του τάφου του, αποτελεί όνειρο ζωής για όλο τον αρχαιολογικό κόσμο.

Διχασμός ή ολοκλήρωση ;


Στα λόγια, κάθε νεοέλληνας που «σέβεται τον εαυτό του», καυτηριάζει τους παλαιότερους εθνικούς διχασμούς, εποχής Βενιζέλου και νωρίτερα. Αν, όμως, τον πόλεμο που μας ξεκλήρισε αμέσως μετά τον αποδεκατισμό μας από τους Γερμανούς, τον πεις «συμμοριτοπόλεμο» χάνεις φίλους. Το ίδιο και αν ΔΕΝ τον πεις.

Π. Καμμένος για ΕΛΣΤΑΤ: Ήρθε η ώρα να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια


Υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τις 13 Αυγούστου

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και «την προσπάθεια κουκουλώματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «των ποινικών ευθυνών εκείνων που μας έσπρωξαν στα νύχια της τρόικας και οδήγησαν σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό», χαιρέτισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Καταγγέλλουν παραχώρηση του «Μελιγαλά» στη Χρυσή Αυγή

Η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά επιτίθεται στην σημερινή δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη του μνημείου και την συζήτηση για «παραχώρησή στη Χρυσή Αυγή» προκειμένου να αναλάβει το κόμμα την ευθύνη των εργασιών, ενόψει της φετινών εκδηλώσεων που σχεδιάζονται εκεί.Με ανοιχτές επιστολές της προς τον Δήμο Οιχαλίας, στον οποίο πλέον περιλαμβάνεται ο Μελιγαλάς, αλλά και τον βουλευτή της ΧΑ Δημ.Κουκούτση, η Ελένη Αλειφέρη κάνει λόγο ανεύθυνη χρήση του ιστορικού χώρου με σκοπό πολιτικά οφέλη.

Albert Einstein-Γιατί σοσιαλισμός;


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Αινστάιν
Τον Μάϊο του 1949 δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος της αμερικάνικης επιθεώρησης Monthly Review το κείμενο του Einstein με τίτλο ” Why Socialism? “. Στο κείμενο αυτό ο Einstein εκθέτει απλά και με σαφήνεια την άποψή του για την αναγκαιότητα μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας (disclaimer: όπου με τον όρο σοσιαλιστική δεν εννοούμε οτιδήποτε κοντά σε αυτό). Κατά την προσωπική μου άποψη το κείμενο αυτό αξίζει και πρέπει να διαδοθεί όσο γίνεται περισσότερο καθώς είναι πιό επίκαιρο από ποτέ. Για να βοηθήσω σ΄αυτή την κατεύθυνση μετέφρασα το πρωτότυπο κείμενο στα ελληνικά. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και άλλες μεταφράσεις, πχ εδώ, αλλά όσες βρήκα είναι αποσπασματικές και ελλιπείς. Η μετάφραση που ακολουθεί είναι ελεύθερη για διανομή κάτω από τους όρους της άδειας Creative Commons Attribution-Share Alike, ενώ οι υπογραμμίσεις (έντονα γράμματα-έμφαση) είναι δικές μου. Τo ελληνικό κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε και σε μορφή pdf εδώ.

Η γενιά μου σε κατάθλιψη…



 
 
 
 
 
 
1 Vote

9999999Η γενιά μου, ανάμεσα στα 40 και τα πενήντα είναι μια τυχερή άτυχη γενιά.
Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα ‘70ς, έχοντας στον περίγυρο τα τελευταία σημάδια μιας Ελλάδας που άφηνε πίσω τη φτώχια και τη στέρηση.
Όλοι μας λίγο ως πολύ θυμόμαστε τα σημάδια εκείνης της μεταβατικής εποχής.
Τις λίγες χαρές, που εκτιμούσαμε δεόντως, τη ζωή στο χρώμα της σέπιας, την προσμονή για το νέο.

Εμπρός για το μουσείο Μωάμεθ του Β’



20.08.2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Άντε και το αργήσαμε. Για το νέο μουσείο λέω που θα πρέπει να αφιερώσουμε στη μνήμη του Μωάμεθ του Β΄ του πορθητή. Ε, αφού κάναμε την αρχή με τον «πατερούλη» του τουρκικού εθνικισμού, του Κεμάλ Ατατούρκ, ας πάμε και σε τιμές για όλους τους μεγάλους σφαγείς του ελληνισμού. Μετά μπορούν σειρά να πάρουν ο Κιουταχής, ο Ιμπραήμ που σάρωσε την Πελοπόννησο και κατόπιν ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο πρωθυπουργός που εμπνεύστηκε και πολιτικά στήριξε τον Αττίλα στην Κύπρο.

