Ετικέτες

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κουρδοι εναντίον ισλαμιστών: Η επανάσταση για την οποία δεν μιλά κανείς


PESHMERGA1
Η Μέση Ανατολή της εποχής μας, είναι, ίσως, η τελευταία περιοχή του πλανήτη, στην οποία η κυρίαρχη δυτική ιδεολογία, θα αναζητούσε ποτέ τη ριζοσπαστική πολιτική σκέψη, πόσο μάλλον, να την δει να μεταφράζεται και σε δράση.

Η εικόνα που έχουμε για την περιοχή, συντίθεται από δικτατορίες, στρατιωτικά πραξικοπήματα και θεοκρατίες. Χτισμένη πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελείται από κούφια κράτη όπως το Αφγανιστάν και -όλο και περισσότερο- κράτη όπως το Πακιστάν, όπου οτιδήποτε έξω από την πρωτεύουσα, μοιάζει με το Mad Max. Αλλά δεν βρίσκεστε στα κατεστημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτή τη στιγμή, σωστά;

To τέλος της Ευρώπης…


e

Έργο του Jack Tworkov
ΕΡΓΟ ΤΟΥ JACK TWORKOV

του Σεντρίκ Ντυράν
μετάφραση: Γιάννης Χατζηδημητράκης
Όπως λέει η Άντα Κολάου, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Βαρκελώνης και επικεφαλής ενός συνασπισμού εμπνευσμένου από τα κινήματα των Αγανακτισμένων: «Κανείς δεν θα βγει αμετάβλητος από αυτή την κρίση. Αυτό που μας περιμένει είναι μια νέα φεουδαρχία, με απότομη αύξηση των ανισοτήτων, μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση του πλούτου, νέες μορφές ανασφάλειας για την πλειοψηφία των πολιτών. Ή, μια δημοκρατική επανάσταση, όπου χιλιάδες άνθρωποι δεσμεύονται να αλλάξουν το φινάλε της ταινίας».
Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε σε αυτή την ιστορική καμπή. Η σαρωτική νίκη του Όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έδειξε ότι οι λαϊκές τάξεις θέλουν να σταματήσουν δεκαετίες νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επανάληψη αυτού που ο Αύγουστος Μπλανκί ονόμασε «κεφάλαιο των διαχωρισμών» λαμβάνει χώρα μια εποχή τεκτονικών μετατοπίσεων, τραντάζοντας μια ήπειρο που έχει πέσει σε ένα φαύλο κύκλο μνησικακίας και αγανάκτησης, οι οποίες έχουν να παρατηρηθούν από τα μέσα του περασμένου αιώνα

The Exuberant Postcard Art of the First Bauhaus Exhibition

Paul Häberer, "Bauhaus Ausstellung Weimar Juli–Sept, 1923, Karte 13" (1923), lithograph, 3 15/16 x 5 7/8 inches
Paul Häberer, “Bauhaus Ausstellung Weimar Juli–Sept, 1923, Karte 13″ (1923), lithograph, 3 15/16 x 5 7/8 inches (all images courtesy Museum of Modern Art, Committee on Architecture and Design Funds, photos by John Wronn)
In 1923, a flurry of colorful postcards heralded the first major Bauhaus school exhibition. Both students and established artists including Paul Klee, László Moholy-Nagy, Wassily Kandinsky, and Herbert Bayer offered snapshots of the German modernist aesthetic that would majorly influence art and design for the rest of the 20th century.

Πολάκης: «Το “πάρτι” της διαφθοράς θα τελειώσει»



Για  τον «αναστεναγμό της κοινωνίας» που ζητά από την κυβέρνηση «να τιμωρήσει όσους τα έφαγαν», μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ.Παύλος Πολάκης στην πρώτη, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του, δημόσια παρέμβασή του.
Δήμαρχος για 4 χρόνια στα Σφακιά, μάχιμος γιατρός για 20 χρόνια, ο κ. Πολάκης έθεσε, κατά την ομιλία του στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, τρεις άξονες στη μάχη κατά της διαφθοράς. Μετέχοντας στην Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξουν αποτελέσματα στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να πληρώσουν οι φοροφυγάδες που υπάρχουν στις λίστες -υπολογίζονται σε 100.000 άτομα –  να παταχθεί η κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Επισήμανε ότι θα επέλθουν αλλαγές στον τομέα των καυσίμων για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο και ήδη αναπτύσσεται σχέδιο ώστε να ελέγχεται η ροή καυσίμου , όχι μόνο στα βενζινάδικα, αλλά και από τα δεξαμενόπλοια.