Ερντογάν: Το κρυφό «μήνυμα πολέμου» στην Αδελφότητα

«Εντολή» ανοιχτής και βίαιης επανάστασης προς τους Αδερφούς Μουσουλμάνους έδωσε με μία εκπληκτικής επινόησης λεκτική «ντρίμπλα» του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία πέρασε απαρατήρητη από τον περισσότερο κόσμο και φυσικά από αυτούς τους δυτικούς στρατηγικούς «αναλυτές» οι οποίοι εξακολουθούν να μιλάνε για «εκδημοκρατισμό» και «άνοιξη» των Αράβων, καθώς επίσης και για το κατά πόσον καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στις μουσουλμανικές κοινωνίες του Μαγκρέμπ και του Μασρέκ.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Ποιά ήταν η ρήση του Τούρκου ηγέτη η οποία μάλλον πέρασε απαρατήρητη, ως προς τη σημασία και τη βαρύτητά της. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν στις δηλώσεις που έκανε στις 17 Αυγούστου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος (και οι πολίτες της) έχει αυτή τη στιγμή δύο επιλογές για να ακολουθήσει, «αυτούς που ακολουθούν τον Φαραώ ή/και αυτούς που ακολουθούν τον Μωυσή».
Η φράση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως ευθεία προτροπή προς τους Αδερφούς Μουσουλμάνους να προχωρήσουν σε ανοιχτή επανάσταση εναντίον της κυβέρνησής τους αφού βρίθει θρησκευτικών συμβολισμών και συγκεκαλυμμένων απειλών.

Δίαθλο των τανκς», ένα ιδιότυπο πρωτάθλημα στο ρωσικό στρατό -Κραδαίνοντας με στυλ τα πυροβόλα

Αλεξέι Γιάμπλοκοφ
«Δίαθλο των τανκς» ονομάζεται το -διαδεδομένο στον ρωσικό στρατό- «πρωτάθλημα», όπου στο πεδίο βολής, γίνονται αρματομαχίες και συναγωνίζονται τα άρματα μάχης και τα πληρώματά τους για το ποιός θα πετύχει -με πραγματικά πυρά- τον στόχο του.
Στις 10 η ώρα το πρωί έφτασα στο πεδίο βολής, Αλάμπινο. Εκεί συνωστίζονταν ήδη τριάντα στρατιωτικοί, εξοπλισμένοι με ασυρμάτους και περιβραχιόνια, όπως «Βοηθός προσομοίωσης» και «Αναπληρωτής επικεφαλής διοίκησης». Από το παρατηρητήριο, η θέα είναι εξαιρετική. Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται παρατεταγμένα στη σειρά τέσσερα άρματα. Κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Στο βάθος εκτείνεται η πεδιάδα με τα τεχνητά αναχώματα και χαρακώματα. Φυσούσε ένα ζεστό αεράκι. Την πεδιάδα κάλυπτε ομίχλη, εξαιτίας της οποίας δεν μπορούσες να διακρίνεις ούτε τους στόχους, ούτε τη διαδρομή, που είναι και τα δύο σημαντικότερα στοιχεία του διάθλου.

Ο ελληνικός Τύπος της Αυστραλίας έγινε εκατό χρονών



Η πρώτη ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας ήταν η «Αυστραλίς» με εκδότη, συντάκτη και τυπογράφο τον Στρατή Βενλή, 31 χρόνων, γεννημένο στην Αίγυπτο, από Μυτιληνιούς γονείς.
Ο ελληνικός Τύπος της Αυστραλίας συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής. Μάλιστα η πρώτη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφόρησε πριν από εκατό χρόνια εξακολουθεί και κυκλοφορεί έως σήμερα, έστω και με άλλο όνομα, έστω και μηνιαία.
Η πρώτη ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας ήταν η «Αυστραλίς» με εκδότη, συντάκτη και τυπογράφο τον Στρατή Βενλή, 31 χρόνων, γεννημένο στην Αίγυπτο, από Μυτιληνιούς γονείς.
Ο Βενλής έφτασε στη Δυτική Αυστραλία το 1904 και παρέμεινε εκεί για οκτώ χρόνια, ώσπου το 1912 μετακόμισε στη Μελβούρνη και την άλλη κιόλας χρονιά, το 1913, έβγαλε την εφημερίδα του, εγκαινιάζοντας έτσι τον ελληνόφωνο Τύπο στην Πέμπτη Ήπειρο.
Πρωτοπόρο και σπουδαίο για την παροικία, ήταν και το τυπογραφείο που ίδρυσε ο Βενλής, με τυπογραφικά στοιχεία, που καθώς φαίνεται έφερε από την Αίγυπτο. Στο τυπογραφείο αυτό, που από την αρχή έκανε διάφορες τυπογραφικές εργασίες, στοιχειοθετήθηκε το 1916 και το πρώτο ελληνικό βιβλίο, το περίφημο «Η Ζωή εν Αυστραλία».

“Θα μείνουμε λιγάκι σαν νάνοι αλλοτινών καιρών” – Μάνος Χατζιδάκις


 
 
 
 
 
 
2 Votes

-Σημ. Απερ. Γαλάζ.- Προφητικός όσο κανένας άλλος ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις   24 χρόνια πρίν.