Islamic State Is Not Islamic, Sex Grooming Gangs, Sharia Sportswear One Month of Islam in Britain, June 2015

  • "We simply can't have a situation where different rules apply to families from different family backgrounds. The law of the land should apply equally regardless of the heritage of the children involved." — Conservative MP Philip Hollobone.
  • Observers say that Pastor McConnell's prosecution is one of a growing number of examples in which British authorities -- who routinely ignore incendiary speech by Muslim extremists -- are using hate speech laws to silence Christians, but not others.
  • "It [Islam] doesn't seem to be a bit accommodating at all in understanding everybody else's religions." — UK Independence Party MP David McNarry.
  • "Opposing 'Sharia courts' is not racism or 'Islamophobic'; it is a defense of the rights of all citizens, irrespective of their beliefs and background to be governed by democratic means under the principle of one law for all." — One Law for All.

2,000 Ancient Gold Spirals Unearthed in Denmark


01 Boeslunde guldspiraler samlet foto Museum Vestsjælland
Approximately 2,000 gold spirals from Boeslunde (Image courtesy Morten Petersen, Museum Vestsjælland)
In George Eliot’s novel Silas Marner, the delusional namesake character returns home to find what he thinks to be his missing hoard of gold on the kitchen table. But when he reaches out his hand to touch the coins, his fingers instead meet the shiny curls of a lost, sleeping child who has wandered in.
The story jumps to mind when looking at images of some 2,000 ancient gold spirals recently discovered in Denmark. They’re about an inch long, and some of them are as thin, Smithsonian Magazine observes, as a human hair.

Το 4ο Ράιχ αντεπιτίθεται


ΕΙΚΟΝΑ---Γερμανία
Τα κλιμάκια της γερμανικής Τρόικας έχουν ήδη αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ επιλέχθηκαν υπουργοί που δεν θα φέρνουν αντίρρηση στους κατακτητές, υπογράφοντας τα πάντα – έχοντας σκόπιμα άγνοια του αντικειμένου τους

«Όπως έχουμε αναλύσει χάσαμε άδικα μία μεγάλη μάχη, λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων και λαθών του πρωθυπουργού, έχοντας μετατραπεί σε «Προτεκτοράτο Χρέους», αλλά όχι τον πόλεμο – τον οποίο δεν θα κερδίσει η Γερμανία η οποία, αντίθετα, επιβάλλεται σε όλες τις μάχες αλλά χάνει τον πόλεμο.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα, όπως επίσης πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – ενώ οι μνήμες, οι οποίες είναι στα γονίδια όλων μας, έχουν ξυπνήσει, αντιλαμβανόμενοι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη νέα γερμανική κατοχή, αν και με οικονομικά όπλα.
Ο πραξικοπηματικός τρόπος τώρα, με τον οποίο εκβιάσθηκε ο πρωθυπουργός, δεν έγινε μόνο αισθητός στην Ελλάδα αλλά, επίσης, σε ολόκληρη την Ευρώπη - οπότε θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για τη Γερμανία».

Οι τουρκικές προετοιμασίες για την εισβολή στην Κύπρο. Κατάσκοποι, φακέλωμα των Ελλήνων, χαρτογράφηση των ακτών, οχυρωματικά έργα με τη βοήθεια Ελλήνων!..


Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Κύπρο αφυπνίστηκε κατά τη δεκαετία του 1950, με βρετανική υποδαύλιση και ως κίνηση αντιπερισπασμού στον αγώνα της ΕΟΚΑ για ένωση με την Ελλάδα. Η απάντηση στην ελληνική οργάνωση ήταν η ΤΜΤ (Turk Mukavemet Teskilati/ Τουρκική Οργάνωση Αντιστάσεως). Συστάθηκε και ελεγχόταν απευθείας από την Άγκυρα με στόχο τη διχοτόμηση του νησιού. Ενεργούσε κυρίως με βομβιστικές επιθέσεις, δολιοφθορές, συλλογή πληροφοριών και δολοφονίες μετριοπαθών Τουρκοκυπρίων. Η ουσιαστική, όμως, οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ξεκίνησε μετά τα γεγονότα του 1963 και τη δημιουργία εκ μέρους τους θυλάκων, οι οποίοι κατέληξαν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

 Για τα επόμενα χρόνια, μέσα σε αυτούς τους θύλακες, οι Τουρκοκύπριοι εξοπλίζονταν και εκπαιδεύονταν ανενόχλητοι υπό την καθοδήγηση Τούρκων αξιωματικών. Σύντομα οι θύλακες ενισχύθηκαν με οχυρωματικά έργα. Το υλικό για τα έργα αυτά (κυρίως σκυρόδεμα) πωλείτο στους Τουρκοκυπρίους από Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, με την ανοχή και πλήρη γνώση της κυπριακής κυβέρνησης για το είδος των κατασκευών!


eurogg708ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο… ΧΡΥΣΟΣ
Διονύσης Μαρίνος
 Τώρα πλέον είναι γνωστό πώς και γιατί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ και σε γνώση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έκανε λόγο, επισήμως, για πενταετές time out από το ευρώ. Είναι, όμως, όλες οι πτυχές γνωστές;
Το Zero Hedge, αναζητεί το κοινό σημείο που ενώνει τη Γερμανία με την Ολλανδία και τη Φινλανδία που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ αυτής της λύσης. Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτές οι τρεις χώρες που τις ενώνει τόσο πολύ, έτσι ώστε η μια να ακολουθεί κατά πόδας τις πολιτικές αποφάσεις της άλλης;
Σύμφωνα με το Zero Hedge, υπάρχει ένας κεντρικός σύνδεσμος ανάμεσα σε αυτές τις τρεις χώρες. Συγκεκριμένα, η Γερμανία άρχισε τον επαναπατρισμό 1.400 τόνων χρυσού που είχε αποθηκεύσει στα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη.

Ο Λεονίντ, ο Αλέξης και ο Παναγιώτης


64901D29F70368EC81A31D412BDE14C5 Παύλος Παπαδόπουλος.

Ο πρώην πράκτορας της ΚGB, το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ταξίδια στη Μόσχα και το δάνειο που δεν δοθηκε ποτέ

«Παρακολουθώ τις ελληνικές δημοσκοπήσεις και σας διαβεβαιώνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας» είπε ο  Λεονίντ Ρεσέτνικοφ μιλώντας στη Μόσχα στις 13 Μαΐου 2014  σε ρώσους διπλωμάτες, συμβούλους και αναλυτές του ισχυρότερου think tank του Κρεμλίνου, του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (Russian Institute for Strategic Studies – RISI). Ανάμεσά τους βρίσκονταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, οι Ν. Κοτζιάς, Ν. Παππάς και Ι. Δραγασάκης, ο τότε διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Γ. Αϋφαντής και η Νάντια Βαλαβάνη – όλοι επίσημοι καλεσμένοι της ρωσικής κυβέρνησης. Πλην του κ. Τσίπρα και του κ. Παππά, όλοι οι υπόλοιποι γνώριζαν τον ρόλο του κ. Ρεσέτνικοφ στις ελληνορωσικές σχέσεις, κάποιοι και τον ίδιο προσωπικά, ήδη από τη δεκαετία του ’80, όταν ήταν δραστήρια στελέχη του ΚΚΕ με πυκνές σχέσεις με τη Μόσχα. Λίγο καιρό πριν από τις ευρωεκλογές, με την κρίση στην Ουκρανία σε έξαρση, το «γεωπολιτικό προξενιό» του κ. Τσίπρα με ισχυρούς Ρώσους όπως ο κ. Ρεσέτνικοφ ανέλαβε ο κ. Κοτζιάς. Ο καθηγητής πράγματι απέδειξε τη χρησιμότητά του και έτσι εξασφάλισε το ΥΠΕΞ, έστω και αν ανάλογες κινήσεις εισηγούνταν τότε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο έτερος μνηστήρας του ΥΠΕΞ σερ Μπάζιλ Μαρκεζίνης

Σωτήρης Πέτρουλας 1942 – 1965

Σωτήρης Πέτρουλας
Αγωνιστής της Αριστεράς, που έχασε τη ζωή του στις 21 Ιουλίου 1965, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα, που κατέληξε σε σύγκρουση με την αστυνομία. Ήταν το μοναδικό θύμα μιας ιδιαίτερα ταραγμένης περιόδου της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας, γνωστής ως «Αποστασία».
Ο Σωτήρης Πέτρουλας γεννήθηκε το 1942 στο Οίτυλο της Μάνης από γονείς αγρότες. Το 1946, η αριστερών φρονημάτων οικογένειά του αναγκάζεται να καταφύγει στην Αθήνα, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των τοπικών συμμοριών της Δεξιάς. Ο νεαρός Σωτήρης τελειώνει το Δημοτικό το 1954 και εγγράφεται στην Εμπορική Σχολή, από την οποία αποφοιτά το 1960. Παράλληλα, εργάζεται για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Κώστας Καρυωτάκης 1896 – 1928


Κώστας Καρυωτάκης
Ποιητής και πεζογράφος, ίσως η σημαντικότερη λογοτεχνική φωνή, που ανέδειξε η γενιά του '20 και από τους πρώτους, που εισήγαγαν στοιχεία του μοντερνισμού στην ελληνική ποίηση. Επηρέασε πολλούς από τους κατοπινούς ποιητές (Σεφέρης, Ρίτσος, Βρεττάκος) και με την αυτοκτονία του δημιούργησε φιλολογική μόδα, τον Καρυωτακισμό, που πλημμύρισε τη νεοελληνική ποίηση.
Γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 30 Οκτωβρίου 1896 και ήταν γιoς του νομομηχανικού Γεωργίου Καρυωτάκη από τη Συκιά Κορινθίας και της Κατήγκως Σκάγιαννη από την Τρίπολη. Ήταν ο δευτερότοκος της οικογένειας. Είχε μία αδελφή ένα χρόνο μεγαλύτερή του, τη Νίτσα, και έναν αδελφό μικρότερο, το Θάνο, που γεννήθηκε το 1899 και σταδιοδρόμησε ως τραπεζικός υπάλληλος.
Λόγω της εργασίας τού πατέρα του, η οικογένειά του αναγκαζόταν να αλλάζει συχνά τόπο διαμονής. Έζησαν στη Λευκάδα, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, το Αργοστόλι, την Αθήνα (1909-1911) και τα Χανιά, όπου έμειναν ως το 1913. Από τα εφηβικά του χρόνια δημοσίευε ποιήματά του σε παιδικά περιοδικά, ενώ το όνομά του αναφέρεται και σε διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού «Διάπλαση των Παίδων». Σε ηλικία 17 ετών ερωτεύεται την χανιώτισσα Άννα Σκορδύλη, μια σχέση που θα τον σημαδέψει.

Αλέξανδρος ο Μέγας 356 π.Χ. – 323 π.Χ.

 Αλέξανδρος ο Μέγας
Μακεδόνας στρατηλάτης, από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου. Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.
Στα παιδικά του χρόνια εκπαιδεύτηκε από τους παιδαγωγούς Λεωνίδα το Μολοσσό και Λυσίμαχο τον Ακαρνάνα. Σε ηλικία 13 ετών μαθήτευσε κοντά στον Αριστοτέλη. Ο μεγάλος φιλόσοφος τον μόρφωσε με τα ελληνικά ιδεώδη και του ενέπνευσε τον θαυμασμό και την αγάπη για το ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. Στον Αριστοτέλη έδειχνε πάντα σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Έλεγε πως τον πατέρα του χρωστάει “το ζην” και στο δάσκαλό του το “ευ ζην”.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 21 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
π. Χ.
356
Ο νεαρός Ηρόστρατος πυρπολεί τον Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

Η ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας

Το Κύπελλο Αγγλίας είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός του κόσμου, με την αίγλη του να ξεπερνά τα σύνορα του νησιού, εδώ και πολλά χρόνια. Η απόφαση για τη δημιουργία του πάρθηκε στις 20 Ιουλίου 1871 στα γραφεία του λονδρέζικου περιοδικού The Sportsman, έπειτα από πρόταση του επίτιμου γραμματέα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τσαρλς Άλκοκ.
Η πρώτη διοργάνωση ξεκίνησε λίγους μήνες αργότερα, με τη συμμετοχή 15 ομάδων. Ο τελικός έγινε στις 16 Μαρτίου του 1872 στο Κένινγκτον Οβάλ του Λονδίνου. 2000 θεατές πλήρωσαν από ένα σελίνι για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αγώνα, με αντιπάλους τους Wanderers και τους Royal Engineers.
Οι Wanderers αποτελούνταν από πρώην φοιτητές και μαθητές δημόσιων σχολείων της Αγγλίας, με αρχηγό τον εμπνευστή της διοργάνωσης Τσαρλς Άλκοκ, ενώ οι Royal Engineers από αξιωματικούς του Μηχανικού του Αγγλικού Στρατού.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν είχε τη μορφή που ξέρουμε σήμερα. Οριζόντια δοκάρια δεν υπήρχαν, όπως και δίχτυα, παρά μόνο δύο κάθετα δοκάρια σε κάθε τέρμα. Από πλευράς κανονισμών, το πέναλτι ήταν κάτι άγνωστο στους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής.
Οι Wanderers παρουσίασαν καλύτερο σύνολο και νίκησαν 1-0 τους αντιπάλους τους, σηκώνοντας την πρώτη κούπα της διοργάνωσης, που κόστισε 20 λίρες. Το γκολ σημειώθηκε με διαγώνιο σουτ του Μόρτον Μπέιτς, αφού ο βασιλιάς της ντρίμπλας αιδεσιμότατος Βιντάλ άδειασε την άμυνα των Engineers.
Οι Royal Engineers είχαν την ατυχία να χάσουν από το 10ο λεπτό τον υπολοχαγό Κρίσγουελ, λόγω τραυματισμού στην ωμοπλάτη και να συνεχίσουν τον αγώνα με 10 παίκτες, αφού αλλαγές δεν επιτρέπονταν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

  • WANDERERS: Γουέλτς, Αλκοκ, Μπετς, Μπόνσορ, Μπόουεν, Κρέικ, Χούμαν, Λούμποκ, Τόμσον, Βιντάλ, Γούλαστον.
  • ROYAL ENGINEERS: Λγος Μάριντιν, Λγος Μέριμαν, Υπλγος Αντισον, Υπλγος Κρίσγουελ, Υπλγος Μίτσελ, Υπλγος Τέιλιουρ, Υπλγος Ριτς, Υπλγος Γκούντουιν, Υπλγος Μούιρχεντ, Υπλγος Κότερ, Υπλγος Μπογκλ.
Διαιτητής: Α. Στερ (Άπτον Παρκ)

ΈτοςΝικητήςΦιναλίστΑποτέλεσμα
1872ΓουόντερερςΡόιαλ Ιντζινίαρς1-0
1873ΓουόντερερςΌξφορντ Γιουνιβέρσιτι2-0
1874Όξφορντ ΓιουνιβέρσιτιΡόιαλ Ιντζινίαρς2-0
1875Ρόιαλ ΙντζινίαρςΟλντ Ιτόνιανς2-0
1876ΓουόντερερςΟλντ Ιτόνιανς3-0
1877ΓουόντερερςΌξφορντ Γιουνιβέρσιτι2-1
1878ΓουόντερερςΡόιαλ Ιντζινίαρς3-1
1879Ολντ ΙτόνιανςΚλάπαμ Ρόβερς1-0
1880Κλάπαμ ΡόβερςΌξφορντ Γιουνιβέρσιτι1-0
1881Ολντ ΚαρθούζιανςΟλντ Ιτόνιανς3-0
1882Ολντ ΙτόνιανςΜπλάκμπερν Ρόβερς1-0
1883Μπλάκμπερν ΟλύμπικΟλντ Ιτόνιανς2-1
1884Μπλάκμπερν ΡόβερςΚουήνς Παρκ, Γλασκώβης2-1
1885Μπλάκμπερν ΡόβερςΚουήνς Παρκ, Γλασκώβης2-0
1886Μπλάκμπερν ΡόβερςΓουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον2-0
1887Άστον ΒίλαΓουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον2-0
1888Γουέστ Μπρόμιτς ΆλμπιονΠρέστον Νορθ Εντ2-1
1889Πρέστον Νορθ ΕντΓουλβερχάμπτον Γουόντερερς 3-0
1890Μπλάκμπερν ΡόβερςΣέφιλντ Γουένσντεϊ6-1
1891Μπλάκμπερν ΡόβερςΝοτς Κάουντι3-1
1892Γουέστ Μπρόμιτς ΆλμπιονΆστον Βίλα3-0
1893Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς Έβερτον1-0
1894Νοτς ΚάουντιΜπόλτον Γουόντερερς4-1
1895Άστον ΒίλαΓουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον1-0
1896Σέφιλντ ΓουένσντεϊΓουλβερχάμπτον Γουόντερερς2-1
1897Άστον ΒίλαΈβερτον3-2
1898Νότγχαμ ΦόρεστΝτέρμπι Κάουντι3-1
1899Σέφιλντ ΓιουνάϊτεντΝτέρμπι Κάουντι4-1
1900ΜπέριΣαουθάμπτον4-0
1901Τότεναμ ΧότσπερΣέφιλντ Γιουνάϊτεντ3-1
1902Σέφιλντ ΓιουνάϊτεντΣαουθάμπτον2-1
1903ΜπέριΝτέρμπι Κάουντι6-0
1904Μάντσεστερ ΣίτιΜπόλτον Γουόντερερς1-0
1905Άστον ΒίλαΝιούκασλ Γιουνάιτεντ2-0
1906ΈβερτονΝιούκασλ Γιουνάιτεντ1-0
1907Σέφιλντ ΓουένσντεϊΈβερτον2-1
1908Γουλβερχάμπτον ΓουόντερερςΝιούκασλ Γιουνάιτεντ3-1
1909Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπρίστολ Σίτι1-0
1910Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΜπάρνσλι2-0
1911Μπράντφορντ ΣίτιΝιούκασλ Γιουνάιτεντ1-0
1912ΜπάρνσλιΓουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον1-0
1913Άστον ΒίλαΣάντερλαντ1-0
1914ΜπάρνλεϊΛίβερπουλ1-0
1915Σέφιλντ ΓιουνάϊτεντΤσέλσι3-0
1920Άστον ΒίλαΧάντερσφιλντ Τάουν1-0
1921Τότεναμ ΧότσπερΓουλβερχάμπτον Γουόντερερς1-0
1922Χάντερσφιλντ ΤάουνΠρέστον Νορθ Εντ1-0
1923Μπόλτον ΓουόντερερςΓουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ2-0
1924Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΆστον Βίλα2-0
1925Σέφιλντ ΓιουνάϊτεντΚάρντιφ Σίτι1-0
1926Μπόλτον ΓουόντερερςΜάντσεστερ Σίτι1-0
1927Κάρντιφ ΣίτιΆρσεναλ1-0
1928Μπλάκμπερν ΡόβερςΧάντερσφιλντ Τάουν3-1
1929Μπόλτον ΓουόντερερςΠότσμουθ2-0
1930ΆρσεναλΧάντερσφιλντ Τάουν2-0
1931Γουέστ Μπρόμιτς ΆλμπιονΜπέρμιγχαμ Σίτι2-1
1932Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΆρσεναλ2-1
1933ΈβερτονΜάντσεστερ Σίτι3-0
1934Μάντσεστερ ΣίτιΠόρτσμουθ2-1
1935Σέφιλντ ΓουένσντεϊΓουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον4-2
1936ΆρσεναλΣέφιλντ Γιουνάιτεντ1-0
1937ΣάντερλαντΠρέστον Νορθ Εντ3-1
1938Πρέστον Νορθ ΕντΧάντερσφιλντ Τάουν1-0
1939ΠόρτσμουθΓουλβερχάμπτον Γουόντερερς4-1
1946Ντέρμπι ΚάουντιΤσάρλτον Αθλέτικ4-1
1947Τσάρλτον ΑθλέτικΜπάρνλεϊ1-0
1948Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπλάκπουλ4-2
1949Γουλβερχάμπτον ΓουόντερερςΛέστερ Σίτι3-1
1950ΆρσεναλΛίβερπουλ2-0
1951Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΜπλάκπουλ2-0
1952Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΆρσεναλ1-0
1953ΜπλάκπουλΜπόλτον Γουόντερερς4-3
1954Γουέστ Μπρόμιτς ΆλμπιονΠρέστον Νορθ Εντ3-2
1955Νιούκασλ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ Σίτι3-1
1956Μάντσεστερ ΣίτιΜπέρμιγχαμ Σίτι3-1
1957Άστον ΒίλαΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ2-1
1958Μπόλτον ΓουόντερερςΜάντσεστερ Σίτι2-0
1959Νότιγχαμ ΦόρεστΛούτον Τάουν2-1
1960Γουλβερχάμπτον ΓουόντερερςΜπλάκμπερν Ρόβερς3-0
1961Τότεναμ ΧότσπερΛέστερ Σίτι2-0
1962Τότεναμ ΧότσπερΜπάρνλεϊ3-1
1963Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛέστερ Σίτι3-1
1964Γουέστ Χαμ ΓιουνάιτεντΠρέστον Νορθ Εντ3-2
1965ΛίβερπουλΛιντς Γιουνάιτεντ2-1
1966ΈβερτονΣέφιλντ Γιουνάϊτεντ3-2
1967Τότεναμ ΧότσπερΤσέλσι2-1
1968Γουέστ Μπρόμιτς ΆλμπιονΈβερτον1-0
1969Μάντσεστερ ΣίτιΛέστερ Σίτι1-0
1970ΤσέλσιΛιντς Γιουνάιτεντ2-1
1971ΆρσεναλΛίβερπουλ2-1
1972Λιντς ΓιουνάϊτεντΆρσεναλ1-0
1973ΣάντερλαντΛιντς Γιουνάιτεντ1-0
1974ΛίβερπουλΝιούκασλ Γιουνάιτεντ3-0
1975Γουέστ Χαμ ΓιουνάιτεντΦούλαμ2-0
1976ΣαουθάμπτονΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ1-0
1977Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλ2-1
1978Ίπσουιτς ΤάουνΆρσεναλ1-0
1979ΆρσεναλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ3-2
1980Γουέστ Χαμ ΓιουνάιτεντΆρσεναλ1-0
1981Τότεναμ ΧότσπερΜάντσεστερ Σίτι3-2
1982Τότεναμ ΧότσπερΚουήνς Παρκ Ρέιντζερς1-0
1983Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον4-0
1984ΈβερτονΓουόντφορντ2-0
1985Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΈβερτον1-0
1986ΛίβερπουλΈβερτον3-1
1987Κόβεντρι ΣίτιΤότεναμ Χότσπερ3-2
1988ΓουίμπλεντονΛίβερπουλ1-0
1989ΛίβερπουλΈβερτον3-2
1990Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΚρίσταλ Πάλας1-0
1991Τότεναμ ΧότσπερΝότιγχαμ Φόρεστ2-1
1992ΛίβερπουλΣάντερλαντ2-0
1993ΆρσεναλΣέφιλντ Γουένσντεί2-1
1994Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσι4-0
1995ΈβερτονΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ1-0
1996Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλ1-0
1997ΤσέλσιΜίντλεσμπρο2-0
1998ΆρσεναλΝιούκασλ Γιουνάιτεντ2-0
1999Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΝιούκασλ Γιουνάιτεντ2-0
2000ΤσέλσιΆστον Βίλα1-0
2001ΛίβερπουλΆρσεναλ2-1
2002ΆρσεναλΤσέλσι2-0
2003ΆρσεναλΣαουθάμπτον1-0
2004Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΜίλγουολ3-0
2005ΆρσεναλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ0-0 (5-4
στα πέναλτι)
2006ΛίβερπουλΓουέστ Χαμ3-3 (3-1
στα πέναλτι)
2007ΤσέλσιΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ1-0
2008ΠόρτσμουθΚάρντιφ1-0
2009ΤσέλσιΈβερτον2-1
2010ΤσέλσιΠόρτσμουθ1-0
2011Μάντσεστερ ΣίτιΣτόουκ Σίτι1-0
2012ΤσέλσιΛίβερπουλ2-1
2013ΓουίγκανΜάντσεστερ Σίτι1-0
2014ΆρσεναλΧαλ Σίτι3-2
2015ΆρσεναλΆστον Βίλα4-0   

 
ΈτοςΓήπεδοΠόλη
1872Κένινγκτον ΟβάλΛονδίνο
1873Λιλι ΜπριτζΛονδίνο
1874-1892Κένινγκτον ΟβάλΛονδίνο
1893ΦάλλοουφιλντΜάντσεστερ
1894Γκούντισον ΠαρκΛίβερπουλ
1895 - 1914Κρύσταλ ΠάλαςΛονδίνο
1915Ολντ ΤράφορντΜάντσεστερ
1920 - 1922Στάμφορντ ΜπριτζΛονδίνο
1923 - 2000ΓουέμπλεϊΛονδίνο
2001 - 2006ΜιλένιουμΚάρντιφ
2007 - 2015ΓουέμπλεϊΛονδίνο

 
ΝικητέςΚύπελλα
Άρσεναλ12
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ11
Τότεναμ8
Άστον Βίλα7
Λιβερπουλ7
Τσέλσι7
Μπλάκμπερν6
Νιούκασλ6
Έβερτον5
Γουόντερερς5
Γουέστ Μπρόμιτς5
Μάντσεστερ Σίτι5
Μπόλτον4
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ4
Γουλβς4
Σέφιλντ Γουένσντεϊ3
Γουέστ Χαμ3
Μπέρι2
Νότιγχαμ2
Ολντ Ιτόνιανς2
Πόρτσμουθ2
Πρέστον2
Σάντερλαντ2
Μπάρνλεϊ1
Μπλάκμπερν Ολύμπικ1
Μπλάκπουλ1
Μπράντφορντ1
Μπάρνσλι1
Κάρντιφ1
Τσάρλτον1
Κλάπμαν Ρόβερς1
Κόβεντρι1
Ντέρμπι1
Χάντερσφιλντ1
Ίπσουιτς1
Λιντς1
Νοτς Κάουντι1
Ολντ Καρθούζιανς1
Όξφορντ Γιουνιβέρσιτυ1
Ρόιαλ Ιντζινίαρς1
Σαουθάμπτον1
Γουίμπλεντον1
Γουίγκαν1

Η ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας

ΟμάδαΕμφανίσεις
Άρσεναλ19
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ18
Έβερτον14
Νιούκασλ13
Λίβερπουλ13
Τσέλσι11
Άστον Βίλα11
Γουέστ Μπρόμιτς10
Μάντσεστερ Σίτι10
Τότεναμ9
Μπλάκμπερν8
Γουλβς8
Μπόλτον7
Πρέστον7
Ολντ Ιτόνιανς6
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ6
Σέφιλντ Γουένσντεϊ6
Χάντερσφιλντ5
Γουόντερερς5
Γουέστ Χαμ5
Ντέρμπι4
Λιντς4
Λέστερ4
Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι4
Ρόιαλ Ιντζινίαρς4
Σάντερλαντ4
Σαουθάμπτον4
Πόρτσμουθ4
Κάρντιφ3
Μπάρνλεϊ3
Νότιγχαμ3
Μπλάκπουλ3
Μπάρνσλι2
Μπερμιγχαμ Σίτι2
Μπέρι2
Τσάρλτονv2
Κλάπαμ Ρόβερς2
Νοτς Κάουντι2
Κουίνς Παρκ Γλασκώβης 2
Μπλάκμπερν Ολύμπικ1
Μπράντφορντ1
Μπράιτον1
Μπρίστολ1
Κόβεντρι1
Κρύσταλ Πάλας1
Φούλαμ1
Ίπσουιτς1
Λούτον1
Μίντλεσμπρο1
Μίλγουολ1
Ολντ Καρθούζιανς1
Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς1
Γουότφορντ1
Γουίμπλεντον1
Στόουκ1
Χαλ Σίτι1
Γουίγκαν1

 


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/76/80#ixzz3gTDkbA21