To 1989 (τότε που το σκάνδαλο Κοσκωτά, η ένωση της Αριστεράς και η σχέση του Αντρέα με τη Μιμή μεσουρανούσαν στην πολιτική ατζέντα) o Μάνος Χατζιδάκις έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη. Και είπε πράγματα που 24 χρόνια αργότερα είναι επίκαιρα…

- Ζητούμε να μας πείτε πώς βλέπετε εσείς την κατάσταση της σημερινής κοινωνίας; Πολλοί φρονούν ότι περνά σοβαρή κρίση, ότι απειλείται με ηθική σήψη, ίσως με διάλυση, αφήνοντας μας έξω από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο.Συμμερίζεστε  αυτή την άποψη;
Μ.Χ.: Εγώ δε θα το έλεγα τόσο τραγικά, ότι μας αφήνει απ’ έξω. Είναι μια μοιραία κατάληξη ενός κόσμου, που προετοιμάστηκε για την εξαφάνιση του. Κι εκεί νομίζω ότι έχει μεγάλο μερίδιο όλος ο μεταπολεμικός κόσμος και ειδικά ο μεταπολεμικός πολιτικός κόσμος. Δεν προετοιμάστηκε το σπάνιο είδος και το πολύ ακριβό, του ελεύθερου πολίτη. Το είδος του ελεύθερου πολίτη δεν προετοιμάστηκε.

Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη, από την Θεατρική Ομάδα «ΑΜΑΡΥΣΣΩ»


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
                          
Εκεί, που πολλές φορές δεν το περιμένεις, ανακαλύπτεις μικρά διαμάντια και ένα συναίσθημα ευχάριστης έκπληξης σε κατακλύζει. Έτσι και χθες το βράδυ (10/8), ταξίδεψα στην εύθυμη ατμόσφαιρα του Αριστοφάνη, στην αυλή του Δημοτικού σχολείου, του μικρού, γραφικού χωριού της πάνω Βάθειας στην Εύβοια.

Ήταν η μαγική ατμόσφαιρα, που τόσο πλούσια μπορεί να χαρίσει στους θεατές του το καλό θέατρο. Χωρίς επαγγελματίες ηθοποιούς, αλλά με ψυχωμένους και δημιουργικούς ερασιτέχνες, απλούς ανθρώπους, που θέλουν να προσφέρουν πολιτισμό στον τόπο τους και ένα δημιουργικό διέξοδο στην καθημερινότητα τους. Ήταν μια παράσταση, που από κάθε άποψη, αποδείχθηκε ισάξιας ομορφιάς με το ταπεινό περιβάλλον, όπου έλαμψε για μια νύχτα ο πολιτισμός!

Βούλγαρος ιστορικός προς Σκόπια:Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 20, 2013

Βούλγαρος ιστορικός προς Σκόπια:Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!
Την απάντηση από τους γείτονές τους Βούλγαρους πήραν οι Σκοπιανοί για την εικονογραφημένη καρικατούρα που έχουν εφεύρει και πασάρουν στο παγκόσμιο ως δήθεν ιστορία τους και που κάποιοι ανιστόρητοι ανά τον πλανήτη, ή γιατί
έτσι θέλουν, κάθονται και τους ακούν.
Ο διακεκριμένος Βούλγαρος Ιστορικός Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο σκοπιανό Press24, απάντησε ευθέως στις «δύσκολες» ερωτήσεις των δημοσιογράφων της βαλκανίκης «no-name» βλαχο-ντίσνευλαντ, δίνοντας κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι των Σφετεριστών της Ελληνικής Ιστορίας! Σε ερώτηση για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος «Έλληνας, Βούλγαρος ή «Μακεδόνας»», ο Ντιμιτρόφ είπε:

Τείχος και ελευθερία




20130820-193802.jpgΓράφει η Θάλεια Χούντα
Τέτοια ημέρα το 1961 άρχισε η Ανατολική Γερμανία το κτίσιμο του τείχους στο Βερολίνο. Μία κίνηση που έμελε για πολλά χρόνια να αποτελεί σημείο αναφοράς και με τεράστιο συμβολισμό. Ένα γεγονός που κατά τους σχεδιαστές της υλοποίησής του θα κρατούσε τον κόσμο ¨με το ζόρι στην ευμάρεια¨. Η κατεδάφισή του πολλά χρόνια αργότερα, συνοδευόμενη και από πολλούς θανάτους, άλλαξε τα
ευρωπαϊκά δεδομένα, σε επίπεδο δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους.
Όλοι μας κάποια στιγμή και υπό την συναισθηματική φόρτιση γεγονότων που συνέβαιναν, νιώσαμε μέρος των Βερολινέζων και του αγώνα τους για ελευθερία. Όλοι μας χαρήκαμε με την πτώση του και ας μην βιώσαμε στην καθημερινότητά μας τις σκληρές επιπτώσεις του. Όλοι μας πιστέψαμε, ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο.